CPU Hűtő

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Borg - de lehet nagy, passziv radiator is, amihez NEM kell venti.

LYONESS - Your Cashback Company

Gugger
Emberek Most egy X-dream cooler van a 2500+-on alap fordulaton pörög, egy kicsit zajos szerintem. Találkoztam FalconRock II-val az halkabb volt, bár nem az én lapomon volt hanem egy másik gépben. A kérdés az lenne, hogy ha veszek egy FR-ot akkor az halkabb lesz vagy sem, mert a leirásában ugyanúgy 25dB-t írnak róla! Valamint azt sem értem, hogy ha egyszeg az X-dream leírása 2500fordulatot ír akkot nálam alapon miért 3400? a FalconRock valóban 2300-at forog? Vagy talán az A7N8X-em felpörgeti a coolereket?

Nem feltétlen halkabb, mert pl a jobb hatásfok érdekében a vízhûtõ radiátort is hûteni kell még ventivel...
aham hát ez végül is nem rossz meg legalább csendes is a gép😊Lol tõlem is függ, majd keringtetek benne jégkását😊csak hülyéskedek😊
Az tõled függ, hogy vizet mennyire hûtöd.
Szerintem 30-35fokos is lehet, vagy még kevesebb.
Srácok egy vízhûtés az mennyivel jobban hût mint egy sima?Ha most 41-42fokos a procom bekapcsolás után akkor kb mennyivel lesz jobb egy JÓ vízhûtéssel?
max terheléssel kb 43fok

FRII is rézbetétes. És simán elvisz 3200+on, vagy még feljebb is.
Mert hangosabb, rezeg, és semmivel sem jobb ugyanolyan fordulaton?😊
M@TriX
ezt nekem válaszoltad nem?
Amúgy csak annyival megy neked? És mennyi a hõfokod?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

simán

ShadowLord
Mijen hütõt tegyek a AMD 2500XP+/Barton/-ra ha 3200 akarom futatni ez jó lesz:Spire FalconRockII ?

Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont

1800rpm

M@TriX
tudom, hogy semmi köze, de azt írtam, hogy "Nekem a hídon lévõ enti 5-6 ezerrel megy, de a CPU hûtõm csak 3000-el "

Neked mennyivel megy a CPU hûtõd, mert én nem tudom nagyobb sebességre ösztökélni...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

nekem is ic7 van, de már kitapasztaltam, hogy az alaplapi hõérzékelõt valami nagyon meleg helyre tették, ugyanis, thermaltake hõmérsékletmérõvel, amit a proci alá tettem, néha akár 10 fokkal is kevesebbet mutat a kijelzõ, de ha még nem is ez az igazság, akkor is minimum 5-7fokkal hidegebb, mint az alaplap szerint

a bridge hûtõnek semmi köze a procihûtõdhöz.

Amíg le nem szakad az alaplapról.
AMD Norbee
Sziasztok!! Szerintetek egy spire wisper rock 4-es hütõvel meddig lehet húzni egy amd barton 2500????

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

M@TriX
Nekem a hídon lévõ enti 5-6 ezerrel megy, de a CPU hûtõm csak 3000-el miért van ez? Abit IC-7
Pedig néha 55 fokos a CPU

Ja és ha veszel mindenféleképpen Cu(réz) hûtõ legyen

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Hi Cooler Master Aero 7+ tudom ajánlani de ha már kiadsz érte annyit ott a Thermaltake Silent Boost kiemelkedõ teljesítmény extra halk 3400+ vagy a fölött ajánlják valahol 3600+-t is írnak én most remdeltem egy ilyet

Webvision webáruház nézz el ide érdemes

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

O0D:
Bioszfrissítés?
Elvileg nForce 2 nél is van ilyen problem, hogy biosz rosszul írja ki, és 10 fokot ( nem tuom + vagy - ) mér.. és ezt frissítésben kijavították.
Hátha..

Hajrá Dózsa György!

Blackhawk
Az ok hogy a bridge melegszik de attól a Cpu miért melegebb +10 C°-al?Fõleg hogy a system temp az u.a. mint a régi mainboarnál....

° gHoSt tEaM °

az is7/ic7 sorozatnak eléggé melegszik az északi hídja, nem te vagy az egyetlen akinek ez gondot okoz

Blackhawk
Adott egy Abit SA7+Cel 2.4ghz+gyári hütõ ami rendszer/cpu höm. 39/41 °C produkált idle alatt.Most kicserélödõtt az alaplap egy IS7-re és a höm. 39/50 C° ra változott.Mi a szartól lehet ez? rosszul mér az egyik alaplapka?

° gHoSt tEaM °

akkor tekerek a bizgentyûn, s magasabb fordulaton jobb lesz meg kéne valami hûtés a vga ra is mee passziv, s pont onnan szíjja a levegõt a ventim. nem tom mien hûtést érdemes vga ra feltenni

Valamivel biztosan stabilabb lesz, de ha alapfeszen is igy melegszik, akkor nagyon vigyázz az emeléssel. +0,1V is jelenthet akár 10 fokot!
alapon. de most nem otthon vok, igy nem tom megnézni
. 3 napja van bennt
majd még probálok rajta húzni.
amugy 2600+ on már vaczakolt az XP-m. ha emelem a V.-ot akkor lehet stabilabb lesz???

2400+on nem túl jó, viszont tekintve hogy csak 1900RPM... háát... hány volton megy a proci?
Jaaa és Radeon 9200 passzív hûtéssel izzik a proci alatt
. a hûtõnek két hátránya van
nagyobb fordulaton hangos és a levegõt oldalról, az agp felõl szívja😞

Hella!
Nekem Asrock k7s8x lapon 2200+@2400+ megy Aero 7 Lite cp5-8j71f hûtõvel terhelten a proci 54 fokos max!!! 1900-as fordulaton. Házon nincs burkolat.
ez most akkor szar???

seAke
JET 7?

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Jah, mondjuk amd64-nek kiötölhettek volna valami jobbat is már...
Hát te tudod... én éppen ezért nem biznám a boltra😉
Russ!an
Ideje lenne AMD-éknek is kitalálni vlmi értelmes foglalatot, felfogatást, mert undorító a felfogatásuk.
Van 1-2 venti amit egyszerû felrakni, de az drága.

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

Danny
Azt hiszem a felszerelését rábízom majd arra a boltra ahol a procit veszem. Mert ha õk törik le a proci szélét vele, akkor ugyebár nem én voltam. 😊 Egyébként a mostani D5TB-m is egy rémálom volt. Csavarhúzóval nyomtam rá full kakaóval. Ha akkor lecsuszott volna akkor nemhogy az alaplapot, de még a ház oldalát is átütötte volna az tuti. 😄

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

Csak a felszereléssel ügyes legyél, sajnos nem errõl híres a spire 😉
Amúgy 26dBA-t irnak max, de nekem nem is a gyári 2500-on megy, hanem csak 2316-on (alapbol, hogy miert nemtom) igy még annyira sem hallani. Nagyon jó kis massziv hûtõ, és 50 fok fölé nem megy, full loadon, így 3000+ tuninggal nekem, ami bõven elfogadható.
M@TriX
Nekem egy PIV venti van a PIV-emen (ki gondolná. 😉, de az a gondom, hogy 3000 alatti fordulaton megy, pedig most vettem. BIOSba minden autómatikus fan figyelõt kikapcsoltam, SpeedFAN-al meg persze nem lehet 1505-ot beállítani. A speedfan és a MOtherBoard monitor szerint is 2400 környékén mozog a CPU ventije.
De miért????
Ja és a proci van hogy 55 fok körül felmegy, de a venti fordulata nem változik...
Az alaplap Abit IC7

Danny
25dB. Kösz megtaláltam. Meg is rendeltem. Remélem schnell lesz.

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

Danny
Gyári hûtõ csak a dobozoson van.

Danny
És ez hány dB-es?

Spire Falconrock II is jó oda.

Az artic cooler egyébként csak eleinte halk, ugyanis TT betegsége van, vagyis a venti excentrikus, nagyon rezeg, és felhangosodik... eleinte én is ilyent akartam venni.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni vízhûtéshez fejegységet a procira ATHLON XP 2200+-hoz! Tönkrement a régim és kéne egy új, de mindenhol csak szettben árulják!
Az egész meg nem kell!
THX.
légkondi? 😊
jobb megoldás nyáron ugy sincs, hiába van 50 venti a gépben nem lesz sokkal jobb 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Danny
Ja és egyébként egy 2500+ a proci, csak nyáron nagyon meleg van a szobámban mivel padlásszoba ezért kérdeztem 3000+ -hoz. Néha 30 fok is van nap közben ezért kéne valami nagyon jó hûtõ rá.

Danny
Hi! Athlon XP 3000+ hoz milyen ventit tudnátok ajánlani. Én egy Arctic Cooler Cooper Silent 2-ben gondolkodtam, de ma hívtam a Hertát és elfogyott. Most meg itt állok ötlet nélkül. Az egy nagyon halk darab lett volna és most nem tudom mit vegyek rá. Plz. adjatok valami ötletet. Köszi! 😊

M@TriX
most perpill csak egy sima 1000 ft-os van bennt...

Milyen márkájú a hátsó ventid?

de elégnek elég

azt így nem állítanám...

M@TriX
Öregem ha hallanám nem hinném el.
Hátra beszereltem egy plussz nagy ventillátort, hogy szívja kifelel levegõt. és ez -10 fokot jelent. Eddig állandóan aggódtam, hogy 50 felett volt a hõm, most pedig a proci 39 a rendszer 27! fokos.
És pesrze egész nap mennt a gép és nem is csak magában, játékra és munkára is be volt fogva.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.
Elõre jövõ héten érkezik meg a 3 ventillátor kiegészítés és akkor nagyon bruti lesz. Eddig nem húztam a procit mert nem kellett de most nem fogok aggódni. 😉