27013
-
SaGa #26765 Az és az egyik legjobb RPG...
A kérdésedre nem tudom a választ, igazából nem is értem, pedig anno sokat játszottam vele. Igaz, az emlékeket elnyomja az Oblivion is kissé... -
Wigan007 #26763 ez jó game?:D -
SaGa #26761 Ha van kérdés, válasz is lesz. Vagy nem... -
shit ma voltam csomo helyen egyiknél sem lehet kapni a morrowindet:D
de azon meglepődtem hogy az oblivion + a shivering isles 2.990Ft!
sajna az már nemmegy a gépemen :D -
a kiegészítőket milyen sorrendben rakjam fel hogy jó legyen?:)
meg a peccseket (sajna másolt)
-
Carun #26757 Ha hasznalsz valamilyen modot, akkor kapcsoljad ki oket, majd egyesevel be, hogy megtudd melyik okozza... Ha a hiba meg mindig megvan, akkor toroljed le, majd rakjad fel ujra... -
DeDy #26756 Üdv.
Van egy kis gondom a játékkal, mégpedig az hogy nem tudok varázsolni, először azt hittem, mert darabolós karit indítottam, de nem, mert csináltam egy új karit de azzal se tudtam. Ez mitől van, valami bug? Magyarítás+a benne lévő patchek vannak feltéve (1.6) kiegek nincsenek. -
amúgy a magyarítást nemlehet valahogy letörölni?
mert letöltöttem a játékot (már felvan installálva csak a merevlemezre kelett rámásolni)
de sajna tele van minden random moddal és a magyarítással...:S
de én angolul szeretném játszani -
hali a morrowind GOTY változatát meglehet valahol venni még mo-n?
cdgalaxis, 576, tescoban nincs
media marktban mennyi az esélye? -
Carun #26752 Udv!
Elvileg a magyarositas tartalmazza a patch-eket, csak ki kell jelolni a megfelelot a telepites soran.
En igy raktam fel anno:
- Morrowind
- Tribunal
- Bloodmoon
- Magyarositas (patch-ekkel)
Ezutan pedig azokat a modokat/pluginokat, amikrol mar tudom, hogy kompatibilisek a honositassal ;)
Mellesleg az "error:old file not found" mindenkeppen be fog jonni, de attol meg a patch feltelepul a jatekra... ehh... -
ha az alapjátékra rátelepíti a Tribunal-t, akkor nem fog kelleni a Morrowindnek patch, csak a Tribunalnak, és a Bloodmoon-nak.
Egyébként igazad van Randal, a magyarításnak kell a leges-legutolsónak lennie a telepítési sorban (még a pluginokat is rakd fel előtte), nekem semmi gondom nem volt, pedig én is a GotY-kiadást használom. Ja, majd elfelejtettem! Ha vki Game of the Year-kiadást használ, annak mindenképp az Észak-amerikai patchet kell felraknia!! -
A magyarítás fórumát már olvastad? A GYIK-et, olvastál fórumokat, hátha másnak is volt ilyen hibája? Mert ha senkinek se volt ilyen hibája az valamennyire egyedi eset, szóval ne a készítőket fikázd.
Amúgy meg próbáld meg ezt a telepítési sorrendet:
Alapjáték-patch-kieg-patch-kieg-patch-magyarítás.
Vagy csináld úgy ahogy a magyarításban írják.
De tényleg az lenne a legértelmesebb ha írnál a Morrohun oldalra, hogy mi a problémád és biztosan segítenének neked, hogy megtalálják mi lehet a probléma. Ahelyett, hogy itt szidalmaznád őket. -
Játsz vele angolul, ne mások munkáját fikázd. -
bgabor #26748 Jaja. Nyilván ha friss installra nem megy fel se az amerikai, se az európai magyarításos patch, az az én hibám, az én gépem hibája. Még véletlenül se az inkompetens programozóké. És a legviccesebb az az egészben, hogy ez bolti verzió. Warez verzióval semmi gondom sem lenne. -
A hiba az ön gépében van.
Fikázás helyett olvashatnál többet és írhatnál a magyarítóknak, hogy gondod van.
Láthatnád, hogy itt senkinek se volt ilyen problémája mint neked.
De úgy emlékszem régebben is így estél be ide, szóval mást nem várhattam tőled. -
bgabor #26746 Na akkor a következő érdekelne.
Van egy full eredeti Automexes Morrowindem. Év játéka kiadás, CD-s, Tribuna, Bloodmoon, minden.
A magyarítás telepítőjébe integrált patchek közül se az európai, se az amerikai nem megy fel rá(error:old file not found). Ebből következően ugyebár a pluginek 80 százaléka sem működik, és a magyarítás is hiányosan. (merthogy mindegyik a legutóbbi patchhez van gyártva)
Ilyenkor mi a fene van? És hogy a frászba nem tünt ez fel senkinek a magyarítócsapatban? Elvégre dolgoztak vagy negyvenen rajta, éveken keresztül. És ha már volt idejük magukról mintázott NPC-ket belerakni a magyarítába, hogyhogy nemtűnt fel nekik ilyen "apróság"? Az ember azt hinné, minden magyarországon kapható verzióval letesztelték. -
bgabor #26745 Fasza. Maga a magyarítás file pedig állandóan leáll letöltés közben. Ilyenkor csak újraindítani lehet. Ami azért poén mert majdnem 500 mega.
Firefox és Opera alatt is ugyanez van. Micsoda igénytelenség! -
bgabor #26744 Valami gáz van a magyarítás fájljaival a morrohun-on.
A "Kiegészítő-magyarítások, béta" file hibás, nem lehet kicsomagolni se WinRAR-al, se Total Commanderel.
Fantasztikus, hogy erre nem tudnak odafigyelni a magyarítók. -
kösz, már megvan, hamarosan kivégzem a Tolvajok Céhének küldetéseit -
Gabo #26742 Ald'ruhn-tól északnyugati irányban a tengerparton nézz szét. -
A játékhoz mellékelt interaktív térképen keress "kimondhatatlannevű" helyeket. Ald'ruhnhoz legközelebb a Szellemkapun belül van a legtöbb. -
Srácok, nemrég kezdtem el játszani a Morrval, egy kérdés:
Ald'ruhn közelében hol találok dwemer romokat? sokfelé jártam már, de sehol egy sem.... -
Azt nem tudom, de a Gothic 1-2-ben lazán benne vannak:)
Nem tudja valaki, hogy áll a Tamriel Rebuild mod, vagy van egy-két nagyobb világmod esetleg mostanában? -
SaGa #26738 The Witcher -
Nemcsak nézek, látok is. 
Észrevettem az általad említett dolgot, de nem rombolt bennem játékélményt.
Amúgy ez: "kelnek reggel, fekszenek este, esznek, vadásznak, isznak, szedik a védelmi pénzt, zavarnak ki a házukból, és brunyálnak a fal v. a bokor mellett az NPC-k" a Gothic 3-ban van benne? -
Witcherrel még nem játszottam. De fogadd el azt amit Esrohnoillal leírtunk. A Gothic tényleg élőbb, a Morro meg sokkal jobban játékosorientáltabb és moddolhatóbb.
Nálam a legjobb third/first-person rpg-k között szerepel mindkettő. -
Ezzel szemben a Morro-ban szinte felröhögtem, amikor egy karakter közölte h. nem ér rá, ennek ellenére utána ugyanúgy állt ott, mint egy darab fa. -
... és melyik játékban kelnek reggel, fekszenek este, esznek, vadásznak, isznak, szedik a védelmi pénzt, zavarnak ki a házukból, és brunyálnak a fal v. a bokor mellett az NPC-k a Gothicon kívül? :) -
SaGa #26733 Ahol "él" a világ, az a Witcher. Meg valamelyest a STALKER... -
Akkor nem tudod mit kell nézni:)
Az NPC-k többsége egyhelyben tököl vagy néha tesznek egy egyszerűbb kört.
A Gothicban ezzel szemben tényleg élőnek néz ki a világ. -
Én nem figyeltem fel semmiféle "állás"-ra a Morro-ban. -
Nekem az első játék amivel sokat molyoltam, a Rage of Mages 1-2. része volt.
Aztán a Nox-ot is nagyon megszerettem, mert rengeteg lehetőség van benne (pl. 3 féle befejezés. :D).
Utána álltam át a Morro és Gothic játékokra. -
A Gothic játékokban a hangulata és a sztorija a lényeg. Ott a legtöbb dolog adott, viszont a világ él és mozog, nem áll mint a Morroé. De ezt már ezerszer elmondta mindenki:) -
A Morrowind nem igazán a gyorsan végigjátszható játékok kategóriájába tartozik. Én például hasonlóan kezdtem, mint endrow, ráadásul ez volt az első RPG játék, amibe belefogtam. Azóta eltelt kb. 5 hónap és még most sem untam meg, az oblivion magyarításig el is leszek vele. A Gothic 2 és 3, Neverwinter játékok valahogy nem jönnek be a Morrowind után. Egy-két mod segítségével egy szinte élő-lélegző játékteret lehet teremteni és ez benne a legjobb. Nekem bekerült az igen szűkkörű Örök Favorit kategóriába. -
endrow #26727 Jah. Most meg már 3 órája ölök egy baltás gyilkost, de mindig legyőz... -
bgabor #26726 Úgy tűnik, sikerült kiválasztanod a csillagjegyek közül azt az egyet, amelyiknek mellékhatása, hogy nem töltődik vissza a mana. -
bgabor #26725 Hát ebben én nem vagyok biztos. Valóban az oblivionban elég sok a mellékküldetés ahhoz, hogy az embernek ne kelljen a főszállal törődnie, de a Morrowindben még annál is sokkal több. A morrowindben tíz (!) darab szervezethez/házhoz lehet csatlakozni, és küldetéseket végigvinni nekik. Az oblivionban azért nincsen ennyi munkaadó. -
endrow #26724 Jah, nem is szeretek leírásokkal játszani. Jobb ha magamtól jövök rá dolgokra, meg szeretem az elgondolkodtató küldiket.
A morrowindtől azért idegenkedek, mert a Gothic meg a Dark messiah rendszereihez vagyok szokva. Pl. a Myst V-ön is elcsodálkoztam, hogy "nem lehet benne harcolni?" de aztán nagyon megtetszett. Kicsit elkanyarodtam...
Szóval csak idő kell hogy megszokjam :)
Inkább a mágus karikat favorizálom. Most breton vagyok, valami sebességnövelő csillagjeggyel meg vegyes tulajdonságokkal. -
SaGa #26723 Stimmel, de nem mindenki alkalmas az igazi RPG-k kijátszására. Nem vagyunk egyformák. Van, aki ebben is az FPS stílust kedveli, más meg direkt nehezíti magának a játékot (én is, részben modokkal, részben az általad is említett, önkéntes megkötésekkel). Van akinek elég "quest" az, hogy kinézi magának a megvehető házat, berendezi, ezért "dolgozik". Más meg a világ hőse, a céhek (itt házak) feje akar lenni. A Morrowindben ssjna viszonylag kevés mellékküldetés van ahhoz, hogy a főszálat teljesen elhanyagolhassa az ember, az Oblvion (és a korábbi TES játékok) esetében ez nem így van. Hónapokig lehet vele játszani, benne élni úgy, hogy az eredeti "fő sztorivonalhoz" oda se szagol az ember... -
Gabo #26722 És így pont a lényegről marad le.