CPU Hűtő

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aham, jo neked. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

gurubefree
Hogy honnan származik ez a hõmérséklet fogalmam sincs. Én az ASUS PROBE-t használom az hozza ezeket az eredményeket.
De az tény , ház csere után 13-15 fokot faragtam le az AMD 3200+ 400fsb-s AthlonXP-rõl ami megint csak nem mindegy.
A másik : ha a proci hõmérsékletét nem is tudom , de a körülötte levõt igen és ez a hõmérséklet 13-15 fokkal kevesebb akkor valszeg nyertem a poci hõmérsékletébõl is ennyit.
Ez nekem bõven elég.

ゾルターン

Az en alaplapom sl-75frn-3 tamogat vmi abs2-t a proccban van vmi dioda es abbol szedi ki a homersekletet asszem. Szal az valszeg az igazi homersekletet mutassa. 😊

Narancs
Nos igen, vannak furcsa eredmények olykor. Nekem lazán csal a hõmérõ +-10 fokot, szal sztem nem lehet negyon komolyan venni. Vannak akik teljesen hõm függõek, de 70 fokig le kell szarni, odáig semmi baj nem lehet.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Nehezen hiheto a szamomra ez a teny. 😊)

Narancs
Természetesen a magot!

Motherboard monitor is jo ilyen celra. 😊

Asus Probe felejtõs.
Gyakorlatilag nem azt mutatja,amit kell.
Everest ha már mutatni kell valamit.Ez a minimum.

Nekem még mindig nem vilagos h melyik homersekletet mondjatok, a maghomersekletet vagy a procc korul levot. Nemmind1. 😉
Nekem most mag 55, procc korul 43.. kurvara nemmind1. 😄
(bar. 2500+ igloo2520pro)

Hm, most létrehoztam egy új felhasználói fiókot, gondolván, hogy lehet, hogy valamelyik driverrel vagy progival akad össze, eddig jó (a Football Manager egy órája fut halál nélkül, másik fiókban ez az idõ max 2 perc 😊)

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

gurubefree
Nekem húzva van a 3200+ 2200 helyett 2400 megy és igy 41 fok .
Ha játszok akkor 48 fokos / Asus Probe /

ゾルターン

Banyapapa
Nekem oldalán van zalman halkitva a 4es eloszotval, CPU-n igloo 2520pro, speedfannal halkitva, igy most 2400+ 40 fok, 50 csak a mostani dögmelegben érte el (10ediken lakom, gatyarohaszto a meleg néha:o)

Érdekes a leghangosabb a gépben a silentblade 8cm, 9cm helyre szerelve vinyot hüteni😛

gurubefree
Sokat dob rajta a Zalman is . Szerintem jó párosítás.

ゾルターン

gurubefree
Most éppen 41 fok.

ゾルターン

gurubefree
Nagyon meg vagyok elégedve vele.Az a 13-15 fok sokat jelent!!!!!!!
Holnap hozza meg a futár a + 2db 9 cm Chieftec coolert.

ゾルターン

Banyapapa
Ugy nem volt sok,enyim 15k volt, csupaszban.
De táp volt, meg ventik is, nekem csak egy relativ nagy háziko kellet,comador háziko elég csepp volt.
Meg picit más kategoria a kettö😛

Oké, köszi, megejtem a tesztelést ma este, hátha okosabb leszek. 😊

gurubefree
Ja a lényeg 28.990- / Kaptam ajándékba egy 12cm Chieftec hûtõt /

ゾルターン

gurubefree
Chieftec 410W LBX01

ゾルターン

Narancs
Celeron - ez itt a gond. Olcsó hús meg a lé viszonyáról gondolom már hallottal. Amúgy ha leírnád a géped pontos paramétereit, könnyebb lenne.
Addig is, teszteld a gépet a következõ progikkal:
-memtest x86 (ajánlom a cd boot -os verziót)
-superPI
-Prime95

Ha bármilyen kérdésed van a tesztprogikról (azon kívül, hogy honnan szedheted le) akkor ne habozz! A tesztekbõl vszínû ki fog derülni pontosan, hogy mi a baja a gépnek. Azért ezt egy celónak sem kéne mûvelnie...

Banyapapa
Mennyi volt?
Táppal együtt vetted?

Én egy ilyet vettem pár honapja LBX02

gurubefree
Mondjuk nem volt olcsó <#guluszem1>

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Banyapapa
Igen,1 jo szellözésü házban jobban "érzik" magukat a cuccok

Sziasztok!
Én is egy problémával zaklatlak benneteket, remélem, tudtok segíteni. A gondom az, hogy "kicsi" szórakozik velem a proci lassan egy éve. Elõször talán a memóriával volt baj, a nagy processzor/RAM-igényû alkalmazások mind-mind folyamatosan szabálytalan mûveleteket hajtottak végre. Ennek egyszercsak rejtélyes módon vége lett, mostanság viszont minden számításigényes alkalmazás laza egyszerûséggel kivág desktopra. Az a gyanúm, hogy ezt a proci melegedése miatt teszi velem a gép, viszont a monitorokon a legmagassabb hõmérséklet 42 fok, ami még a celeronom esetében sem nagy. Nem csak ez a gond: ha kísérletezésbõl megpróbálom 102-rõl 100-ra vissza"húzni" az FSB-t (valamiért ennyi a default, ez sem normálius szerintem), megteszi, de tíz másodperc múlva kapok egy szép kék képernyõt, pont olyat, mint sok játék futása közben is láthatok. Mi lehet a gond? Szilikonpasztával pacsmagoljam össze a hûtõbordákat? Vagy nem a hûtés a gond?
Elõre is köszi!

gurubefree
Sziasztok

2 hónapja cseréltem hûtõt a AMD 3200+ 400fsb-s procimon , mert problémáim adodtak a hõmérséklettel.55 fokkal kezdett . A választásom egy Zalman hûtõre esett.
Az eredmény nem igazán volt valami kimagasló . Egy 3400+ TITAN került kicserélésre és a Zalmannal csak 3-5 fok körül nyertem.
De tegnap mérgemben vettem egy másik házat Chieftec házat. És lám 13 fokkal jobb.
[/url][/img]
Ennyit számítana milyen a ház ????? Egy Codegen-t cseréltem le erre.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Narancs
Több kraft sosem árt, 3.6 - 3.8 GHz -ig sztem föl tudnád nyomni. Ez fõleg a DVD kódolásnál jönne jól...de nem akarlak rábeszélni semmire, 3 gigaherzen is elég szépen megy gondolom.

ibrik
Megmondom õszíntén, még nem volt rá szükség egyik játéknál sem, hogy tuningoljam.
A 3DMark-ra meg nem szoktam idõt pazarolni.
Mindenféle reklámszándékú felesleges alkalmazások (mint pl. a 3DMark is) futtatása helyett én inkább arra használom a gépet, amire való.
Az idõigényes tesztek helyett inkább játszok - vagy DVD-t kódolok/másolok.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Narancs
Nem a S478 és LGA775 között ég és föld a különbség, hanem a különbözõ steppingek között...szerencséd volt a vételnél. Örülj neki!<#nevetes1><#eljen>

Amúgy vszínû húzni is nagyon szépen lehet, egyszer majd ess neki...

ibrik
A "régi" 478-as Prescott-om nekem is 55-60 fok között mozgott egy CoolTank Breeze hûtõvel.
De a 478-as Prescott és az LGA775 proci között ég és föld a különbség.
Most pl. szerelnem kellett a házban és a hõmérséklet lement 39-40 fokra levett oldallemezzel.

Narancs
Mert jó steppinget fogtál ki...van akinek nyitott házzal jó hûtéssel 60 fölé megy a preszi...amúgy ez a ventis ház csak egy poén, unatkozott a gyerek...

ibrik
Zárt rendszerûek...

ibrik
Az aláírásomban szereplõ LGA775-ös Prescott proci a saját gyári (Intel) hûtõjével 45 fokot produkál.
A számítógépház minden lemeze fentvan, egyetlen házventillátor és egy Codegen (az alsó ventillátoros) fújja be a házba a levegõt - pedig a szobámban olyan meleg van, hogy igen alulöltözötten lehet csak kibírni. <#vigyor>

Banyapapa
És ha viziszonya van? 😄

ibrik
Ja most olvasom: nem 58, hanem 70 db...
140 ezer Ft...

No coment...

ibrik
Gratulálok a marhájának...
Összeszámoltam: összesen 58 db hûtõt használt fel.
Ha csak darabját 2000 Ft-al számolom (kábé ennyibe kerülnek), akkor is 116 ezer forintot b@szott el erre.

Ennyibõl már egy hiper-szuper vízhûtéses megoldás is kijött volna:
- sokkal jobb hatásfokkal
- és még úgy olcsóban is kijött volna

Nem tud nekem senki sem segíteni?
Mennyire jó a GT1000-es hûtõ?
Álló házba 3200+ -os AXP procira érdemes venni?

Ismerem a kepet, nagyon keszvan. 😄

Banyapapa
bigapó
ki ez az állat??!!! 😄DDD

The Matrix has you...

Banyapapa

Ez talán lehüti😛

Hat nekem sose lessz ennyi max kikapcsolva. 😄

És milyen decibel mellett ennyi??

quack
huje imagesekk

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

quack

gyari huto, A64 3000+

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Nekem glacialtech igloo 2520pro most ebben a melegben abs2 szerint 61fok cpu socket szerint 52. (barton 2500+)

Alaplap is 46fokos.

Faszom televan a hutessel. 😄

na itt a Vapochill micro!!
Aktiv hûtés nélkül megy és baró!AMD 3000+ 64 procit 48 fokra hût.

Üdv!
Nekem oly problémám van, hogy a 3200+ -os procimra kéne egy új hûtõ a mostani (gyári) helyett. Az Aerocool GT1000-el szemezek, de nem tudom, mennyire éri meg, vagy hogy nem-e szakad le tõle a procifoglalat?
Help!

EGyebkent meg mindig konfjuzed vagyok, mert neked a prog nemirta mék szenzor amit mér. (cpu die v cpu socket)

Banyapapa
Akko nem szoltam<#fogmosas>

Le van véve az oldallapom. 😊