Battlefield 1942
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem is új, nem is bf jelenség, talán nem is tudok olyan mp játékot, még stratégiát sem, ahol ne lenne ilyen. Szerintem mindenkinek az egyéni ízlése határozza meg, hogy mi az a játékélmény, ami a legnagyobb élményt adja neki. Én speciel mindig is a kemény, de lehetõ legjobban kiegyenlített küzdelemet kerestem minden online játékban.
Azt hiszem vitathatatlan tény, hogy a 100%-osan kiegyenlített csapatok ideája, a gyakorlatban kivitelezhetetlen. Ha pedig hozzáadom azt, hogy minden játékban a legprofibb játékosok elõbb utóbb megismerik egymást, és csapatokba tömörülnek, akkor még tovább bonyolódik a helyzet. Ugyanis ezek a játékosok, ha egy idõben jáccanak, akkor elég természetes, hogy igyekeznek egy szerveren lenni, hogy kommunikálhassanak, és közös élményekkel gazdagodjanak. <#vigyor0>#vigyor0> Namost, ha összejön, 2-3 vagy több profi játékos egy helyen, akkor az már megalapozza, hogy a játék ne amatõr kóválygás szintjén follyon. Ugyanakkor egy publikus szerveren gyakran nem adott, az hogy még egyszer ugyanennyi és ilyen szintû emberke betévedjen ugyanoda. Sztem érthetõ az is, hogy az egycsapatban/tásraságban/klában levõ emberek szívesebben jáccanak együtt, mint egymás ellen, különösen, ha még ts-en is vannak. Így meg tudnak beszélni valami kooprodukciót, nem egymásra kell anyázni, ha lelövik õket, stb. Tehát, ha õk egy oldalon jáccanak, és mind az õ mind a másik oldal kiegészül átlagos játékosokkal, akkor abból papírforma szerint muszáj egy korrekt kis répnek kerekedni. Persze van a mondás, hogy a szop@as jó, csak a f@sz megfelelõ oldalán kell lenni.
Itt tehát mindenképpen érdekütközés van az egyoldalon játék és a kiegyenlített, mindenki számára kihívást és sikerélményt egyformán biztosítani tudó játék között. Persze érdekes ez a jelenség, mert pl. egy NBA kosárcsapat nem nagyon jár le napi szinten a grundra a többiekkel koszarazni, vagy a profi boxolók sem nagyon járnak csapatostul kocsmai verekedésekbe. Itt viszont elit csaptok játékosai rendszeresen összekerülhetnek olyanokkal, akik csak hobbi szinten, kedvtelésbõl jáccanak.
Ugyanakkor így kb. a 10. fps-emen túl mindig találtam üdítõen jó példákat, klánokat, szervereket, ahol szinte mindenki számára természetes volt az egyensúlyravaló törekvés. Ahol, ha belépek x klán szerverére, akkor szinte minig ugyanannyi tagot látok mindkét oldalon, kivéve, mondjuk, ha egy másik hasonló súlyú klán is épp ott tanyázik. Ahol a legjobb játokosok az elsõk akik szinte azonnal átállnak, ha kezd felborulni az egyensúly. (vicces de az ilyen szempontból kedvenc szervereim szinte minden játékban britek voltak) És ennek 1-1 ember szintjén kell mûködnie. Pl. emlékszem annó Lappjäveln az nb-bõl párszor átjött magyar szerverre, ha magyar kisbarátai <#vigyor0>#vigyor0> éppen ott voltak, és szinte mindig a másik oldalra állt, vagy oda, ahova belépéskor került.
Szerintem ehhez, a skilltõl erõsen elkülíthetõ képességek kellenek, mint nagyvonalúság, sportszerûség, a másik tisztelete stb. Ha azok a kosarasok mégis lejárnak a grundra, akkor oszoljanak el a csapatok között, és adják meg az esélyt a srácoknak hogy hogy örülhessenek, ha bedobhatnak egy-egy ziccert. A legtöbb embernek, aki aktívan játszik nem kis befektetést jelent pl. a gépének a megvétele, szinten tartása, az idejébõl pedig a legkedvesebb szabadidejét tölti játékkal. Ezért én mindig is úgy gondoltam, hogy valamelyest felelõsség is ez egymás iránt, hogy mindenki megkaphassa azt az örömet a játékból, amit az anyagi és idõbefektetés árán elvár tõle. "Ha akarjátok, nem álom." <#vigyor0>#vigyor0>
ezzel a swear kickel csinájjatok már valamit. jön egy idióta, seggbelõ, tk, mondom neki asshole, és engem vág ki...
pedig télleg asshole
www.battlefield.hu
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
\"A nyúl a legtiszteletreméltóbb állat: ott ül a fűben és mégse szívja el\"
\"Tényleg csúnya lány volt.Az arca Louis Amstrong hangjára emlékeztetett\"
Szóval BB kedves eddig akárhányszor raktuk fel az elmúlt 1,5 éveben ezt a lemezt mindíg ugyanoda lyukadtunk ki és ugyanúgy nem tudtuk meggyõzni, jobb belátásra, megértésre rábírni a másikat. Én sem játszok (és még a klán pár tagja) másként, mint jónéhány külföldi klán a szervereken (és ez nam takarózás lenne a részemrõl/ünkrõl). Sõt én még vitázok is itt veled nyíltan arról, hogy mi is az én álláspontom ebben a kényes témában (azért kíváncsi vagyok, hogy más nemzeteknél a hazai fórumokon hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez a klánok, bár ennek megismerésére elég csak játszani külföldi szervereken ezért). Szerintem ugye teljesen természetes a klánon belüliek egyoldalon való játéka, hiszen ha mindannyian fent vagyunk TS-en akkor tesszük ezt azért, hogy infóval lássuk el egymást a játékban (ugye mi, hol és merre van, történik). Ha külön oldalon lennénk, akkor személy szerint nem sok értelme van TS-ezni és fõleg nem egy csatornán, mert mindek informáljam az "ellent" bizonyos dolgokról és csak az anyázás hallgatására meg szerintem senkinek sincs szüksége... ja és egy szervern sem kell játszani akkor, mert ugyan minek (én ugye mehetek RtR-ozni, SW-zni, ahová "botok" nem tudnak követni)?! Mondom ezt azért, mert el lett felejtve megemlítve, hogy mindössze egy szûk kis keménymagról van szó, akik eddig éjszakánként együtt nyomultak és 4-5 (max 6 amire emlékszem) fõnél sosem voltunk többen egyidejûleg. Na most ha ismered õket (és miért is ne lenne így), akkor tudhatod hogy "egyenlõen" sosem lehet szétválasztani õket, erõeltolódás mindíg is lenne (hiszen nem számoljuk azt az apró kis tényt, hogy a public közönségben is vannak jó játékosok és ha a szerver vmi folytán éppen egyoldalra rakja õket, akkor a tííímde-vel kiegészülve ugyanazok az állatotok alakulnak ki - csak a klán egyik részének kárára - mintha egyoldalra állnánk. Miért is mondom ezt? Mert nem felejtem el azt a battleaxe-t, amit egy német szervern volt szerencsénk játszani, Ivanhoe találta és a következõ kép fogadta: az M10 fent állt a Tigris spawn helyén és a sherman éppen igyekezett lõállást elfoglalni a közelben lévõ flak-nál, ahol a lõszeres láda is van, a 2 angol repcsi pedig a repteret basztatta. A szerveren mindkét oldalon anonim személyek voltak (nevük alapján legalábbis és a klánosokból is csak 1-1 db) és önkéntelenül is ugyanazt tették (és mindg is ugyanaz fog történni akár egységes klánjátékról van szó vagy csak spontén jó játékosok halmazáról), ami akkor következik be ha elfoglaltak minden elfoglalható zászlót... az egyik oldal berépázta az ellent (és nem tudsz meggyõzni BB sem senki más, hogy ez nem így van a legtöbb szerveren, túlságosan sokat is játszottam ehhez külföldi szervereken). Tehát folytatva az elõzõ mesét, Ivanhoe-t értelemsszerûen a német oldalra rakta a szerver, ugyanis éppen 5-el kevesebben voltak már a kialakult helyzet miatt (gondolom a gyávák átálltak a répázó oldalra vagy kiléptek). Nos Ivanhoe azonnali segítséget kért és mi még 4-en szépen beléptünk a szerverre... nos aki kb. 10 perc múlva jött játszani, azt is ugyanaz a kép fogadhatta ami minket, csak apró kis különbséggel. Minden pont a miénk, a tigris egy panzer társaságában áll fent a reptéren és egy másik igyekszik fel az M10-es spawn helyére. Nos az allied oldalnak elvileg egy szava sem lehet, hiszen csak ugyanazt kapták, amit percekkel korábban õk tettek az axis-sal (persze a répából való kitörésnek és a végeredmény elérében nagy szerepe volt annak, hogy mi csapatként tudtunk mûködni)... tehát klánon belüliek együtt játszásával vagy sem, a végeredmény ugyanaz lett volna. Ha mi nem megyünk be, akkor a kör végéig vajon mi esélye lett volna egy a kitörése egy 5 fõvel kevesebb be spawnkempelt public társaságnak?!? Semmi... mi csak a végeredményt változtattuk meg a magunk egészségére és remélhetõleg néhány axis oldali játékos örömére, akik addig a szenvedõ fél voltak (régi igaz mondás, hogy a legszebb öröm a káröröm).
Tehát kár itt ódákat zengedezni arról hogy ez így nem etikus, meg mi élvezet van benne nekünk, meg ez így nem játék és csak 2 perc az egész, amikor nélkülünk/klánok nélkül is ugyanoda fajul a helyzet a játékok, pályák 90%-ban (saját tapasztalat). Akkor meg már nem tök mindegy hogy mi egyoldalra állunk?! Inkább legyünk mindíg a nyerõk, mint a szenvedõk. Ja igen... a 7/10-es értékeléssel nagyon is elégedett vagyok , nem vagyok telhetetlen tipus. 😊
"A BC a jobbik csapat jutalma."
más ember hülyesége miatt ne Neked legyen gyomorfekélyed :D kezd kivetni magából az internetes társadalom: ma senki nem akart nekem viagrát eladni :(
Tudjátok, bevett zsaru szokás... 😊 Én ütök, õ engesztel és kérdez. 😊 Viccet félretéve igazából nem én voltam az aki mindenkit kirugdosott és bannolt. Nekem semmi bajom a playerek többségével, de tegnap ahogy elbeszélgettem errõl az egészrõl Paullal és Dranggal, nem értettünk egyet mindenben. Ha túlságosan engedékeny lesz a szerverünk, akkor én inkább kilépek a klánból, és egyáltalán nem fog zavarni, ha az elõtag nélkül játszom jókat máshol.
Én továbbra sem fogom tolerálni pl. a nagyarcúságot, mert az jobban zavar, minthogy letkznak 1-2-szer. Szóval a klán szavazni fog az adminolási szokásokról, és ha valakinek nem tetszik a többség akarata, akkor kilép. písz.
The future is now
elõkotortam valahonnan a jelszómat meg a nickemet mert látom hogy él a forum.
Szal a magyar bajnokságra visszagondolva, amit Drang barátunk irt, nem tartom lehetetlennek egy sponzorral (khmmm, aki érti...), persze lehet több is, szeretnék kérni akinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban, ossza meg velem.
Akár email akár irc.
PCK
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
“Az értelmesek egyik része okos, a másik része ostoba. Hasonló a helyzet a butákkal is”
...ekkor őszintén sajnáltam,hogy - a dolgok természetéből következőleg - egy szoftvert sohasem lehet igazából tökön rúgni... lvl 60 priest/rogue/warrior -LagScalp-
\"A nyúl a legtiszteletreméltóbb állat: ott ül a fűben és mégse szívja el\"
A tegnapi nap hosszan elbeszélgettem LSSAH-Paullal és e diskurzus nyomán jutottam el a továbbiakhoz.
Eddigi szótlanságomat megtörve pár gondolatomat megosztanám mélyen tisztelt magyar Bf scene-nel:
Amikor elõször találkoztam evvel a játékkal, nagyon megörültem, hogy végre egy árnyaltabb stratégiai fpst szült az emberiség. Olyan idealistán szemléltem a gamet, mint általában a világot. Elkezdtem játszani a különbözõ magyar crackelt szervereken. Váltogattam a nevemet és igazából nem folytam bele klános szervezõdésbe és úgy mélyebben a scenepárbeszédbe. Lehet hiba volt, hogy néma szemlélõként, mint valami külsõ megfigyelõ távolból méregettem a felnövekvõ szubkultúrát, ami a Bf köré szervezõdött.
Aztán megvettem az eredeti játékot, gondolván megéri pénzt költeni rá, ha már ennyire belemásztam 😄 ! Attól még, hogy nem beszéltem róla, a bf-társadalom tagjának vallottam magam és teszem ezt a mai napig. Titkon végig azt reméltem, talán felfigyel rám valami klán és meghív soraiba. Aztán jött is egy csapat, aki komolyan vett és beléptem közéjük, ez volt az LSSAH. Korábban láttam õket játszani és szimpatikusnak tûntek. Így a klán tagjaként immáron egész értékû embernek éreztem magam online bf körökben.
Aztán jöttek az elsõ csalódások. Úgy tûnt egy-két magyar csapat semmibe vesz minket, már csak amiatt is, mert késõbb érkeztünk, de lehet ez már csak az én kishitûségem miatt volt. Tisztelet azoknak a klánoknak, akik nem így viseltettek irányunkban. Megemlíthetném itt d2mh-t, Sabaki révén nagyon sok segítséget kaptunk, vagy akár a Ses Cofb-ot, akik szintén egyenrangú partnerként kezeltek minket annak ellenére, hogy sokkal patinásabb egyesület mint a mienk. Nem is beszélve a hu.man és az RDHA csapatáról, akikkel sorsközösségben kis klánként jó hangulatú barátságos meccseket vívtunk.
Szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy többen rendszeresen kritizálják a klánunkat és fõként a szerveradminolási szokásainkat. Leszögezem, hogy nem teljesen alaptalanul. Visszagondolva: én is rengetegszer viselkedtem következetlenül a szerverélet ügyeiben. A tegnapelõtti eset (Gege kapcsán) arra késztetett, hogy átgondoljam a történteket.
Elismerem kicsit kilógunk ilyetén formán a magyar Bf scene-bõl, de mostantól arra fogunk törekedni, hogy ez ne így legyen. Minden építõ jelegû kritikát szívesen fogadunk és ezúton is elnézést kérek az egész csapat nevében azoktól, akiket furcsa „admin szokásainkból” eredõen megbántottunk, esetlegesen emiatt elfordultak a szervertõl. Végülis ez csak egy játék és mindannyian azért játszunk mindenféle nemzetközi bajnokságokban és kupákon, hogy elismerté tegyük klánjainkat és a magyar bf válogatottat.
Tudom, hogy nem újdonság, amit a következõkben írok, de annak jegyében, hogy barátibb légkör alakuljon ki a magyar bf világban, ezúton szeretném a javasolni, egy kisebb magyar bajnokság létrehozását. Így egymást segítve jobb eredményeket érhetnek el csapataink a nemzetközi megmérettetéseken.
Üdvözlettel: LSSAH-Drang
Drang over and out! Battlefield.hu BFBC2 Szerver: Battlefield.hu [HUN][RANKED]
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Csak tudnám kinél 😊))))))))
...ekkor őszintén sajnáltam,hogy - a dolgok természetéből következőleg - egy szoftvert sohasem lehet igazából tökön rúgni... lvl 60 priest/rogue/warrior -LagScalp-
más ember hülyesége miatt ne Neked legyen gyomorfekélyed :D kezd kivetni magából az internetes társadalom: ma senki nem akart nekem viagrát eladni :(
Meg hogy "erõsebben fog" a tinta is néha.
"A BC a jobbik csapat jutalma."
király lesz négy-öt nancsival inni😊))
Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Tök vicces volt. Én ott állok bután a 80% feles pohárkámmal, 4-5 pasival körbevéve, azok meg csak valami litty-löttyött ittak.😊
-Miért mérleghintázik az iraki? -Azért, hogy bosszantsa a mesterlövészt...
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
kiesett egy két óra, nincs emlék és van egy vágás a tenyeremen...
neked hol van ?
www.battlefield.hu
lehet hogy az elõzõ szivességért akkor téged itattalak meg?? 😊))
vele max jégert. de inkább tequila, ilyesmi. bár... franc se tudja ezeknél a csajoknál 😊)
www.battlefield.hu
vagy veled keverem? 😊
“Az értelmesek egyik része okos, a másik része ostoba. Hasonló a helyzet a butákkal is”
Haver intézi az ADSL-edet!
-Miért mérleghintázik az iraki? -Azért, hogy bosszantsa a mesterlövészt...
<#mf1>#mf1>