2989
Vannak nők a SG fórumok látogatói között?
  • bld
    ja ja azért lehet h tunk 5leteket adni ha már kifogytál:)
  • Királylány
    akkor jó :)
    talán ha felvázolod, valaki tud olyat mondani, amitől könnyebb a megoldás
  • Brigicsaj
    hát én se ülök karbatettkézzel és várom a csodát.....elhiheted....csak hiába próbálom megoldani eddig nem sikerült...
  • Királylány
    A problémákat érdemes megpróbálni megoldani.
    Nem csak várni, hogy megoldódjanak.
  • Hajnalcat
    Na, végre valami jó hír! :)
  • SNAKE01
    sajnálom!:(
  • Brigicsaj
    De jó neked.....nekem egy problémám nem akaródzik megoldódni...:S
  • SNAKE01
    hát igen!kezdenek megoldódni a problémáim!
  • bld
    ne kötözködj olvasd el mégegyzser;):)
  • DJ Skyline
    igen,mert a lelki problémák kiválthatnak ilyen rosszulléteket,betegségeket!
  • Zillo
    es nem keresgeltel mas hasonlo müveszeti sulik utan? Vagy gondolom vannak gyorskepzö tanfolyamok,mondjunk az rengeteg penzbe kerülhet,bar en nemtudom,nemnagyon vagyok otthon ebben a temaban.Es a rajztanar ötlettel mi a helyzet?:) Persze a tanari munka nem biztos h mindneki szamara leanyalom,de jomagam is erre a palyara keszulok.(biologia,angol szak)

egyebkent nincs mit.:) de igazabol te tapasztaltabb vagy ezen a teren,en majd csak hamarosan fogom megizlelni a felsobboktatas nehezsegeit...
  • VRSDM
    én grafikus lennék legszivesebben nagykoromba, sok ember akar azlenni aztán fele még rajzolni sem tud, csak a gépen nyomkodja a fotosóppót aztán már rajoskodik is... no mind1, én remélem összejön, vagy egy nyomdász ismerősöm igy rajta keresztül eltudok majd talán helyezkedni
  • Hajnalcat
    És köszönöm a bátorítást, Te rendes lány vagy. :)
  • Hajnalcat
    A legjobban rajzolni szeretek, azzal szeretnék pénzt keresni, ahhoz értek leginkább, na meg a számítógéphez, de manapság már mindenki tud számítógépet kezelni. Jelentkeztem egy művészeti suliba, de nem vettek fel, mert nem voltam protekciós. De nem fogom feladni, talán lesz valami egyszer...
  • VRSDM
    sejtem milyen lehetett, egyszer (és akkor utoljára, remélem) nagyon sokat ittam, illetve nemis sokat, csak nagyon hamar, beültem bulin a keverő mögé, 2szám alatt lecsúszott 1üveg balatoni félédes zweigelt és 2üveg zipfer... na onnantol még 10percig jó buli volt, aztán meg nemkaptam levegőt mert egyfolytába hányási ingerem volt, hányi és levegőzni akartam egyszerre, na azt az éjszakát, sosem kivánom ujra :) de legalább megtanultam hol a határ :)
  • Hajnalcat
    Ha már itt tartunk, orvosnál, és pszihológusnál...Írtam, hogy volt fél évig egy zűrösebb korszakom, akkortájt sokszor hajnali 4-5 óra körül rám tőrt ilyen fulladási roham. Nagyon szar volt, nem kaptam levegőt, fel kellett kelnem, kitárnom az ablakot, hogy jobban legyek. Mintha összeszorította volna valami a mellkasomat, köhögtem, és levegőért kapkodtam. Aztán elmentem egy idő után körzeti orvoshoz anyámék noszogatására. Az orvos elküldött rengeteg vizsgálatra, de semmit sem találtak szerencsére, és mikor visszamentem az orvoshoz az eredményekkel, akkor csak mosolygott rajtam végig, láttam az arcán. Olyan volt, mintha nem hitt volna nekem. Nem is mentem azóta oda hozzá...Tudjátok, mit mondott, mikor visszamentem? Hogy mivel a belégzés okoz nehézséget, és attől fulladok, ezért nem lehetek asztmás, mert azoknak a kilégzés fáj. Aztán utána kijelentette, hogy valószínüleg lelki eredetű a dolog, és hogy el kéne mennem pszihológushoz. Pedig nem is meséltem neki a lelki problémáimról. Furcsa, hogy mégis tudta. :S Persze nem mondtam el anyámnak, se apámnak, hogy hova küldött, én meg nem mentem el. Lassacskán kigyógyultam ebből is. Többet szerencsére nem fulladtam egy idő után. Remélem, többé nem jön elő, mert k*rva sz*r volt.
  • Hajnalcat
    Ja, el sem újságoltam még, hogy tegnap focimeccsen találkoztam az én kis angyalommal. :) Egyből rám mosolygott, és köszönt. Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam vele beszélni. Azért nevezem angyalnak, mert álmomban egyszer angyalként jelent meg, nyújtotta felém a kezét, és utána az ablakpárkányhoz ült, hívogatott, hogy menjek oda hozzá. Pedig csak kétszer találkoztam előtte vele életem során. Furcsa érzés...
  • Hajnalcat
    Értelmes emberekkel van tele ez a topik? Ez jó. Pár embernek pszihológus segítségére van szüksége, de értelmesek vagyunk, nem elmebetegek.
    Mikor meghalt az egyetlen cicám(megmérgezték), akkor én egész éjjel és következő nap sírtam, míg el nem temettük. Bár később is volt, hogy rámtőrt néha a sírógörcs, mikor ránéztem az ablakpárkányra. Mindig az ablakomhoz szokott felsétálni, és az ablakpárkányon feküdt. Néha láttam őt halála után, vagyis az árnyékát, mikor el volt húzva a sötétítő éjjel. Vagyis csak odaképzeltem. Hiányzott sokáig...Azóta nem volt cicám, de majd szeretnék egyet nagyon, mert szeretem őket.
  • Hajnalcat
    Tény, hogy a férje többször is elvitte elvonóra, de nagyon nagy szenvedések árán, mert nem akart magától oda menni. Anyámék pedig igen, elfordultak tőle, mikor szüksége volt anyám segítségére, akkor anyám nem beszélgetett vele, kerülte, mikor az utca másik oldalán volt, akkor nem ment át hozzá, elfordította a fejét. De miért? Ő is ugyanolyan ember, mint a többi, neki is vannak érzelmei. Akkor miért kell lenézni?
    Azért akarok elköltözni minnél hamarabb, hogy ne szólljanak bele az életembe, ne kezeljenek gyerekként, de nehéz, ha nem vesznek fel sehova. Pedig kellene a pénz, hogy elmehessek.
    Néha egyedül szoktam inni, igen, szerinted éjjel 1 órakor kivel igyak?
  • Zillo
    Nagyon sajnalom,h ilyeneket kell tapasztalnod akornyezetedben..:( De amit Pisz leirt abban is van vm,h elkepzelhetö h aneni sem tett meg mindent annak erdekeben,h ne forduljanak el töle.Mert az alkoholista emberek altalaban nem mernek,v nem tudnak segitseget kerni,es elharitanak mindenfele közeledesi format,mondvan h nincs szukseguk segitsegre.Edesanyadek megsem probálták megbeszelni vele ezt a dolgot,csak egyszeruen eltavolodtak töle?

Az pedig,h nemsikerül megtalalnod azt,amiben teljes lehetsz...hát,most mondjam azt,h ez mindnekivel igy van?Nehez megtalalni,es ha megtalalja az ember,akkor sem biztos h bökkenömentesen tovabbjut.En csak azt mondom,h ne add fel,amit a legjobban szeretnel csinalni,kuzdj erte.

Apam mindig azt mondja,h olyan szakmat valasszak,amit szeretek.Nem erdekes mennyit fizetnek.A lenyeg h szeressem,mert akkor azt elvezettel csinalom.Inkabb egy kevesbe jol fizetö,de szamomra erdekes szakma,mint egy olyan,ahol agyon fizetnek,de minden nap rossz erzessel allok neki amunkanak...

Ezt is mondogatni szokta:
    'Mind1 milyen szakmát valasztasz,de amit valasztasz,abban te legyel a legjobb'

Lehetek en kömüves is,ha ertek hozza,mert akkor sokra vihetem vele.Mit er az,ha ugyved vagyok de pocsekul vegzem a munkam?

Ne hagyd h masok leromboljak az almaidat,es hiaba nem kapsz egy biztato szot sem,csak netörödj masokkal.Amit szeretnel,azt csinald,es ha ugy erzed h van is hozza erzeked,hat küzdj jobban.

De en megint csak 'latatlanban' beszelek,hiszen még nem tapasztaltam a visszautasitasokat.Most fogok erettsegizni,de aterveim megvannak.Nagyon kevesen tamogatnak,es biztatnak.De nem engedek nekik.Mert en tudom h mit szeretnek csinalni.

Ha szeretnel erröl beszelni,nyugodtan irj,mert szivesen hallgatom,valoszinuleg enis megfogom kapni a visszautasitast,mint te.De akkor megprobalom ujra,ujra es ujra.
  • VRSDM
    jolvanna csak akartam jópofizni egy picit

#2368 - énis szoktam egyedül inni (jo max 1 üveg sört vagy 1-2 pohár bor) esténként, (persze ez nem rendszeres) a gond akkor van ha rendszeres és ezeknek a számoknak a hatványairól van szó

másrészt tetszik a topic hogy értelmes, és nyilt emberekkel van tele.
    /még ha értelmeset nem is tudok hozzászólni, nemvolt még nagy gondom(pszicohológushoz is másért jártam) bár mikor meghalt az egyik kutyánk, 13éves voltam akkor, kb. 1 órán át csak sirtam, bele se merek gondolni mi lesz ha ismerős-barát-hozzátartozó, neadjisten közeli rokon "kerül sorra"
  • PíszLávJuniti
    Picsa - hármas jelszó ? na ismerős?
    alkohol öl butít és nyomorba dönt :))

Nade gondolom a szüleid az elején, amikor a nő elkezdett inni beszéltek vele, és próbálták rávenni hogy ne tegye, de ennek ellenére mégis. A deviáns viselkedés nem tolerálását nem kéne bűnnek tartanod. A másik dolog pedig az, hogy az alkesz nő is lehet hibás a dologban, amit írtál túl egyoldalú volt.
    Hidd el, hogy addig nem tudnak felnőttként kezelni, amíg velük laksz, nem lesz vmi nagyobb változás.
    Egyedül iszol?:O
  • Hajnalcat
    Igen, kellemetlen. Most is úgy kell italt töltenem, hogy halkan, nehogy meghallják a mellettem lévő szobába, ami nagyon vékony falllal van elválasztva. Annyira szar, hogy semiimit sem csinálhatok, mert még mindig gyerekkérnt kezelnek meg lenéznek, ahogy mindenki. Most kiderült.
    Mesélek valamit, ha már az alkoholizálásnál tartunk, meg a problémáknál. Anyáméknak van egy nagyon jó barátnője, vagyis, eddig nagyon jóban voltak apámmal és anyámmal, már mikor megszülettem, akkor barátok voltak. Nekem a névadóm. Az a néni egyszercsak elkezdett inni. Mostanra totál alkoholista lett. Anyámék elfordultak töle, de teljesen, mikor mergteudták, hogy alhkoholista, akkor eltolták, mintha nem is létezne, mintha leprás lenne. Szegény, segítségre van szüksége, velem jól el tud beszélgetni, de nagyon szar neki, hogy a legjobb barátnője cserben hagyta, csak én foglalkozom vele, mert megértem, mit érzez. Volt elvonón többször is, nem segítet, a férje elvállik tőle. Anyámék a férjével továbbra is eklbeszélgetnek, feljön, de a nt leprásként kezeklik. Gondolhatod, milyen szüleim vannak, ha így eltolják maguktól a bajba jutottat, aki leklkileg sérült, félnek, hogy ők is elkapják vagy nem tudom, de nagyon rosz ezt látni. Mi lesz, ha velem is így bánnak? Próbáltam titokban tartani, de néha nem ment. Anyám mondta sokat alszom, (azt még mindig), meg nem eszem, egész nap gubbadok, bent vagyok a lakásban, nem mozdulok ki sehva. Pár netes barátom azt írta, üldözési mániám van, hogy mindenkiben azt látom, hogy bántani akarnak. Ez volt a bajom fél évig. De helyrejöttem. Már nincs semmi bajom, csak annyi, hogy nulla vagyok. Magyarul nem értek semmihez, még rajzolni sem tudok, kiderült, ami egyedül adott erőt, ahoz is béána vagyok. Nem vettek fel egy helyre. Miéárt van az, hogy belépek valahová, és érzem, ahogy lenéznek?

Ezt jól esett leírni, bocs, hogy így kiirtam magamból....
  • Hajnalcat
    Ha nem akar ide írni, akkor miért erőlteted? Lehet, hogy nincs kedve a társaságunkhoz, ennyi.
  • Hajnalcat
    Látom, volt itt egy kis beszélgetés, amíg nem voltam. Épp félig leivós állapotban vagyok. Zillo! Addig boldog az életed, míg nem tapaszalsz ilyesmit, örülök, hogy még veld nem fordult ilyen elő, ha már megtudtad, milyen ez, akkor már örök életre szar lesz. Remélem, minnél később fogsz ilyet tapasztalni. Elkerülni nem lehet, a mai világban... :/

Bocs a szóismétléért.
  • Hajnalcat
    Örülök, hogy már jobban vagy. :) Az emotikon mindent elárul. Remélem, tényleg megoldódtak a gondajid.
  • ColdFire
    pofan vernek nem faj annyira, mintha meghalna vkim...
  • Zillo
    hat lehet szamodra ugyanaz a fizikai es a lelki fajdalom,szamomra viszont nem.;p most itt rengeteg összehasonlitasi alapot talalhatunk,de lasd csak be h az ember eleteben korantsem UGYANAZ a kettö.Te most gyakorlatilag az 'eljarasi' folyamatokat hasonlitgattad össze.De ha valaki,akkor te biztosan tudod,h mennyi különbseg van test es lelek között.;> Na de ennyire messzire ne menjunk bele.

Majd ha mar en is atelek hasonlokat,mint te,akkor majd nyilatkozom.:)
  • DJ Skyline
    mert? a lényeg ugyanaz...
    beteg a szerved,elmész orvoshoz,ad gyógyszert amit beveszel
    beteg a lelked,elmész pszichiáterhez / pszichológushoz,ad gyógyszert ami vagy beszélgetésekben merül ki a pszichológusnál,vagy beszélgetében,és tényleges gyógyszerben a pszichiáternél!

mi a különbség? az,hogy az egyiknél valamelyik szerved beteg,a másiknál meg a lelked! a lényeg,hogy segít mind a lelki,mind a rendes orvos! mert beteg vagy,nem tudsz magadtól meggyógyulni! és még az a különbség,hogy az egyik lehet 1 hetes,a másik meg több éves gyógyulás! ennyi!

másik,ha meg kiakarsz gyógyulni a lelki problémából,akkor kénytelen leszel megnyílni neki,hogy tudjon segíteni,ha nem,akkor meg depizel tovább kitudja hány évig,és a végén bekattansz!
  • ColdFire
    hát nem tudom... kecskeméten volt már rá példa :S
  • Zillo
    Hu.De amugy szerintem a legtöbb öngyilkos nem szerelmi csalodas miatt öli meg magat.Mert ha igen,na az inkabb nc.
  • ColdFire
    én régebben röhögtem minden kamaszon, hogy mért akar öngyilkos lenni, meg röhögtem is rajtuk, hogy ilyen nem lehet...

Nah van egy csaj, találkoztunk minden... Feljön msnre, köszönök neki, szia hogy vagy? stb...
    nah várok egy pár percet... utánna msnen ugye kimutatja hogyha zenét hallgat... nah ő elkezdett zenét hallgatni, és láttam mikor bekapcsolta a zenéjét (ez a szia hogy vagy után volt), utánna megkérdeztem hogy itt van e, de semmi válasz...

nah mondom, síró görcsöm volt, pedig ez csak msn...
    kezdem megérteni az öngyilkosokat szerelmi bánatukban. (de nallam meg nincs ilyen gond:)

Nah de ezt eljáccottunk negyedjére, utánna végre írt, és már meg is van beszélve, szval már no problem:)
  • Zillo
    pont arrol beszelek,h itt nem fizikai fajdalmakrol kell beszelni,hanem teljesen masrol.Es az nem olyan egyszerü,plane egy idegen ember jelenleteben.Ne hasonlitsuk sem szemeszhez,sem ortopedushoz,sem effelekhez.
  • DJ Skyline
    miért,a szemésznek eltudod mondani a problémád?:) persze, ez annál komolyabb,mert itt magadról mesélsz,nem a szemedről!

pánikbetegség,és üldözési mánia! bővebben: #1245
  • Zillo
    en ezt mind ertem,de mint olvasthattad,magam reszeröl tartom lehetetlennek ezt a dolgot.en egy idegen embernek nem tudnek öszinten beszelni a problemaimrol...erted?ez nehez kicsit,nem? persze,igazad van,nekem nincs semmifele lelki betegsegem,legalabbis olyan nem,amivel szakemberhez kene fordulnom.

majd ha lesz,(Isten ovjon töle),akkor kiderül mennyit birok el egymagam.

es neked ha szabad tudni mifele betegseged volt amivel pszichologushoz kellett fordulnod?azert nem nevezem orvosnak,mert ugyebar nem az.
  • DJ Skyline
    miért érzem azt,hogy ezt a pszichológusos dolgot lehetetlennek tartod? mintha csődöt mondanának a szüleid,vagy a barátaid,mert nem tudnak tanácsot adni! létezik ilyen,és elmondom még1x miért! mivel nem volt komolyabb lelki problémád,így nem ismered a súlyát egy ilyennek,így nem is ismerheted a pszichológusokat,pszichiátereket! komoly betegségről beszélünk,nem szerelmi csalódásról,vagy 1-es lett a dogám,és kivagyok,mert 4.2-es lett az átlagom,és otthon nem kapok vacsorát! :D
    nem! hiába vannak a segítőkész haverok,barátok, a jót akaró szülők,ahogy bld is írta,nem biztos,hogy rendelkezhetnek akkora tapasztalattal,mint egy pszichológus pl! tehát ha valaki komolyan benne van egy lelki problémában hosszabb idő óta (nem pár napos,hetes dolgokról van szó),akkor bizony nem segítenek a barátok,szülők jó,és segítő szavai,mert ezzel nem lehet segíteni a problémán! nekem sem tudtak segíteni,hiába akartak jót! felüluralkodik rajtad a probléma,és blokkolsz mindennemű segítséget,annak ellenére,hogy végighallgatod őket!
    tehát az én esetemben hiába mondták nekem,hogy nem kell félni az emberektől,mindenhol vannak rosszakarók...nem segített,mert a probléma annyira eluralkodott rajtam,hogy kész! kevés volt ide ez a segítség,hogy nem kell félni,stb! és igen,a pszichológus,pszichiáter megoldja a dolgot helyetted,mert ez a dolga,hogy segítsen,mint ahogy a szemésznek is az a dolga,hogy orvosolja a szemeddel kapcsolatos problémát!
    úgy kell elképzelni ezt mint egy betegséget,pl van valami komolyabb bajod,mandulagyulladásod pl,akkor mit csinálsz? elmész az orvoshoz,és ad orvosságot! na ez is ilyen,csak sokkal,de sokkal lassabban gyógyulsz meg,mert nem olyan problémák hogy pik-pak kigyógyul az ember!pl az én esetemben vannak különböző gyógyszerek, hangulat javítók,nyugtatók pl ha nagyon izgulok,felspanoltam magamat, vagy őő hogy mondjam...van egy olyan gyógyszer,ami nem engedi előtérbe kerülni a negatív gondolatokat! de ezek is csak átmenetileg segítenek,természetesen nem lehet az embernek élete végéig szednie! pl mikor tavaly ősszel elkezdtem járni a pszichológushoz,akkor kísérni kellett mert bevoltam fosva mindentől! aztán segítettek a gyógyszerek,és aztán nem kellett már kísérgetni,és most nyár közepén abba hagytam magamtól a szedést,mert éreztem,hogy nincs már rá szükség!

kicsit hosszú lett! :D
  • Zillo
    a pszichologus megoldja a problemat helyettem?:)
  • bld
    sry az elgépelésért
  • bld
    sztem van egy kis fogalmi zavar, amikor ugyanis problémád van és megbezséled vkivel, mait te is mondtál akkor tualjdonképpen te magad oldod meg a problémát, a másik fél vagy azzal segít h meghallgat vagy akár még tanácsokkal is ellát de magadon segítesz, viszont nem minden ember képes erre és vannak oylan problémák is például, amelyekben bizony még a legjobb barátod/barátnőd/napális haskád sem tud segíteni, mert nincs tapasztalatuk. Remélem érted h mire gondolok, na ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, magam is pszichológusnak készültem valaha:) és korántsem oylan vészes mint ahogy egyesek elképzelik, maradiságnak tartom ezt a szemléletet hisz a szüleink és az őket megelőző generáció nyomása ez uganakkor nem ők nőnek fel ebben a mai világban, az én szüleim is falun nőttek föl például, a napi teendők ellátása stb szal nagyon lineáris életük volt
    még jó h nem volt szükségük pszichológusra, ma azonban már komolyabb terhelésnek vagyunk kitéve és van aki ezeket nem bírja el, sztem az a gáz ha vki azért nem megy el mert szégyelli, holott rászorul (h szélsőségesebb problémát említsek alkoholisták és az elvonó ugye mindannyian ismerjük a sztroit ki így ki úgy)

na ez jó sok lett:)
  • ColdFire
    az én topikomban... :)