Battlefield 1942

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez már szpemtopik úgyis, de ahogy akarod 😊 Végülis igazad van.
Borg, már megint leálltál visszaosztani topicon belül... Légyszi PÜ-ben tedd ezt, mert amikor legutóbb ilyesmit csináltál itt, bezárták a topicot ! 😄

anarchista törekvések <#fejvakaras> ööö.. biztos, ahogy érzed...

Jaja, elõbb anarchista törekvéseim vannak, aztán mostmár a moderátorságot sem veszem komolyan
Légyszi ezt azért ne, jó 😊

"de õ inkább akadékoskodott tovább"

A tékrunon ott se voltam mert elhívtak a géptõl, késõbb amikor visszajöttem poénból beírtam hogy TÉK amit te töröltél és jött a második büntipont és utána SEMMI hozzászólásom nem volt a topichoz szóval egy picit vedd már komolyabban a moderátorságot HTX...

BEAST
mikor jössz már te is? 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

joebacsi
igen, sajna paul mostanában deka idõm nem volt a kupával foglalkozni, közben pedig a többiek szépen átnyergeltek bf2-re, így én is márcsak soksikert tudok kívánni nektek '42ben <#wave>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

erdos
Szev dzsóbácsi... <#integet2>
Tanulság:
Amíg van magánvéleményed nem vagy asszimilált...<#nyes>
Pakító, ma is konzervvért iszunk, kár lenne ezért a tehetséges gyerekért :-)
Paul bácsi, nektek meg egy kalappal a 42-höz, ha esetleg nem lennétek meg és lámák is mehetnek akkor szívesen visszateszem a masinára a gémet...

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

BEAST
eh ... én tegnap fél napon át csak pizzát sütöttem 😊 még ma is azt fogom enni 😄DDD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

joebacsi
ohh fõleg így, hogy bekajáltam közben úgy fél tepsi almáspitét (ha már "spemtopik" vagyunk, ugye 😄)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
ok, bár 100 hozzászólásnál tuti nem volt több (1 oldal nálam), és már ugy bf tápikban is volt ennek hagyománya, és nemnagyon volt belõle gond, meghát az az 1 postnyi reagálásom se oldalakon át tartó háborgás (tudom-tudom ez már viszont akadékoskodás 😊)
amúgy amiatt, hogy a "kis szpamelés" nemtúl egyértelmû, ezt akár a végtelenségig fokozhatnánk, szóval inkább abbahagyom, és "leülöm" az 1 hetemet 😊
majd 30k nál találkozunk <#vigyor3>
(esetleg valami olyasmi megegyezés, hogy xx960-xx010-ig megengedett tékspam a késõbbiekben? 50 post csaknem a világ 😊)

BEAST
Dzsóbácsi elég nyugodtnak tûnik 😊 ahogy Haxoror is 😊

joebacsi
jah amúgy htx 😊
<#puszi><#law><#nyes>

A tékspam oldalakon keresztül ment, ezért avatkoztam bele. És kapott mindenki, aki a 20k körül hozzátett, akár 3 akár 10 hsz-el. Aki pedig lenyugodott, arról levettem utána.
Neki csak 1 pontja van spam miatt.
joebacsi
1 postom volt amire neked válaszoltam, ezt nem érzem "oldalakon át tartó akadékoskodásnak", amire speciel nem is válaszoltál (#20231, bf2 tápik), gondolom elkerülte a figyelmedet. Leírtam, hogy miért nem értek egyet a büntipont osztogatással (szigorúan a tékszpamért). Azt meg, hogy belássam, hogy jogosan kaptam felkiáltójelet kb +5 hozzászólásom miatt amit a ték környékén postoltam ne várd. Gyakran vagy következetlen (amit az itteni hozzászolasaiddal csak bizonyitasz: egy kis szpemmelésért, ökörködésért még soha nem volt retorzió <-> +5 tékspam miatt bünti nekem , amit ha a fejedhez vágnak nem vagy képes elfogadni.
(Most szigorúan a tékspames esetre gondolok, ami a másik nagyobb problémától nagyrészt független. Igaz utánna azzal kapcsolatban volt egy kis flémünk a lac hoo gyerkõccel, aki masszívan szidta az egész scene-t, és szentírásnak vette azt a mondatodat hogy a bfesek csak egymás seggbekúrogatására képesek, én csak erre reagáltam. Mint mondtam ez független a tékspamtõl.)

LSSAHPAUL
Remélem Joebácsi ebbõl a "topic" nincs banolva, mert ha igen akkor a magyar bf1942 jövõje érdekében kéretik rehabilitálni.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Ott a saját topikok részleg, több klánnak is van ott topikja, ahol maguk lehetnek.
Haxororral meg semmi gond nem lett volna, ha hallgat a figyelmeztetésre elsõre, ahogy a többiek... de õ inkább akadékoskodott tovább. Ennyi.
Fritz Von...
Thx, tudom 😊
Várom is, bár szeptemberben meg eq2 kieg, lvl 60 ig. 😄 De majd megoldom együtt a kettõt. 😄

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

OFF

Októberben jön a kieg: Barbarian Invasion <#vigyor2>

Fritz Von...
Na pont ez az. Miért menjenek át a gumiszobába egy csomó ráérõs idióta ember közé? Az itteniek egy közösséget alkotnak. Egyértelmû, hogy ezt az ehhez a játékhoz kapcsolódó fórumon beszélik meg.
És ráadásul a BF pont olyan játék, ahol elõben is látják egymást game közben. Plusz volt 6 RL találkozó is. Amin nem hiszem, hogy ott volt más, csak aki a BFesek közé tartozik.
Spec Haxoror esetében nemtom mi lehetett a gond, a Rome: TW topicban tök normálisnak tûnt, jókat dumáltunk... 😄

De gyökér vagy! miért nem tudsz odafigyelni, hogy ne irogass baromságokat! "akkor jó lesz a kis felkiáltójeles bizbasz" PINCÉR! Hozzon kérem egy másik billentyûzetet, ebben egy légy van.

Igazad van, az egytõl az egyig megérdemeltem 😄

Egyszerûbb dolgod lenne ha kiírnád a BF2 bannerjébe hogy nem látsz ott senkit szívesen akinek más elképzelése van a "dolgokról" 😊
De inkább abbahagyom az akadéskoskodást, nem szeretnék én lenni két nap alatt a negyedik aki bannt kap ezért 😊

Én úgy érzem, megérdemlek legalább 1 darab ilyen büntetõpontot. 😞 Igen! tudom hogy rossz voltam. Ezért kérlek tegyél rám is egyet, ha kérhetném, akkor ne ezt a felkiáltójeles táblácskát, hanem jó nagy fekete pontot, amennyiben ez akadályokba ütközik, akkor jó lezs a ki felkiáltójeles "bizbasz" is.

Köszönöm!

Ezzel nem is volt semmi gond.
Nem mondta senki, hogy "idegen helyre" menejenek, bár nem is értem mit értesz ezalatt. A fórumnak van gumiszobája, vagy saját topik részlege, ahova nyugodtan lehet szpemetelõ baráti körök topikjait nyitni. Ahogy azt igen sokan meg is teszik.
Mindenesetre ahogy lentebb leirtam, ha normális keretek között olykor sor került egy kis szpemmelésre, vagy ökörködésre, azt soha senki nem bántotta. Egyedül akkor, ha az túlzottan sok oldalon keresztül húzódott, ekkor is max figyelmeztetve lettek az emberek. Vagy ha flamebe fulladt. Voltak egy páran, akik már nem tudtak különbséget tenni a humoros/ironikus, és a piszkálódó/bántó megjegyzések között.
Joebacsai -ha netán elkerülte a figyelmedet- ezekután még oldalakon át akadékoskodott a dolgok miértjérõl.
Olyanról nem veszem le a pontját, aki nem látja be a dolgokat, és nem tér észhez.

Tudom, hogy sérti a nagy önérzeted a 3 pontod, de egytõl egyig megérdemelted õket. Szal igazán befejezhetnéd már te is az akadékoskodást.
Fritz Von...
Nekem ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy minden egyes topic olyan, mint egy lakóház. Az itt lakóknak közös életük van egy game kapcsán. Megismerik egymást, hülyéskednek, stb.. Természetes, hogy akár off témákban is együtt beszélgetnek, hiszen miért menjenek el egy másik helyre, ahol vadidegenek vannak?

Egy játék-egy közösség. Ehhez minden tartozik. Az anyázós, köcsögölõs embereket ki lehet tenni, azzal egyetértek. De ne a lakóház elnöke vagy közös képviselõje mondja meg, hogy az emberek hogyan élnek itt bent...

Akkor ez egy remek alkalom hogy levedd a büntit pl. Joebacsiról, valahogy rajtafelejtõdött a nem-észnélküli vérengzés után, elnézést hogy szóltam...

Az nagyon rendben van, hogy a vak lammáknak Borg kiosztja a "szemüveg" büntetõt, ez király, mert borzalmasan idegesítõ 99999999 x ugyanazt a kérdést
olvasni, amire ott a válasz. Ez rendben van.

DannyL
télleg 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

LSSAHPAUL
Vazze az RDHA is kilépett a ladderrõl. Már csak mi képviseljük magyarországot.
Sajnos már csak 6v6 ra tudunk kiállni ,azt meg nem fogadja el senki. Sürgõsen erõsítésre van szükségünk! Bárki aki elég jól tud játszani és van legális cdkey-e, és persze van kedve csapatban játszani az írjon PÜ-t.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Arra a bünti hegyre gondolsz, ahol 5 ember kapott 1-1 pontot, mert oldalak voltak tele a spammal, és utána 4-rõl le is vettem, miután belátta, és abbahagyta?
Nem magadból kellene ám kiindulni.
Az meg hogy faq és topik keresõ van, még nem indok az újoncokkal való bunkózásra, és kirekesztésre.
Amit a BF2 topicban csináltok egyenes út egy arctalan support-helpdesk topic létrehozásához, az SG rendszere lehetõvé teszi a topicon belüli keresést illetve a kiemelkedõen részletes FAQ elolvasása is megválaszol minden kérdést amire egy új usernek szüksége lehet így a spam mint az információátadás gátlója gyenge kifogás, a flém pedig egy közösségen belül (amirõl elvileg az SG szól) elkerülhetetlen és az azonnali kiírtása csak strucc-politika ami nem old meg semmit csak fenntartja a látszatot és hosszútávon több bajt okoz mint maga a flém.
(Megjegyzem az elsõ igazán nagy flémet pont te indítottad el 😛)

"Vasfegyelemrõl viszont szó sincs, egy kis szpemmelésért, ökörködésért még soha nem volt retorzió, ha az normális hangenemben folyt, és nem túl sokáig offolt egy topikot."

Mint például a bünti hegyek a 20k tékrun kb. 50 spam hozzászólásáért?

Na ez a mondatod volt ami megíratta velem ezt a kommentet...

BEAST
megtaláltam a házunkat :Ð

Kovács legény
köcce
kipróbáztam és tök jó

www.czekoart.hu

GanXstaZoleeWrk
dandi gyerek nem elvitte a 83k-t csendben? 😊))

GanXstaZolee#2709

Egyszerû a képlet! Nem kell LAN-ra menni! Helyette inkább az egész napot a családoddal töltheted a szabadban piknikezve, este pedig "erszd el a hajamat", ameddig bírjuk, másnap (nem "másnap") alszol sokáig, és boldogan ébredsz, szádat mosolyra húzod, mert feltörnek az elõzõ esti csata emléképei, mély nyomot hagy benned az élmény, még késõbb, idõsödve is sokszor eszedbe jut, boldogan élsz, mig meg nem.... De az utolsó pillanatban bevillan egy kép: "Ohh! Istenek, ha még egyszer utoljára ott térdelhetnék abban a lövészárokban naykig sárosan, zakatoló szívvel, kezeimet erõsen a füleimre szorítva, számolva a másodperceket; 4-3-2-1 BÁMM!" (- "a nicked" GamerKing -)

😄

én az utolsót választottam, mert az a legkomplexebb támogatással bíró változat...

http://gaborszantai.co.uk/

Tuvok
<#eljen>

Kovács legény
tudom hogy f@x vagyok de ez mi? és meiket kell letölteni?

www.czekoart.hu

Kovács legény
2-án lanparty 3-án józanodás
szerintem sok emberre ne számits😊

www.czekoart.hu

OFF

A békésebbeknek: GoogleEarth

ON

http://gaborszantai.co.uk/

BEAST
szintén 😊

túl sokat wow-oztál 😉

/agree

A probléma mindössze ott volt, hogy egyesek olyannyira adták már a lovat egymás alá, hogy ezzel minden új embert elüldöztek. Az SG-n meg akár tetszik akár nem rengeteg újonc jön szinte naponta. Nem engedhetjük meg.

A postokra való véres szájjal ugrás valóban nem megoldás. Volt hogy elszaladt velem is a ló, mert elszakadt a cérna, és ilyenkor csak végtelen flame lett belõle, ha válaszolgattam mindenki postjára.
Éppen ezért, amikor csak lehet csírájában folytjuk el a flame indítást. És nem csak én (persze rám a legegyszerûbb ugatni), mert én nem vagyok 24h itt. Van házigazda, és vagy 4 másik moderátor aki ugyancsak besegít ebben. De ami a pontok osztását érinti én már gyakorlott feketebárány vagyok, szal a piszkos munka mindig az enyém 😊 A kritika meg lepereg, fõleg ha értelmetlen. Aki meg értelmesen válaszol, megbeszéljük PÜ-ben, és legtöbbször le is veszem a figyelmeztetõ pontokat. Aki meg visszaanyáz egybõl, vagy nem birja befejezni az akadékoskodást, annak megy a többi pont szép sorban. Ez így teljesen logikus.

Azonban, nem tudom mindig egybõl a flame indító hszt törölni (ugyancsak logikus okokból), ezért kell utána minden reakciót is törölni, ami arra vonatkozott. Akár pozitiv, akár negativ. Ugyanezen okból a moderálás miértjét sem szabad hagyni a topikban kitárgyalni, mert annak egyrészt parttalan offtopik vita lesz a vége, vagy akár újabb flamelés is. Ezért irtam le többször is, és még a topik tetejére is, hogy LEHET véleményt mondani, LEHET fellebbezni, de csak PÜ-ben. ÉS aki mindezt normális hangnemben teszi meg, azzal tárgyalok is a kérdésrõl.

Azt kellene fõleg felfogni egyeseknek, hogy attól hogy ismerik egymást, még nem offolhatnak tele egy topikot, ahova az emberek a TÉMÁBA vágó információkért jönnek. A fórumon azért vannak külön témák, külön topikok, hogy a baráti szpemmelés nagyrészt a helyén menjen. Vasfegyelemrõl viszont szó sincs, egy kis szpemmelésért, ökörködésért még soha nem volt retorzió, ha az normális hangenemben folyt, és nem túl sokáig offolt egy topikot.

És igen, pontosan amiatt fajult el anno ez a topik is, mert a moderátori figyelmeztetésre sokan a topikban válaszolgattak, méghozzá minõsíthetetlen hangnemben, a felszólítás ellenére. Én meg visszaszóltam nekik, de sajnos kevés sikerrel. Mea culpa. Ez az, amit a BF2 topikban csírjájában folytunk el, pontosan azért, hogy ne jusson erre a sorsra.
Nem tudom. Ha abból indulunk ki, hogy ez a fórum az emberi kapcsolatok ugyanolyan talákozópontja és színtere, mint mondjuk egy kocsma, vagy egy
tér az utcán, akkor el kell fogadnunk azt is ,hogy a kocsmában vitába
keveredhetek valakivel, illetve a téren is vitatkozhatok emberekkel. Namost,
a flame egy bizonyos pontig hallatlanul szórakoztató elmebajnokság, és
retorikai edzõpálya. Sõt abban is biztos vagyok, hogy a jó flame elõre
mozdítja a dolgokat, mert kimondásra kerülnek a ki nem mondott igazságok,
végre nyílt lapokkal megy a játszma - ez a kívülállók számára sértegetésnek
tûnik, de ha jól csinálják muszáj hogy alapja legyen különben nem ér célt.

Magyarul a jó flame király, és minden terepen teret kell hagyni neki, míg a
rossz flame - az ilyen shaman féle "kurva anyád" flame az gagyi, azt lehet
moderálni. Az sem baj, ha az összecsapás személyeskedõ, aki van olyan hülye,
hogy megsértõdik, az megérdemli.

A '42 topic életébe történt beavatkozás pont ezért volt rossz döntés annak idején. Ment egy nagyon pitiáner kis belvillongás, ami eltörpült a régi ( 10-15 K környéki ) hepajokhoz képest, szinte tizedannyira nem izzott a parázs, erre a moddok ügyetlen lépéseire egy emberként hördült fel a nép, és maga a
moderáció váltotta ki azokat a reakciókat, amik végül a topic zárásához, gumiszobába transzportálásához vezettek. Klasszikus mintapéldája volt ez
az elfogult, hibás és robbanást generáló moderációnak, amikor is a moderátor saját érzelmeit vitte a fórum színterére, úgy hogy a közösség belsõ viszonyait
száz százalkékosan figyelmen kívül hagyta.

Ha most megfigyelitek a bf2 topic légkörét, ugyanez tapasztalható. Nem egymással flame-elnek az emberek, a dühös szavak jórésze nem egymás között
cserélõdik ki, hanem a moderátor felé indul. Ez a fajta beavatkozás káros, és haszontalan, mert nemhogy csillapítana, hanem ellenkezõleg, egyfajta katalizátorként mûködik, aminek a topic zárása, ill. gumiszobába kerülése lesz
megint a jutalma, ha st felfigyel a dologra, vagy megúnja a hosszútávú hõbörgést - márpedig a hõbörgés még sokáig fog tartani szerintem.

Örömhírt hoztam néktek feleim! Sikerült letárgyalni az LSSAH-val, hogy megrendezzük a "Monstre BF1942 Party" elnevezésû on-line rendezvényt. Helyszín: LSSAH keyfree cracked server; szóbajöhetõ idõpontok: 2005. július. 2 (szombat), vagy 2005. július 3. (vasárnap) lehetõleg este 20:00; résztvevõk: LSSAH mozgósítható tagjai, bizonyos Sturm vitéz, jómagam, valamint akit még érdekel. Szeretném ha mindenki akit érdekel, javaslatot tenne, hogy kit szeretne látni, kivel szeretne játszani ezen a megmérettetésen! Akit tudok felkeresek PÜ-ben (ezt a BORGtól vettem át, de vigyázz copyright-os), és megkapja személyre szóló meghívóját! Várom a javaslatokat, észrevételeket, az idõpontal, a rendezvény nevével, a játékosokkal kapcsolatban!

Könnyen lehet. De mielõtt a retorziót osztályozod, osztályozd azt is amiért kapták...
BEAST
az az igazság hogy egy ilyen közösségben mint a bf is nincs túl nagy szükség moderálásra ... hidd el hogy többen vannak a normális emberek akik ismerik egymást , barátok ... és az hogy x meg y , esetleg z szpemmel meg anyázik nem jelent semmit ... mert elöbb utóbb ottis ugyanaz lesz mint itt , aki nem odavaló azt kiközösítik , szerintem ez mindenhol kialakul magától , nem azt mondom hogy hagyni kell hogy elvaduljon a topic , de nem kéne minden zavaró postra véres szájjal ugrani , így csak azt éred el hogy visszajönnek 10 új reggel és folytatják ... hagyni kell hogy az emberek intézzék el a dolgot , mert biztos hogy ez lesz

Én csak a módot nehezményezem, ahogy ezeket a dolgokat elintézed, és a kéjes vigyort az arcodon amikor büntetõpontokat osztogatsz vagy bannolsz valakit! A kommentek amiket hozzáfûzöl, eléggé visszatetszõek!