1234
CPU Hűtő
-
Inquisitor #713 Ha másoknak egy Celeron/P4 prescott 65-70 fok gyári hűtővel, akkor szvsz ez normális érték. Jó házhűtéssel szerintem 4-5 fokot lehet nyerni. -
#712 vegulis az is valami. Koszi :) -
izb #711 max 5 fok -
#710 hazhutessel mennyit nyerek? Eddig egy jo oreg 1300-as Tualatin volt gyari huovel, es hat sosem ment 45C fole, ugyhogy nincs most hazhutes. -
MasterJay #709 Egy ilyen procitól ez nem meleg. És ha jól tudom akkor olyan 90 fok körül a cpu tilt. Egyik havernak leált a coolerje és valahol ott kapcsolt le. (ugyanezzel a cpu-val) -
#708 3.0-as prescottom van egy spire cool gatehutovel. uresjaratban 50-52C, terhelve 65C normalis ez igy? -
#707 Neked ilyen hűtőd van?
Ha igen akkor tudnál valamit mondani róla. -
#706 Van valamilyen tapasztalatotok ezekről a hűtőkről?
Egy 3.2 prescot 478 procit kelle neki jól hűtenie de nem tudom hogy melyiket válasszam. Tudna valaki segíteni?
-Ez még egész új de hátha ismeri már valaki Zalman CNPS9500.
-Cooler Master Hyper 6+
-Coolink Bat
-GlacialTech Turbine 4500
-
#705 köszi a tippet. -
#704 eleg sok!
vegyel egy ertelmes CPU hutot!
mondjuk ilyet.
ha ezzel nem megy alapon 40 ala es terhelve 55 fok ala akkor vegyel egy uj hazat.. lehetoleg olyat amibe be van szerelve elol es hatul is 1-1 venti.. lehetoleg valami 12 cm es.. ami halk de sok levegot huz..
oldalt is lehet valami venti...
-
#703 Nekem is Intel 3 Ghz-es procim van, gyári hűtővel.
Northwood magos és alpjáraton 50 fokos.
Ha terhelem, akkor akár 70 fokig is felmegy.
Valaki szerint ez normális?
És egy kérdés a végére: Valaki tudja, hogy mi a különbség a Northwood és a Prescott között?
U.i.: Bocs. Nem vagyok egy infó zseni. -
#702 Nekem is ilyen meleg volt a Prescottom, még Zalman 7700AlCu val is. Nagyon szar ez a hűtő. Most is ez van az A64en. Csak a formája miatt tartottam meg... -
Inquisitor #701 Gyári hűtővel? Prescott? Akkor 65-70 fok. Welcome to the real world. -
#700 mar elkesve de mindegy.. zalman 7700 nel jobban hut de hangosabb is...
viszont...
ugyanolyan hanggal kb ugyanugy hut.. viszont jatek kozben.. 6 ezerre porgetve a spark sokkal jobban hut mint a zalman ami csak 1700 et tud vagy mennyit..
szal a spark hangos.. de 2500 on forgatva nem hangosabb mint a zalman... viszont afelett mar porszivo hangero:D de jatek kozben kit erdekel? -
#699 nekem zalman van... forumozas msn ezek kozben 37 en tartja.. 1600-1700 es fordulaton ja es 3 g p4 -
Uly #698 Nekem P4 3.0Gb-os procim van gyári hűtővel. Mi az a maximális hőmérséklet ami még megfelelő a normál működéshez? Köszi -
krisy #697 Hali!
Ma meg is vettem az Arctic Cooling Super Silent Ultra 4 TC-t. Amilyen szép hosszú neve van, annyira jó is! :-)
Olyan ,hogy hangja, olyan nincsen! ki kellett vennem a tápot, a vinyót kihúzni, és teljesen oda is hajolni ,hogy valami olyasmit haljak, ami mintha egy kicsit hasonlítani egy ventillátor zajára.de akkor is, csak "mintha" :-)
azért 1-2 negatívum is van:
-drága :-(( (mondjuk ez relatív, én amp-ben vettem 4000 HUFért. máshol talán lett volna olcsóbb is ,de már 3 hete vadásztam, és a többi helyen elfogyott)
- a mellékelt hűtőpaszta egy rakás sz@r. bocsánat ,de tényleg az. biztos nagyon jól vezeti a hőt, meg minden, de hogy felkenni nem lehet,az tuti. több ragadt a kis "ecsetkére", amit használtam hozzá, illetve a kezemre, mint a procira v. a hűtőre
szóval szerintem érdemes venni mellé max 4-500 HUFért valami "értelmes" hőpasztát. Sajna még nem tudom mondani ,mennyire jól hűt, mert még nem volt időm letesztelni, de 2,4-es Celeront netezés, emailezés, chati, stb. mellett stabilan 46 fokon tart, 1600-as (!) fordulatszámmal
mindenkinek csak ajánlani tudom! -
#696 Erről tudnátok valamit mondani cooler master Aero 4 (ISB-V73)? A hivatalos oldalon azt olvastam, hogy Intel 3,6-tól és jobb processzorok hűtéséhez ajánlják ezek szerint az én Intel 3.2 procimat nagyon jól kellene hűtenie. De akkor azt nem értem, hogy lehet ilyen kicsi az eddigiek, amiket néztem jóval nagyobbak voltak és azok csak 3,4 hűtöttek. Mondjuk az egyik magyar viszonteladó oldalán, azt láttam, hogy 2,8-ig hűt de gondolom a hivataloson, vannak feltüntetve a valós értéke. -
krisy #695 Köszi ,egyre jobban tetszik! :-)
Már csak kellene találnom egy helyet, ahol van raktáron. Tegnap még volt Mistr@lnal, de ma már elfogyott. Ugyenez a Rufusszal is ..:-(( AMPnél van, de 1100 HUF-fal drágább, mint az előző 2 helyen
Ami még tetszene, az a Glacial Tech Igloo 4360 light. Ezt ismeri valaki ? :-)
http://www.glacialtech.hu/termeki4360l.htm
nekem anno volt egy másik GT, de az kicsit hangos volt. Amennyire tudom, a 20dB az egyáltalán nem hangos, de azért ha lenne valakinek elsőkézből infója, azért hálás lennék :-) -
TheZsenyka #694 Itt van egy teszt az utolsó oldalon mérési eredmények is vannak. Semmiképpen nem gagyi. Nézd meg. -
krisy #693 Sziasztok!
Valaki hallott már erről a hűtőről (2,4es cerkához szeretném, csak netezés, meg szövegszerkeszéshez használom a gépet, a lényeg, hogy halk legyen)?
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=23&disc=
Eléggé meggyőzőnek tűnik ez a 0,4-1,4 sone! :-)
Vagy tudtok valami jót ajánlani 3000-4000 forint körül ?
-
TheZsenyka #692 Tetszőlegesen forgathatóak a coolerek. -
#691 Megnéztem azt is "GlacialTech 4500 Turbine" amit mondtál. A tesztek alapján jó és nem is olyan hangos de viszont ez is jó nagy. Egy valamit nem értettem akkor ezt most két féle képen lehet felszerelni? 1- amikor a ventillátor a táp felé néz. 2 a ventillátorok a ház két vége felé néznek, mert ha úgy be lehet szerelni, akkor lehet, hogy el is férne. -
TheZsenyka #690 Magas fordulatszámon hangos, ezért lett volna nagyon jó a 7700. -
#689 Ok kösz és mint mondanál erre Thermaltake P4 Spark 7+ azt mondták hogy nagyon jól hűt csak hangos. -
TheZsenyka #688 Hát, a 7000A még talán odaférne, szerintem pont hozzáérne a táphoz, a 7700 viszont bizonyosan nem. GlacialTech 4500 Turbine valszeg elférne. -
#687 Nekem lenne egy olyan problémám most akarok venni egy Intel 3.2Ghz 800FSB procit de ehez kellene egy jó hűtű is én nekem is ezt a Zalman 7700 Cu ajánlották csak az a gond, hogy kevés a hely és nem férne be szerintem. Tudnátok javasolni egy jó hűtűt ami nem túl hangos és még egy kis proci húzást is bírna és be is fér oda? itt egy kép, és úgy 12000 Ft-ig.
-
TheZsenyka #686 Én 7000A-Cu verziót használtam a 3.2GHz-s NW-hez, jól kihűtötte, a 7700B vagy másfélszer olyan nehéz, lassabb a cooler (halkabb) úgyhogy mindenképpenb jó. Haveromnak 7700 van a 3GHz-s Prescotton, 3.75GHz-en röffen minden gond nélkül. -
izb #685 prescot magos procihoz kevés lesz ez a Zalman.
Cégnél egy ugyanilyen proci van,és alapon 60 fokos a processzor,úgy hogy még semmit nem csináltál.
Arról nem is beszélve,hogy jó sok helyet foglal,igy nem árt hozzá egy jó nagy ház. -
#684 Szeretnék venni egy új hűtőt a processzorhoz.
Egy Zalman CNPS7700b-Cu az megfelelő? Hűtsön jól, és legyen halk. (konfig az aláírásomban) -
_Vegeta_ #683 Aham, jo neked. :) -
#682 Hogy honnan származik ez a hőmérséklet fogalmam sincs. Én az ASUS PROBE-t használom az hozza ezeket az eredményeket.
De az tény , ház csere után 13-15 fokot faragtam le az AMD 3200+ 400fsb-s AthlonXP-ről ami megint csak nem mindegy.
A másik : ha a proci hőmérsékletét nem is tudom , de a körülötte levőt igen és ez a hőmérséklet 13-15 fokkal kevesebb akkor valszeg nyertem a poci hőmérsékletéből is ennyit.
Ez nekem bőven elég. -
_Vegeta_ #681 Az en alaplapom sl-75frn-3 tamogat vmi abs2-t a proccban van vmi dioda es abbol szedi ki a homersekletet asszem. Szal az valszeg az igazi homersekletet mutassa. :) -
#680 Nos igen, vannak furcsa eredmények olykor. Nekem lazán csal a hőmérő +-10 fokot, szal sztem nem lehet negyon komolyan venni. Vannak akik teljesen hőm függőek, de 70 fokig le kell szarni, odáig semmi baj nem lehet. -
_Vegeta_ #679 Nehezen hiheto a szamomra ez a teny. :)) -
#678 Természetesen a magot! -
_Vegeta_ #677 Motherboard monitor is jo ilyen celra. :) -
izb #676 Asus Probe felejtős.
Gyakorlatilag nem azt mutatja,amit kell.
Everest ha már mutatni kell valamit.Ez a minimum. -
_Vegeta_ #675 Nekem még mindig nem vilagos h melyik homersekletet mondjatok, a maghomersekletet vagy a procc korul levot. Nemmind1. ;)
Nekem most mag 55, procc korul 43.. kurvara nemmind1. :D
(bar. 2500+ igloo2520pro) -
Grusi #674 Hm, most létrehoztam egy új felhasználói fiókot, gondolván, hogy lehet, hogy valamelyik driverrel vagy progival akad össze, eddig jó (a Football Manager egy órája fut halál nélkül, másik fiókban ez az idő max 2 perc :))