27013
  • PiszkosFred
    Elárulod mik voltak azok a negatívumok? Hátha tud rá valaki megoldást, peccset, addont, plugint, fixet, stbstb...
  • melorin
    De lehet, hogy patch már megoldotta, csak én nem tudok róla.
  • melorin
    Hát a game nekem is bejött, mint RPG fan-nak, csak azért találtam benne sok negatívumot is, ami miatt elment a kedvem tőle :-/
  • k8bal
    az lene jó az Oblivion-ba amivel a Morrowind Online -osok bróbálkoznak!
    tehát:
    1időben egyszerre minden azt csinálsz amit akarsz és közbe ott van a spanod!
    de persze nélküle is lwehetne játszani!
  • Nuki
    Jólvan, azért egy kicsit én is ismerem a Morrowindet ;) és olvastam cikkeket is az Oblivionról (hogy multiplayer részt nem akarnak bele tervezni stb...)

"A jövő és a kommunity dolga"... hát döntsenek jól, és sikerüljön nekik összehozni valami jót ennek a nagy tábornak;)
  • Lysandus
    Nekem megvan!
  • PiszkosFred
    Oh, bocs. A battlespiret sosem sikerult megszereznem, nem is tudtam hogy PCs verzió megjelent belőle. Azt meg álmodni sem mertem volna, hogy multi is van benne. Mindig tanul az ember ;]
  • Lysandus
    Én kérek elnézést, de korrigálnom kell.

Ugyanis volt egy olyan Elder Scrolls amiben volt multi. A Battlespire. Ez ugyanakkor nem a fő szálhoz tartozó játék volt, hasonlóképpen mint a Redguard. Viszont ugyanolyan FPS RPG volt mint az Arena, a Daggerfall, vagy a Morrowind. Annyiban viszont inkább egy FPS shooter fantasyra hajazott, hogy alvással nem lehetett benne alapből alvással életerőt vagy manát regenerálni, hanem voltak mindenhol különféle elsősegély csomagok, mint pl a Doomban. Kivéve persze, ha a karakter generálásnál nem választotta ki az ember a regeneration képességet. az viszont nem csak alvás közben működött.

A sztori nagyjából a következő: az Empire battlemage-képző akadémiáját (ez a Battlespire, egy igazán impozáns épület) elárasztották a daedrák. Csak a játékos (aki egy "gólya" vagy "kopasz" az alma máterben) és az első évfolyamosok egyik instruktora maradt életben (illetve még néhányan). Ki kell nyomozni (a hét szinten végigharcolva magunkat), hogy mi is történt, ugyanis az épületbe ki és bevezető térkapukat lezárták, ki és bejutni lehetetlen.

Nagyon hangulatos kis játék, sokkal jobb grafikával mint a Daggerfall, asszem akkor már voltak grafikus gyorsító kártyák. Remélem a hangulatából sikerül vmit átvinni az Oblivionba, ami adja magát, hiszen a daedra invázió nyomán a Battlespire is egyfajta kis Oblivionná változik. Ugyanakkor nem olyan nagy a szabadsága mint a fő szál Elder Scrolls játékoknak, lévén hogy egy zárt térben játszódik. Gyakorlatilag három-négy este alatt le lehet zavarni. Viszont mivel néhány daedrával beszélgetni is lehet, sokat meg lehet tudni a természetükről.

Ebben a játékban volt tehát multi opció, csak sajna akkor még netem nem volt. Pedig biztos jó kis deathmatcheket lehetett volna játszani!
  • PiszkosFred
    igen, működik. De ez alatt értsd azt, hogy egy olyan játékban sikerült multiplayer apró kis lángját varázsolni, amely játéknál a fejlesztők szándékosan kihagyták eddig mindig és a jövőben is. Vagyis elvileg lehetséges két különálló játékos közti kapcsolat interneten, ami már magában hatalmas dolog lenne, de sajnos ezzel sokra nem megyünk még. Egymás megjelenítése, a két játékos syncronizálása, stb...szóval van dolog rengeteg. Viszont van, működik a dolog, ami dícséretes. Hogy van e értelme, azt majd a jövő és a community eldönti ;]
  • steweee
    a legmagasabb verziószámnál is bugos az unarmored skill?
  • Nuki
    szóval működik ;)
  • PiszkosFred
    Kezdetleges, de még ez is több mint a semmi.
  • Nuki
    Most találtunk egy ilyen becses linket:
    http://mwo.ravensky.org/

ha valaki kipróbálta már az itt letöltető kis finomságot, az tudna szólni egy két szót, hogy szuperál meg ilyenek?
  • Hrisskar
    Volt rajtam ruha, de nem volt rajtam semilyen armort adó tárgy.
  • Lysandus
    Francba... Ezt eddig én sem vettem észre. Pedig általában unarmoredes karakterekkel nyomom. Jó, mondjuk az feltűnő volt, hogy míg az egyetlen magas heavy armoros skillű embermet szinte meg sem tudják karcolni, addig az unarmoredesek mindig kapnak. Ezt annak tudtam be, hogy az egyik mégiscsak páncélos, a másik meg nem. Mindegy úgyis el akartam menni a boots of blindig speedért, meg a hozzá rendszeresíthető cuirassért.

Egyébként szerintem az unarmored az elején elég húzós, mert alig van HP-je az embernek. Szóval vmi absorb health varázslat ajánlatos hozzá.
  • haxoror
    A szkill tényleg fejlődik csak éppen a védelem bónuszt nem kapod meg, ez a játék elején még nem feltünő de később már látni hogy ha nincs rajtad semmi páncél akkor a genyák sokkal nagyobbat sebeznek rajtad és a Shield spell sem működik.
  • Bandew
    Szóval se csizmád se kesztyűd, semmilyen öltözéked nem volt? :)
  • Hrisskar
    Pedig nem!A játék elején mig nem volt páncélom simán harcoltam és léptem is szintet belőle.
  • haxoror
    Még mindig tanulok újat a játékról, most olvastam hogy az unarmored szkill bugos és csak akkor működik ha legalább egy darab akármilyen páncél van az emberen pl. cloth bracers...
  • Hrisskar
    A játék szövegei nagy részét értem, de a bonyolultabb könyvek vagy szövegek leforditásához már szótár szükséges nekem és nem is biztos, hoogy benne van az a szó amit keresek.
  • David2
    monnyuk a párbeszédek, s a napló nincs annyira bonyolultan megfogalmazva, h egy alapangollal nem lehetne megérteni

de a könyvek
  • haxoror
    Akit érdekel a Morro az vagy tud angolul vagy már rég vett magának egy 10 kilós szótárat :)
  • Hrisskar
    Jó,jó!

De holvan hozzá a 10 kilós angol-magyar kéziszótár?
  • DonnieBrasco
    Tudtátok, hogy a Wikipedia tömve van Morrowind-es infóval? Egész megdöbbentő :)
    Egy példa - innen is érdemes lehet elindulni...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dwemer

DB
  • Hrisskar
    Majd ha eléggé le vagy sérülve(szinttől függően) vagy nincs manád aludjál és meg fog támadni egy fejvadász. Ezt jelentsd az őröknek és ők meg mondják, hogy kit keress.Többet nem árulok el, nem akarom lelőni az ősszes poént.
  • maxius
    A kézikönyben le van írva...
  • csm
    hogy tudok a tribunallal játszani?
    mert felraktam és a játék nem változott
  • Jagi
    A rang csak a strongholdhoz, v fortresshez meg mittomén mihez szükséges, hogy építhetsd.

Én addig nem hagytam ott várost amíg az összes céhes küldit meg nem csináltam, de ez csak azért volt, mert kíváncsi voltam a következő feladatra.

De fosztogathatsz is romokat, virágot vagy gombát szedhetsz gyöngyhalászhatsz, meg amit akarsz. Nincs megkötés, hogy mit, mikor és az sincs (sok esetben) hogy, milyen módon éred el a célodat.
  • David2
    gondolom dwemer, de még ígyis durva lene h 275t nyomjon, nincsen rajtad Burden v vmi terhelő varázslat, habár a hatásnak elvileg gyorsan el kéne illania...
  • DonnieBrasco
    Ezt a játékot leírás alapján játszani hülyeség. Mindent egymástól függetlenül tehetsz. Oda mész ahova akarsz, és ott veszel fel küldetéseket ahol akarsz. 2 megkötés van: csak egy Dunmer házba léphetsz be, illetve az egyes céhek küldetéseit városonként csak egymás után csinálhatod (de még ez se mindenhol igaz).

DB
  • Jagi
    Balmora fighters guild. Csináld meg a küldiket.
    A páncélnak meg nézd meg a súlyát és csodálkozz.
  • tigeroo
    asszem ja, heavy páncél.
    még valami: balmorában megöltem Dura gra-Bolt, és a (gumininjás) végigjátszás szerint Ald-Ruhn-ba kell mennem felvenni az első küldetést, és csak azután folytathatom a balmorás kalandokat.:)
    felkerestem Percins-t de őszerint még Swordsman se vagyok:D és ő se ad melót.
    Akkor most hova?
  • Jagi
    Heavy a páncél?
  • tigeroo
    hy!
    miért van az hogy a csak 1 páncélszett van rajtam, + 2fáklya, 1 long blade + HP Poitonok , de mégis a "hordozó kapacitásom" 255/275??
    lehet amiatt mert pár embert "eltüntettem" és akkor berakja az inventoriba a hullákat?:))
  • tigeroo
    jajj de hülye vagyok nah *nyakig
    és uncsitesóm volt itt:D
    [monnyuk ennek a játéknak nem is az a lényege hogy 10 mob után szintet lépj..]
  • tigeroo
    hja:) mondom még csak seyda neen-t tudtam le, meg fighters guildben vagyok..nyakik:) az "agentes" misszió közben léptem szintet..:l
    tavaly muztam, most is ittvolt 1hetet (akkor is) és csodálkozott hogy ilyen lassan lépek szintet (10éves..:)
  • Árnyvadász
    Az elkövedkezendo hónapokra lesz mivel eltöltened az idodet már látom... :)
  • Jagi
    Ha a főszálat megcsinálja akkor még olyanabb is!
    + ha rájön az enchanthatnék :DDDD
    Hozok már majd képet az enyémről. wood elf assa, lvl43.
  • Hrisskar
    Mindenkinek így nézett ki a karaktere mikor kezdte.

Tigerro:lesz ez még jobb is
  • Crokin
    Tényleg csíra!

Bocs