1234
CPU Hűtő
-
tomiee85 #873 Tudnátok segíteni.?
VAn egy celeron 2.8 as procim (s478 ha minden igaz)
Ilyenkor nyáron nagyon hangos mert 5000 felett pörög a gyári venti rajta.
Valahogy a hangját minimálisra akarom szorítani és nem akarok feltétlenül 10e forintot kiadni.
Valakinek van egy jó tippje?? -
#872 Pát hszal leljebb...AC Freezer 64 Pro tökéletes a célra. -
#871 Nincsmit
-
sniper86 #870 Hello mindenki egy Athlon 64 3000+ om van amin gyári hűtés van, de nagy terhelésnél olyan hangos mint egy NDK porszívó. Tud valaki erre a procira halk, de hatékony hűtést? Köszi -
#869 Kinéztem négyet és majd kockával eldöntöm melyik legyen. bár néztem egy olyat 5~6k-ért ami 15dB-n megy. Majd még utána nézek hogy az mit is tud. De a Glacialtec-re is nagyon kacsintgatok, csak hát 9k-az már húzós nekem. A végén meg az lesz hogy az AC-t veszem meg(a bőség zavara, az egyik ezért jó a msáik azért. ami meg mindkettőt tudja az meg 2x annyi mint a kettő együtt) -
#868 lemaradt:
-
#867 Jobban néz ki egy hangyányit.
Utánanézek, köszi az infókat mégegyszer. -
#866 A pro verzión kicsit jobb venti van, ami nem 'lóg'. Nem tudom milyen a Turbine-hez képest, de ránézésre az ACnek jóval nagyobb a hőleadó felülete. -
#865 Köszi. eléggé érdekesen néz ki a ventije a cuccnak. de már 5400-ért is lehet kapni. Én egy GlacialTech Turbine 4500 -öt néztem ki. Tud róla valaki véleményt mondani? HOgy jobb-e mitn ez: Arctic Cooling Freezer 4
Azt nézem hogy a ventije szabadon "lóg". Lehet nekem elkaszálná a kábeleket amik a gépből lógnak ki. -
#864 AC Freezer -t...kb 6K és az egyik legjobb... -
#863 Igen az lesz szerintem is. Mit ajánlasz 10.000-ig max? Ami lehetőleg halk is.
-
#862 Nem program kell, bemászol a biosba és lekapod az FSB-t meg a core feszt, ennyi. De ha ennyire melegedik, akkor vegyél rá egy rendes hűtést, mert így igencsak megrövidíted a procid élettartamát. -
#861 Hello!
Most nyáron nagyon melegszik a procim és már a hűtés sem bírja. Nekem egy Intel P4 3,2Ghz-s procim van. A hőmjelző progik azt mondják hogy 70-100 fok között megy. Hát nekem ez k*rva soknak tűnik. szerintem a szenzor hibás. A lényeg a lényeg hogy szeretném lejjebb venni az órajelet 3,2-ről 3-2,5-re és úgy megskubizni hogy mennyire melegszik. Ehhez kellene nekem valami progi. Ismer valkai ilyet?
DaemoonHunter: Én msot a PCAlert4-el figyelem a hőmérségletet. Jó kis progi csak 100foknál már le akarja kapcsolni a pc-t, alapból asszem 65fokra van állítva az autó lekapcs, de 100fokig lehet ezt maxra álítani. Ja és előtte szól hogy x időn belül lekapcsolom a pc-t akarod vagy sem? Prózáld ki! -
#860 Hello!
Az Aida32 szerint a CPU:10 fokos
Néha pedig felmegy 75 fokra. Az Everest is ugyanezt jelzi.
Ajánlanátok valami hőmérsékletmérő progit? -
#859 Ez nem meglepő mivel gondolom mind a két progi ugyanonnan kéri le az adatokat. :D -
Che Guevara #858 Na letöltöttem két rendszerdiagnosztizáló programot, és mindkettő 75°C körüli hőmérsékletet mér, úgyhogy szerintem megpróbálok pasztát szerezni... -
Che Guevara #857 Természetesen fel van helyezve rendesen és gyári, ráadásul 1 hónapos - csakúgy, mint a processzor -, tehát még csak nem is régi. Mindenesetre köszönöm nektek. -
izb #856 én meg normális hűtést, vagy normális felhelyezést.
-
Desert #855 NEM! frissítést ajánlok a biosra -
Che Guevara #854 Egy kérdés? Szerintetek normális az, hogy az Intel Celeron D 3,06-os procim a BIOS szerint 86°C-os?! -
Desert #853 De nem lesz lassabb ha vissza veszem a CPU-n az áramot?:) -
dara #852 Nem létezik Athlon XP 3600+, a max 3200+ volt. Az, hogy a hűtők támogatására mit írnak nem jelent semmit. A Cool 122+ pl elvitte papíron az 1700MHz-es Thunderbird-öt is. Abból viszont 1400MHz volt az utolsó. -
izb #851 Ilyen számozásu proci nincs,max ha meghúzod a procidat akkor lesz ilyen megfelelő beállításoknál. -
#850 Én Szegeden vettem kb. fél éve egy Freesector nevű helyen most szarakszik a honlapjuk...(http://www.freesector.hu).. Rendelésle lehet hogy hozzá tudsz jutni olyan 30k alatt. egyépként a 3600+ os opció akkor életképes ha 11 ről 12 re emeled a szorzót a 200 as fsb megtartása mellet,most én is hasonlón töröm a fejem, ha lessz valami info beírom.. -
#849 Vajon egy Pentium4 930-hoz milyen hűtő elég? Egy Zalman 7700Cu vagy egy Thermaltake Big Typhoon elég? Ha később húzva lenne muszáj a víz? -
NeOhu #848 Hmm. Ez a Athlon XP 3600+ ez jónak hangzik. Netán azt is tudod hogy lehet-e még ilyet kapni? -
#847 #838 3200+ bartont még ojyan 2350-2400Mhz körul lehet hajtani.. de nincs értelme mert ha megemeled az fsb-t 400(200) fölé be fognak lassúlni a ramok és amenyi teljesítményt nyersz a procinval azt elveszízted a ramok lomhasága miatt! ha nem szinkronba(cpuFSB/ramFSB=1)hajtod akkor akkor sem számíthatsz semmiféle javulásra. másrészt vehetsz hozzá hiper-szuper ddr tuningramot ami tudja a 500(250) es fsb-t de ezt mondjuk Nforce ultra400 nem fogja megenni sem semmijen más K7 es platform.. ha jól tudom létezik XP ből 3600+ mert ezt néhány hűtő "támogatja" de ennekis 400 as az Fsb je csak a szorzó van megemelve..az meg te nehezen állítod.. -
#846 #844 kedves desert! az az 1800Rpm nagyon kedvező érték a csendnek! az 50-55°C még bőven jó! Én 3200+ bariont 1700Rpm en egy 10000Huf al drágább hűtőn (HT102 92mm-es ventivel kicsit +MODva)tudom K*va csendben 52°C-on tartani és még nem volt nyár!! Egyik kedves ismerősömnél 1700+ 3 éve megy. Üressen 56-60°C/terhelve 85-93°C on Én egy kicsikét meglepődtem mikor a hűtőt fogdostam... Ha mégis sokallod a 50-55°C-t akor próbáld meg csökkenteni a magfeszt (Vcore) nálam pl. 1.65-ről lecsökkentettem 1.55-re és esett a cpu temp 3°C-ot(terhelve) 1.50-ön csak 50°C-ig volt stabill.. -
#845 Sziasztok!
Nekem egy prescott magos 2.8-as p4-esem van tök alap gyári alu hűtővel,
a gépház oldalán meg még van egy kék venti így a hőmérséklet windowsnál
26-28fok, egy napi játék után kikapcsolás előtt 38-40.Én meg még azt hittem melegedni fog. -
Desert #844 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:) visszaolvastam de nem találtam ilyen jellegű infot mint ami nekem kellene.
Szóval van egy Athlon XP 2500+ Barton procim Silent Breeze hűtővel ami 1800 forog így a proci terheléskor 50-55°C ez sok vagy kevés?:) hogy lehetne esetleg a venti sebességét növelni?
A válaszaitokat előre is köszönöm!!!! -
#843 én a Coolink U8 120-1600 -ra esküszöm, a BAT utódjára. Nekem nagyon bevállt, nagyon halk és eléggé hüvösen tartja a procit. -
#842 minden alaplaphoz jár elvben saját progi amit cédén mellékelnek is, de a gyártó honlapján is tutkó fent van. Vagy ott az everest. -
#841 nekem csak valami program kéne hogy megtudjam h hány fokos:O -
#840 3200+ bartonon már nem igazán lehet mit húzni. -
laci92 #839 Nekem egy AMD Athlon xp 2600+ amire nemrég vettem egy Aerocool Extrem proci hűtőt.Nagyon király!!!!!!!!!!:) -
NeOhu #838 Sziasztok.
Van egy AMD 3200+ (Barton) processorom, amire szeretnék egy olyan hűtést amivel meg tudnám húzni rendessen a processort.
Milyen hűtőt tudnátok ajánlani? -
izb #837 na még1x
artic freezer -
imp99 #836 Hi all! AMD 64 athlon procira kéne egy halk jóó hútő vki megdobna pár tippel!! Előre is köszi! -
izb #835 lévén hogy prescott,igy a 60-65 fok sem vészes. -
#834 Egy celeron D 2,8 prescott magos proci hány fokig melegedhet fel???