1234
CPU Hűtő
  • gurubefree
    Nekem húzva van a 3200+ 2200 helyett 2400 megy és igy 41 fok .
    Ha játszok akkor 48 fokos / Asus Probe /
  • Banyapapa
    Nekem oldalán van zalman halkitva a 4es eloszotval, CPU-n igloo 2520pro, speedfannal halkitva, igy most 2400+ 40 fok, 50 csak a mostani dögmelegben érte el (10ediken lakom, gatyarohaszto a meleg néha:o)

Érdekes a leghangosabb a gépben a silentblade 8cm, 9cm helyre szerelve vinyot hüteni:P
  • gurubefree
    Sokat dob rajta a Zalman is . Szerintem jó párosítás.
  • gurubefree
    Most éppen 41 fok.
  • gurubefree
    Nagyon meg vagyok elégedve vele.Az a 13-15 fok sokat jelent!!!!!!!
    Holnap hozza meg a futár a + 2db 9 cm Chieftec coolert.
  • Banyapapa
    Ugy nem volt sok,enyim 15k volt, csupaszban.
    De táp volt, meg ventik is, nekem csak egy relativ nagy háziko kellet,comador háziko elég csepp volt.
    Meg picit más kategoria a kettö:P
  • Grusi
    Oké, köszi, megejtem a tesztelést ma este, hátha okosabb leszek. :)
  • gurubefree
    Ja a lényeg 28.990- / Kaptam ajándékba egy 12cm Chieftec hűtőt /
  • gurubefree
    Chieftec 410W LBX01
  • Narancs
    Celeron - ez itt a gond. Olcsó hús meg a lé viszonyáról gondolom már hallottal. Amúgy ha leírnád a géped pontos paramétereit, könnyebb lenne.
    Addig is, teszteld a gépet a következő progikkal:
    -memtest x86 (ajánlom a cd boot -os verziót)
    -superPI
    -Prime95

Ha bármilyen kérdésed van a tesztprogikról (azon kívül, hogy honnan szedheted le) akkor ne habozz! A tesztekből vszínű ki fog derülni pontosan, hogy mi a baja a gépnek. Azért ezt egy celónak sem kéne művelnie...
  • Banyapapa
    Mennyi volt?
    Táppal együtt vetted?

Én egy ilyet vettem pár honapja LBX02
  • gurubefree
    Mondjuk nem volt olcsó
  • Banyapapa
    Igen,1 jo szellözésü házban jobban "érzik" magukat a cuccok
  • Grusi
    Sziasztok!
    Én is egy problémával zaklatlak benneteket, remélem, tudtok segíteni. A gondom az, hogy "kicsi" szórakozik velem a proci lassan egy éve. Először talán a memóriával volt baj, a nagy processzor/RAM-igényű alkalmazások mind-mind folyamatosan szabálytalan műveleteket hajtottak végre. Ennek egyszercsak rejtélyes módon vége lett, mostanság viszont minden számításigényes alkalmazás laza egyszerűséggel kivág desktopra. Az a gyanúm, hogy ezt a proci melegedése miatt teszi velem a gép, viszont a monitorokon a legmagassabb hőmérséklet 42 fok, ami még a celeronom esetében sem nagy. Nem csak ez a gond: ha kísérletezésből megpróbálom 102-ről 100-ra vissza"húzni" az FSB-t (valamiért ennyi a default, ez sem normálius szerintem), megteszi, de tíz másodperc múlva kapok egy szép kék képernyőt, pont olyat, mint sok játék futása közben is láthatok. Mi lehet a gond? Szilikonpasztával pacsmagoljam össze a hűtőbordákat? Vagy nem a hűtés a gond?
    Előre is köszi!
  • gurubefree
    Sziasztok

2 hónapja cseréltem hűtőt a AMD 3200+ 400fsb-s procimon , mert problémáim adodtak a hőmérséklettel.55 fokkal kezdett . A választásom egy Zalman hűtőre esett.
    Az eredmény nem igazán volt valami kimagasló . Egy 3400+ TITAN került kicserélésre és a Zalmannal csak 3-5 fok körül nyertem.
    De tegnap mérgemben vettem egy másik házat Chieftec házat. És lám 13 fokkal jobb.

Ennyit számítana milyen a ház ????? Egy Codegen-t cseréltem le erre.
  • Narancs
    Több kraft sosem árt, 3.6 - 3.8 GHz -ig sztem föl tudnád nyomni. Ez főleg a DVD kódolásnál jönne jól...de nem akarlak rábeszélni semmire, 3 gigaherzen is elég szépen megy gondolom.
  • ibrik
    Megmondom őszíntén, még nem volt rá szükség egyik játéknál sem, hogy tuningoljam.
    A 3DMark-ra meg nem szoktam időt pazarolni.
    Mindenféle reklámszándékú felesleges alkalmazások (mint pl. a 3DMark is) futtatása helyett én inkább arra használom a gépet, amire való.
    Az időigényes tesztek helyett inkább játszok - vagy DVD-t kódolok/másolok.
  • Narancs
    Nem a S478 és LGA775 között ég és föld a különbség, hanem a különböző steppingek között...szerencséd volt a vételnél. Örülj neki!

Amúgy vszínű húzni is nagyon szépen lehet, egyszer majd ess neki...
  • ibrik
    A "régi" 478-as Prescott-om nekem is 55-60 fok között mozgott egy CoolTank Breeze hűtővel.
    De a 478-as Prescott és az LGA775 proci között ég és föld a különbség.
    Most pl. szerelnem kellett a házban és a hőmérséklet lement 39-40 fokra levett oldallemezzel.
  • Narancs
    Mert jó steppinget fogtál ki...van akinek nyitott házzal jó hűtéssel 60 fölé megy a preszi...amúgy ez a ventis ház csak egy poén, unatkozott a gyerek...
  • ibrik
    Zárt rendszerűek...
  • ibrik
    Az aláírásomban szereplő LGA775-ös Prescott proci a saját gyári (Intel) hűtőjével 45 fokot produkál.
    A számítógépház minden lemeze fentvan, egyetlen házventillátor és egy Codegen (az alsó ventillátoros) fújja be a házba a levegőt - pedig a szobámban olyan meleg van, hogy igen alulöltözötten lehet csak kibírni.
  • Banyapapa
    És ha viziszonya van? :D
  • ibrik
    Ja most olvasom: nem 58, hanem 70 db...
    140 ezer Ft...

No coment...
  • ibrik
    Gratulálok a marhájának...
    Összeszámoltam: összesen 58 db hűtőt használt fel.
    Ha csak darabját 2000 Ft-al számolom (kábé ennyibe kerülnek), akkor is 116 ezer forintot b@szott el erre.

Ennyiből már egy hiper-szuper vízhűtéses megoldás is kijött volna:
    - sokkal jobb hatásfokkal
    - és még úgy olcsóban is kijött volna
  • Zöldszakáll
    Nem tud nekem senki sem segíteni?
    Mennyire jó a GT1000-es hűtő?
    Álló házba 3200+ -os AXP procira érdemes venni?
  • _Vegeta_
    Ismerem a kepet, nagyon keszvan. :D
  • Banyapapa
    [URL=http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm]Az "állat":P[/URL]
  • bigapó
    ki ez az állat??!!! :DDDD
  • Banyapapa

Ez talán lehüti:P
  • _Vegeta_
    Hat nekem sose lessz ennyi max kikapcsolva. :D
  • izb
    És milyen decibel mellett ennyi??
  • quack
    huje imagesekk
  • quack

gyari huto, A64 3000+
  • _Vegeta_
    Nekem glacialtech igloo 2520pro most ebben a melegben abs2 szerint 61fok cpu socket szerint 52. (barton 2500+)

Alaplap is 46fokos.

Faszom televan a hutessel. :D
  • izb
    na itt a Vapochill micro!!
    Aktiv hűtés nélkül megy és baró!AMD 3000+ 64 procit 48 fokra hűt.
  • Zöldszakáll
    Üdv!
    Nekem oly problémám van, hogy a 3200+ -os procimra kéne egy új hűtő a mostani (gyári) helyett. Az Aerocool GT1000-el szemezek, de nem tudom, mennyire éri meg, vagy hogy nem-e szakad le tőle a procifoglalat?
    Help!
  • _Vegeta_
    EGyebkent meg mindig konfjuzed vagyok, mert neked a prog nemirta mék szenzor amit mér. (cpu die v cpu socket)
  • Banyapapa
    Akko nem szoltam
  • _Vegeta_
    Le van véve az oldallapom. :)