1234
CPU Hűtő
-
UnConnecteD #427 Borg - de lehet nagy, passziv radiator is, amihez NEM kell venti. -
#426 Emberek Most egy X-dream cooler van a 2500+-on alap fordulaton pörög, egy kicsit zajos szerintem. Találkoztam FalconRock II-val az halkabb volt, bár nem az én lapomon volt hanem egy másik gépben. A kérdés az lenne, hogy ha veszek egy FR-ot akkor az halkabb lesz vagy sem, mert a leirásában ugyanúgy 25dB-t írnak róla! Valamint azt sem értem, hogy ha egyszeg az X-dream leírása 2500fordulatot ír akkot nálam alapon miért 3400? a FalconRock valóban 2300-at forog? Vagy talán az A7N8X-em felpörgeti a coolereket? -
Borg #425 Nem feltétlen halkabb, mert pl a jobb hatásfok érdekében a vízhűtő radiátort is hűteni kell még ventivel... -
t. Füly #424 aham hát ez végül is nem rossz meg legalább csendes is a gép:)Lol tőlem is függ, majd keringtetek benne jégkását:)csak hülyéskedek:) -
Borg #423 Az tőled függ, hogy vizet mennyire hűtöd.
Szerintem 30-35fokos is lehet, vagy még kevesebb. -
t. Füly #422 Srácok egy vízhűtés az mennyivel jobban hűt mint egy sima?Ha most 41-42fokos a procom bekapcsolás után akkor kb mennyivel lesz jobb egy JÓ vízhűtéssel? -
Fam #421 max terheléssel kb 43fok -
Borg #420 FRII is rézbetétes. És simán elvisz 3200+on, vagy még feljebb is. -
Borg #418 Mert hangosabb, rezeg, és semmivel sem jobb ugyanolyan fordulaton?:) -
#416 ezt nekem válaszoltad nem?
Amúgy csak annyival megy neked? És mennyi a hőfokod? -
Fam #415 simán -
#414 Mijen hütőt tegyek a AMD 2500XP+/Barton/-ra ha 3200 akarom futatni ez jó lesz:Spire FalconRockII ? -
Fam #413 1800rpm -
#412 tudom, hogy semmi köze, de azt írtam, hogy "Nekem a hídon lévő enti 5-6 ezerrel megy, de a CPU hűtőm csak 3000-el "
Neked mennyivel megy a CPU hűtőd, mert én nem tudom nagyobb sebességre ösztökélni... -
Fam #411 nekem is ic7 van, de már kitapasztaltam, hogy az alaplapi hőérzékelőt valami nagyon meleg helyre tették, ugyanis, thermaltake hőmérsékletmérővel, amit a proci alá tettem, néha akár 10 fokkal is kevesebbet mutat a kijelző, de ha még nem is ez az igazság, akkor is minimum 5-7fokkal hidegebb, mint az alaplap szerint
a bridge hűtőnek semmi köze a procihűtődhöz. -
Borg #410 Amíg le nem szakad az alaplapról. -
#409 Sziasztok!! Szerintetek egy spire wisper rock 4-es hütővel meddig lehet húzni egy amd barton 2500???? -
#408 Nekem a hídon lévő enti 5-6 ezerrel megy, de a CPU hűtőm csak 3000-el miért van ez? Abit IC-7
Pedig néha 55 fokos a CPU -
jani1191 #407 Ja és ha veszel mindenféleképpen Cu(réz) hűtő legyen -
jani1191 #406 Hi Cooler Master Aero 7+ tudom ajánlani de ha már kiadsz érte annyit ott a Thermaltake Silent Boost kiemelkedő teljesítmény extra halk 3400+ vagy a fölött ajánlják valahol 3600+-t is írnak én most remdeltem egy ilyet
Webvision webáruház nézz el ide érdemes -
#405 Bioszfrissítés?
Elvileg nForce 2 nél is van ilyen problem, hogy biosz rosszul írja ki, és 10 fokot ( nem tuom + vagy - ) mér.. és ezt frissítésben kijavították.
Hátha.. -
#403 Az ok hogy a bridge melegszik de attól a Cpu miért melegebb +10 C°-al?Főleg hogy a system temp az u.a. mint a régi mainboarnál....
-
Fam #402 az is7/ic7 sorozatnak eléggé melegszik az északi hídja, nem te vagy az egyetlen akinek ez gondot okoz -
#401 Adott egy Abit SA7+Cel 2.4ghz+gyári hütő ami rendszer/cpu höm. 39/41 °C produkált idle alatt.Most kicserélödőtt az alaplap egy IS7-re és a höm. 39/50 C° ra változott.Mi a szartól lehet ez? rosszul mér az egyik alaplapka?
-
Meetal #400 akkor tekerek a bizgentyűn, s magasabb fordulaton jobb lesz meg kéne valami hűtés a vga ra is mee passziv, s pont onnan szíjja a levegőt a ventim. nem tom mien hűtést érdemes vga ra feltenni
-
Borg #399 Valamivel biztosan stabilabb lesz, de ha alapfeszen is igy melegszik, akkor nagyon vigyázz az emeléssel. +0,1V is jelenthet akár 10 fokot! -
Meetal #398 alapon. de most nem otthon vok, igy nem tom megnézni
. 3 napja van bennt
majd még probálok rajta húzni.
amugy 2600+ on már vaczakolt az XP-m. ha emelem a V.-ot akkor lehet stabilabb lesz???
-
Borg #397 2400+on nem túl jó, viszont tekintve hogy csak 1900RPM... háát... hány volton megy a proci?
-
Meetal #396 Jaaa és Radeon 9200 passzív hűtéssel izzik a proci alatt
. a hűtőnek két hátránya van
nagyobb fordulaton hangos és a levegőt oldalról, az agp felől szívja:(
-
Meetal #395 Hella!
Nekem Asrock k7s8x lapon 2200+@2400+ megy Aero 7 Lite cp5-8j71f hűtővel terhelten a proci 54 fokos max!!! 1900-as fordulaton. Házon nincs burkolat.
ez most akkor szar??? -
#394 JET 7? -
Borg #393 Jah, mondjuk amd64-nek kiötölhettek volna valami jobbat is már... -
Borg #392 Hát te tudod... én éppen ezért nem biznám a boltra;) -
#391 Ideje lenne AMD-éknek is kitalálni vlmi értelmes foglalatot, felfogatást, mert undorító a felfogatásuk.
Van 1-2 venti amit egyszerű felrakni, de az drága. -
#390 Azt hiszem a felszerelését rábízom majd arra a boltra ahol a procit veszem. Mert ha ők törik le a proci szélét vele, akkor ugyebár nem én voltam. :) Egyébként a mostani D5TB-m is egy rémálom volt. Csavarhúzóval nyomtam rá full kakaóval. Ha akkor lecsuszott volna akkor nemhogy az alaplapot, de még a ház oldalát is átütötte volna az tuti. :D -
Borg #389 Csak a felszereléssel ügyes legyél, sajnos nem erről híres a spire ;)
Amúgy 26dBA-t irnak max, de nekem nem is a gyári 2500-on megy, hanem csak 2316-on (alapbol, hogy miert nemtom) igy még annyira sem hallani. Nagyon jó kis massziv hűtő, és 50 fok fölé nem megy, full loadon, így 3000+ tuninggal nekem, ami bőven elfogadható. -
#388 Nekem egy PIV venti van a PIV-emen (ki gondolná. ;), de az a gondom, hogy 3000 alatti fordulaton megy, pedig most vettem. BIOSba minden autómatikus fan figyelőt kikapcsoltam, SpeedFAN-al meg persze nem lehet 1505-ot beállítani. A speedfan és a MOtherBoard monitor szerint is 2400 környékén mozog a CPU ventije.
De miért????
Ja és a proci van hogy 55 fok körül felmegy, de a venti fordulata nem változik...
Az alaplap Abit IC7 -
#387 25dB. Kösz megtaláltam. Meg is rendeltem. Remélem schnell lesz. -
#386 Gyári hűtő csak a dobozoson van. -
#384 És ez hány dB-es?