The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fõbázis ez: www.morrowindhq.hu
Érdemes tovébbá egy két modot, texture packot feltenni a látvány fokozása erdekében:
Alap:
Better bodies,
better heads
ajánlott:
itt
szétnézni.
Többnyire nekem innen vannak cuccaim de a hq-n levõ linkek igen jók.
Tehát a kérdés: mit tegyen, de fõleg mit NE tegyen egy (újra-)kezdõ?
fun is fun and done is done
De Fred biztos tudja!!! 😊
Nekem is 154-es agility-m van. Kevesen tudnak leütni! 😄
Eszembejutott egy par evvel ezelotti sztori. MTK-Kispest a Bozsik stadionban. Az egyik mtk drukker ujsagiro, valami elmezavar kovetkezteben, beult a kispesti kemenymag koze. Nem is volt gond egeszen addig, amig az mtk nem rugott egy golt, es az ujsagiro fel nem pattant nagy boldogan. Aztan egy hetig arrol szolt a media bulvar/sport resze, hogy miert vertek meg egy ujsagirot a meccsen...
A masik sztori, amikor Kovacsek mennek az autopalyan es halljak a radioban a felhivast, hogy "egy idiota autos szembe megy a forgalommal, mindenki vigyazzon", melyet a Kovacs emigyen reagal le "Egy?! Az osszes!!"
ON
Picit almos volt a forum mostansag, nem baj egy kis elet. Csak ne fajuljon el a szemelyeskedesig a dolog, mert annak nincs ertelme. De ismerve a resztvevo feleket, ertelmes emberek vannak itt, ettol nem felek. Hogy persze az egesznek semmi ertelme, az ketsegtelen, de a "Morrowind vs gothic" vagy a "Oblivion motorja vs Unreal3 motor" utan kifejezetten ujdonsag a Morrowind vs nwn... ;]
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Elpofázták mán, hogy ez a Morrowind topik, nem vitafórum. Már mindenki lenyugodott, te meg folyton kavarod a xart. Én végig olvastam a hozzászólásokat, valahogy én sem veled értek egyet. Én vagyok a 10. Kezd olyan érzésem lenni, hogy itt mindenki hülye, csak te vagy nagyon okos.<#idiota>#idiota>
\"Never say never!\" W Churchill
De a szemelyeskedes mar jol megy.
Ulj elore es kerj magadnak egy Bartok nagylemezt,mert a hozzaszolasoddal kierdemelted.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Hogyan tudok 100 -as tulajdonsag pont fole menni? Nekem csak 100-ig engedi fejleszteni. Koszi!
Ha a NWN-t hasonlítani a karod hasonlítsd a Diablóhoz. Az is perspektivikus, lineális, szintlépegetõs hentelõs. De inkább ne is hasonlítsd, csak nézz vissza a Gamestarban odáig ahol ezt megtezzék.
A kiadás idõponját figyelembe véve a Dio igencsak ott van a szeren. Még ma is bõven ott van az elsõ 10-ben (eladást tekinve is). Én kb. 5 éve játszom vele kisebb megszakításokkal, túlnyomó részt single-ben, volt idõm nem egyszer végigjátszani. 😊 A hiányosságai ellenére ma is etalonnak számít. Sokan szeretnénék olyat csinálni mint a Blizzardosok!
Tehát a Morrowind az Morrowind az NWN az NWN a Dio meg Dio, de folytathatnám még, IWD, BG,... Mindegyiket másért szeretjük, Hangulatáért karaktergenerálásért cuccokért , jó a LAN-ja stb.
Én egyiket sem hasonlítanám a másikhoz mert mind EGY KÜLÖN VILÁG!!!
De ez egy "MORROWIND FÓRUM" és nem egy "MELYIK A LEGJOBB RPG FÓRUM"
Mert nincs legjobb, csak jó van, abból meg rengeteg.
Veletlenul szerepe van a modelnek a jatekban, egy gnommal nem tudod a kezedbe venni a nagy tipusu fegyvereket, mig a nagy teremtmenyekkel,pl minotaurusz akar egy kezbe is veheted, mint egy fogpiszkalot.
Ez azert utott.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ha már itt tartunk, megsuhintja az a kétpengést is, pedig függõlegesen állítva fel se ér a közepéig 8).
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
feltöltöttem a galériámba néhány képet a nászútunkról, meg az esküvõnkrõl ha valamelyikõtöket érdekel 😊))
/on
fejezzétek már be... <#ejnye1>#ejnye1>
A morrowindben 2 dolog dönti el, hogy találsz-e: a statod és a szerencse. Az Oblivion-ban már az ügyesség is szerepet játszik majd!
A Gothic-ban is egérrel harcoltam, és ott is jó volt.
DB
A ti kung-futok nem erős!
Amugy ez kb olyan cafolat,mint az Xboxos dolog, csak az a gaz, hogy sajatmagadat cafolod a kovetkezo hozzaszolasoddal, hogy hogyan van megoldva valami megvalositas a jatekban aztan, megsincs ugy.
Ott van elotted a Morrowind, ami first person nezetu, aztan lenditesz egy nagyot, es semmi koze nincs a statodnak. De azert suhintottal egyet, mert elbirtad a fegyvert.
Elbírni pedig nyilván azt fogod, amihez elég erõs a karaktered.
Ez már annyira részletekbe menõ okoskodás, hogy nem is értem, miért veszem a fáradságot, hogy sorban megcáfoljam.
A Morrowind nem szerepjáték, mert a fegyverek tömege állítólag nem befolyásolja, hogy milyen gyorsan lehet õket meglendíteni, vagy ha mégis, akkor a karakterünk ERÕ statja nem módosítja azt a dinamikusan.
Igazad van, ez ütött. A Morrowind nem szerepjáték.
Az NWN-ben így van amúgy? ;-)
DB
Na hat, ha erre akarsz kilyukadni, akkor ilyen meg veletlenul sincs a Morrowindben.
Ezert kar volt kijavitanod a hozzaszolast.
Ja és a tömegen kívül a Morrowindben meg van határozva a fegyverek lendítési/suhintási/ütési ideje is.
DB
Persze nem lehet az osszes okossagot belesuriteni egy jatekba.
De voltak regen olyan otletek, amiket nyugodtan atlehetne venni manapsag is.
A Morrowindben is van minden tárgynak tömege (nem súlya...), és természetesen szerepet játszik a fáradtságban - több cuccal hamarabb elfáradsz, és olyankor pontatlanabbul támadsz, varázsolsz, kotyvasztasz stb. Már többen mondtuk, hogy óvatosabban ócsárold, amit ennyire nem ismersz! ;-)
DB
DB
Nem tudom hogy jatszottal e vele, de ott pl. a fegyvereknek a sulya is szerepet jatszott, s nem csak abban merult ki, hogy mennyi sulyt bir el a karaktered.
Meg a fegyver lenditesi idejet is meghatarozta. Ha hozzavesszuk a korat, bizony nem csekelyseg volt ez a maga idejeben.
na, vki licit? 8)
a körökre osztottakat én is jobban szeretem, falloutok kedvenceim (merõ véletlenségbõ írtam leírást annak idején mind2höz), de még azok se fogtak meg annyira mint mw. itt ugyanis pont a lényeg van meg, a beleélés, a beleélhetõség (na ezzel nyelvújítottam asszem). és igen, ahhoz jobb a valósidõ (megjegyzem reálisabb is) és a saját szemszög. valószerûbb, élhetõbb világot ad.
hangsúlyoznám, nem nwnt akarom leszólni, klasszikus a maga nemében, de az én szememben az evolúció elõzõ fokának klasszikusa.
DB
A "szerepjáték" mint fogalom vagy játékstílus/játékelem NEM az, amit te itt vaskalapos módra hajtogatsz - te csak egy icipici, õsi szeletét tartod annak, és bõszen ragaszkodsz az ultrakonzervatív marhaságaidhoz (az egér egy újabb LOL gyöngyszem). Ha kinyitod a szemed végre, szerintem sokkal jobban jársz, mert a fejlõdés rengeteg JÓ újdonságot is hozott. Ajánlom neked addig is a Devil Whiskey nevû szuper oldskool progit 😊
Az NWN-t kizárólag egérrel vittem el majdnem a végéig... akkor most elszúrtam valamit? Jaj!
(PS: Lehet nyugodtan széllel szemben vizelni, csak a nedves gatyájú embert kiröhögik (és ez még a jobbik eset).
DB
Ezert mondtam, ilyen erovel egy FPSre is ralehet fogni hogy szerepjatek, vegyuk peldaul a System Shock 2-t. Ilyen erovel hasonlo jatek mint a Morrowind es megsem teljesen szerepjatek. Az mar teljesen lenyegtelen, hogy kard van a kezedben, vagy lezerpisztoly.
amúgy sem tudom, mióta fontosabb a csata mint a kaland egy szerepjátékban...
Még szerencse, hogy a 64 millió szín, az 1024x768-as felbontás, a digi 5.1 hang és a 3D grafikák nem zavarnak 😊)
DB
GY.K. Irónia.
Ha fáj, akkor ne ismerd be hogy a Morrowind vérbeli szerepjáték: szerinted az egész világ hülye, de legalábbis téved. Ha ettõl jobban érzed magad....
DB
de megvalósításban ég és föld, és ha döntenem kellene (és kellett is: csak az mw van meg eredetiben, kiegészítõstül), akkor 1értelmûen morrowind.
emlékszem, amikor új voltam ebben a topikban milyen perverznek tartottam, hogy valamelyik oldszkúl mw betyár évek óta játszik vele, ikszedik karakter stb, és még nem vitte végig. most már értem, és csak arra várok hogy legyen egy kis idõm újra nekiesni. mert morrowindben LEHET bóklászni, kalandozni, élni. nwnben minden megbecsülésem ellenére sem, és nem hat meg cserébe a dnd bonyoláltság, a sok használhatatlan varázslat stb. abban a rengeteg zseniális ötletecske fogott meg, apróságok, mellékküldik, ilyesmik. megjegyzem, nekem (a legtöbbekkel ellentétben) tetszik a mw fejlõdési rendszere, az egyetlen hibája hogy a magamfajta maximalista rpg-antitálentum kimaxolhatja menne az összes tulajdonságot a master trainereknél (ilyenkor kellene önuralom meg vasakarat de nincs 8).
a morrowind marad etalon.
Hihetetlen, hogy mekkora bõdületes marhaságokhoz képesek egyesek hûek maradni.... 😞
DB
Ami azert ha meggondoljuk eleg nagy szam.
Amugy nekem semmi bajom sincs a Morrowinddel, csak kozelebb van az en velemenyem szerint,sokkal inkabb a Hack&Slash-hoz, mintsem a szerepjatekhoz, mert en ugy erzem jatek kozben, hogy a statoknak kozel sincsen olyan szerepuk, mint pl a Falloutban vagy az NWNben.
Nem veletlenul emeltem ki a Falloutot, mert tobben megjegyeztek, hogy az AD&D miatt jottem az NWNel, az egeszen mas Perk rendszert hasznal. Talan azert van ez a fura erzes, mert mar a 15 evvel ezelotti szerepjatekokkal is jatszottam, ami egeszen mas volt a maga fizikai valojaban, mint a Morrowind. Es nem az egerkezeles ugyesege volt akkor meg a fo szempont, hanem a statok.
Nekem az eleg furcsan hat egy szerepjateknal, hogy az egerkezelesnek szerepe van a jatekban.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”