The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nagyon kellene az a fix,köszönöm szépen
nem mintha ettõl elõbb kapnám meg😊
a címem a nevem alatt van.
tényleg nagyon örülnék, ha meglenne.😊)
töphöz el része nem világos, mi az a töphöz?
röviden ennyi
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Divayth Fyr nem áll szóba velem, mert lehet, hogy annak idején kinyírtam egy betegét, már nem emlékszem, így nem tudok továbbhaladni a fõvonalon.lehet itt valamit csinálni, vagy kezdhetem elõlrõl?!?!?!
a másodikra az Fatuige, az Endurance más, az ugrás magassága az acrobatics skilltõl függ (de ha 0-án van a fatuige, akkor kisebbet ugrik)
Levitationt kipróbálom. Kösz!! :-))))
Hogy milyen magasra ugrok ,függ attól épp mennyi cucc van nálam ill. az endurance-tól(a zöld csík a magicka alatt)???
Bazsi
a másiknál vhogy fel lehet ugrani állítólag, vagy levitate
Kb. 1 hete van meg a gama. Azota 5. szintig sikerult felvinni a harcosomat ,de most elakadtam. Lehet ,hogy amit most kérdezek ,már 20x leírtátok ,de nem volt idõm végignézni 7700 hozzászólást. Szóval ne legyetek morcosak ,ha így lenne! :-))
Épp azt a questet kaptam ,hogy nyírjak ki 5 "bad peoploet" ,akik a Cammona Tong. Ha durr bele kinyírom õket ,a városi õrök kérdés nélkül (még börtönbe se mehetek) levágnak. Gondoltam provokákom õket. De hogy kell! A speechcraftom nem túl jó és bár a szimpátiájukat levittem 0-ra ,tovább gúnyoltam,stb. õket ,DE semmi. Még csak 1 karcolást se kaptam. Pedig volt ,hogy 0 szimpátiánál a gúnyolódásom sikerült és azt is mondta ,mingyár véget vet ennek fegyverrel. De aztán semmi!!! Hozzám se ért! :-( Szóval hogy lehet õket provokálni?? Esetleg vmi varázslattal?? Vagy hogy tudok végezni velük ,hogy a város ne tudja meg. Mert 5000 aranyam meg éppen nincs ,rendezni a cehet az õrrel.
Másik:Balmora-tól keletre õsi törpe városból kell elhoznom vmi kis kockát. Már mindenkit kinyírtam ,de sehol semmi. Illetve van 1 magasan fekvõ sziklapárkány ,ahova sehogy se tudok felmenni. Ott is mászkál 1 ilyen acélpók-szerûség meg lidérc. Titkos fogantyút ,stb. is kerestem már ,de 0. Mi a megoldás??? Kezdek nagyon lelombozódni ,miután már 38x járom be a teljes földalatti várost. Ja:vmi csõdarabot találtam egy gõzgépszerûség mellet. De mire való??? Please!!! :-))
Elõre is kösz!! (Ja és BUÉK!)
Bazsi
A "when use" alapu enchantok,scrollok dettó mint ha fejbõl nyomnád! Ugyanúgy hókuszpókusz! Már az is érdekes hogyan lehet bénán beinni egy flaska alkimi lötyit, de ez legalább megy.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Eddig nem is foglalkoztam vele (mindig piából nyomtam) de valaki mondja meg, hogy mire jó a mágiaként használható cure paralyzis! A kivarázsláshoz taglejtések kellenek amit lebénított állapotban lehetetlen vérehajtani.
A breton varázslólány után meg csak simán füttyentgetnek 😊)
DB
A ti kung-futok nem erős!
Szöveg, ami kedvemet szegte:
Környülállás:dunmer faj+redoran archmaster+szolga a RGH-ból a kari saját strongholdjában beszól:
"Helló idegen!Válaszokat keresel?"
Bár a kari belei lógtak, az Ashland-ról jövet csak pihenni tért be, de anyázva elhúzott a tolvajházba ahol rendesen köszöntötték valahogy így:"Üdvözöllek Kapitány!Megtiszteltetés nekünk hogy itt vagy közöttünk!"
Nem ismerem a hivatalos verziót sem a gama alapjául szolgáló forgatókönyvet. Néha háborgunk ha a játék egyes esetekben nem úgy müx mint szeretnénk, természetesen örülünk ha igényes a kivitel és nem ha valami más side effekt kibukik. A szerzõk igazi szellemi teljesítménye szvsz. maga a story aminek az elõvezetése így, hogy sok minden csak a végén tisztázódik nagyszerû. Amikor megitéljük globálisan, hogy jó vagy gyenge erre kell gondolnunk. Hagy említsem meg pl.: az asszonyom legnagyobb problemája a SIMS játékkal az, hogy nem esik az esõ vagy a hó a gamában. Node az ötlet még mindig óriási.
A MoragTong kûldikben még az a jó, hogy igazán nem szinthez illesztettek, ráadásul a Sanguin sorozat összeszedése nem piskóta feladat. Ha jól emlékszem még a Ghostfance-n belül is vannak darabjai. A legutóbbi karival felvállaltam, hogy összerakom a Sanguin kollekciót, de igazán már nem kellett elszámolnom vele mert közben átvettem a szervezetet és hagytam Eno bácsit nyugdíjba vonulni. A +5 block skillt adó öv elkisért Akulakhan termébe is.
így a kecske is jól lakott, nameg a káposzta is megmaradt
A hátbaszúrás nem skill a gamában, de nagyon fontos effekt kivált ha a kari str.-ben gyenge vagy a fegyvere "kicsit sebez"/"a sebzés alsó értéke alacsony". Szemtõl-szembe kesztyût dobni és úgy küzdeni (olyan redoranosan:-))) csak a sok HP-s kemény harcosoknak lehet és minden tiszteletem. Magam nagyon kedvelem ezt at effektet, ráadásul egy kis akrobata színt is visz a küzdelembe(átugrani,mögékerülni).
Haver! Ilyet még nem tapasztaltam! Gyenge kis karival mászkálok és beleakadtam vámpírokba (GIANT2 mod). Mondok lebegés+mágikus gyakás és kész, de a szemtelenek(szó szerint!) fellebegtek hozzám(!!!) és legyaktak.
Új év - új kari. Tuti, magam is így. Aki már végignyomta (esetleg messze jutott) min. egy karival nagyon javaslom azokat az objektiv valamint önként vállalt nehezítéseket amelyeket néhány 100 bejegyzéssel korábban leírtam. Higgyétek el más érzés amikor 30-40 szintü kari ha nem vigyázol rá akár el is hunyhat!
(Bocs!)2/b-hez a mágia neve frenzy humanoid, beszerezhetõ wolwerinhall-i GOM dunmer néni hátul, eredeti formában szvsz. csak effekt variáld át ahogyan leirtam+ahogyan Neked kézreáll.
Minden "Nerevarin"-nak vidám szilveszteri mulatságot és BUÉK.
Moralitás: Az IDÕ folytonos, szellemünk követeli meg a "fordulópontok" beiktatását azért, hogy elménk tiszta maradhasson! (valamint) Minden tetted nyomot hagy a koron amelyben élsz, gondold meg miket cselekedsz!
höhöhö;-))
Májerkodás a heccelésrõl:
A gamában a politizálás legdurvább eszköze a heccelés. A látszat-ártatlanság megtartásával a sérelem "jogos" megtorlása vezérfonal és eszköz a "megbecsülés" megszerzése, a szamárlétrákon történõ elõrelépés érdekében. Moralitás: a hidegvérû gyilkolás eddigi game-élményeimben nem hozott ennyi jópontot, reputáció növekedést. Nagyon sok NPC az "egy kis tanács" topicban figyelmeztet arra, hogy csak a visszaütés a jogos! Ebbõl leszármaztatható a technológia: a célszemélyt provokálni kell, aminek alapesetei->
1.a célszemély eleve agresszivan ellenséges, vagy ismeri gyilok-szándékaidat és ezért támad - nincs problema, esetleg a kivitelezésen lehet töprengeni
2.a célszemély békés természetû, esetleg ismeri szándékaidat de "tele a gatya"(asszem a vázolt eset ez utóbbi) - javalt megoldások:
2/a: magas ékesszólás skillnél a hozzáállást magasra felvinni (kerül amibe kerül a holtesten úgy is ottmarad a lóvé) és utánna sértegetés bedurranásig
2/b: a megfelelõ mágiával (jó erõsre csináld rövid tartamra és érintõre) az egyént felidegesíteni bedurranásig (a mágia ilyen használata nem minõsül támadásnak)
2/c: a leghatékonyabb a elõzö módszerek kevert használata
, de mindhárom esetben ki kell várni, hogy a célszemély üssö-varázsoljon támadót elõször.
Olykor elõfordul, hogy a játékengine téves számitásai miatt a un. "jogos önvédelem" nem várt gabalyhoz vezet ezért a savegama erõsen ajánlott.
A "keménykedõknek" nagyon jó még egy erõs kaméleon, (nagysebzés+when strike mágia)*critical strike=tuti halál, és akkor nem szükséges cifrázni.
Más:Sokat és sokan szóltunk már a láthatatlanság és a kaméleon mágiák elõnyeirõl-hátrányairól. A láthatatlanság mágia védelmében: Saját verziómban léteznek olyan szörnyek, amelyek a kamélonon "átlátnak" ráadásul veszettjó varázslók. Ez esetekben ideális az invisibility a megközelítés+mögékerülés+jól felhúzott bökõ+critical strike technológia jegyében.
Más:a Tribunal-lal még nem próbálkoztam.
meg lehet valahogy oldani, vagy tényleg el kell búcsúznom a grandmasteri címemtõl+a redoran háztól ha folytatni akarom itt a pályafutásom.
köszi a segítséget
Wisszatértem, és mit látok? Virul a Fórum Hála Sipcz-nak aki egy mesélö intelektusával lát el minket mindennemü ismeretekkel a kedvenc játékunk történelméröl. Köszönjük!!
By
Wanda
(ma a vizcsapból is...)
Amit leirtam egy változat arra amilyenek a dwemerek lehettek és ahogyan a dolgok alakulhattak. A fantasy attól fantasy, hogy fantasy!
Mr.Holmes mindig támaszkodik bizonyitékokra és forrásokra(a Morro.-ban fellelhetök ezek a források könyv,jegyzet,interju alpon), de a lényeget õ maga hámozza ki és saját szempontjából saját szavaival mondja el. Ne csak játszd a játékot élj benne, azonosulj vele de csak szigoruan addig amig a géped elõtt ezzel foglalatoskodsz!
Májerkodás a dwemerekrõl 2.:
A dwemer(õslakos,hazai csapat) és a dunmer(hivatlan vendégek) népek sanszosan nem szerették egymást. A dwemerek a barbár életformát élõ népekkel a dunmerek ellen szövetkeztek, bár ez inkább zsoldosok felbérelése szerü szövetség volt. Szvsz. ehhez a szövetséghez a Dagoth háznak semmilyen köze nincs!! A félig nomád félig letelepedett honfoglalók ettõl aztán paff lettek és sebtében létrhoztak valamiféle tözsszövetséget (lásd. first council) valamint felépítették erõdjeiket, amelyek noha monumentálisak de lényegében böhöm sáncerõdök és meg sem közelítik a dwemer erõdök még a romokban is felsejlõ eleganciáját és komor fennségét. Végsõsoron a dunmerek is rákényszerültek az erõdrendszer használatára akárcsak velük szemben korábban a dwemerek. A dunmer üti dwemert, dwemer zsoldos üti dunmert patthelyzetet a Nerevar-Dumac paktum zárta le az 1000 éves béke reményében. A béketárgyalások résztvevõje lehetett dwemer részrõl Kagrenac is a Moon-and-star-t valószinüleg itt ajándékozta Nerevarnak. A királyok találkozóját a tudósok SilSotha és Kagrenac találkozója kisérhette, ahol Kagrenac utalásokat tehetett az általa kidolgozott technológiákra, ez felkelthette a dunmer fõmágus figyelmét. Egy képlékeny államformával, le nem tisztult erõvonalakkal és szabályrendszerrel terhelt társadalomban a széthuzás, intrika, irigység, hatalomvágy mozgatta személyek fõleg ha azok nagy hatással vannak a vezérre (lásd. feleség, fõmájer(a feleség szeretõje?), kancellár röviden így ragyog fel a szent szó ALMSIVI;-))))) megfelelõen sunyi intrikával a béke felrugására késztethették Nerevart. Szegény Dumac aki valszeg aranyos de tudatlan bácsika lehetett (akinek tök természetes volt,hogy már évszázadok óta nem vénül) csak nézte a portája elõtt felvonuló dunmer hadakat, a vádaskodó Nerevart és nem értette az egészet. Kagrenac tudta, hogy ott szemben a rejtett tudásért nyomulnak, amelynek értõként csak a jó oldalát használta fel, de a vad barbárok kezében akár világpusztító fegyverré is válhat és azonnal döntött a "teljes leszerelésrõl". Ekkor mult el ez a nagyra hivatott nép, amely megtalálta a tudomány békés célu felhasználását a mindennapokban az egyén boldogulása érdekében. A romjaira települt oktalanok, élén a jeles ALMSIVI egybõl saját céljaira kezdte el használni az erõt, amelynek természetérõl halványlila ... sem volt és önzésében mindenki mást kirekesztett áldásaiból. Úgy tünik, hogy a Dagoth háziak egyszerüen csak a legjobb katonai ház lehetett és mint ilyenek az elsõ sorokban verekedve elõször kaptak a pofájukra az erõ csúnyábbik oldalából.
Májerkodás a dwemerekrõl:
Fajtát tekintve, és itt a testfelépítés a legszembetûnõbb, a "mer" tipus több rasszból áll. Kultúrális gyökereik valószinüleg nagyon õsiek és egytõrõl fakadhatnak, a közös forrás valószinüleg az altmer kultúra. Az altmer civilizáció szellemiségének átvétele azonban nem jelenti a jellemzõ hagyomány, az egyediség feladását noha valószinü, hogy az irásbeliség, a hitvilág, az arcane tudományok 100%-ban altmer eredetüek. Az idõskálán a dwemereket én közvetlen az altmerek után tenném, a dunmer hagyományban élõ Veloth-i népvándorlás idején (dunmervándorlás:-)) már letelepedett, sõt kész erõd-, úthálózattal, erõs és szervezett királyi álammal rendelkezõ nép lakta a Vöröshegyek vidékét. A bevándorló dunmerek, vagy magukat vagy az uralkodó réteget nevezhették chimernek. Egyáltalán nem tartom valószinünek, hogy a késõbbi Dagoth házat megalakító törzs vagy törzsszövetség valamiképp dwemer eredetû, vagy azzal szövetséges nép lett volna. Nyilvánvaló, hogy a dwemerek ereje nem a mobil haderõ, hanem a technikailag jól felszerelt erdõhálózat volt és innen vehették fel a harcot a benyomuló honfoglalókkal. A technikailag jól felszerelt kulcsszó, hiszen az összes "mer" közül a dwe népre jellemzõ a mûszaki megoldások tömeges használata, ami egy mágiára sokat adó, attól nagyban függõ világban feltünõ. A dwemer fajtára jellemzõ az alacsony születési szám (hát nem egy sexmániás faj), a birtokolt területhez mért alacsony populáció, amely a beözönlõkkel folytatott háború veszteségei tovább apasztottak. A probléma áthidalását nem a lombikbébi program kidolgozásával, hanem a robottechnológia fejlesztésével valamint az egyén élettartamának meghosszabításával kívánták megoldani. Úgy tûnik minden népben akad egy kiváló, aki megoldást talál a legégetõbb bajokra õ a dwemereknél Mr.Kagrenac aki egyszerre fõmérnök-fõpap-fõmágus, azaz totális szellemi vezér(lásd. meg VI.Lenin). A szerencsés véletlen, a hegyfúrás-faragás eredményeként feltalált Lorkhan-szív (lásd.még radioaktiv elemek és maghasadás, magfuzió) egy ekkora zseni kezében óriási változást hozott. A dwemer közéletben másik síknak nevezett dolog valószinüleg egy stazisobjektum lehet, amely a sugárzás jótékony hatását egy regenerációs folyamattá alakította (lásd. csillagkapu ghoauld szarkofág). Az utolsó még élõ dwemer éppen annak "köszönheti" "létét", hogy a Kagrenác által kiváltott kataklizma (lásd.reaktor robbanás) idõpontjában a jól védett stáziskamrában tartózkodott. A sejtszinten karbantartott dwemer populáció a balesetben egyszerûen atomjaira hullott (lásd.a dwemerek eltûnése), a közelben tartózkodó ellenséges népek pedig végzetes sugárfertõzést szenvedtek. folyt.köv...
Fel, it’s the first island that is actually West and slightly North of the
Dagon Fel.
TSW: Tunderke