1234
CPU Hűtő
  • UnConnecteD
    Borg - de lehet nagy, passziv radiator is, amihez NEM kell venti.
  • Gugger
    Emberek Most egy X-dream cooler van a 2500+-on alap fordulaton pörög, egy kicsit zajos szerintem. Találkoztam FalconRock II-val az halkabb volt, bár nem az én lapomon volt hanem egy másik gépben. A kérdés az lenne, hogy ha veszek egy FR-ot akkor az halkabb lesz vagy sem, mert a leirásában ugyanúgy 25dB-t írnak róla! Valamint azt sem értem, hogy ha egyszeg az X-dream leírása 2500fordulatot ír akkot nálam alapon miért 3400? a FalconRock valóban 2300-at forog? Vagy talán az A7N8X-em felpörgeti a coolereket?
  • Borg
    Nem feltétlen halkabb, mert pl a jobb hatásfok érdekében a vízhűtő radiátort is hűteni kell még ventivel...
  • t. Füly
    aham hát ez végül is nem rossz meg legalább csendes is a gép:)Lol tőlem is függ, majd keringtetek benne jégkását:)csak hülyéskedek:)
  • Borg
    Az tőled függ, hogy vizet mennyire hűtöd.
    Szerintem 30-35fokos is lehet, vagy még kevesebb.
  • t. Füly
    Srácok egy vízhűtés az mennyivel jobban hűt mint egy sima?Ha most 41-42fokos a procom bekapcsolás után akkor kb mennyivel lesz jobb egy JÓ vízhűtéssel?
  • Fam
    max terheléssel kb 43fok
  • Borg
    FRII is rézbetétes. És simán elvisz 3200+on, vagy még feljebb is.
  • Borg
    Mert hangosabb, rezeg, és semmivel sem jobb ugyanolyan fordulaton?:)
  • M@TriX
    ezt nekem válaszoltad nem?
    Amúgy csak annyival megy neked? És mennyi a hőfokod?
  • Fam
    simán
  • ShadowLord
    Mijen hütőt tegyek a AMD 2500XP+/Barton/-ra ha 3200 akarom futatni ez jó lesz:Spire FalconRockII ?
  • Fam
    1800rpm
  • M@TriX
    tudom, hogy semmi köze, de azt írtam, hogy "Nekem a hídon lévő enti 5-6 ezerrel megy, de a CPU hűtőm csak 3000-el "

Neked mennyivel megy a CPU hűtőd, mert én nem tudom nagyobb sebességre ösztökélni...
  • Fam
    nekem is ic7 van, de már kitapasztaltam, hogy az alaplapi hőérzékelőt valami nagyon meleg helyre tették, ugyanis, thermaltake hőmérsékletmérővel, amit a proci alá tettem, néha akár 10 fokkal is kevesebbet mutat a kijelző, de ha még nem is ez az igazság, akkor is minimum 5-7fokkal hidegebb, mint az alaplap szerint

a bridge hűtőnek semmi köze a procihűtődhöz.
  • Borg
    Amíg le nem szakad az alaplapról.
  • AMD Norbee
    Sziasztok!! Szerintetek egy spire wisper rock 4-es hütővel meddig lehet húzni egy amd barton 2500????
  • M@TriX
    Nekem a hídon lévő enti 5-6 ezerrel megy, de a CPU hűtőm csak 3000-el miért van ez? Abit IC-7
    Pedig néha 55 fokos a CPU
  • jani1191
    Ja és ha veszel mindenféleképpen Cu(réz) hűtő legyen
  • jani1191
    Hi Cooler Master Aero 7+ tudom ajánlani de ha már kiadsz érte annyit ott a Thermaltake Silent Boost kiemelkedő teljesítmény extra halk 3400+ vagy a fölött ajánlják valahol 3600+-t is írnak én most remdeltem egy ilyet

Webvision webáruház nézz el ide érdemes
  • O0D:
    Bioszfrissítés?
    Elvileg nForce 2 nél is van ilyen problem, hogy biosz rosszul írja ki, és 10 fokot ( nem tuom + vagy - ) mér.. és ezt frissítésben kijavították.
    Hátha..
  • Blackhawk
    Az ok hogy a bridge melegszik de attól a Cpu miért melegebb +10 C°-al?Főleg hogy a system temp az u.a. mint a régi mainboarnál....
  • Fam
    az is7/ic7 sorozatnak eléggé melegszik az északi hídja, nem te vagy az egyetlen akinek ez gondot okoz
  • Blackhawk
    Adott egy Abit SA7+Cel 2.4ghz+gyári hütő ami rendszer/cpu höm. 39/41 °C produkált idle alatt.Most kicserélödőtt az alaplap egy IS7-re és a höm. 39/50 C° ra változott.Mi a szartól lehet ez? rosszul mér az egyik alaplapka?
  • Meetal
    akkor tekerek a bizgentyűn, s magasabb fordulaton jobb lesz meg kéne valami hűtés a vga ra is mee passziv, s pont onnan szíjja a levegőt a ventim. nem tom mien hűtést érdemes vga ra feltenni
  • Borg
    Valamivel biztosan stabilabb lesz, de ha alapfeszen is igy melegszik, akkor nagyon vigyázz az emeléssel. +0,1V is jelenthet akár 10 fokot!
  • Meetal
    alapon. de most nem otthon vok, igy nem tom megnézni
    . 3 napja van bennt
    majd még probálok rajta húzni.
    amugy 2600+ on már vaczakolt az XP-m. ha emelem a V.-ot akkor lehet stabilabb lesz???
  • Borg
    2400+on nem túl jó, viszont tekintve hogy csak 1900RPM... háát... hány volton megy a proci?
  • Meetal
    Jaaa és Radeon 9200 passzív hűtéssel izzik a proci alatt
    . a hűtőnek két hátránya van
    nagyobb fordulaton hangos és a levegőt oldalról, az agp felől szívja:(
  • Meetal
    Hella!
    Nekem Asrock k7s8x lapon 2200+@2400+ megy Aero 7 Lite cp5-8j71f hűtővel terhelten a proci 54 fokos max!!! 1900-as fordulaton. Házon nincs burkolat.
    ez most akkor szar???
  • seAke
    JET 7?
  • Borg
    Jah, mondjuk amd64-nek kiötölhettek volna valami jobbat is már...
  • Borg
    Hát te tudod... én éppen ezért nem biznám a boltra;)
  • Russ!an
    Ideje lenne AMD-éknek is kitalálni vlmi értelmes foglalatot, felfogatást, mert undorító a felfogatásuk.
    Van 1-2 venti amit egyszerű felrakni, de az drága.
  • Danny
    Azt hiszem a felszerelését rábízom majd arra a boltra ahol a procit veszem. Mert ha ők törik le a proci szélét vele, akkor ugyebár nem én voltam. :) Egyébként a mostani D5TB-m is egy rémálom volt. Csavarhúzóval nyomtam rá full kakaóval. Ha akkor lecsuszott volna akkor nemhogy az alaplapot, de még a ház oldalát is átütötte volna az tuti. :D
  • Borg
    Csak a felszereléssel ügyes legyél, sajnos nem erről híres a spire ;)
    Amúgy 26dBA-t irnak max, de nekem nem is a gyári 2500-on megy, hanem csak 2316-on (alapbol, hogy miert nemtom) igy még annyira sem hallani. Nagyon jó kis massziv hűtő, és 50 fok fölé nem megy, full loadon, így 3000+ tuninggal nekem, ami bőven elfogadható.
  • M@TriX
    Nekem egy PIV venti van a PIV-emen (ki gondolná. ;), de az a gondom, hogy 3000 alatti fordulaton megy, pedig most vettem. BIOSba minden autómatikus fan figyelőt kikapcsoltam, SpeedFAN-al meg persze nem lehet 1505-ot beállítani. A speedfan és a MOtherBoard monitor szerint is 2400 környékén mozog a CPU ventije.
    De miért????
    Ja és a proci van hogy 55 fok körül felmegy, de a venti fordulata nem változik...
    Az alaplap Abit IC7
  • Danny
    25dB. Kösz megtaláltam. Meg is rendeltem. Remélem schnell lesz.
  • Danny
    Gyári hűtő csak a dobozoson van.
  • Danny
    És ez hány dB-es?