The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként igazad van Randal, a magyarításnak kell a leges-legutolsónak lennie a telepítési sorban (még a pluginokat is rakd fel elõtte), nekem semmi gondom nem volt, pedig én is a GotY-kiadást használom. Ja, majd elfelejtettem! Ha vki Game of the Year-kiadást használ, annak mindenképp az Észak-amerikai patchet kell felraknia!!
...vágod?
Amúgy meg próbáld meg ezt a telepítési sorrendet:
Alapjáték-patch-kieg-patch-kieg-patch-magyarítás.
Vagy csináld úgy ahogy a magyarításban írják.
De tényleg az lenne a legértelmesebb ha írnál a Morrohun oldalra, hogy mi a problémád és biztosan segítenének neked, hogy megtalálják mi lehet a probléma. Ahelyett, hogy itt szidalmaznád õket.
Fikázás helyett olvashatnál többet és írhatnál a magyarítóknak, hogy gondod van.
Láthatnád, hogy itt senkinek se volt ilyen problémája mint neked.
De úgy emlékszem régebben is így estél be ide, szóval mást nem várhattam tõled.
Van egy full eredeti Automexes Morrowindem. Év játéka kiadás, CD-s, Tribuna, Bloodmoon, minden.
A magyarítás telepítõjébe integrált patchek közül se az európai, se az amerikai nem megy fel rá(error:old file not found). Ebbõl következõen ugyebár a pluginek 80 százaléka sem mûködik, és a magyarítás is hiányosan. (merthogy mindegyik a legutóbbi patchhez van gyártva)
Ilyenkor mi a fene van? És hogy a frászba nem tünt ez fel senkinek a magyarítócsapatban? Elvégre dolgoztak vagy negyvenen rajta, éveken keresztül. És ha már volt idejük magukról mintázott NPC-ket belerakni a magyarítába, hogyhogy nemtûnt fel nekik ilyen "apróság"? Az ember azt hinné, minden magyarországon kapható verzióval letesztelték.
Firefox és Opera alatt is ugyanez van. Micsoda igénytelenség!
A "Kiegészítõ-magyarítások, béta" file hibás, nem lehet kicsomagolni se WinRAR-al, se Total Commanderel.
Fantasztikus, hogy erre nem tudnak odafigyelni a magyarítók.
Silent Hunter 3 (GWX 3.0 & OLC Gold), Silent Hunter 4 (FOTRS 1.1), RTCW Enemy Territory (78.46.102.199:27960), Morrowind, The Witcher
Ald'ruhn közelében hol találok dwemer romokat? sokfelé jártam már, de sehol egy sem....
...vágod?
Nem tudja valaki, hogy áll a Tamriel Rebuild mod, vagy van egy-két nagyobb világmod esetleg mostanában?
Észrevettem az általad említett dolgot, de nem rombolt bennem játékélményt.
Amúgy ez: "kelnek reggel, fekszenek este, esznek, vadásznak, isznak, szedik a védelmi pénzt, zavarnak ki a házukból, és brunyálnak a fal v. a bokor mellett az NPC-k" a Gothic 3-ban van benne?
Silent Hunter 3 (GWX 3.0 & OLC Gold), Silent Hunter 4 (FOTRS 1.1), RTCW Enemy Territory (78.46.102.199:27960), Morrowind, The Witcher
Nálam a legjobb third/first-person rpg-k között szerepel mindkettõ.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Az NPC-k többsége egyhelyben tököl vagy néha tesznek egy egyszerûbb kört.
A Gothicban ezzel szemben tényleg élõnek néz ki a világ.
Aztán a Nox-ot is nagyon megszerettem, mert rengeteg lehetõség van benne (pl. 3 féle befejezés. 😄).
Utána álltam át a Morro és Gothic játékokra.
A morrowindtõl azért idegenkedek, mert a Gothic meg a Dark messiah rendszereihez vagyok szokva. Pl. a Myst V-ön is elcsodálkoztam, hogy "nem lehet benne harcolni?" de aztán nagyon megtetszett. Kicsit elkanyarodtam...
Szóval csak idõ kell hogy megszokjam 😊
Inkább a mágus karikat favorizálom. Most breton vagyok, valami sebességnövelõ csillagjeggyel meg vegyes tulajdonságokkal.
Ha idõ elõtt abbahagyod, akkor az egész szerepjátszás lényegét nem érted. A szerepjáték nem arról szól, hogy rohangálunk A és B pont között szörnyeket hentelve, s idõnként rákattintunk a Quest ikonra...
Kezd el kijátszani a karaktered. Ha erkölcsös lovagot indítasz, gondolom a karaktered erõs késztetést érez arra, hogy másokon segítsen. Mint ahogy arra is, hogy a törvényeket betartsa. (Esztelen gyilkolás és lopás felejtõs.) Ha egy öncélú, minden lében kanál, szerencsevadászt indítasz, akkor valószínûleg minden a kezéhez fog ragadni és a saját anyagi hasznán kívül kevés dologgal fog törõdni. Valószínûleg a szemtõl-szembe küzdelem helyett is inkább a cselezést, orvlövészetet fogja elõnyben részesíteni. Vagy megpróbál lyukat beszélni a többi ember hasába.
Ezek a megkötések nincsenek beépítve a játékba, nincsenek rád kényszerítve kívülrõl. Ezeket saját magadnak állítod, hogy a játék még inkább élvezetes legyen.
A Morrowindnek hihetetlenül magas a szabadság foka. Ha ahhoz érzel kedvet, hogy felfedezd a környéket, megteheted. Ha azt tûzöd ki célként, hogy rangot és hírnevet szerezz a karakterednek, megteheted. Ha a gazdagságot szeretnéd elérni, megteheted. Ahogy kezd kibontakozni a játék története, úgy fognak úgyis megtalálni a világ gondja.
Ne akarj az elején egyszerre túl sokat. Inkább hagyd, hogy a karaktered élje az életét. Egy névtelen, rangtalan senkiként érkezel a szigetre. Az elején érdemes meghúzni magadat, óvatosan kiismerni az erõsviszonyokat és némi tudást összeszedni a világ történelmérõl.
Javaslom, hogy felejtsd el a különféle leírásokat a küldetésekrõl. Inkább próbáld meg magad kideríteni, hogy mit hogyan érdemes megtenni.
A Morrowindben tényleg eléggé "alultervezett" a kezdõ karakter. Aki nem ismeri és szereti nagyon az RPG-k szellemiségét, hamar feladja...
Köszi a segítséget.
Meg nem a küldetésekkel van a gondom, hanem a távolságokkal. Félórákat töltök azzal, hogy be van nyomva a "Q" billentyû és magától megy a kari, amíg én nézem a TV-t, néha odapillantva, hogy jó felé megy-e. Mert amúgy tetszik a játék, csak ritka bent az esemény.
Emellett tedd fel a magyarítást, ha még nem tetted fel, és idõvel szerezd be a 'Mark'(megjelölés) és a 'Recall' (visszahívás) varázslatot.
Ezek arra jók, hogy a Recall varázslattal bármikor visszateleportálhatsz a Mark varázslattal megjelölt helyre.
Én most kezdtem el a morrowindet, valahogy nem tudok mit kezdeni vele.
Ugye lesz idõ, amikor gyorsabban is tudok mozogni, meg fegyvereket is tudok majd használni? A védekezésrõl nem is beszélve... Az a szerencsém hogy varázsló lettem, mert fegyverekkel nem tudok megsebezni ellenfelet. Bár varázslattal se nagyon. Én csinálok valamit rosszul?