27013
  • bgabor
    Meglepne ha idén elkészülne!
    Mivel ha már holnap elindítanák a RC2-őt (amivel július óta adósak), a cucc már akkor se készülne el idén, hisz az RC2 egy hónapjára rá kell még számolni a megtalált hibák kijavítását.
    Szóval szvsz idén semmiképp se lesz.
  • Nuke1988
    Hali. Én éppen a bloodmoon küldiket tolom és elértem ahhoz a részhez ahol a totem of claw and fangot kell visszaszerezni amit meg is csináltam de nemtom mit kéne vele csinálni mert a sámánt se a városba se a házában nem találom. Nem tudja valaki hogy mi a probléma vagy hogy lehet megoldani?
  • totya4
    Nem az a lényeg hogy mikor játék, hanem hogy milyen az erőforrás igénye.
    A minimum/ajánlott hardverigény pedig általában csak egy halom szám meg betű, és annyit is ér.
  • David2
    *automatikusan vissza veszi a látótávolságot
  • David2
    nincs ebben semmi, a real time shadows egyszerűen megeszi a cerkádat:)
    ajánlott az FPS optimizer letöltése, ami a látótávolságot nagy megterhelés estén automatikusan vissza veszi

még egy jótanács, Morrowind esetében 25 fps már egész jónak számít
  • Fido4life
    hát pedig szerintem egy 2002-es játéknak rohattul nem így kéne futnia ezen a konfigon, hiszen még az ajánlotatt is teljesítem
  • totya4
    A Morrowind egy 3D-s játék, ez a lényeg, és bizony, ha mindent felteszel maxra (különösen külső segédprogikkal+textúra packok) akkor bizony nagy erőforrást igényel, ami (akármilyen) erős gépet is megizzaszt. A te általad felsorolt konfig pedig elég gyenge, hiszen 2ghz-es Celeron proci, ATI 9600 szerű VGA, 512MB ramról pedig ne beszéljünk, XP alatt abból ténylegesen felhasználható marad a játéknak vagy 128MB (mert - rendszer/folyamatok - lemezgyorsítótár). Röviden én nem csodálkozom az eredményen, csak azon hogy a fenti konfiggal egyáltalán belefogtál az Oblivionba. Szerintem előbb-utóbb elgondolkodsz úgyis gépfejlesztésen...vagy játszol így hogy ellátsz 5 méterre, és minden cikcakk az élsimítás hiánya miatt.
  • Fido4life
    Sziasztok ! A folyamatos akadások láttán, feladva a reményt az Oblivionnnal szemben gondoltam előveszem, a sorozat előző részét, hátha eltudnék lenni vele (hiányzik már egy hosszú időre lekötő progi)A gond meghökkentően az, hogy a játék MAX látótávolsággal, és árnyékokkal, UGYANOLYAN sebességel bír, mint az OLDblivion. Gépem: 2-es Celeron, 512 MB RAM, Radeon 5550 Képek: egy
    kettő
    három
    négy
    öt
    hat
    hét
    hét
    nyolc
  • Indigo
    Mennyé gumiba, ott "felnőtteskedhetsz"...
  • totya4
    Kössz.
  • PiszkosFred
    Az utolso tucatnyi kommentet toroltem. Ezuton kernek mindenkit, hogy fejezze be ezt a fajta kommunikaciot/kotekedes/ertelmetlen hisztit a topikban. Folytassatok privatban, gumiban, barhol. Ennyi, koszonom.
  • Ioles
    Ok, köszi, besegítenék én ha nagyon vágnám az angolt, de mivel csak keveset tudok angolul ezért nemtudok, ezért is várom a magyarítást
  • totya4
    Ha besegítenél nyilván gyorsabban haladnának... én valami olyasmit olvastam hogy volt valami elszállásuk ami hátráltatja a munkát. Ha jobban szétnézel azon az oldalon megtalálod a fórumának a linkjét ahol bővebb infót kaphatsz, sőt kérdezhetsz is.
  • Ioles
    Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül hogy van-e vmi új hír a magyarosíásról?-mert a morrohun oldalán az utolsó 2 hír júliusi
  • ollie
    Ja, csak azt hittem, hogy nem vetted észre. :)
  • DonnieBrasco
    Ezt nagyon szépen köszi, már leszedtem aznap :) miért a "??" :)

DB
  • ollie
    ??
  • totya4
    ... "közelítő" HDR-t, ahogyan jellemzve lett :)
  • totya4
    Az MGE-vel viszont kellene :)
  • DonnieBrasco
    Hmm... mindenesetre SM3-at és HDR-t nem tud :(

DB
  • ollie
    Az X850 DX9b-s kártya.
  • totya4
    A korábbi verziók tudják a DX8-at is.
  • DonnieBrasco
    Hát sajna legközelebb Péntek este leszek otthon :( de majd akkor felrakom, ha más addig nem.

DB
  • David2
    neked sikerült leszedni a tessource-ról a legfrisseb verziót? mert nem nekem sehogy se akar regelni, máshol pedig nem találom:(
    esetleg feltennéd vhova?
  • DonnieBrasco
    Hát kipróbáltam ezt a Graphics extendert, de nem jött be :( lehet, hogy DX8-at tudó kártyám (X850XT) miatt, de a víz olyan lett, mint a higany, az eredeti morros pixel shader ezerszer szebb. HDR annyiból állt hogy a napba nézve kifehéredett a kép (vagyis nem ment). A távoli domborzat oké, de ha a tárgyakat is bekapcsoltam, az FPS leesett 5 alá. Szóval nem-nem :(. Talán egy 8800GTS-en is kipróbálom majd :)

DB
  • totya4
    Akkor majd azután értekezünk ha megnézted végre... :)
  • ollie
    Nos, én még nem néztem meg a progit, de ha maga a készítője írja a readme-ben, hogy fake-HDR, akkor nyílván úgy is van. :)
  • JackDaniels #25723
    A képeken, amit a szemléltetőül mutattak.:) Igen cépek.:)
  • totya4
    Min is esett le az állad? :)
  • totya4
    Elég soványka válasz ez mindarra amit írtam :) Újfent csak azt mondod hogy az a HDR nem "igazi" amit én látod el is hiszek neked annak ellenére hogy a listában nem ez van : FakeHDR1, FakeHDR2... korábban írtam már, hogy a HDR csak egy effekt, amit ráhúznak a képre. Mivel általános effekt, ezért van ahol jól esik a jelenléte, van ahol nem, én általában más játékban kikapcsolom, mert nemhogy szebb nem lesz tőlea kép, hanem még kevésbé részletes is. Tehát visszatérve ez egy effekt, te mivel látod kevesebbnek ezt mint a "nem fake" HDR-t?

Olyan játékot egyébként ami 3D-s és nem lehet AA-t kapcsolni, be kéne tiltani :)
  • JackDaniels #25720
    Ezek után mégtürelmetlebbül várom a honosítást.:))
    Nem kicsit esett le az állam egyébkint.:)
  • ollie
    X1000-es, vagy HD2000-es ATI, vagy 8000-es Nvidia kártya kell, hogy a HDR-es játékban legyen AA.
    A Morrowindben meg csak fake HDR van, és ezért mehet mellette AA minden kártyán.
  • totya4
    Ha DX9-en megy ezzel a játék akkor igencsak megdolgozza az enginét nem? :) Mikor játék is ez öööö. Az élsimitás miatt kotorgattam a neten, mert nem lehetett beállítani, ez a program ezt is megoldja, ergó nem olyan kicsi dolog ha maga a videókártya driver vezérlő programja képtelen rá. Gondolj bele, az originál DX verzió helyett egy újabbat használ, ez nem kicsit belenyúlás az engine-be nemde?

Hasonló nem hasonló, én csak arra emlékszem hogy HDR1, HDR2.... stb-t lehetett kiválasztani, és azt választhattam ki amelyik nekem tetszett. A valódi HDR is ilyesmi amit én láttam, tehát hogy elvesznek a színek sok helyen (vakítanak) és minden világosabb. Csakhogy kopkop pont ahol HDR engedve van újabb játékokban, ott meg a HDR mellett nem nagyon engedi az AA-t bekapcsolni :) Gohic3-ban pl AA nincs is :/ Tehát egyáltalán nem rossz ez így.
  • ollie
    Köszi a linkeket. De azért tudnod kell, hogy nem HDR-t tesz a játékba, hanem csak hasonló effektet (le is van írva a readme-be). HDR-hez ugyanis újra kéne írni az engine-t, ez nem olyan dolog, hogy csak úgy engedélyezzük, mint mondjuk az élsimítást.
  • ollie
    NOCD patch

Nincsmit. :)
  • DonnieBrasco
    Srácok, marhára kéne a Bloodmoon legutolsó verziójának nocd patch-e. Sehol nem találom a neten, a folyamatos CD-kereséstől pedig begőzölök... Remélem tud valaki segíteni!

Köszi!

DB
  • David2
    azt a kuva
    s erről, h-h mi még nem is tudtunk?
    Vivecből el lehet látni Gostgatig, alapból jó ha csak a másik kantoont látjuk!!
  • gyuri12
    méhg jó,hogy nem töröltem le az image fájlokat:)
    rakom vissza:D
  • DonnieBrasco
    Bekakkantás... veszem elő a Morrowindet :)) tuning és hajrá.

DB
  • totya4
    Ja, persze, nyilván azért kételkedsz abban amit mondok mert még nem ismersz, úgyhogy nincs min háborognom, ez a szaros fórumok átka.

Nézek neked linket... Szerintem az elsővel lehetett ezt állítani, úgyhogy előbb mondom ezt. A másik emlékeim szerint arra jó, hogy a látótávot aszerint állítja be, hogy mennyi az fps... Annyit segítek hogy ezek a progik csak úgy működnek jól ha nem direktbe a közvetlen az exe-t inditod, hanem azt a parancsikont, amit installkor készített, ami egy menüt hoz fel előbb.

letöltés
    fórum