109367
GY.I.K. * Mielőtt kérdezel katt ide! * FAQ
Katt ide! --> cdkulcsgenerator_tuvok <-- Katt ide!
Katt ide! --> Battlefield 1942 GameSpy javítás <-- Katt ide!
BF1942 szerver, stabilabb, lagmentes, német.:
-=[ aX ]=-- (CD and Origin) Address: 94.23.196.155
DTG! --> Aktualis szerverek <-- DTG!
-
#104501 Pontosan e tévhit miatt nem esznek az emberek vitamint.
Csak sajnos az intenzív mezőgazdasági termelés párszáz éve annyira kimerítette a talajt, hogy rengeteg fontos tápanyag egyszerűen nincs meg, így a zöldségek-gyümölcsök nem is tartalmaznak annyi vitamint és nyomelemet, mint párszáz évvel ezlőtt, de mondhatnám az 50 évvel ezelőttet is. Rengeteg független kutatás kimutatta, főleg az USA kormánya által finanszírozva, hogy tévhit a gyümölcsök magas vitamintartalma. Egyszerűen megmérték a különböző koncentrációkat, és tök egyértelmű trend van, évtizedről évtizedre csökken a tápanyagtartalom! Még egy civilizációs ártalom...
Magyarországon főleg a talaj szeléntartalmának csökkenése (inkább eltűnése) aggasztó, mert az az egyik legfonosabb antioxidáns. Sokan ezzel magyarázzák pl. a magyarországi kiugróan magas daganatos megbetegedések számát, mert a lakosság a szükséges szelén csak egy kis részéhez jut hozzá, még ha sok alapvető élelmiszerbe mesterségesen pótolják is. Az USA-ban pl. amikor erre rájöttek (50-es évek), azóta a lisztbe kötelezően rakják.
Summa summarum egyszerűen nem lehet annyi zöldséget-gyümölcsöt enni, hogy megfelelően táplálkozzunk. Valójában a rosttartalom miatt kell őket enni, a beleknek, ill. az abban élő pár kg bacinak fontos, hogy egészségesek legyenek, és ne kerekedjen felül rajtuk más, káros bacitörzs, mert akkor az immunrendszer ott lesz elfoglalva. Úgyis ott zajlik az immuntevékenység 70%-a alapból is.
És akkor még nem beszéltünk a fitoflavonokról, és egyéb, még összetettebb antioxidánsokról. A resveratrol pl. a XXI. század csodaanyaga lesz az öregedés elleni harcban, ill. az a molekula, amit a resveratrolt lemásolva állítanak már elő, még nem lehet hozzájutni, csak kísérleti célokra horribilis áron, min. mennyiségben, de valszeg ezzel fognak már unokáink ténylegesen 120 évig élni jó egészségben. Persze aki majd meg tudja fizetni... Ahhoz, hogy ezt a hatást elérjük, májkárosodás nélkül kellene meginni minden nap 400 üveg vörös bordóit. :) Ezek is tudományos tények. -
EBoti #104500 Szerintem a Lavina által felsorolt vitaminok nagy részét gyümölccsel vagy friss zöldségekkel is be lehet vinni a szervezetbe. Nem muszáj rögtön marékszámra venni a vitamint. Nem hinném hogy csak az él 100 évet aki megeszi a napi adag vitaminját.
-
JagFater #104499 C-vel írják, mem k-val...
És te attól okosabbnak érzed magad, hogy a vitamin gyártók zsebét tömöd, nem a gyógyszergyárakét?
Te havi háromezret költesz vitaminra én semennyit. Ki a hülye? -
JagFater #104498 "Nagyon sötét, és gonosz lelkű ember vagy, "
Hát hogyne, én vagyok maga az ördög...
Ez már csak ilyen, kimondom, amit gondolok ha tetszik, ha nem... -
#104497 Akit pedig egy kicsit is érdekel a téma, és nem a dissonantia reduktio beszél belőle, az próbálja bármelyik állításomat megcáfolni. Tudományos tényeket írtam, amit már jó ideje tud a világ.
Ettől függetlenül persze mindig is az egyre újabb gyógyszerek (és oltások) szabadalmaztatása és árulása volt a nagy biznisz, a vitamint ugyanis már nem lehet szabadalmaztatni. Semmi okom rá, hogy legyintsek, "áh, úgysem így működik a világ". Mert így működik. Aki nem veszi észre, tényleg sajnálom, nem bántásként mondom. -
#104496 Kedves Jag, nagyon sajnállak, ha összesen nettó 6.000 forintot keresel, mert ha figyelmesen olvastál, akkor nekem havonta kb. 3.000 forintba kerül ez a mennyiségű vitamin.
Mint már mondtam, úgy egy hónapja, te tényleg egy kurva nagy fasz vagy, de nem azért, mert nem szedsz vitamint, vagy lövöd magad káros dolgokkal, hanem a viselkedésed és stílusod miatt. Nagyon sötét, és gonosz lelkű ember vagy, egy nagy halom butasággal megfűszerezve. Leírtam, szerintem mi a jó az egészségnek. Aki nem fogadja el, az nem szedi, azt csinál, amit akar. A letorkolás a te művészeted, nem akarok a te szintedre süllyedni, légy szíves ne szólj hozzám ezen a fórumon többet mert úgy sem olvasom el a hólyeséged, és azt tanácsolom, te sem olvasd el az én beírásaimat. -
JagFater #104495 "Szerencsére mindenki maga dönti el, mit csinál a testével."
Szerencse, mert ha rajtad múlna, a fél fizetésemet hasztalan szarokra kéne költenem, amitől a vesém, meg a gyomrom menne szét...
Biztos kurva hozzáértő biológus vagy, ha a higanyt megemlíted, mikor 2 nap múlva a szervezeted közelében sincs...
Tipikus az az ember vagy, akinek a haverja, vagy a kedvenc helyi blogja állít valamit és azt szentírásnak veszed és mindenki fasz, aki nem úgy gondolja és különben is mindenki összeesküvést tervez ellened...
"amúgy napi javasolt bevitel felnőtteknek 400 NE - persze, hogy kapjam el a betegségeket és fizessek antibiotikumot meg minden sz*rt)."
Hát persze...Sőt, nem is vitamin van benne, hanem kutyaszar, amit a ligetben szednek és utána még ebolások köpködik vagy fél órát.
A vitaminjaid 10x annyiba kerülnek, mint egy 2000ft-os oltás. -
#104494 A melónál jobban semmi nem rövidíti az életedet, előbb azt kéne felszámolni :)
Nem nagyon kell ezt túlmisztifikálni szerintem, én inkább azt tartom, hogy ami nem öl meg az erősebbé tesz.
Sok ilyen mindentől védett, vitaminokon élő hipógyereknek is az a gondja, hogy nem esznek meg elég koszt :) -
#104493 Az egész vitaminmizériában annyi a szopás, hogy így kivonatként betolni alapból megterhelőbb a szervezetnek, mint természetes úton.
Ebből is kezdenek vallást csinálni páran :) -
JagFater #104492 -
#104491 Még egy érdekesség, az offot ezzel zárom! :) C vitamin, az első, mindenki ismeri régóta. Mennyi kell belőle?
WHO ajánlás évtizedek óta felnőtteknek: 50mg.
Mára már köztudott, kísérletileg és statisztikailag is alátámaszott, hogy legalább 1000 mg-ot (1g) kéne enni naponta. Stresszhelyzetben (sejt és szövet szinten értem) ennek sokszorosa kellhet, mert csak úgy jut el elegendő oda, ahova épp kell a megnövekedett mennyiség.
A kutyák étrendje nem arról híres, hogy tele lenne C vitaminnal. Hogy oldja meg a természet? A kutya C vitamint szintetizál a szervezetében. Mennyit? Egy átlagos testű kutya 10g-ot naponta. Azaz 10.000 mg-ot.
Számoljátok ki, testtömegarány alapján, egy felnőtt embernek mennyi lenne a napi adagja. Ennyit a C vitamin túladagolásáról. Mellékesen, aki felfedezte a C vitamint, valami Albert bácsi :) az azt mondta, hogy úgy kellene használnia az emberiségnek, mint a lisztet, vagy a sót. Mindenbe marékkal. Nos, ő nem 60 évesen halt meg.
Az ember biológiai órája (nagy átlag) 120 évre van beállítva. Ez pusztán a telomeráz-hosszúságtól függ és az egyéb genetikai adottságáoktól. A magyarok sikeresen lefelezik ezt az időt. Feleannyit élnek, mint lehetne. A fejlett sem áll sokkal jobban. Sok mindennel mérgezzük magunkat, gyakran szándékosan, gyakran tudtunkon kívül. Rossz az életvitelünk, de nem utolsó sorban nagyon rossz a táplálkozásunk. Az vagy, amit megeszel. Azért mondják ezt, mert az ember összes sejtje bizonyos időnként teljesen kicserélődik, újratermelődik, szövetenként változó időszakonként. Pl. vértestek napi gyakorisággal. Ehhez az eszméletlen gyors szintézishez rengeteg alapanyag kell, és az oxidáció (öregedés) ellen is védekezni kell egész életünk alatt. Ehhez kellenek ezek a betűk a listában, mg-ban megadva. :) Na ennyi, mindenki gondolkozzon el rajta. -
#104490 21.00 kor custom mappos meccsünk lesz 8v8, ha valaki ráér akkor irjon, úgy néz ki hogy nem lesznünk meg. -
#104489 Ezt értem, csak az van, hogy minden betegség, amin átesel életed során, napokban, hónapokban kifejezhető, hogy mennyivel csökkentik a várható élettartamodat. Ezek ugyanis megviselik a szervezetet. A láz a szívet is gyengíti, és fokozza a szervezet elégését (oxidáció), a gyulladásos folyamatok DNS sérülést, sejtburjánzást indíthatnak el, stb..stb... ezek persze olyan távoli dolgok, de nem mind1 végsősoron, ki mikor patkol el... Na mindegy, az emberek nagy többségét nem érdeklik ezek a dolgok, nem is foglalkoznak vele... -
#104488 aki tud vörösvérsejt nélkül élni, annak könnyű... :DDD
A legtöbb magyar vérszegény. Mikor nézték utoljára a vérképed? Én évente nézetem... Menedzserszűrésre küldenek... :-/ -
Bala10 #104487 azt mindig -
Bala10 #104486 bammeg. nyilván, ha komoly beteg az ember, szed gyógyszert. de most influenzáról van szó. amit minden évben elkapsz és meggyógyulsz.
ha meg elkapsz valami dúrvát, akkor a vitaminjaid sem segítenek. -
#104485 ja, akkor rádob pár sört is :) -
HUmanHunter #104484 csakha valami komolyabbat is elkapsz az ellen nem elég a pálesz :)
-
Bala10 #104483 de miért kéne egyből gyógyszert szedni? egy megfázásra amúgy sem igen van orvosság. pálesz, meg c vitamin kb. :) átlagban meg 1x-2x lesz náthás az ember, nem egy nagy dolog. -
HUmanHunter #104482 a többiek arra akarnak utalni, hogy inkább 3-4x kifizetik a gyógyszer árát az évben[v ahányszor betegek, lehet 1x sem], és nem szednek naponta marékszámra vitamint. -
#104481 hm, van egy kis gixer a megelőző "terápiádban" : vas ! Én is beszélgettem egy dokival kb 45 percet csak erről a vírus témáról és rizikó faktor szerinte a vas. Valami kölcsönhatásról habratyolt és aki még + vasad szed az nagyon nagy hibát követ el. -
#104480 van akinek alapból jó az immunrendszere, örülj neki, jó géneket kaptál. Van, aki magától legyőzi a HIV vírust, észre sem veszi, hogy az immunrendszere legyőzi, közben persze megfertőz pár embert.
De nem ez a nagy átlag. A vitaminok terén a modern európai ember is alultáplált, ez a nagy átlag. A legtöbb betegség egyszerű hiánybetegség. -
#104479 Mennyivel jobb megvenni a gyógyszergyáraktól a formaldehidet és higanyt tartalmazó oltást, mint a D vitamint... :) Szerencsére mindenki maga dönti el, mit csinál a testével.
Csak egy példa a túladagolásra még, ha már a D vitamin, felnőtteknek /nap:
Javasolt mennyiség WHO által évtizedek óta: 400 NE
Legutóbbi kísérletek által már évek óta javasolt mennyiség: 2-5000 NE
Én szedek: 1500-3500 NE (nyár-tél)
Túladagolás, mellékhatások jelentkezése: 100.000 NE 6 hónapon keresztül minden nap
Angolkór esetén kezdő adag csecsemőnek: 200.000 NE (!)
Ezek tudományos tények, nézzen utána, aki akar, és ezt tegye meg az összes felsorolt vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre... :D -
Bala10 #104478 hbd nekijje -
#104477 Én pl. nem szedek semmi szart!
A kötelező oltások óta (az utolsó több mint 20 éve volt) semmi-t nem kaptam a mostaniig!
1 nap betegállományban sem voltam!
Nem hiszem, hogy ilyen szarokkal kellene bevinni a megfelelő vitamin, ásványi anyag stb. mennyiséget! -
#104476 túladagolás 50-100-szor annyinál kezdődik, mint amit én szedek... Hidd el, többet tudok a témáról, mint te.
Napi kb. 100 Ft-ba kerül mindez. Szerintem jobb, mint évente egyszer-kétszer megbetegedni jól. -
#104475 nem -
JagFater #104474 A vitaminok túladagolásával tisztában vagy?
Mennyit is költesz a sok szarra egy hónapban? -
#104473 Azért veled sem járnak rosszabbul a gyógyszergyárak!
Én beoltattam magam, de csak azért, mert sokszor fodulok meg nagy tömegben és nem akarom a családnak hazavinni!
A gyerek (2 éves) nem lesz beoltva! -
#104472 Néhány hasznos tanács, összefoglalásul:
Oltás helyett masszívan D vitamint szedni, 3000 NE (amúgy napi javasolt bevitel felnőtteknek 400 NE - persze, hogy kapjam el a betegségeket és fizessek antibiotikumot meg minden sz*rt).
Ezt legolcsóbban Vigantol olajjal tudod megoldani, ami patikában 690 ft, és egy csepp belőle 500 Nemzetközi Egységet tartalmaz. Akinek kisgyereke van, az ismeri úgyis. Persze nem árt mellé egy jó multivitamin komplex, sok (1000mg) C vitamin, stb... Én már régóta így nyomom, kíváncsi leszek, mennyire úszom meg a dolgot... :)
Ha valaki oltatni akarja magát, akkor most azonnal, mert épp kialakul még talán a védettség a járványig, meg visszaerősödik az immunrendszer.
A hagyományos és a H1N1 oltást nem szabad egyszerre beadni!
Végezetül egy kis lista, mit szedek naponta már több hónapja:
A-vitamin 2475 NE
D-vitamin 2650 NE
E-vitamin 100,5 mg
C-vitamin 875 mg
B1-vitamin 112,5 mg
B2-vitamin 18 mg
B3-vitamin 18 mg
B5 vitamin 18 mg
B6-vitamin 18 mg
B12-vitamin 0,018 mg
Biotin 0,018 mg
Folsav 850 NE
Kolin 18 mg
Inozitol 18 mg
PABS 18 mg
Kalcium 187,5 mg
Magnézium 93 mg
Kálium 16,5 mg
Vas 6 mg
Cink 5,4 mg
Mangán 1,5 mg
Réz 0,75 mg
Jód 0,084 mg
Króm 0,075 mg
Molibdén 27 μg
Szelén 25,5 μg
más nyomelemek 15 mg
Vigyázat, miligramm, mikrogramm, NE, 3 mértékegység... Mindenki saját felelősségére, blabla... Van amelyik hatóanyagból az ajánlott többezerszeresét, van, amelyikből "csak" százszorosát, van, ahol 10szeresét, van, ahol felét-harmadát viszem be...
Ezt az összetételt, amit szedek, naponta 6 féle tablettával (kapszulával) lehet megoldani, több gyártótól összeválogatva. :)
Na mostmár tudtok mindent, legyetek egészségesek. :P -
HUmanHunter #104471 amúgyy bszn kódos Kary -
#104470 nem adatja be senki a rokonságban, nem csak én, de orvosok sem javallták... Gyereknek pláne nem. Nem akarunk kísérleti patkányok lenni, oltassa be magát aki ezért részesedést kap... :-/ -
JagFater #104469 Hát mert nincs mit javasolni, hiszen nem tesztelték gyerekeken, terhes nőkön. Ha nem lennék göthös, nem adatnám be magamnak. 2 éves lányom nem kap. -
HUmanHunter #104468 nálunk az egész közeli rokonságban nincs olyan aki beoltatja magát -
Seat #104467 azt nem láttam sehol,hogy gyerekekre/fiatalokra milyen hatása/mellékhatása lehet ill. javasolt-e beadni... -
JagFater #104466 Mivel én veszélyezettet vagyok belövetem. -
Seat #104465 jav.
H1N1 ellen. -
Seat #104464 hogy ne legyen OFF a hsz:
ki az aki egy sniperrel "belöveti" magát H1N1-el és ki nem?
komolyan? -
#104463 A viccet félretéve kötelező olvasmány a FLUról mindenkinek.
klikk -
#104462 - Doktor úr, jön a járvány, mit tegyek?
- H1N1 almát minden nap!