The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne még egy kérdésem. A beszédnél a Taunt nálam a lejújabb patchben nem mûködik. Hiába megy le a megítélésük 0-ra, b*nak megtámadni. Ez game hiba, vagy a 72es personalitynek és 64 speechcraft miatt van (knight)?

Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...

Ja, ez jónak tünik. A baj ezzel, hogy Aida (?) (hüllõ, balmora, utaztató mellett) csak a warlockokkal hajlandó megoldani a kis secretjét, a dutit. A warlocknak meg legalább egy skill kell 60on. De azért megpróbálom, és kösz

Calmot próbáltam, nem ment, de kösz

Kösz a segítséget, remélem ez használ...

Sipocz
Béke Nektek!
A végén csak egy maradhat!;-))) Ja, Knight of the Imperial Dragon egyidõben csak egy létezhet.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Béke Nektek!
No meg aztán nem is mondom: elég ha mindhárom céhbéli steward küldijeit végigtúrod és ha megvan dumálsz Skinkkel a Wolverinben õ ad egy papírt amiben a birodalmi nagymester téged nevez ki a provincia fõmágusává, igaz meghagyja cimzetesnek Trebót is. Ez egy vértelen hatalomátvétel.

Sipocz
Béke Nektek!
Sajnos az elf nélkül nem fogsz sokra jutni, az enchant az egyik leglassabban fejlõdö skill - esetleg a folyamatos lélekköves feltöltögetés edzi. Az elf viselkedése eléggé rapszódikus, volt már olyan karim aki tetszet neki és jót dumáltunk, de volt már akit megtámadott. Ez az egész erõd - már amennyire nem inkább egy elsûlyedt deadric shrine - egyébként is eléggé lökött egy hely, pl.: odalépsz a mukihoz dumáltok mindenféle dologról aztán a "Dögölj meg te féreg!" indulót trombitálva esik neked. Szvsz. gyaluljad inkább a misztikát amit a templom, az imp.kult, a Telvani-ház és a mágecéh is elfogad.
Van egy babrás megoldás, a calm humanoid hogy honnan nyomod: fejbõl vagy eszközböl mindegy, rávarázsolod a pasasra ezután néhány körig eléggé jámbor és okítani is fog (de aztán megint elborul az agya nekije), ezt ismételgeted amig bírod pénzzel és/vagy magickával

Hát igen elég lassan. Nord knight karakter vagyok és így minden varázslat skill alacsony. Így is egy vagyonba került a tanulás, ezért akarom ezt tovább tanulni. Különben minden ilyen erõdben, amilyenben a mester bûvõlõ is van , egybõl megtámadnak. (lehet, hogy ez normális)Küld Ide a listát. Kösz

Sziasztok! Van egy problémám, remélem tudtok segíteni. A mage guild küldetéseit csinálom éppen. A fejlõdéshez mint tudjátok egy skillbõl 90 kell (az utolsó rangra). Én a bûvõlést (enchant) választottam. A baj az, hogy most 51es szintû és nem tudom tovább tanulni. Tudom hogy van mester tanító az egyik erõdben, valami Q... nevû faszi. Csak a szerencsétlennel nem tudok beszélni, mert a barom megtámad. Segítsen valaki, hogy mit csináljak vele, vagy hogyan fejlesszek tovább. Köszi

Morpheus_v2
Az a magyarositás!
Morpheus_v2
Hát ez az!!!😊
A thieves guild fõnöke nem hagyott hátra üzenetet, az összes ladat átnéztem. A 3 másik taggal(Balmora,Sadrith Mora, Ald'ruhn) 100-as a dispositionom de nem nveznek ki fõnoknek.Egyébként a rangom captain.
Morpheus_v2
Gondolom én!
Morpheus_v2
A thieves guildos küldik végén jelenti a fõnök hogy távozik melegebb éghajlatra! Te vagy a fõnök!
Szerintetek az bug a játekban ha a thieves guild mesterének, gentleman jim stacey, a küldetését felveszem, megcsinálom, majd amikor visszamegyek jelenteni, már nincs a könyvesboltban. A másik karakter aki ott lenne mellette azt mondja:look around fool!A kesztyu, amit adott minden esetben rajtam volt.Ez elõfordul ha normalis kuldtést csinálom vagy a Bal Molagmerest.
Morpheus_v2
Mi volt ez?
Morpheus_v2
Morpheus_v2
Ha lenne!
And5
van multiplayer a gémben?

Morpheus_v2
Mamba: mi lesz a honlapod neve?
Morpheus_v2
Melyik küldetésnél van ez?
Megtudnátok mondani hogy a vivec isten palaceában a Canal 3.szintjén, a kozponti részben hogy nyilik az erõtér?Van egy tabla ott de az ne csinál semmit.
Morpheus_v2
Hümm! Az jó lesz! De amugy is értem a szövegét! Legalábis én!
magus
van mar forditas?

Gnome
Ja gondolom a Dwemer nyelven íródott jegyzetek is értelmesek...Mindegy...Azé várom a fordítani való dolgokat..Türelmesen😊
CSa'

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Felcsigáztatok😊Mikorra várható az 0.1-es magyarítás verzió?

\"Life is around you and in you.\"

Gnome
gondolom a könyveket is elég nehéz lenne lefordítani....A tárgyakkal kapcsolatban én is amellett vagyok, hogy ne legyenek lefordítva...sõt az alkímiai dolgok se...Mert ugyebár a Jurnalban minden angolul lesz bejegyezve...
CSa'

Sipocz
Béke Nektek!
Egyszer volt, hol nem volt:egy fiú, a legkisebb. Megszünt végre a gyomorforgató hullámzás, az árbócok és a kötelek jajongása, a pallók recsgése csak a bûz maradt, az összezsúfolt, összeláncolt testek, a folyton kiváncsi vágottarcu fûrkészõ tekintete, a lábdobogás a fedélközben, az õrök morgása és a matrózok kiáltásai... A fény elvakította, lassan tisztuló tekintetével pásztázta a hirtelen táguló világot ami furcsa volt mégis ismerõs mint egy régi-régi emlék, egy hang, hangulat, illat. Az Öregre gondolt, az Öregre aki elárulta õt és hagyta, hogy elhúrcolják erre a hajóra, erre az idegen, de mégis egyszer-már-látott földre. Az Öreg, aki Cyrodill sokféle népe között olyan volt mint õ. Az Öreg volt apja, anyja, testvére, tanítója és õrzõje. A hosszú völgy leghosszabb városában sokféle nép között csak néha-néha bukkant fel egy-egy szûrke arc és izzóvörös szempár...olyan mint az Öregé meg az övé. Hosszan gyakoroltatta, égészen addig amig a lába megbicsaklott és a karja már elejtette a kardot, a szeme már nem látta tisztán a távoli célt és az agya teljesen kiürült. "Túlélni nem elég a vas és a tûz útja, kevés az hogy jól forgatod a fegyvert vagy képes vagy akaratod szerint formálni a lángokat. Óvatosnak is kell lenned, tudnod kell elrejtõzni, lopakodni, illúzióval zavarba hozni az ellenfeledet, úgy viselni ezt a könnyû bõrvértet hogy felérjen a legvastagabb páncéllal. Csak akkor támadj, amikor már hallod a szuszogását és érzed verejtékének szagát, de akkor légy gyors és határozott, pontosan üss és a legérzékenyebb pontra célozz vagy boritsd lángokba a testét. Ne légy kíméletes, de soha ne ölj csak azért hogy ölhess." Megigérte, hogy egyszer majd magával viszi azokra az utakra amelyekrõl fáradtan, néha sebekkel borítva, fásult, valahogyan másvilági tekintetet hordozó szemekkel tért vissza. Magával viszi, ha majd sikerrel vizsgázott...ez a vizsga már soha nem kerül sorra. Ugyanúgy jöttek a katonák mint máskor, a tiszt ugyanúgy adta át az írott-lepecsételt papirt, az Öreg ugyanolyan figyelemmel olvasta végig, minden úgy történt mint mielõtt elindult azokra az ismeretlen utakra. De most nem kezdett készülõdni, csak leûlt a földre, nem nézett rá úgy mondta: "El kell menned ezekkel a katonákkal, ne ellenkezz velük, ne feledd mindazt amit tanítottam neked, kövesd mindig a Holdat és a Csillagokat, Oblivion áldása kisérjen Indoril Nerevarin!"........;-))))

Morpheus_v2
Mi az cooperative?
Morpheus_v2
A csávó azt mondta hogy a morrowind olyan angol nyelvtani szabályokat tartalmaz amit nem lehet lefordítani!!
nincs befejezve mondjuk úgy inkább!

szvsz nem lehetelen,Hunnenkoenig egymaga fordítja a Gothic 2-õt és nagyon szép eredményeket ért el eddig...

Morpheus_v2
Van magyarosítás!! Csak az gagyi!!
Morpheus_v2
Nálam???
Miazhogy!Én azért hagytam abba a gamet mert túl sok volt benne az angol,pedig számomra RPG között a Morrowind világa a legcsábítobb!

Morpheus_v2
Sajnos már próbáltam!!😞
A construction set-ben is néztem ott minden rendben!
And5
oszt vmi cooperative van benne?

szerintem beszélgess el vele, hátha szóba kerül a cipõ is

War. War never changes.

Gnome
unyjuk-unjuk
Boccs 😛

Gnome
A vámpír lét nagyon behatárolt ugyanakkor egy elég érdekes életforma..CSak a Magic Guild tagjai állnak szóba veled...A többiek vagy le se sz.rnak vagy megtámadnak....Assszem Az utolsó Dwemer szóba áll veled így vámpírként is végig lehet vinni a játékot..A kigyógyulás nagyon bonyorult és hosszadalmas..Miután kigyógyultál többet vámpír nem lehetsz...Számomra a vámpír lét értelmét vesztette mert mielött azzá váltam kb minden klánból nyírtam már ki valakit így a klánmesterekkel a max replutáció 20as volt...
Egyébként minden fõ tulajdonságod megnõ(Pl: nem mertem ugrani mert akkora volt az ugrásom, hogy sebzõdtem földetéréskor)+ kapsz egy varázslatot amivel elszívhatod áldozatod energiáját....Sajna a fõszál után nem lehetsz vámpír de asszem volt egy mod amivel bármikor vámpírrá válhattál..

mambo: Mostanába van egy kis idõm és szívesen segítek addig amíg meg nem unyjuk mert sztem egy kicsit nehéz lesz lefordítani...De így angol vizsga elött nem árt a gyakorlás..Persze ha kell még jelentkezõ..
Csa'

mambo: ha egyszer lenne magyar morrowind, az maga lenne a csoda. Szerintem lehetetlen nagy munka, mindenkivel lehet beszélni pl.
Blood Moon? most készül
53. szint? semmi táppal, tribunal nélkül, hmmm...

Sipocz: nagyon jó beszámoló volt, nekem különösen tetszett, eddig én csak a mágus guildet nyúztam.

And5: Braveheart-nak igaza van, nem kellenek modok, talán egy saját ház mód valamelyik városban, de nem Seyda Neen-ben, ott elég hamar megüresedik egy 😊
Egyébként a Google úgy emlékszem kidob magyar oldalt, keress rá, de csak a magyar nyelvû oldalak között.

galócza: jó lenne megismerni a te történetedet is, esti meseként 😊)

vámpír volt valaki? éjfélkörül írhatna, hogy milyen 😊
ha kezdõ vagy akkor szerintem jáétszd végig a simákat és utána szedj le modokat

War. War never changes.

Botond
ha betegséggel amit kapsz 100fölé lököd a statjaid(2t lehet)utána meggyógyulsz(ez a fõszálon van),akkor a növekedett skilljeid 100 fölött maradnak,a csökkenõk,meg visszaállnak az eredetire,ezután master trainernél csak fizeted be a pénzt,és mindig trainel 101re az adott skillbõl,mégis 100as maradsz,így 10x befizeted a casht,és hipp hopp egy lvlup :-) én most 120 körül járok,de a csávot aki adja a gyógyírt is lenyomom már,szal így nem kihívás a game :-)
And5
hi még elég kezdõ vagyok nyáron tök hidegen hagyott a gém ám most véletlenül letöltöttem a kiegészítõt (félre kattoltam) oszt ha mán így lenn van elkérrem havertól az eredeti na kérdés mondjatok már plz vmi oldalat (magyart) amin vannak modok meg ilyenek

Sipocz
Béke Nektek!
Azért nem volt fenékig mézeskalács! Aki szeret szenvedni(kis mazó;-))) minden határon túl (énis énis!;-)) annak +100 után még Giant, Challenging, Animal realism, AllThreeHouse meg ilyenek és hagy szóljon!

Sipocz
Béke Nektek!
Egyszer volt, hol nem volt: egy ártatlan kinézetü breton leányka akirõl csak annyi derült ki, hogy az atronach jegyében született. Alaptalan vádakkal(üzletszerû kéjelgés, fiatalkoruak megrontása) számûzték a szörnyû pirosan villogó szemû hamuszûrke elfek földjére. Kezdetben csak a fából metszett botja volt meg egy viseltes zöld köppenye és sírva menekült minden tetves patkány, repkedõ dinoszaurusz(a továbbiakban cliffracer) meg gusztustalan fehérféreg(a továbbiakban scrib) elõl. Kevéske kis mágiaismeretét próbálta fegyverként használni bár az "Adamaszartusz" vagy miafaktusz barlangot csak harmadjára és akkor is 4 lépcsõben tudta kitakarítani. Aztán vándorolt erre nomeg arra, tanult mindenféle céheknél szolgált cselédként nemes házaknál és megtakarított vagyonkájából és "szerzéseibõl" egyre nagyobb hatalomra, hírnévre tett szert. Befolyásos pártfogókat szerzett (férfiak voltak túlnyomórészt, igy lehet hogy az üzletszerû kéjelgés vádja talán kezdetben nem is volt alaptalan), volt aki gyermekének, volt aki kedvenc tanítványának és "szájának", volt aki gombócocskájának és pudingocskájának szólította. Bár vándorlásai végén már inkább dukált neki a pátriarcha, archmáge, primáte, masterthief, archmagiszter,dragonknight meg hasonló címzések. Õ azért végig megmaradt annak az ártatlan kislánynak csak a ruhája lett szebb és csillogóbb(mindig is szerette a könnyed modeleket és iszonyodott a merev vagy fémes anyagoktól) és már nem csak egy fából való botja volt, hanem más világokból származó nagyhatalmu staffjai, gyönyörû amuletteket és gyûrûket hordott a kezén is meg a hátizsákjában is. Aztán házakat épített (3-at is) magának, de szivesebben tartózkodott a fogadókban és szerette a szabad természetet. Kedvelt szórakozása a démon és élõholt vadászat volt meg a sok-sok barlang és szentély felkeresése. Minden szép és jó volt csak egy társaságra hargudott meg. No ezek a csúnyák valami "rendrakó rend" indorilmaszkos ügynökei voltak akik elõször nem értették meg, hogy a nyomában caplató szegény légionáriust tényleg el kell vinnie Frald kapitányhoz(késõbb már értették de akkor már megvolt az örök-harag). Aztán mégnagyobb megrázkodtatás érte amikor rájött, hogy ez a valóságos és érinthetõ istenekkel ékes világot a képmutatás meg hazugságok tartják(tartják???) egybe és az igazságot csak a nyomorultak és a voltak tudják biztosan. Ráadásul néha-néha álmában látott egy csillogómaszkos rémet aki folyamatosan testvérének és barátjának szólította.
Vándorlásai végén (most már társa is volt egy zöldpofás gyíktestü démon képében, aki mindig az egyik gyûrûjébõl ugrott elõ) átlépett egy furcsa kapun, ami egy furcsa kerítésnek támaszkodott és elszörnyedt a nyomorúságnak ezen az általa még nem ismert szintjén és azon, hogy mindezt a mérhetetlen kapzsiság és hatalomvágy hozta létre.
Megfogadta hát, hogy az egyik gonoszt kijátsza a másik romlására fõleg amikor rájött, hogy az iszonyú eszköz és a borzalmas cél egyszerre fog megsemmisülni. Fogadalmat tett a holdnak és a csillagoknak, de fõleg saját magának hogy minden gonoszt elpusztít(Vivecen innen és Dagothon túl) és úgy is cselekedett. Elpusztította hát a szörnyistent és a nem szörnynek látszó másikat is és lelkét pártfogó démonjának(továbbiakban Azura) oltárára helyezte. Az egészbõl a vége felé már csak azt nem értette, hogy azok a qrva indorilmaszkos ffejeknek még mindig mi a baja;-)))).

Még egy apróság: mint varázsló, még páncélt is csak módjával hordok, hisz milyen érdekes az, amikor a varázsló nehéz pémpáncélban (a fején is sisak) mozgatja lazán a kezeit, meg beszél érthetõen 😊
Persze olvastam olyan nagyhatalmú varázslókról, akik mentális úton -azaz csupán a gondolatukkal tudnak varázsolni-, de nem hiszem, hogy egy nem archmage meg tudná tenni.

Az egyik tribunalos bérgyilkos adott páncélt nekem, ami igen könnyû, de ebbõl sem vettem fel a kesztût és a sapkát. Egyébként így fejlõdött az unarmored skillen elég rendesen.

Ahogy én (a kis sötételf máguskám) tápoltam: Beléptem a mágus guildbe (céhbe). Minden küldetést igyekeztem megcsinálni, nem csak a balmorait, hanem a többi helyen kapottat is. Addig semmi tréning, és szinte semmi varázslat vétel, amíg nem lettem legalább 90+ az adott személy szemében (a szerzett, és eladásra váró cuccot is érdemes valahova lerakni). Mikor már elég sok küldetést teljesítettem -amikor a mágust kellett kinyírnom, azt kb. 15szörre csináltam meg-, akkor kezdtem eladogatni a megszerzett vagyonkát. Mondjuk csináltattam egy olyan varázslatot, ami charm +30-at ad. Vártam a tribunalos bérgyilkosokat, az õ páncéljukat passzoltam el mindig, az ebbõl szerzett pénzzel tréningeztem. Hát kb ennyi. Még most járok a morro vége fele, tribunalos küdetést még nem csináltam, most kezdem érezni, hogy könyebb. De csak azért, mert most már kombinálni tudom a varázslatokat -sajátok: életpont érintésre -100, ajtónyitó 100, charm +45, jump 100 ez poén csak 😊. Meg persze a rövidkardos tudás is számít néha. és az egyéb kütyük, gyógyító öv, nekromanta amulett stb.

Örülnék, ha mások is mesélnének bejárt útjukról.

Üdv
ERIC archmage
Köszi Gnome az infot. A dc++ ismerem,csak a gond az, hogy én a suli butok csak netezni, és a korlátozások miatt,csak néhány könyvtárhoz van hozzáférésem. Ebben a könyvtárban lévõ cuccok, pedig még a 100 mb sem érik el, nemhogy több gigát. Olyan cimre (http, ftp) lenne szükségem, ahonan közvetlenül tudom lerántani.

Hoppá!!!
Soha sem használtam cheateket, ám most... Rájöttem valamire. A Filljournal parancs kitölti a journalt ezer valahány oldalasra. Ha kilépünk, ott lesz egy html file és abban benne lesz a teljes journal, a Morrowind összes küldetése. Innentõl kezdve, ha megölök valakit elõtte megnézem szerepel-e még valamilyen küldetésben. A másik pedig, hogy régebben kérdeztem arról a küldetésrõl, amikor megkérdezzük Sharn gra-Muzgobot (vagy kit, a Balmorai Mages Guildban) a Necromancers címszóról, akkor új küldetés indul el, és úgy emlékszem még nem igazán kaptam választ. A megoldás: Vegyük ki az egyik könyvet az elõtte lévõ ládából, és akkor már beismeri hogy necromancer, s hallgatásunkért cserébe megtanít egy varázslatra.
Gnome
Van egy program...DC++ a neve...én minden játékot onnan szedtem le.....Ez egy megosztáson alapuló program ahol szigorú szabályok vannak...Info:
http://dchun.go.ro / http://matrix-network.sytes.net