27013
  • steweee
    igen, ezt már nem is említettem nehogy nagyon kötözkösőnek tűnjek. és ez a médium/heavy páncél különválasztás is igen erőltetett.egyszerűbb lett volna ha van unarmored/dodge ami ügyesség+gyorsaság alapú, akkor a light ami szőr/bőr meg a sisak és a kesztyű/alkarvédő csizma/lábszárvédő nem számít bele a páncélképzettségbe-osztályba csak a testvért(ami takarhatja ugye a combokat vállat és a felkart is)mert azok nem akadályoznak a mozgásban csak súly.páldául én a barbáromat úgy tudnám leginkább felöltöztetni hogy egy bőrpáncél és fém sisak, fém alkar és lábszárvédő.nagyon rámentek az összerakható darabokra és azok gyűjtögetésére,de ez inkább már hátrány mint előny.nem értem a vállpáncélt minek elkülöníteni a mell/hátvértttől,illetve a felkarpáncél is a mellvért része lehetne.a combot pedig mondjuk a mellvértről lelógó láncing vagy sodrony takarhatná bizonyos páncéloknál, itt ez is minden esetben külön van. na jó, amőgy nagyon szépre meg van csinálva, mindegy ez már ilyen. talán az oblivionba nem erőltetik feleslegesen
  • EqUiNoX
    Hát láttam a DL trailereit. Nekem túl nagy hentnek tűnik, kicsit tartok tőle... ;]
  • Jagi
    OFF
    Én nem tudok, mert nem úgy nyomtam végig (egy kis időbe beletelt elsőnek nem is sikerült Janna krdjának igazi erejével gyakni az ellent aztán jobban szét néztem...), de tényleg vissza lehet menni. De ha jól sejtem az a rúna hiányzik amekyik azon a pályán van ahol a tüzet meg a vizet kell kotyvasztani. Ha nem írd le melyik(ek, és megpróbálom felidézni.

ON

A páncélos dologban engem az zavar, hogy mehéz vértben is simán tudsz úszni...
  • steweee
    sztem most is jó a grafikája, bár nem egy enclave
  • Jagi
    '98-as a játék, ahhoz képest
  • steweee
    végigjátszást(magyar nyelvűt) tudsz hozzá? mert én vagy kétszer eljutottam a végéig, de mindig hiányzott a kard egy darabja, és így nem tudtam kinyírni a fővarázslót.vagy nem ő a végső ellenfél? mert olvastam a topicjában hogy állítólag utólag is vissza lehet menni az egyes darabokért ami hiányzik, de azt már nem írták le hogy hogyan, nekem meg nem sikerült

egyébként egyszerűen meg lehetne oldani hogy ne lehessen pénzért félistent csinálni. ha már alapban nem írták bele a játékban, valaki írhatna egy modot, hogy minden 1 skillpont növekeség után lehet tréningeltetni 1 pontnyit(mondjuk 30 pontszám felett, mert van amit nem is lehet fejleszteni ha túl alacsony, mert nem tudja elsütni a varázslatot vagy kotyvasztani vmit)és a primary skillt lehetne 100-ig, a secondaryt 75-ig az összes többit 50-ig felvinni. így máris számítana ki milyen alaptulajdonságokkal kezd, később is csak abból lesz igazán erős. amit óriási hülyeségnek tartok a játékban az, hogy a különböző páncélokhoz külön képzettség kell. teljesen élettől elrugaszkodott, irreális, és csak azért tették bele hogy még több képzettség legyen.úgy lenne logikus hogy ha vki erős, akkor tud nehéz páncélban mozogni és harcolni, aki gyenge meg azért nem veszi fel mert hamar kifárad vagy el sem bírja.
  • DonnieBrasco
    Akkor ti szeretni fogjátok a Dungeon Lords-ot szerintem :)
    A Blade of Darknesst szerintem túl későn néztem meg (1 éve kb.).. és elborzasztott a grafikája, de gondolom anno jó volt :)

DB
  • Jagi
    A Blade of Darkness az egyik kedvenc játékom!!! Nem egyszer végigjátszottam, az amazon volt a kedvencem.
  • DonnieBrasco
    Hát, mindenki magának érzi :) bennem természetes ösztön a fajfenntartás, sikerült is megtalálni a megfelelő génállományt (menyasszony státuszban jelenleg), úgyhogy már csak egy kis idő kérdése :)

Nade ON: nem tud valaki olyan modokat, amik Ultima teljes konverziók TESCS-sel, és már esetleg kész/játszható stádiumban vannak? A neten egy rakás projektet találtam, de letölthető verziók sehol sincsenek.:(

DB
  • galocza
    off
    mindig igazat írok (30 és 1/3 a kor), csak épp egyelőre nem látom értelmét hogy bevállaljak minimum 19 év rabszolgaságot. van akinek való, nekem egyelőre nem (persze fordulhat a kocka).
    olyan helyen dolgozom ahova sok kismama jár (gyerekestül), és az ablakom előtt rohangálnak az óvodások. elnézegetem őket, aranyosak meg minden, de ha gyerekkel akarok idétlenkedni van elég a családban is (ld az alábbi aranyköpést). saját csak arra kellene hogy ne vesszen ez a vérvonal, de ez az évek múlásával egyre kevésbé tűnik fontosnak...
    sorry az offért, volt már elég (itt is 8), abba is fejezem ezzel.
    on
  • Esrohnoil
    Enclave = csodálatos graf., remek zenék és atmoszféra
    Summoner = fordulatos, meglepetésekkel teli történet, ennek is remek a hangulata ha beleéli magát az ember

Mindkettő a kedvenceim közé tartozik.
  • steweee
    igen, én is nemrég megint végigjátszottam és az enclace topicban megint agyondícsértem.nagyon jó játék, fantasztikus grafikával.a blade of darknesst kár hogy nem adják ki újra kis átdolgozás után.mert annak csak a harci irányítása volt kissé nehézkes,maga a játék feledhetetlen, iszonyat überbrutál dark fantasy
  • haxoror
    Köze sincs az RPGkhez de kihagyhatatlan darab, mai szinten is kiválló grafika csodálatosan optimalizált motorral, maga a hangulat egyedül elvihetné a hátán. A Starbreeze-től eddig csak igényes játékot láttam és az Enclave sztem alapmű.
    Kár hogy nem volt annyira a köztudatban, alig hallottak róla idehaza mint az Outcast-ról vagy a Summonerről pedig azok is sokban rávernek a "sztárolt" gamákra :(
  • PiszkosFred
    Igen, ugy ertettem a 4/5 karaktert, hogy azok szerepebe bujva, nem egy adott szereplot csak es kizarolag, tarskent a tobbit. Mivel a csapatok folyamatosan valtoztak - de legalabbis valtoztak - igy ez nekem nem tetszett. De ez minimalis kis bosszankodas, maga a jatekelmeny es a szabadsag karpotolt ezert. A "sakkszeru" csata pedig nagyonjo volt, emlexem ra.

Volt benne viszont valami bosszanto bug, asszem a pihenes kapcsan, ez valahogy maig megmaradt. Nemtudom mar mi, de tudom hogy idegesitett nagyon anno... ;]
  • DonnieBrasco
    20 évet? Nem leszel akkor már _nagyon_ öreg hozzá? Benne vagy a korba, öregem, ahogy én is (már ha igazat írsz magadról :)

Azért az Obliviont még megvárom ezzel a témával. De mit mondok addig az asszonynak? :))

DB
  • galocza
    GYEREK?
    ne is emlegesd, görcsbe rándul a gyomrom. ahhoz még öregednem (ööö... érnem 8) kell 20 évet. olyat nem lehet hogy az ember kapásból 12éveset csinál? annak már esze is van...
    eredetileg feleséggel volt, de klasszikus:
    a gyerek olyan mint a zsiráf - tetszik, tetszik, de azért otthonra nem kéne...
  • DonnieBrasco
    Ne is mondd. Szerencsés ember vagyok, hogy a legtöbb C64-es nagy RPG-t végignyomhattam (Bard's Tale 3, Krynn sorozat stb.), és PC-n is számos nagy klasszikus "megvolt"... ma már tényleg csak a legeslegjobbakra marad egy kis időm :(( Kb. a Baldur's Gate volt az első, amivel szinte már egyáltalán nem tudtam játszani :( öregszik az ember, na. Mi lesz, ha jön a gyerek is? :)

DB
  • galocza
    szégyen, mennyi minden kimaradt...
    hiába, ahogy tágult a látókör (azok az átkozott fpsek és rtsek 8), úgy maradt 1re kevesebb és kevesebb idő rpgre és kalandra - pedig c64en gyakorlatilag csak ilyennel játszottam + pirates!.
  • galocza
    itt olyan sok van hogy el is adják 8)
    igaz 3k, de benne van a két kiegészító is, szóval igencsak megéri.
  • steweee
    az fps optimizerrel az eredetileg maximálistól nagyobb látótávolságot is be lehet állítani erősebb gépekhez?
  • DonnieBrasco
    http://shop.pcdome.hu/catalog.php?mode=article&articleno=AMGOTYEX

itt is :)

DB
  • harcikecske
    eladó morrowindet megveszek 1500-2000 ft között aki eladja írjon a [email protected] címre
  • DonnieBrasco
    Most olvasom, neked megvan a Return to Krondor??? Vazz épp most szenvedek vele edonkey-val, hogy végre lejöjjön... mázlista!

DB
  • DonnieBrasco
    Na, pár pici korrekció :)
    Mindig 3 karakterrel mehetsz, de ezek változnak, összesen 6-an vannak.
    A sztori "főmágusa" pedig Raymond E. Feist - a Midkemia világ megteremtője. Szerintem sok tekintetben igencsak megközelíti Tolkien papát, ma már 15-20 regényt írt ebben az univerzumban. Sajnos nem mindegyik egyformán jó, de az első regények (A Mágus:tanítvány és a Mágus: mester, illetve az Ezüsttövis stb.) igazi, kihagyhatatlan klasszikusok, mindenkinek ezerrel ajánlom! Sajnos kapni nem lehet őket, ezért antikvárokban érdemes sasolni. Tényleg zseniálisak! Én előbb játszottam a BaK-kal, és utána olvastam a könyveket :) marha érdekes volt utólag megismerni az egész világot - Pugot kisgyerekként, majd tanuló mágusként viszontlátni.
    Olvassátok el, na! :)

DB
  • PiszkosFred
    És asszem egy korábbi nagy sikerű fantasy könyv az alapja a játéknak, és talán egyike azon kevés feldolgozásnak ami sikerült... De ez csak egy halvány emlék, korán sem biztos.
  • PiszkosFred
    Uh, szánom bánom hogy nem jutott eszembe. A ládanyitási módszere nagyon tetszett, ha nem volt meg a kulcsszó, akkor 4/5 darabos kombináció felett nem nyitottad ki akkor sem ha ott őszültél meg ;] Ott tényleg azt csináltál amit akartál, oda mentél ahova akartál. És, a boltok zárva voltak este, ott kellett dekkolnod a partyval hogy reggel nyissanak... ;] Alváshoz kellett kaja, még ha spoiled is volt - max megmérgezted magad ;] - stb. Nagyon jó volt, mai napig egyik kedvencem.

Egyetlen dolog nem tetszett, hogy a történet miatt nem egy, hanem egyszerre 4-5 karaktert irányítottál, így picit nehezebb volt azonosulni a szereppel. De ezt leszámítva nagyon jó volt. Megvan a második része is, a Return to Krondor, de azt sosem próbáltam még ki. Minden követ megmozgattam hogy beszerezzem, aztán ezzel a vadászattal valahogy ki is húnyt a tűz. De most hogy belegondolok, ideje lenne...
  • DonnieBrasco
    Köszi - én is ilyesmire emlékeztem halaványan... állítólag klassz játék, azok a svéd srácok csinálták, akik később a Riddicket is összehegesztették... ez már magában jó jel. Ha lesz egy kis időm, megszerzem :)

DB
  • Panzerfaust
    egyébként
  • Panzerfaust
    Az Enclave nagyon jó kis game, de a fejlődés benne annyi, hogy folyamatosan vehetsz jobb páncélokat. Egyépként lineáris hent. Azért nagyon csipom.
  • DonnieBrasco
    Hát igen, csak tök lineáris :( és egysíkú!

DB
  • RaveAir
    Mintha Diablo is az lenne, csak van benne rpg elem...
  • DonnieBrasco
    Jah értem. Mondjuk nem pont a fantasy a kulcsszó, hiszem a Deus Ex és System Shock-ok nem kimondottan illenek rá :) leginkább pont olyan játékok vannak rajta, amik nekem is tetszenek. A közös nevező talán a karakterfejldődős-interaktív-nemlináris kalandozás lehet?

DB
  • haxoror
    De igen az, pont ezért írtam mert ez a lista elég lazán kezeli az RPG fogalmát (szinte minden belefér aminek köze van a középkoros-varázsolós játékokhoz)
  • DonnieBrasco
    Az az Enclave nem hack'n'slash? Ha minden idők legjobb 100 rpg-je közt lenne, ÉN tuti ismerném :)))
    Nyilván nem játszottam mind a 100-zzal, de nagyjából mindent ismerem - az Enclave-t nem.

DB
  • haxoror
    "177. Enclave 3.73 11 Write a review"

Azért ez a lista sem tökéletes
  • DonnieBrasco
    Na, a Betrayal at Krondor-ról írtam. Mindenkinek ajánlom...

Jakuzának egy érdekesség:

http://www.rpgdot.com/index.php?hsaction=10070&sid=17908bbf1191931db56eccd0f19505e3

Minden idők legjobb RPG-i.... a NWN nem is olyan rossz, az 53. helyével

Na de ki lehet az első? :))

DB
  • DonnieBrasco
    Vazz tényleg lehet skillt fejleszteni a gyakorlással a WIZ7-ben, már össze is téptem a ruháimat :)) de lett ennek a tévedésnek előnye! Sikerült a Wiz7-et is működésre bírnom DosBox alatt!!! YEEEEEEAHHAAAA :))

DB
  • DonnieBrasco
    Beeeeeng! Nem nyert :(
    A Wiz7-ben nem emlékszem, hogy a skilleket használattal is lehetett volna fejleszteni - de nem esküdnék meg rá... lehetett? :)
    Mindamellett a sztorija hosszú ugyan, de nem olyan nagyon izgalmas szvsz.
    Amire én gondoltam, az nem _ennyire_ régi... ja és a zenéje is zseniális.
    Egy ideje ráadásul freeware, szóval aki még nem játszott vele....
    Na, megvan már? :)

DB
  • PiszkosFred
    wiz7?
  • DonnieBrasco
    Van még egy közel tökéletes játék, ahol a skilljeid használat után fejlődnek, illetve vannak "mini-questekben" skill-fejlesztési lehetőségek, de egyeseket lehet könyvből, illetve gyakorlási eszközökkel fejlődni.
    Emellett ez egy óriási szabadságot adó RPG, ami csatákban körökre osztott, de amúgy FPS és szabadon kalandozhatsz benne. Rengeteg cucc, mágiák, NPC-k, titkos küldik - valamint a világ összes játéka közül (szvsz) talán a legeslegjobb sztorival rendelkezik.
    Mindemelett több, mint 10 éves játék!!!

Na, ki tudja a megfejtést? :))

DB