1234
CPU Hűtő
-
#914 ezzel a tuningal a proci gyári beállitásait modositom..
a proci tetején vannak olyan fel iratok L11, L3 stb...
ezzekkel lehet a szorzot beállitani a mag feszültséget meg az fsb-t
és elviekben maximálisan 4433MHz re lehetne rakni és azért elég érdekes mert a bartonom csak 2,4 en ketyeg..
kiváncsi vok rá:)
-
#913 azért mert tuningra kell..
és ezen aprocin nem akarom csinálni... -
izb #912 te ne haragudj,de milyen A-as proci kell neked, ha most a legnagyobb A-as procival rendelkezel? -
#910 nekem is ugyan ez a konfigom abit nf7 amd barton 3,2
nekem hozzá egy zalaman 7000 cu-s van üres járási hömérséklete 43°c terhelés alat meg 50-52°c körül mozog -
izb #909 Hát nem ezért találták ki, abban biztos lehetsz:)
Nekem volt olyan proci hűtőm ami majdnem 1 kiló volt, a "pöcköknek" nem igazán ártott meg. -
Light #908 Köszönöm a választ, akkor nem aggódom:).
Üdv -
#907 Én már ilyen nagyobb hűtőknél elgondolkodom, hogy tudtak valamit, akik a fektetett házat kitalálták. :D
Para, hogy le ne törjenek a fülecskék a fan-tartón. :/ -
izb #906 nem kell aggódnod.
ez egy teljesen normális üzemi hőmérséglet... -
Light #905 Hali!
Kérdésem a szakemberekhez:)..:
van egy Athlon 3,5-ösöm (Gigabyte alaplappal) és az Everest által mért hőmérséklete a procinak alapállapotban 55-58, játék után közvetlen volt már 64 fok is. A ház mindkét oldala le van szedve.
Kérdésem, h mennyire szükséges aggódnom, ez így normálisnak mondható-e?
Jah, egy Zalman hűtő van rajta, jó nagy (pontosan nem tudom, melyik).
Köszi
Üdv -
#904 Van egy Prescott magos cerka d-m 2,8-as! Mennyi egy ilyen procinak az ideális hőmérséklete??? -
#903 Kedves Kovsebi
Nekem is hasonlo config van (MoBo+cpu) Aerocool HT series valamely tagját ajánlom. Én HT-102 használom 92mm-es ventivel levettem 7,5V-ra a FAN tápját így 1700-at pörög 50c°-os a cpu terhelve és KI*szott csendes! igaz a 102 12000Huf,101 8000Huf körül van. Thermaltake Silent Tower-t nem tudom ajánlani mert a lamellái(hőleadófelület) alumíniumból vannak és közel egymáshoz, nagyon kell erőlködnie a ventinek hogy áthajtsa a levegőt. illetve az oldalso takarólemez teljesen egybefüggő itt nem tud eltávozni a meleg levegő, és a kiáramló nyillás és a táp között Kb.:1,5-2cm hely marad, ami szintén megnehezíti a venti dolgát. -
Kovsebi #902 Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlotok egy Barton 3200-sre? NF-7 alaplapban van... Tehát ilyen Primecooler Hypercool hűtőszerűségek nem férnek el. Vagy nem jo a 12centis ventivel....
Egy Thermaltake Silent Tower-en filozom.... Csak azt nem tudom, hogy az elférne-e...
Most egy Aerocool Phantom van benne... Ez egy rézbordás hűtő,, és igy terhelés nélkül 61 fokos... 28 fok van a szobában.
Mit vegyek? -
#901 ööö keziccsókolom :D
olvasgattam vissza picit, de igazából konkrét info-t nem találtam arról, milyen jobb féle-fajta hűtők léteznek M2es foglalatra, ez irányban szeretnék segítséget kérni, köszi -
#900 lásd lejjebb. 5300-ért az ac f64,4,7 -
Vakeraka #899 max 6000-es kategóriában melyik jó?? -
#898 nArAnCS: te mindenkinek ezt ajánlod? -
Vakeraka #897 Én is erre gondoltam asszem 5300Ft. -
#896 mondjuk AC Freezer 64
-
Vakeraka #895 Milyen hűtés ajánlatos egy Athlon 64 3700+-hoz? -
#894 Ahhoz mégis minek? -
alakulat #893 hi
Tudna vki ajánlani egy brutális hűtöt AMD 2200+ -hoz??
előre is kösz -
#892 Igaz
De még rakhatsz bele -
tomiee85 #891 jaja föleg hogy nincs benne höcsö -
#890 "Csak kicsit gyengébb"=visszafele forog (2rpm)és olyan hőcső van benne ami forrósítja a procit -
tomiee85 #889 ha csak kicsit gyengébb akkor semmi gond... -
#888 Igen. az bár mondják hogy egy kicsit gyengébb, de te mondtad hogy nem kell erőmű -
tomiee85 #887 köszi..ha jól látom ez a zalman 7000 es lekoppintása... -
Gaberking #886 Nem! -
#885 Primecooler PC-HC 4+ ALCU
------------------------------
Tulajdonságok:
Intel Pentium 4 (Socket 478), Intel LGA 775,
AMD Athlon/Duron/Athlon XP (Socket 462), AMD Athlon 64 (Socket 754)
Aluminium / réz hűtő
120 mm-es ventillátor
Állítható fordulatszám
15 dB zaj
súlya: 481g
---------
~5000FT
---------
!!!LINK!!! -
#884 Hát ha a tomboló nyár közepén nincs légkondis lakásod és szeretnél valami komolyat is csinálni a géppel (értsd:játék,filmvágás,renderelés) akkor kell a hőcső, legalábbis ajánlott. De ha már ventibe fektetsz érdemes komolyabbat venned, mert erra asszem van 70ezer óra élettartam garancia, és szinte minden foglalatra rámegy.
De ha tényleg 5000-ből meg akarod úszni akkor mindjárt adok egy linket. ha kapsz ilyet akkor meglesz: 15db (a 20-nálam már nagyon halknak számít az 50-60-után) -
tomiee85 #883 fontos hogy höcsöves legyen?? vagy jó a régebii csö nélküli elv is (a gép ugye nem egy erömü) -
#882 Én ingyé akartam egy olyat aminek nincs hangja és hűt mint barom. Nem kaptam
Hogy egy modással éljek: "A minőségnek ára van"
Cerkára ajánlom a passzív hűtést(az halk): 5k-ért már vannak jók. Raksz be házhűtést még mellé 2db(hogy járjon a lég.) ez meg már 8-9 k ha jót akarsz. Egyszerűbb ha megveszed a GigaByte G-power Pro-t de van 5700-ért BL verzió az annyiban más hogy nem lehet állítani a fordulatot (aszsem alapban 2000-2200-on pörög) annk sincsa akkora nagy hagja. Bár nálam 1700-en alig van hangja 2000-től kicsit dünnyög de nem vészes 2500-ig, az után indul be és fagyaszt
De adok egy tippet: Google. Én is így találtam meg az enyimét. Kerestem, kerestem, kerestem és találtam is. És a tesztek és a hsz-ek alapján ezt találtam a legjobbnak (2 nap) és voálá. Máris otthon pörög a gépemben.
Tippek, ötletek vásárláshoz:Hőcsöves Hűtők röpke 12 oldal érdemes végigolvasni.(bár van egy két láma ott is)
tesztek 9 oldal. Ezt is érdemes végignézni (lap tetején a tartalom legördülő menüben váltogatod az oldalt. (vár itt 10-k körüliek vannak)
5k-ból nem tudod kihozni a halk hűtést, csak ha használtan, kéz alatt veszel.
Tudod: Egy procihűtés legyen: halk, jó, olcsó. De ebből egyszerre csak kettőt lehet választani. -
tomiee85 #881 olyan 5e körül gondoltam -
#880 Az előző hsz-ban pl.van egy alternatíva. -
tomiee85 #879 mondjatok nekem léci egy hütöt s478 ra (cerka 2.8) aminek szinte 0 a hangja és kb 5e körül van...(a gép nem egy erömü ugyhogy nem hiszem 10e körüli kéne rá)
Köszike -
#878 Nos a nagy válogatás eredménye az lett hogy megvettem egy GigaByte G-Power Pro-t. Egy rövid mesét írok róla:
A dobozban peckesen feszítő kék 12centis venti-t csak a belső karton merevítő elszakadása árán lehetett kiszedni (bár ez betudható izgatott állapotomnak is). Első ránézére érezni lehet az erejét. Szépen elővettem a Júzörsz Gájdot, és szomorúan vettem tudomásúl, hogy azaz angol leírás is kínai amit adtak. az 1x1cm-es fekete-fehér képek és a "dugd be, szorítsd rá és kész" utasítások nem voltak valami sokat mondók. Csökkent lelkesedéssel vágtam bele a beszerelésbe.
Szépen eltávolítottam a régi veterán NDK-s porszívómotort a prociról (egy lágy mozdulattal kuka), aztán előkaptam a hőelvezető pasztát, kis maszírozás után ráhelyeztem a G-Power-t. Pont illett rá. Előkaptam a kis fém karokat és már akkor konstatáltam hogy a beszerelés nem lesz 2 perc. Nem is lett:
A S478-as foglalathoz adott leszorítókarok szépen csillogtak a szobám ablakán besütő napfényben, de sajnos beszerelésükkel akadtak problémák. Pont a hűtőbordák alá kell beügyeskedni őket. Homlokomat megtörölgetve nekiestem mint tóth az annyának, és közel 5 percnyi sikertelen probálkozás és a magyar káromkodási szókészlet 90%-ának és az angol 100%-alákának ("mádör f*kör") felhasználása után, szomorúan kellett belátnom hogy nem úszom meg a számítógép részleges szétszedése nélkül. Így nekiáltam eltávolítani az útban lévő elemeket: Tápkábel,alaplap kábel, ide kábel, az egyik ram, 2 alom porcica... 2 percnyi huzogatás, köhögés, fulladozás után sikerült sterilizálom a terepet. Ez sokat segített mert ezután a 3. próbálkozásra lerögzült. Jöhet a másik oldal (kis kétségbeesés az arcomon). Valószínűleg a nagy gyakorlatomnak köszönhetően a másik oldal 2. próbálkozásra összejött. A Mestermű stabilan feszít. Nincs más hátra mint összerakni a gépet és mehet a jöhet. Miután remegő kézzel megnyomtam a Power gombot, hihetetlen vizuális és akusztikus élmények értek. Bizonyos teszterek hangosnak, nagyon hangosnak ítélték ezt a fajta hűtőt. Nos az NDK-s prorszívómotor után ez maga a gyönyör. Miután felállt a Windows és megnéztem a hőmérsékletet könnyektől záporozva hullottam térdre, és összetettem a két kezem. Ezután jött a teszt:
Teljesítményt nálam egy Intel P4 (prescot) 3,2Ghz=3,25-3,3Ghz-es procival, MSI alaplappal (xxxxNeo 2-xx)és a szobámban uralkodó nem túl kellemes 39-40 fokal, és a PC Alert 4-es hőmérő progival néztem, valamint a CPU Kill-progival terheltem. A tesztek 30-30 perc időintervalumot tettek ki és 2x lettek megismételve. A ház oldala nem volt felrakva.
Idle (proci alapjárat):
minimális 1700 rpm-en 47-49 fok stabilan. (Összehasonlítás képen, a régi hűtővel 86-88 fok volt.) A hanghatás elhanyagolható, csupán egy halk duruzsolás.
Idle:
maximális 3200 rpm-en 40-42 fok stabilan. A hanghatás már erőteljes.(bár még mindig klasszisokkal halkabb a régi hűtőnél)
Terheléses(100% os procihasználat):
1700rpm mellett 68-71 fokig megy fel a mutató néha átugrott 72-be is de e főlé már nem ment. Érdekes hogy így is inagadozott általában 69-70 között.
Terheléses:
3200rpm -nél már jobbak az eredmények ilyenkor 57-62 fokos intervallumban mozgott (lehet a szobámban lévő egyhe huzat miatt)
Összehasonlításnak, a régi ventim terhelés mellett 104-fokig ment és aztán lekapcsolt a procim.
Aztán elkezdtem kisérletezni és feltettem két házhűtést is, az egyik hátul szívta ki a levegőt a másik elől fújta be. Ilyenkor átlagosan 2-3 fok minusz adódott a tesztekhez.
Összegzés:
Nagyon megvagyok elégedve vele. Bár max fodulatszámnál eléggé hangos, viszont hűt is rendesen, illetve minimális fordulat mellett is jó teljesítményt nyújt(és halk is).
Én 7.160 Forintért vettem és szerintem ebben az árban ilyen hűtést nem igazán lehet kapni.
Utószó: Vegyétek figyelembe a teszteknél azt hogy a szoba hömérséklete is 40 fok volt. Valószínű hogy télen, vagy egy hideg pincében 30-35fok vagy még annyál is kevesebb eredmény jött volna ki alap járaton. Valamint egy rendes házhűtés esetén is más jött volna ki (nem vagyok teszter, csak véleményt modnok)
Mindenkinek aki akar egy jó hűtést a gépére annak ajánlom a GigaByte G-Power Pro-t. -
#877 Ajánlott: all AMD Athlon 64, AMD Athlon X2 up to 5000+, all AMD Athlon 64 FX
ezt írják. Az AMD-k hez nem értek annyira, de az athlon 64-az a socket-a úgy tudom- -
#876 bár ez csak intelre, de van amd-re is -
#875 Én msot néztem egy jót 10k-ért:CoolerMaster S478/775/754/939 3800+ HYPER
leírás, teszt -
#874 Ez a hűtő rámegy a socket a-s alaplapomra?:
ARCTIC FREEZER64 PRO
bruttó 4000 Ft környékén tudnék venni,ha azt mondjátok jó és rámegy.