The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
na nem baj, lesz még itt szekér meg ló plugin, mint a régi szép idõkben 😊

Riszpekk

FREAK
nekem is kilépett már párszor, de ezért tartom az egyik ujjam a quicksave gombon.......

Riszpekk

Egy kis kreativitast konyorgom... Azer jo lenne ha 1 percig megprobalnal gondolkozni mielott beirkalsz.

FREAK
inventory a MENU MODE gombbal (alapból jobb gomb)

nézet a POV gombbal (alapból TA😎

Riszpekk

Bizony, befolyasolja a train arat, sot, meg azt is, hogy a mage guildekben mennyiert teleportalnak.

A soul gemtol is fugg mennyi lesz a toltet, ugyanaz a lelek ketfele gembe zarva mas ertekeket ad.

En permanens tulnovekedest/skillnovekedest szeretnek😊greater soulgembol meg nem tudtam, de aztan lehet hogy a lelek gyengus hozza😞
Sot a balmora magic guildban talalhato 60k-s kobol sem lehet😞
tenyleg: sikerult mar valakinek eleg eros suolgemet csinalni permanens effekthez?
Ja: ha magikus uton nyomod fel a kepesseged akkor a megnott tulajdonsag ertek alapjan van a teto skilltanulasnal😊))Arra meg nem talaltam megoldast hogy lehetne elkuldeni az npc-ket hogy ugyan kepezzek mar tovabb magukat😊
CinCe1: a kerdes jogos...😊Fene se tudja... lehet hogy befolyasolja az is a toltetek szamat, de az arat biztossan.Az biztos hogy minden gemet a leheto legerosebb monsterrel kell feltolteni😊
Devla: a merchantile befolyasolja a skilltanulasert elkert penz mennyiseget is? Ezt en eddig nem vettem eszre.
Zoidberg: minel magasabb egy skill annall lassabban fejlodik tapasztalaotom szerint... a fenek sincs kedve ulni a gep elott es orakig nyomkodni a bal egergombot hogy fejlessze az egyik spell skillt😊
Viccelsz?? 6-10k aranybol siman megvan. Nem 5os mercantile-al kellene nyomulnod...

Zoidberg:
Mivel ezeket mind meg lehet szerezni olcson itembol , en feleslegesnek tartom... peldaul: ahhoz hogy biztossan castrold a reacallt 45 koruli mysticism kell(mondjunk ra 25k aranyat, ugyis ennyi minimum idaig felnyomni), + van varazslasi ido... Ezzel szemben a recall gyuru valmi 200 gold es nincs casting time.... mark meg ott van par aranyas tekercsbol😊Az ilyen kiegeszito "izek" mind olcson megvehetoek toltetes targybol.
Egy tapolasi lehetoseg bretonoknak:
Van a jatekban egy boots of blinding speed nevu cipo... ez azt csinalja hogy 200-al felnyomja a speedet es 100% vaksagot ad. Namarmost a bretonommal ezt felveve csak a 200 speed tulajdonsag jott, es nem vakultam meg😊.Elkonyveltem bugnak, majd nem hagyott nyugodni a dolog es gyorsan csinaltam egy dark elfet es felirtam neki a cipot. Na ez a kari persze megvakult😊Jo hogy alapbol van 50% magicka resistem fajbol...😊
Amugy ez is elo peldaja annak hogy bar a dark elf elso ranezesre jobb assassin classnak tunik, nem jartam rosszul hogy breton assassinom van😊
Suolgem: elcastolod a soultrap spellt majd leolod😊Amugy ez a szokvanyos eljaras altalaban a fantasy jatekokba...Amig ugyanis a lelke a testeben van hogy ejted csapdaba?Ki kell csalogatni onnan: mondjuk egy ketkezes daedric axe-val😊))
A bezart monstertol fugg hogy hany toltetes lesz a feltoltott gem.
Penzen vett skillek:
Ugyanugy mukodnek mint amikor nem penzert tanulsz(tul. noveles szempontjabol). Ami minor vagy major skill azok adnak szorzot fejlodeskor. Fenntartom allitasomat Zoidberg, mivel egy harcosnak ezek kozott a skillek kozott elvetve lesz 1-2 magikus skillje. Nyomhatja iteletnapig ha az intelligenciaja, willpowere nem megy utanna, akkor szinte minden egyes varazslas utan lefekudhet 10 orat aludni... Jobban at van gondolva ez a rendszer mint ahogy elso blikkre tunik😊Termeszetesen mint minden jatekban a tapolas lehetosege adott. De mi ertelme? Harcban ugyis vagy utsz vagy castolsz.... ha meg ugyis utsz mi a fenenek valtogatnal castolasra?csak feleslegessen elkoltott tizezreket jelent, aranyban amikor cheat nelkul amugy is mindenki penzhiannyal kuszkodik.
Mas: valo igaz hogy felszerelesre nem kell sokat kolteni... de mint DonnieBrasco is irta: skillfejlesztesnel 50 skill felett mar nagyon durvul az elkert osszeg😊
MaDFoX
Ha nem csal vki az elején nincs olyan sok lóvéja...
Azt meg úgyis felszerelésre költi inkább... nem?! ;D
Meg nem véletlen, hogy a boltosok is mindent 40-60%-os áron vesznek meg...

\"A lehetetlent megkiserelni, nem lehetetlen...\"

SarkanyfuaRUSH
OK,koszi
Efreet
SfArus: írj 1 levelet arról a címröl amiröl változtatni akarsz, a névvel meg mindennel hogy mire akarod változtatni a [email protected] -ra, és ha valaki gépközelben lesz megváltoztatja neked.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

SarkanyfuaRUSH
Nem tudjátok véletlenül hogy meg tudom-e változtatni az email címemet a fórumban valahogy vagy újra kell regisztrálni?
MaDFoX
Nekem is ez a velemenyem, minden guildban jól jön egy kis "külsõs" segítség, ha másra nem, figyelemelterelésre jó... ;DD
De komoly szintet elérni nem nagyon sikerül...
Hééé kikérem magamnak a Nord tolvaj-t a magam és minden jóérzésû haramia/rabló/útonálló nevében!!!
Attól hogy Nordnak születtem még bárkinek elvágom a torkát hátulról, sõt ha nagyon szar napom van, még a lélekcsapdát is rányomom elõtte... ;D Ennyit az egysíkú karakterekrõl... ;DDDDDDDDD

Guildokba valo felvetel: Persze hogy felveszik a magus guildba a brutalis ork harcost is ha az affinitas szikrajat felfedezik benne... Mivel azonban nem a Mage skillekre gyur soha nem lesz belole magasabb rangu...Megmarad annak aminek valo: csicskas, magusok vedelmezoje fegyverrel, agyutoltelek, igen kis megbecsulessel
Kasztokhoz eszrevetel:
Mivel a vilag alapvetoen szervessen kotodik a magiahoz termeszetes hogy mindenkinek van magicka kepessege. Amugy meg egy harcos soha nem fog normalis varikat lodozni, mert egyszeruen eselye sincs a sikerre es keves hozza a pontja... aprobb trukkoket azonban el fog tudni loni ha egy ki energiat aldoz ra. Gondolj bele: eloszor ugyis a fegyver/pancel skillt es a hozza hasonlo tulokat viszed fel... aztan lvl 20 korultol elkezdesz nemi magiat is tanulni... kb lvl 25 korul ersz el olyan skillszintre magiakbol ami egy elso szintu magusnak van. Es akkor meg arrol nem is beszeltunk hogy a magickat novelo faj/csillagjegy kepessegek nelkul igencsak keves lesz a magickad😊 Amugy a jatek jellegebol adodoan(single, 1 karakter) szukseg is van szerintem hogy a kari sokmindenhez ertsen, de csak egyvalamiben legyen igazan jo.
Zoidberg: a hibat nem az en szellemi kepessegeimben kellene keresni...😊
Amit irtam az teny, csak a felhaborodasomat akartam jelezni hogy unarmoredben jobb vagyok mint light pancelben😊
fenet...
A light armor magasabb az 58.
Az unarmored meg csk 52.
ES MEGIS NAGYOBB AC-T AD MINT FULL CHITIN VERT
SarkanyfuaRUSH
Bocs, hogy még mindíg a karakter eltûnésrõl pofázok itt, de nagyon idegesít a dolog. Szóval próbáltam utána járni, hogy mi történt. Az alaphelyzet ugye hogy eltünt Sharn Gra-Muzgob az okr varázslónõ a Balmora Mages Guildbõl. Korábbi kimentett állásaimól kiderült hogy valahol a játék közben tûnt el, de elõtte is ugrált a helyén, illetve néha lebegett, elemlkedett a földtõl. Szerintem ez a késõbbi eltûnéssel összefüggésben lehet. Azt is észrevettem, hogy ugrálni is csak késõbb kezdett el a helyén, mert a játék elején (lévõ kimentett állásokban) nem csinálta, viszont késõbb egy küldetésbõl visszatérve már "ugrálva találtam õt".
Egy másik karakterem kimentett állásában viszon már a játék elején is ugrált.
Most pedig kezdetem még egy újat, ahol egyenlõr enem ugrál.
SZóval úgy tûnik teljesen véletlenszerû hogy mikor kezd el ugrálni, de két esetbõl kétszer az ugrálás bekövetkezett és egyszer el is tûnt.
Még egy helyen találkoztam ugráló karival, aki miutan kimentem es visszamentem a szobába ahol volt szinten eltünt ugy emlékszem. Ennem még utánanézek. Szóval vannak itt bugok.
Már másvalaki is jelezte hogy ugrál neki MUZGOB.
Szóval csak figyelmeztetni akarok mindekit hogy vigyázzon az ugráló esetleg fontos karikkal, néha nézzetek rájuk, hogy megvannak-e még.
Másrészt kérlek szóljatok ha hasonló vagy ugyanezzel a jelenséggel találkoztok és írjátok meg, hogy melyik karakter csinálta. Köszi

Valószínûleg elölrõl kezdem es figyelni fogok egy kicsit Muzgobra, meg amelyikre tudok. De azert szerintem ez elég gáz.

Szóljatok ha van valami ötlet vagy patch ennek javítására mert nagyon bánt a dolog.

Most már többet nem fogok itt sírni megígérem 😊))
Nem kicsit kiakadtam....
Ket karival nyomulok egy magussal es egy assassinnal(sajat krealas). Az assassinnak SOKKAL rosszabb light armourban a pancelzat erteke mint unarmoreddel a casternak... Mi a francnak akkor pancel?😊
FREAK
vettem a célzást 😉

Riszpekk

Efreet
minden fajban vannak kivételek. a legnemesebb elf népségben is elöfordul 1-1 sunyi, aki inkább tolvaj lesz, pedig nem az ö alkata, de igenis kívüláll a "varázslós" tömegen... (ismerös?)

FREAK
persze, ez az egyetlen megoldás..............

asszem megint újrakezdem, meredek nekem ez a battlemage.......... inkább leszek valami sunyi geci pap......... 😊

Riszpekk

FREAK
azért nem egészen................ a fajok mindig is egyéni tulajdonságokkal rendelkeztek

egyesek undorodnak a mágiától, mások CSAK nyilat és tõrt használnak, megint mások nem állnak szóba emberekkel, vagy õsi hagyomány szerint nem hordanak páncélt..........

így meg semmi értelme a fajnak és a kasztnak, csak külsõleg vagy különbség, amúgy mindenki azt csinál, amit akar...........

Riszpekk

FREAK
hát nem tom.... azért ez már kicsit "laza" nekem....

Riszpekk

Efreet
a DFben is lehettél tagja az összes egyháznak (8 vagy 9 papi rend), a lovagoknak és a sötét testvériségnek egyszerre, a varázslóknak, a harcosoknak... engem ez nem zavart, elvégre ha nagyon kell, minden ilyesmihez lehet magyarázatot találni...

FREAK
"felveszik, ha fel akarod magad vetetni"

pont ezzel van bajom

ne vegyenek már fel egy büdös bajkeverõ ork varázslót TOLVAJnak!!

a másik meg szintén a haveromnál szúrt szemet : tagja 5 guildnek, amibõl kettõ simán öli egymást.....

Riszpekk

Efreet
felveszik, ha fel akarod magad vetetni. nem kötelezö. a kasztrendszer meg nem létezik, hanem vannak elöre legyártott stílusok azoknak, akik lusták sajátot kialakítani. a DF-ben is full szabadság volt, itt is.

FREAK
ok, de érted, mi a gondom............. így gyakorlatilag SEMMI értelme a kasztoknak, ha a egy tolvaj hamarabb fog 500-as fireball kasztolni, mint egy battlemage.......

az én battlemage-emet meg felvették a Thief Guilbe, ami önmagában is nevetséges..... ugyebár õk a tõröket szeretik, a konnyû bõrvérteket és a lopakodást

és én?? buzi nagy ork, full vértben, kétméteres karddal...... tipikus tolvaj..... 😊)))))))

nem fikázni akarom a játékot, mert ez még így is jóval több, mint amit eddig bárki is megálmodott volna, és nyilván nem figyelhettek oda minden részletre, de ezt szándékosnak érzem, és nem igazán tudom megérteni az okát

Riszpekk

mad mind
Ald'ruhn-ban a Mage Guild-ben az egyik varázsló egy Dwarf könyvet akar. Lehet, hogy ez az.
Hol találtad?

Efreet
a harcosok mágiája meg... nos lehet nem használni attól hogy van, másrészt az elder scrolls világ alapvetöen mágiával átitatott, és itt mindenki megérintheti a mágikus forrásokat. akinek van hozzá kedve, és elhivatottsága.

Efreet
a karakteralkotásnál a szabadság nem rossz, elvégre minden fajban élhetnek "szakadárok"... a cicák közt nagy páncélos lovagok, pedig ök inkább a lazább dolgokat kedvelik, stb... az persze másik dolog, hogy az adott faj hátrányait és a kaszt elönyeit összevetve lehet, hogy nehezebb lesz a fejlödése, és esetleg korlátai lesznek, dehát ez így van jól.
a custom kasztgenerálás pedig mindezt végképp felborítja, mert tényleg teljes szabadságot ad.

FREAK
nos, pár észrevétel.....

amit már Efreet is említett, a gyors fejlõdés...... ezt szerintem is elbaszták a fiúk..... a haverom is kb. egy hete nyomja, és már tizensokadik szintû harcos, nagyjából az összes monsterrel találkozott, és nincs igazán ellenfele...... full mágikus szerkó, 45-ös armor......

ez szerintem nagyon suxxx, fõleg, hogy még csak 8-10 várost látogatott meg, a térkép északi felén még nem is járt......

na mindegy....

másik : magicka (mágia) - legjobb tudomásom szerint egy harcos nem használ mágiát, elítéli a mágikus fegyvereket is, hisz õ a testével és az acél fegyvereivel harcol, ebbõl él

mégis van magickája

ezt még lehetne sorolni, ugyanis nem láttam korlátozásokat, és iszonyat marhaságok is kijöhetnek karatkergenerálásnál....

ork lovag, wood elf battlemage, nord tolvaj.........

na csak ennyi, ettõl még ez a NO.1. 😊)))

Riszpekk

MaDFoX
Azután hogy a rabszolga csajt visszavittem Balmorába stb... stb... megkér ugye hogy vigyem el K...valakihez....
Na, én megkértem hogy várjon itt... ...mire visszaértem, már nem volt sehol... :C
Szóval vagy elment onnan, vagy eltûnt õ is... :S

Tényleg van vkinek vmi jó ötlete arra hogyan lehet elszedni a codebookot a tolvaj csajtól?!
És itt most nem a 100%-os trükkre gondolok, az kevés sajnos.... ...personality-t felnyomni esetleg? vagy megpróbáljan lenyúlni? (tolvajtól... kemény...) Nem igazán szóval szokott a karakterem meggyõzni... 😉)

MaDFoX
Az CHEAT! :C

MaDFoX
😊) Mindenesetre véletlenul se fordíts neki hátat.... ;DDDDDDDDDDDDDD

Ehhhm... Hlaalu House-ban egy ido utan tamogatast kell szerezned valamelyik nagyfejestol. Elkuldtek Crassius Curio-hoz. Azzal kezde, hogy csak akkor fog tamogatni, ha ott elotte teljesen levetkozok. Azota mikor kuldetest kerek tole folyton "sweetie"-nek hiv. Ez meg rendben is lenne, a gaz az, hogy mindketten az erosebbik nemhez tartozunk...

Nálam ugrál. Tipródik egy kicsit, azután elemelkedik egy kicsit a földtõl,és utána rögtön visszaáll az eredeti helyére. A többi mage guildos-nál nem láttam ilyet. Eddig nem nagyon néztem. Olyan sokat nem jártam ide.

SarkanyfuaRUSH
Udv!

Nézzétek meg légyszíves, hogy Sharn gra-Muzgob az ork varázslónõ a Balmora Mages Guild-ben nem lebeg-e néha, illetve emelkedik el néha a földtõl. Csak egy kis ideig kellene elõtte állni.
Nekem két külön karakterrel kezdett játékban is lebeg néha, illetve elemelkedik a földtõl vagy ugrik egyet. A második karakterem játékában pedig teljesen eltûnt egy idõ után. Szerintem ez összefüggésbe van az ugrálással.

Szóval ugrál valakinek Muzgob?

Elõre is köszi a segítséget
DeXoSZ
Hmm,aranyos az a warhammer,de azért a Bound Battle Axe se rossz (1-80;1-60;1-2 és 10 balta skill) nekem tetszik

A Daedric Lordokkal meg szopok mert mindíg leégetnek, hiába nyomok el egy 100% dispell potiont.

Na ilyen fincsi kalápacsokat is lehet ott találni.

Hmuda
Mostmár tudom, hogy minden shrine-t meg kell látogatnom. : )))

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
A daedra Lordok nekem már semmik. : )))
Amúgy köszi.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Szerintem eddig daedric. Shrineokban szereztem jópárat Ezeken a helyeken van egy nagy szobor a lábánál pedig cuccok. Vegyél el párat a cuccok közül amik ki vannak rakva. Eddig nekem mindig megjelent egy Daedra Lord. Na Õt kell legyakni. Amilyen fegyvert látsz nála az a tied lehet. Ha kétkezes kard akkor szerencséd van.