1234
CPU Hűtő
-
#633 hmmm,szerintem az a lap mér "durván", mint az én elözöm.
Vagy az enyém csal,hogy nyugodtabb legyek:D (NF7-S2).
Tuti levenném a ház oldalát,max porosodik,de inkább takaritom sürübben mint hogy izzadjon.
-
Savmacska #632 EVEREST Home Edition -
Savmacska #631 jó progi ez a -
Savmacska #630 nagyon -
MacrosTheBlack #629 Melyik jó? -
_Vegeta_ #628 még ha neked nincs is cpu dioda, akkoris 10fokkal jobb vagy nallam. :)
/me nemérti. :( -
_Vegeta_ #627 Nekem meg ezt es faszom kivan vele. :D
A haz nem a legjobb de szellozes van + hazventi a procc felett. -
#626 Nekem ezeket irja everest ki
Igaz most egy elég jo házikoja van 4 plussz ventivel:P Chieftec LBX -
#625 De azért függ a háztol is 1 cseppet.
Nyitott háznál nézted?
Azért elég meleg kezd lenni mostanában. -
_Vegeta_ #624 Pedig a ht101 kb egy szinten van az igloo 2520proval hutesben.
De meg mindig konfjuzed vagyok h melyik erteket mondjatok ti, mert en a cpu diode-rol beszelek nem a cpu socketrol. :) -
#623 Elözö alaplapomnál, 51-52 volt az alap,onnan ment feljebb.
De itt ajánloták ha idegesit tapizam le a bordát,persze finoman 50 fok ölég meleg tud lenni.
Nem hiszem hogy annyi volt nálam, vigan tudtam tapizni, nem hogy meleg de épphogy langyos volt.
Szal nálam a lap mért "hülyén":P
De a mostani 38-39 fok, halkitva adja, azért elég hangos ez a hütööcske:o -
Borg #622 Nekem 2500+ alapon HT101-el most nem megy 44 fok fölé terhelésen :) Pedig előfordult mostanában 36 fok is a szobában... -
_Vegeta_ #621 Na ezt nemvagom mert hogylehet 38-39fok? Nekem igy 55... -
#620 A CPU dioda mindig is melegebbet fog mérni, mivel belül van ergo közelebb van a "tüzhöz".
Nekem is ilyen hütöm van,igaz nem Barton-on hanem sima XP 2400+-on,nyugi állapotban most 38-39, terhelve se megy 50 fölé (sajn elég meleg van a szobámba,jo kis panel:P).
Igaz elözö alaplapomnál,és 1 spire falconrock hütönél nekem is magas értékeim voltak (mostanihoz képest).
Tuning-ot nem vágom, nem használom,de sztm ez a hütö jó máshol lehet a bibi. -
_Vegeta_ #619 Te is abs2vel mered?
166mhzen vagyok fsb ugyileg. :) -
#618 Nekem 2600+ bartonom van. Míg nyár nem lett addíg vígan ment 200FSB-vel. Jött a meleg és vissza kelett álítanom 190 FSB-re így 56-58 fokig megy fel a hőfok. A ventim 3200forog. Tipp: vedd vissza az FSB-t -
_Vegeta_ #617 soltek sl75frn3-l -
#616 Alaplap típusa? -
_Vegeta_ #615 Hi!
Aki raer lecci olvassa el, serious help kene. :)
Tanaccsal fordulnek az okosakhoz leven en nem vagyok otthon a temaban(hulyevagyok). :D
Tehat adott egy barton2500+ Falconrock4es (spa04b4) hutovel egy soltek sl75frn3-l 2x512hynix ram.
Ezt a gepet vettem par honapja. Namost miutan osszeraktam a gepet, feltunt h marhara
melexik a procc es nemertettem mér. A hutot 3400+ig ajanljak.
Itt szeretnek magamban tisztazni par dolgot.
A bioszban 3 homerseklet fok van: ABS2, vmi cpu socket asszem, meg a mainboard.
A laphoz adtak egy progit annal pedig: cpudie ill rt1.
En viszont mbm-et hasznalok az pedig: case(haz), cpu diode(abs2??), cpu socket.
Szoval kerdes ez az abs2 tulajdonkeppen micsoda? Mer mindig legalabb 10fokkal melegebb a cpu socketnel.!!
Akkor folytatom. Falconrockkal annyira szar volt a dolog h egy plussz hazventit a procc fole kellett
applikalnom es igy nem kapcsolt ki a gep egy ido utan a tulmelegedestol(abs2 funkcio) viszont még igyis melegecske volt 67fok korul az abs2 avagy cpu
diode. Ezert kerdeztem itt a forumon h tud-e vki egy nagyon szupi hutot es [NST]Cifu kollega ajanlott is egy nagyon fain hutot, amit mostanra sikeresen beszereztem. Nagynehezen leszedtem a spire hutocsodajat es kicsereltem az uj igloo 2520pra-ra. De oszinten szolva nem vagyok elragattatva az eredmenytol. Ketelkedve olvastam rengeteg hozzaszolast kulonbozo forumokon h kinek mennyi a procc homerseklete es sokan 35-40-50 fok korul vannak (Ők melyik homersekletet mondjak akkor a dioda vagy a socket?).
Nekem uresben (+ a hazventi is) a cpu diode 55fokos míg a cpu socket 46fokos.
Szoval tanacstalan vagyok, megprobalkoztam kis tuninggal is 3200+ra de, eloszor a jatekok kileptek aztan mostmeg a windows se jon be, bar asszem csak a fesz-t kene kicsit emelni bar 1,650rol 1,700re se volt semmi valtozas.
Tud vki segiteni? :( -
#614 miért is?
a házad az nagyon babaa:)
én is most vennék új gépet és éppen ezt a zalman-t (vagy a másik típusát, a tiszta rezest néztem ki). érdekelne, hogy miért nem jó? hangos? nem jól hűt? -
#613 Szerintem AeroCool HT-101!
Nekem Zalman-om van és nem 1 nagy eresztés. -
#612 AeroCool HT-101 vagy Zalman CNPS7000A-Cu ??? -
#611 gyenge -
#610 Mit gondoltok a Thermaltake Big Water-jéről? És egyéb kiegészítőiről, mint az Indikátor, Víztartály és Hőmérő? -
#609 Nem nem hibázik a proci egészen 94 fokig ez egészen biztos én már próbáltam.
e fölött a hőmérséklet fölött voltak már gondjai. de a ház oldalát levéve elmúltak
amugy egy 1300 as Amd proci volt a véletlen kísérlet alanya de a 2500+ os is simán ment 80 fokon 90 nél kikapcsolt a gép. És simán be bírtam indítani kihülést követően -
#608 ITT találtam egy infoboxot, ahol írnak egy "thermal spec" ablak mellett egy értéket, gondolom ez lenne a max amit elbír. Ez Intel oldal és Celeron prociknál vagyunk, valamelyik 900-as procit nézzétek meg. ezek szerint az 58 még bőven belefér, mert a legkevesebb is 72 fokot írt. -
#607 Gondolom igen.
Nem vagyok egy nagypenge, de itt a okosabbak azt irták már 70 fok felett elkezdhet hibázni a proci, a DIE-nál meg marcipán lesz belöle:) -
#606 kösz. még csak annyi, hogy amit ott írnak MAX DIE TEMPERATURE az egyenlő azzal a hőfokkal ahol "MEGHAL" azaz olvad a proci? -
#605 Keresd meg itt:ez -
#604 ilyen tapizásra most nincs lehetőség, mert Vácott laknak, én meg nem:))
esetleg egy-két héten belül. de érdemes lenne foglalkozni vele? megint szétszedni, kockáztatva a sérülésveszélyt és egyébb problemeket. ha működik jól akkor gond nem lehet, nem? tegnap elég meleg volt, náluk is bent a szobában, tehát nem gond ha ennél egy-két fokkal fentebb megy esetleg, nem olvad szét meg ilyenek. vagy igen?
hol lehet megtudni, hogy mennyit bír egy ilyen proci? -
vinjos #603 hát ha a megy a géped gond nélkül akkor nem kell bántani . -
#602 Letapiztam most, kellemesen langyos, ugymond:P
Nemtom, nemtom hol mér ilyeneket akkor?:|
Ez valami belsö hömérséklet lenne?
Chaintech 7VJL5 alaplap, körbenéztem néhány forumon de ilyet senkinél se láttam, gondolom olyan is lehet. -
vinjos #601 és érzed is a hütöbordán azt a 54 fokot?
nekem régen a p4--em ami 1500 volt alapbol és hutam 2233-ig akkor volt ilyen meleg -
#600 40???????
Nálam nyitva a ház mindkét fele, most kellemes szél is fuj a gépnél, por sincs a hütön és mégis ezt irja a everest ki (ATHLON XP 2400+)
Bár hétvégén le lesz cserélve a hütö, kiváncsi vagyok mennyire esik vissza majd. -
vinjos #599 56-58 fok...az megégetné a kezedet tehát könnyen ellenörizheted -
#598 nem az enyém, hanem rokoné és tegnap cseréltük ki a procihűtőt, mert iszonyatos zaja volt. a BIOS-ban néztem meg (előtte elfelejtettem sajna), hogy mennyi az rpm, meg a hőméséklet és ott 56-58-at írt. lehet, hogy nem pontos? -
vinjos #597 aakor meg miért ravar ha stabil a géped e-közbe???
és milyen géped van?? -
vinjos #596 aakor meg miért ravar ha stabil a géped e-közbe???
és milyen géped van?? -
#595 de az 58 fok az sok, nem normális, mert közben máshol már mondták. sok lehet a paszta ami rajta volt a hűtőbordán? vagy rossz a hőelvezetés?? -
vinjos #594 hehe
nekem se ...söt nekem nem megy 40 fok fölé sem 2200+ amd artik koling hütövel