1234
CPU Hűtő
  • Banyapapa
    hmmm,szerintem az a lap mér "durván", mint az én elözöm.
    Vagy az enyém csal,hogy nyugodtabb legyek:D (NF7-S2).

Tuti levenném a ház oldalát,max porosodik,de inkább takaritom sürübben mint hogy izzadjon.
  • Savmacska
    EVEREST Home Edition
  • Savmacska
    jó progi ez a
  • Savmacska
    nagyon
  • MacrosTheBlack
    Melyik jó?
  • _Vegeta_
    még ha neked nincs is cpu dioda, akkoris 10fokkal jobb vagy nallam. :)
    /me nemérti. :(
  • _Vegeta_
    Nekem meg ezt es faszom kivan vele. :D

A haz nem a legjobb de szellozes van + hazventi a procc felett.
  • Banyapapa
    Nekem ezeket irja everest ki

Igaz most egy elég jo házikoja van 4 plussz ventivel:P Chieftec LBX
  • Banyapapa
    De azért függ a háztol is 1 cseppet.
    Nyitott háznál nézted?
    Azért elég meleg kezd lenni mostanában.
  • _Vegeta_
    Pedig a ht101 kb egy szinten van az igloo 2520proval hutesben.

De meg mindig konfjuzed vagyok h melyik erteket mondjatok ti, mert en a cpu diode-rol beszelek nem a cpu socketrol. :)
  • Banyapapa
    Elözö alaplapomnál, 51-52 volt az alap,onnan ment feljebb.
    De itt ajánloták ha idegesit tapizam le a bordát,persze finoman 50 fok ölég meleg tud lenni.
    Nem hiszem hogy annyi volt nálam, vigan tudtam tapizni, nem hogy meleg de épphogy langyos volt.
    Szal nálam a lap mért "hülyén":P
    De a mostani 38-39 fok, halkitva adja, azért elég hangos ez a hütööcske:o
  • Borg
    Nekem 2500+ alapon HT101-el most nem megy 44 fok fölé terhelésen :) Pedig előfordult mostanában 36 fok is a szobában...
  • _Vegeta_
    Na ezt nemvagom mert hogylehet 38-39fok? Nekem igy 55...
  • Banyapapa
    A CPU dioda mindig is melegebbet fog mérni, mivel belül van ergo közelebb van a "tüzhöz".
    Nekem is ilyen hütöm van,igaz nem Barton-on hanem sima XP 2400+-on,nyugi állapotban most 38-39, terhelve se megy 50 fölé (sajn elég meleg van a szobámba,jo kis panel:P).
    Igaz elözö alaplapomnál,és 1 spire falconrock hütönél nekem is magas értékeim voltak (mostanihoz képest).

Tuning-ot nem vágom, nem használom,de sztm ez a hütö jó máshol lehet a bibi.
  • _Vegeta_
    Te is abs2vel mered?
    166mhzen vagyok fsb ugyileg. :)
  • kircso13
    Nekem 2600+ bartonom van. Míg nyár nem lett addíg vígan ment 200FSB-vel. Jött a meleg és vissza kelett álítanom 190 FSB-re így 56-58 fokig megy fel a hőfok. A ventim 3200forog. Tipp: vedd vissza az FSB-t
  • _Vegeta_
    soltek sl75frn3-l
  • kircso13
    Alaplap típusa?
  • _Vegeta_
    Hi!
    Aki raer lecci olvassa el, serious help kene. :)

Tanaccsal fordulnek az okosakhoz leven en nem vagyok otthon a temaban(hulyevagyok). :D
    Tehat adott egy barton2500+ Falconrock4es (spa04b4) hutovel egy soltek sl75frn3-l 2x512hynix ram.
    Ezt a gepet vettem par honapja. Namost miutan osszeraktam a gepet, feltunt h marhara
    melexik a procc es nemertettem mér. A hutot 3400+ig ajanljak.
    Itt szeretnek magamban tisztazni par dolgot.
    A bioszban 3 homerseklet fok van: ABS2, vmi cpu socket asszem, meg a mainboard.
    A laphoz adtak egy progit annal pedig: cpudie ill rt1.
    En viszont mbm-et hasznalok az pedig: case(haz), cpu diode(abs2??), cpu socket.

Szoval kerdes ez az abs2 tulajdonkeppen micsoda? Mer mindig legalabb 10fokkal melegebb a cpu socketnel.!!

Akkor folytatom. Falconrockkal annyira szar volt a dolog h egy plussz hazventit a procc fole kellett
    applikalnom es igy nem kapcsolt ki a gep egy ido utan a tulmelegedestol(abs2 funkcio) viszont még igyis melegecske volt 67fok korul az abs2 avagy cpu
    diode. Ezert kerdeztem itt a forumon h tud-e vki egy nagyon szupi hutot es [NST]Cifu kollega ajanlott is egy nagyon fain hutot, amit mostanra sikeresen beszereztem. Nagynehezen leszedtem a spire hutocsodajat es kicsereltem az uj igloo 2520pra-ra. De oszinten szolva nem vagyok elragattatva az eredmenytol. Ketelkedve olvastam rengeteg hozzaszolast kulonbozo forumokon h kinek mennyi a procc homerseklete es sokan 35-40-50 fok korul vannak (Ők melyik homersekletet mondjak akkor a dioda vagy a socket?).
    Nekem uresben (+ a hazventi is) a cpu diode 55fokos míg a cpu socket 46fokos.
    Szoval tanacstalan vagyok, megprobalkoztam kis tuninggal is 3200+ra de, eloszor a jatekok kileptek aztan mostmeg a windows se jon be, bar asszem csak a fesz-t kene kicsit emelni bar 1,650rol 1,700re se volt semmi valtozas.

Tud vki segiteni? :(
  • bigapó
    miért is?

a házad az nagyon babaa:)
    én is most vennék új gépet és éppen ezt a zalman-t (vagy a másik típusát, a tiszta rezest néztem ki). érdekelne, hogy miért nem jó? hangos? nem jól hűt?
  • czky
    Szerintem AeroCool HT-101!
    Nekem Zalman-om van és nem 1 nagy eresztés.
  • Gugger
    AeroCool HT-101 vagy Zalman CNPS7000A-Cu ???
  • Punker
    gyenge
  • CzGobe
    Mit gondoltok a Thermaltake Big Water-jéről? És egyéb kiegészítőiről, mint az Indikátor, Víztartály és Hőmérő?
  • arnyek1000
    Nem nem hibázik a proci egészen 94 fokig ez egészen biztos én már próbáltam.
    e fölött a hőmérséklet fölött voltak már gondjai. de a ház oldalát levéve elmúltak
    amugy egy 1300 as Amd proci volt a véletlen kísérlet alanya de a 2500+ os is simán ment 80 fokon 90 nél kikapcsolt a gép. És simán be bírtam indítani kihülést követően
  • bigapó
    ITT találtam egy infoboxot, ahol írnak egy "thermal spec" ablak mellett egy értéket, gondolom ez lenne a max amit elbír. Ez Intel oldal és Celeron prociknál vagyunk, valamelyik 900-as procit nézzétek meg. ezek szerint az 58 még bőven belefér, mert a legkevesebb is 72 fokot írt.
  • Banyapapa
    Gondolom igen.
    Nem vagyok egy nagypenge, de itt a okosabbak azt irták már 70 fok felett elkezdhet hibázni a proci, a DIE-nál meg marcipán lesz belöle:)
  • bigapó
    kösz. még csak annyi, hogy amit ott írnak MAX DIE TEMPERATURE az egyenlő azzal a hőfokkal ahol "MEGHAL" azaz olvad a proci?
  • Banyapapa
    Keresd meg itt:ez
  • bigapó
    ilyen tapizásra most nincs lehetőség, mert Vácott laknak, én meg nem:))
    esetleg egy-két héten belül. de érdemes lenne foglalkozni vele? megint szétszedni, kockáztatva a sérülésveszélyt és egyébb problemeket. ha működik jól akkor gond nem lehet, nem? tegnap elég meleg volt, náluk is bent a szobában, tehát nem gond ha ennél egy-két fokkal fentebb megy esetleg, nem olvad szét meg ilyenek. vagy igen?
    hol lehet megtudni, hogy mennyit bír egy ilyen proci?
  • vinjos
    hát ha a megy a géped gond nélkül akkor nem kell bántani .
  • Banyapapa
    Letapiztam most, kellemesen langyos, ugymond:P

Nemtom, nemtom hol mér ilyeneket akkor?:|
    Ez valami belsö hömérséklet lenne?

Chaintech 7VJL5 alaplap, körbenéztem néhány forumon de ilyet senkinél se láttam, gondolom olyan is lehet.
  • vinjos
    és érzed is a hütöbordán azt a 54 fokot?
    nekem régen a p4--em ami 1500 volt alapbol és hutam 2233-ig akkor volt ilyen meleg
  • Banyapapa
    40???????
    Nálam nyitva a ház mindkét fele, most kellemes szél is fuj a gépnél, por sincs a hütön és mégis ezt irja a everest ki (ATHLON XP 2400+)

Bár hétvégén le lesz cserélve a hütö, kiváncsi vagyok mennyire esik vissza majd.
  • vinjos
    56-58 fok...az megégetné a kezedet tehát könnyen ellenörizheted
  • bigapó
    nem az enyém, hanem rokoné és tegnap cseréltük ki a procihűtőt, mert iszonyatos zaja volt. a BIOS-ban néztem meg (előtte elfelejtettem sajna), hogy mennyi az rpm, meg a hőméséklet és ott 56-58-at írt. lehet, hogy nem pontos?
  • vinjos
    aakor meg miért ravar ha stabil a géped e-közbe???
    és milyen géped van??
  • vinjos
    aakor meg miért ravar ha stabil a géped e-közbe???
    és milyen géped van??
  • bigapó
    de az 58 fok az sok, nem normális, mert közben máshol már mondták. sok lehet a paszta ami rajta volt a hűtőbordán? vagy rossz a hőelvezetés??
  • vinjos
    hehe
    nekem se ...söt nekem nem megy 40 fok fölé sem 2200+ amd artik koling hütövel