The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

halmaYYYiiii
Nah majd ha lesz egy új videókártyám akkormajd belekezdek újra... Érdekes lehet a játék csak türelmet és kitartást igényel mire rájövök, hogy kell átfejlõdni szintet, szörnyet ölni stb stb... De ha lehet aki régóta tolja és nagyon jó lüldhetne az alap fejlõdéssel és itemekkel meg kasztokkal kapcsolatban egy ilyen Tutorial levelet! Elõre is THX mindenkinek!!!

WhitE AngeL

Qwerty4
Kösz, sikerült.
Bár nem hiszem, hogy sokáig fogom ezt játszani.Sajnos eléggé elfelejetettem az utakat és már annyira nem is köt le.Na mindegy, valahogy akkor elmegyek Mournholdba, azután döntök játszom tovább vagy inkább nem...

Qwerty4

HUNterRichmond
Amúgy Mournholdba kell menned Ébenszíven keresztül egy varázsló teleportál el oda.

Silent Hunter 3 (GWX 3.0 & OLC Gold), Silent Hunter 4 (FOTRS 1.1), RTCW Enemy Territory (78.46.102.199:27960), Morrowind, The Witcher

HUNterRichmond
Az adatfájloknál be van "pipálva" a tribunal.esm ?

Silent Hunter 3 (GWX 3.0 & OLC Gold), Silent Hunter 4 (FOTRS 1.1), RTCW Enemy Territory (78.46.102.199:27960), Morrowind, The Witcher

Qwerty4
Ha alszom akkor se történik semmi. 😞

Qwerty4

David2
ha alszol elvileg rád törnek álmodban bérgyilkosok, majd beszélsz az õrökkel õk majd eligazítanak

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Qwerty4
Feltettem a Tribunalt, de semmi változást nem észlelek. 😞
Mi kellett volna változzon?Még egy Tribunal feliratot sem látok.Magyarítás is fennt van.
És Dagoth Ur megölése után hova kell menni, hogy elkezdjem a Tribunal fõszálát?

Qwerty4

vagy inkább nem jön be neki hogy nincsenek párbeszédek,csak egy oldalas szöveg..kinek van kedve elolvasni?nekem sem tetszett hogy semmi párbeszéd csak töménytelen szöveg....

Amint írta, a magyarítással próbálta, de úgy sem érti. Nem a szövegértéssel lehet gondja, hanem a stílussal. Az RPG sokaknak okoz gondot, ha még nem találkozta vele. A mostani korosztályok nagy baja, hogy elõbb játszottak Doom jellegû cuccokkal, mint pl EOB-bal vagy hasonlókkal. Mellesleg, anno a Wizardry nekem is okozott pár óra fejtörést, mire nagy nehezen tárítottam a papíron játszott RPG-kkel.
Anno sokkal több RPG jellegû cucc volt a"Home" kategóriájú gépekre, mint pl az Amigák, így az én korosztályom ennyivel elõrébb van a dologban. A fiataloknak ez a rész kimaradt.

Akkor az még rosszabb, hogy még magyarul sem tud.
PiszkosFred
Ami azert is santit, mert tobb eves megfeszitett munka utan van mar magyarositas a Morrowindhez 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ilyen alapon, hogy angol nyelvû a játék, minden eggyes angol nyelvû játékot elkezdhetnél szapulni.
Érthetetlen a játék? Tanulj meg angolul vazzeg aztán meg magyarázhatsz, hogy nem érted. Nekem vizsgám van angolból, de egy német nyelvû játékot én se értek.
HUNterRichmond
Annak idején én is uninstall-határig jutottam vele, aztán megszerettem és azóta is játszom vele 😊

Randal
Az, hogy valamit nem értesz, az nem jelenti azt, hogy a játék a rossz.
Ez alatt a hat év alatt sokan szidták már a játékot, de egy se mondta, hogy érthetetlen. Errõl még tudnék vitázni, de felesleges.

Az optimalizáláshoz meg használd a Morrowind Graphics Extender nevezetû programot. Ennek segítségével beállíthatod, hogy nagyobb legyen a látótáv és több mapot töltsön be egyszerre, így kevesebb lesz a töltési idõ.

PiszkosFred
Hat amit ott olvastal fejlodessel kapcsolatos infok nem a kezdoknek szolnak, nem azzal kellett volna kezdened. Sokkal egyszerubb lett volna mondjuk a kezikonyvet atolvasni - nem olyan vastag -, vagy csak jatszani es tapasztalni, neadj'sten kerdezni itt, mint ahogy utolag meg is tetted. Akkor talan nem szuletett volna meg a #26674 komment.

A PVPt meg ugy felejtsd el, ahogy van. Ez nem az a jatek. Majd a TES MMO-ban...

Ja igen: a fejlõdés egy lassú folyamat. Eleinte viszonylag gyors, hisz tudatlan vagy és minimális tapasztalatszerzés is sokat segít, késõbb lassul, mert egyre nehezebb új dolgokat találnod.

Olvasd végig a fórumot, ennél jobb leírást nem találsz.

Az egész arról szól, hogy van egy világ valahol, ebben élnek különbözõ fajok, ezek tagjai különbözõ osztályokat, kasztokat alkotnak, különféle képességekkel bírnak, ki jobban, ki kevésbé. Ebbe a világba csöppensz bele, mint egy névtelen, tudatlan, senki. Ki kell alakítanod a magad életét. Ehhez segítséget nyújt az alap karaktergenerálás. Ennél figyelembe kell venni a különbözõ fajokat jellemzõ elõnyöket és hátrányokat, a különbözõ kasztok által képviselt és számukra fontos tulajdonságokat. Fejlõdni akkor lehet, ha az adott kaszt számára fontos képességek gyakorlásával elég tapasztalatot szereztél.

Tapasztalatokat szerezhetsz mint szabadúszó "szörnyvadász", "barlangkutató", tolvaj, rabló, általános segítõ "jóember", vagy amit akarsz. Amit csinálsz, abban gyüjtögeted a tapasztalati pontokat, amelyek aztán képzettségre válthatóak. Pl harc közben a vívási, páncél viselési, védekezési és egyéb, harcban használandó képességekben gyarapítod a tudásodat. Vannak különbözõ feladatok, amelyeket a többi, értelmes lénnyel való beszélgetés közben lehet megkapni, róluk információkat szerezni. A végrehajtásuk kulcsa is a minél több beszélgetés. A feladatokért különbözõ jutalmakat lehet elnyerni. Pénz, hasznos tárgyak, stb...

Van a játéknak egy fõ sztorivonala, ami egy meglehetõsen bonyolult történet, ha végig csinálod, te lehetsz az adott világ legnagyobb hatalmú halandó lénye, de akár ki is hagyhatod az egész történetet (ez az Oblivionban még inkább benne van, ott épp elég quest van ahhoz, hogy unásig játszhass úgy, hogy az alaptörténetbe bele sem fogsz), bár akkor sok érdekes történetrõl tudomást sem szerzel.

Alapvetõen a TES (The Elder Scrolls, aminek a Morrowind a 3. része) játékok a karakter szabad játékára teszik a hangsúlyt. Kialakíthatsz magadnak a világban egy életmódot, ami neked tetszik, ehhez vehetsz házat, berendezheted, gyüjtögetheted a pénzt, tárgyakat, barátokat, ellenségeket. Ha eluntad, szétnézhetsz a modok között, amelyek újabb történeteket, feladatokat tesznek a játékhoz.

halmaYYYiiii
Hát szerintem az a legnagyobb baj a játékkal, hogy érthetetlen a játék... 1 hét után feladtam vele mert egyszerûen magyarosítással sem értem. Néztem morro HQ-t és ott a fjelõdést meg ezeket de szerintem valaki készíthetne egy normális magyar leírást a játékról... Jah és olvastam, hogy próbálkoznak azzal, hogy lehessen multiban tolni... Akkor lehet jó lenne monnyuk PvP-zni de így én nem értem a játékot. SaGa látom te értesz a játékhoz! Küldenél nekem egy kis leírást arról, hogyan tudnék fejlõdni meg ilyenek????

WhitE AngeL

Mivel fogalmad sincs arról, milyen stílusú ez a játék, a Te vitatásodnak nem sok relevanciája van...
Elõbb ismerkedj meg vele, nézz meg még pár hasonló játékot (RPG), és az után véleményezd! Az FPS-ekkel való összehasonlítás nem számít, nem az a kategória.

halmaYYYiiii
hát nemtudom... Én vitatnám nem-e csináltak jobbat...

WhitE AngeL

1,2....99,100..

Ez egy immáron 6 éves játék. RPG! Nem FPS, RPG. Az alapvetõ különbésg az, hogy itt nem a gyilkoláson, hanem a választott akrakter életének eljátszásán van a hangsúly.

Igen, rosszul optimalizált, ezért lassú, nem támaszkodik a modern videokártyák által nyújtott lehetõségekre, mert 6 éves, így a grafikája nem a mai, filmes kinézetû. Ám 6 alatt nem hozott ki senki ebben a kategóriában jobbat, összetettebbet, csak a széria következõ részét, az Obliviont.

Ha nem szereted a gondolkodásra, hosszú, összetett feladatok megoldására alapozott játékokat, inkább hagyd ki és menj Crysisolni.

Csak egy megjegyzés: Emberek! A "gyakás" nem gyilkolást jelent, bár sokan ebben az értelemben használják. Egy régi szleng (bár inkább népies, míg a szleng városias lenne) szó és a nem igazán érzelmi alapon elkövetett nemi aktust fedi...

halmaYYYiiii
de msot komolyan hogyan lehet fejlõdni??? 1 hétig próbálkoztam a játékkal és utánna feladtam... és még a grafikája is olyan kockás minden, hogy az valami elképesztõ... és nem is lehet érteni a játékot hát sztem nagyon elk****k ezt a játékot

WhitE AngeL

halmaYYYiiii
de mert én egyáltalán nem értem ezt a játékot... mikroi játék is??? met akkroa memória igénye van, hogy a codban nekem akad füstben a 90 anélkül meg mindenképpen akad a 125 és kb 5-6 mp mig betölt egy mapot... ninscen csak 1 GB ramom de akkoris...

WhitE AngeL

Csak nem a Morrowindet szidja valaki?
PiszkosFred
Hat nagyon el vagy tevedve, biztos hogy jo topikba irtal?

uhh, belenéztem a topicba s látom ezt...
sztem uninstalláld azonnal 😊

halmaYYYiiii
Csõ all! Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy mi értelme ennek a játéknak??? Nem lehet fejlõdni csak azzal, hogy nyitogat az ajtót meg ugrálgatsz nem a gyakással vagy questekkel... Akkor mi értelme?

WhitE AngeL

JAh és akkor a javitocsomagot is pls
ksözi
Feltöltõoldalak:tvn.hu
rapidshare.com
megaupload.com
Ha ezek nemjok akkor lécci probald meg e-mailben:magyar321(kukac)msn(pont)com
Rapidshare-ra assszem partokban kell feltenni.
Elõre is ksöz
Krezga
Magyarítások portálon azt írják, hogy nemsokára elérhetõ lesz a honlap.
Átküldeni e-mailen megpróbálhatom, mert én olyan oldalt nem tudok, ahova feltölthetném. Esetleg ha tudsz egy oldalt ahova feltölthetem, akkor megcsinálhatom. Amúgy a magyarosításon kívül az elsõ javítócsomagja is meg van.
ÉS nemtudnád vhogy elküldeni vagy feltölteni vhova?
Tom elég nagy:S
Am nem muszáj ha nemakarod , kivárhatom h átköltöztessék az oldalt.
De sztem nemcsak nekem kéne.
De, nekem meg van.
Szisztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs meg vkinek a morrowind magyarítása?
a morrohun nemjön be:S
Krezga
Az az igazság nem is tudom hogy mi az az MGE😊 Szóval valószínûleg nem használtam.
Szerintem az a gond, hogy használtál MGE grafikai módosítót, és mivel új a videókártyád, teljesen egyértelmû, hogy a régi beállításokkal, amik a régi kártyádhoz készültek, nem fog elindulni Az MGE programon belül a beállításaiddal rendereld le újra a textúrákat, miegyebeket, és menni fog.
Ha nem használtad, akkor bocsi.

Qwerty4
Most látom, hogy a Tribunal korábban jelent meg, mint a Bloodmoon, úgyhogy az fog elõbb sorra kerülni, kb. egy hét múlva.Gondolom az is hasonló idõtartamú lehet.<#smile>

Qwerty4

Krezga
Újratelepítés nem oldja meg a problémát, újabb drivert meg valamiért nem tudok felrakni. De elvileg csak 1el van régebbi, még avval is mennie kéne..
Na mindegy, keresek valami mást ami leköt😊
Qwerty4
A VGA az jó kell legyen neki, én is 2600XT-vel toltam.

Talán próbáld meg újratelepíteni a játékot, vagy ha az nem segít akkor driver frissítéssel próbálkozz.

Qwerty4

Krezga
Hali!
Feltelepítettem a Morrowindet, és most nem akar elindulni(régen elindult még...).
Azóta annyi változás történt, hogy új videókártyát raktam bele (ati radeon hd 2600 xt).
Egy ilyen hibaüzenetet dob ki: render creation error: " " (az idézõjel közé semmit sem ír ki.)

Valaki tudja, hogy ezzel mit kezdhetnék?
Qwerty4
Nem fogok benézni minden zegzugba. xD Annyira nem vagyok fan.

Qwerty4

David2
sztem egy izmosabb karival meg lesz egy hét alatt, de ha be nézel minden zegzugba, ahogy egy igazi morrofan tenné,ki tudja😊

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Qwerty4
Hamarosan szeretném elkezdeni.

Qwerty4

Qwerty4
Szevasztok újból. 😊

Azt szeretném kérdezni a Bloodmoon fõ sztoriszála kb. mennyi idõ alatt játszható végig napi kb. 4-5 órában?Az alap nekem ilyen tempóval azt hiszem 2 hét volt.Ehhez viszonyítva ez a kieg mennyire hosszú?

Qwerty4

Gnome
megvan az 5 év is....el sem hiszem, h ilyen régen játszottam ezzel...emlékszem még álmodtam is vele anno..de régvolt igazsevolt😄

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Randal
😄😄😄

Persze vannak még hibák😊
"5ösre is érettségiztem"?

Esrohnoil
Szép eredmény. Látszódik is h. sokat fejlõdtél ez alatt a 2,5 év alatt mire sikerült válaszolni. 😉

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Gnome
igen jártam...és anno 5ösre is érettségiztem magyarból^^

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Paszz. Rég volt...