The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így is bajban vagyok, mert kénytelen voltam trénelni egy csomó képességem, mert ugye minden Guild mást várt el. Na erre már 10. szinten tanyázom, pedig alig kezdtem még el játszani. Mondjuk néha az ellenfélnél is bejön az isteni közbelépés. Sétálgatok, sétalgatok õ meg kilép. Már tervezem, hogy elhelyezek egy nagykalapácsot az asztalon. Állítólag ez az intimidate constant effect 😊 be szokott jönni. Egy haveromnak sokáig egy kis balta pihent a gép mellett. 😊
Mentor gyûrût megtaláltam köszi. Viszont most loptam, izé a fontos ügy érdekében magamhoz vettem, egy idézgetõs gyûrût, tök frankó, csak ha ezt használom, nem igazán fejlõdik a mágiám.
Pl. ezért szereztem be a vizenjárást mágiában, mert ugyan olyan gyûrûm is van, de rájöttem, hogy azt használva persze nem fejlõdik az alteration képességem. 😞
Dwemer cuccokból találtam vmi 1000 arany értékû könyvet, de egy szót se bírok elolvasni belõle. Ezt a törpe rovásírást hogy fejthetem meg?
Amúgy ez Gnisis-ben volt, ahol a helyi fõnök mondta, hogy gyanús a bánya. Erre én rájöttem mi bûzlik ott (dwemer cuccokat rejtegetnek), de nem jelent meg topiknak szóval nem tudom elmondani senkinek. 😞
Erre szétnéztem egy üresen álló Telvani házban. Simán benéztem és a szétszórt cuccokból rájöttem vmi nem stimmel. Aztán benyitottam ide-oda, elvittem a korábbi valszeg már néhai lakónak már úgyis felesleges cuccokat. Aztán rájöttem, hogy ez az egész nagyon gyanúsan küldetés szagú. Szóval félbehagytam és azon filózom hol kapom meg ezt küldetésben?
Nagyon egyszerû mérgek ellen: italozás!! Kwama foragert, alitot és patkányt vadászkodj és fõzd ki a husijukat, mennyei íze van!!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
(van egy õsi indiai meséskönyvem abban van ilyen kérdés😊Hogy is volt ez? Nemtom melyik quest!😞((
Egy eseményrõl tudok amikor nagyonnagy chameleon effekt kell, Ebonheartben az EastTrading-tõl kell ellopni egy árlistát a ruhaboltos néni részére, ott 3 pasas bámul meredt szemmel egy kb. 8*8 m-es szobában. Na ennek kivételével elég a 20-30%-os chameleon, azt meg kézbõl vagy scrollbol ki lehet tenni.
Nem akarok kötekedni, csak barátilag kérdezném:
Miért tápoltok ennyire? (pl.:konstans effekt healinges cuccos, creeper meg ilyenek)
Cossades mondja amikor elhagyja a szigetet és hazaballag, hogy innen kezdve Te vagy a rangidõs Blades, tehát nincs senki aki megmondja a tutit. Sajnos ugyancsak nincs senki aki elõléptetne, a legközvetlenebb fõnököd Cyrodillban van, de szvsz. nem foglalkozik Veled a folyamatban lévõ belvillongások miatt.
Juteszembe!
Malachat (az orc harcosok "védszentje") azért kér meg, hogy töröld egy fazon vérvonalát mert az nem viselkedett tisztességesen egyébként orc származásu bajtársával szemben és az orc tetteit késõbb sajátjaként tüntette fel. Egy igazi orc ilyet még akkor sem tenne, ha elfutott volna a próba elõl: ez esetben utólag, halálát engesztelésként szánva saját magával végezne.
Valóban! Umbra a szó legszebb értelmében nemes harcos. Az igazi orc érzés megtestesítõje. A szerepjátékok nagy részében - szakítva a tolkien-i ábrázolásmóddal - az igazi orc nem egy tetü, mocskos, szemétláda, hanem egy vad, bátor, hûséges fazon, aki a háborúságban és a csatában létének értelmét látja, méltó ellenfelét bár megöli de közben végtelenül tiszteli. Általában, talán a fizikai megjelenés teszi, mindenki poenból választ orc karit, de igazán jól akkor játszod, ha Umbraról mintázod és a lelki nagyság feledteti az agyaras pofát.
Konstans effektü rezisztrõl még csak ne is álmodj, mert nem érdemes. Az vagy faji sajátosság, vagy csak artifactokból (Ring of Destagmer, ebony mail, savior's hide) beszerezhetõ. Egyszerûen nincs akkora mágiakapacitásu holmi ami elég lenne. 4-5 pont beleszövése meg egyszerûen nem éri meg.
A LÉT nagy kérdései😊))
SPOILEREK jönnek
A Mr.Ence-nél lévõ dwemer henger a szobájában van, állj fel a lépcsõtõl távolabbi asztalra és szemben a polcon egy ékszeresdoboz😊))
A történet visszanyúlik a Teremtésig, amikor Anu(jó,fény,tartalom) és Padomay(rossz,sötét,pusztítás) harcoltak és kölcsönösen kinyírták egymást. Anu vérébõl lettek a Csillagok, Padomay vérébõl lettek a deadrák és kettejük vérébõl az aedrák. Lorkhan, a csirkefogászatáról híres aedra megteremtette a Változást és lealázta az aedrákat .........stb....stb...
A végére csak annyit, hogy egynémely Dagoth házi pasas megpróbálja újraalkotni Lorkhant Akulakhan mûvésznéven és ehhez még mindenkinek lenne egy szava😊)))
A spelleffektek kapacitás igényei alapján a sorrend a kisebbtõl a nagyobb felé és általában:destrukcio, illusio, restoracio, alteracio, conjuracio, misztika. Az egyszeru elementális sebzés már egy bugylibicskába is belefér, de egy konstans effektü spell absorb sehova sem. Konstans effektekben érdemes a fortify attributes effektcsoportot erõltetni, ezzel lehet igazán az elvárt teljesítményekhez igazodni. Már láttam olyan kollekciót ahol egy exquisite teljes ruházat(a kesztyû volt csak extravagáns) minden darabjába csak sanctuary konstans volt berekva, így a viselõje fizikai úton nem volt sebezhetõ😊)))
Spanyolviasz sorozatunkban->az enchantálás gyakorlati kérdései
Hozzávalók:enchanter(ez lehet a kari önmaga), lélekkel töltött soulgem, a beleszõni kívánt effekt(effekt csoport) ismerete, egy alkalmas tárgy(általában ruha, ékszer, páncél vagy fegyver). A töltött soulgem ált. nagyon drága, érdemes ha magad állítod elõ. Az effekt maga a varázslati jelenség, ezt nyílván be kell szerezni spelldealerektõl (GOM, templomok, Telvaniak, szabadúszók). Minden effektnek megvan az általa elvárt varázslat-kapacitás igénye. Ezt a kapacitást kell biztosítani a jó minõségü tárgyak használatával.
Spanyolviasz sorozatunkban->hogyan alapozzunk az enchantolásra cimü akármink egy részletét adtuk elõ (folytassam???)
A willpower növeli az általános mágiaellenállást a számitásában nem vagyok biztos (a Daggerfallban az 50 feletti rész osztva tizzel és ennek az egésze volt, itt szvsz. az 50 feletti rész %-ban). Szegény altmer így is frászban van ha meglát egy mágét vagy egy deadrát (ash dögökhöz még nem is mentem be). A gyõzelmeinek túlnyomó részét is félelembõl aratja, úgy visongat (sikítófrász) hogy a palik belesüketülnek és siketen meg képtelenek varázsolni.
Lehet. Kell hozzá egy nagyonnagy lélek (2 ilyen van goldensaint, ascended sleeper) és valami nagy kapacításu ruházat vagy páncél (exquisite minõség vagy jobb anyagu fegyvezet). Készittesd képzett enchanterrel vagy ments elõtte. Pl. van egy exquisite ingem 12 pont willpower van benne konstansban csináltattam, ez a fontos-> "constatnt effekt"!
Ki ne hagyd: ha férfi a karid és tagja a tolvajháznak beszélgess el a pelagiadi fogadóban a cicaaszonnyal, "Ossz meg egy ajándékot, ossz meg egy gondot"!😊)))
Májerkodás:
Belegondoltam ebbe a "dwemer artifact" dologba. Ezek a tárgyak mindennapos használati tárgyaknak számítottak mindaddig, amig a dwemerek léteztek Tamriel világán. Ahogy csak egyszerre eltüntek ezek az egyszerû tárgyak "artifacttá" nemesültek. A másik éppen a robosztus szerkezet kérdése, rövidebben qrva nehezek, a fegyverzet is meg a háztartási lomok is, az alkatrészeben fennmaradt szajréról meg ne is szóljunk. Azért a dwemerek baromi erõs fazonok lehettek(egy kupica pálinka úgy 1.5-2.5 kg-t nyomhatott), ráadásul inteligensek a visszamaradt okmányok(tervek) alapján, ügyesek is hiszen ezt a sok spéci lomot összerakták, akaraterejük sem lehetett semmi ha ilyen sokáig kibírták Lorkhan szívének sugárzását. Egyedül szépek nem lehettek, a szobraik alapján. Én szeretnék egy dwemer karit😊)))))!!!!!
Nono!! a GOF-ban 2 db. igazi vezér van Percius és Hrundi. A többinél kilóg a pata!!
Természetesen a "csúnya emberek" végeznek csak "csúnya tolvajlást", minden kari csak "szépen viselkedik" az adott körülmények (ah, a sors és az õ szeszélyei!!) között. A karik szeme elõtt csakis a próféciának való legteljesebb megfelelés szándéka lebeg, a világmegváltás az ügy és ugye ez a közösség egészének célja, tehát az ennek érdekében cselekvés (lásd.:00-ás ügynökök) erkölcsös és 100 %-ban törvényes. Te jó ég! csak rá ne jöjjenek!!!
jó fejek. Rendesebbek mint a IL. Ezt az idegesítõ páncélt kell mindig viselni, hogy szóba álljanak velem. Nem tudod az imperial pajzsot is érdemes megtartani, vagy elég a páncél névjegynek?
Remélem HlaOad-i kocsmáros nem Thief Guild hely. Mert ugye az ilyen remek birodalmi céheknek (TG,MG,IL,IC) mind nagybecsû tagja vagyok. A birodalmi haladás érdekében egy-két stiklit el kell ugye nézni. És a lopás is csak akkor ciki ha kiszúrják, ergó ezt azt én is elemelek, de csak a kereskedelem fejlõdése érdekében. 😊
A GOF küldik valók igazán a harcos népeknek, ott nem lehet sokat "puházni" noha ott is csak az van hogy pl:vidd már el ezt a rakás piát ebbe vagy abba a bányába, de hogy közben mi mûsor van az úton😊))
A dwemer cucossal való kereskedét a birodalmi törvények szigoruan tiltják, Neked mint cyrodillnak ez nyílván nem újdonság. Ugyanakkor-ugyanott mindenki nagyívben ........ Én a tornyomat szoktam ilyen dwemer kütyükkel díszíteni, van olyan pohárkészletem hogy tálcával és korsóval kb. 20 font súlyu😊))))), persze éerdemes eladni a felesleget.
A sír pontosan Samarys anc.tomb, itt próbáld!!
Varro külön dijazza egy skill könyvvel ha nem szedsz össze bountyt. Ha HlaOladban mászkálsz mint törvénytisztelõ cyrodill nézz be a kocsmáros pincéjébe és tégy rendet és igazságot!!
Bezzeg most sétálgattam kicsit a parton (mentor gyûrû ügyben ugye), benéztem a barlangokba, oszt nem gyõzöm lépni a szinteket, meg hordani eladásra a sok cuccot amit találtam. Már unom is. Megyek is vissza inkább küldetéseket csinálni. Magamfajta birodalmi szépfiúból mégse legyen már mocskos koszos kalandozó. 😊
Jut eszembe.
A Dwemer cuccot ami ugye a terhelõ bizonyíték volt lehet vmire használni, ha már túl vagyok a küldetésen, vagy adjam el az elsõ árusnak akibõl a legtöbbet bírok kizsarolni üzleti alapon? 😊
A mentor gyûrû (az említett iq adót), az elsõ karim rögötn megtalálta Thalys sírjában. Megjegyzem 1. szintûként ment be. Jézust játszott (sétálgatott a vizen), és gondolta megnézi magának a szigetet. Jött ugyan egy két csúnya szörny, de conjuration rulez! 😊 Az õsök szelleme elvonta az ellent amíg szétszabdaltam a személyes tõrömmel. 😊
Viszont mostani kedvencem egy imperial, aki szívügyének tekinti hogy mindenkivel jóban legyen és felszámolja a Camona Tongot. Na õ neki alig van manajá. Így most (már 6. szint környékén) mikor ismét Seyda felé jártam eszembe jutott a gyûrû. (Mondták, is hogy vki elhagyta az egyik sírhelyen.) Erre láss csodát. Nincs Thalys-nál. Erre feltúrtam, vmi Sirius-ét is, meg vmi csempész tanyát is. De mentor gyûrû sehol. Miért?
Amúgy vki kérdezte a Corner club ügyet:
1. Nem kell mindenkit megölni, csak azt akit a Thief guild-osok mondanak. Nem mindenki rossz fiú ott. (Csak majdnem mindenki. 😊 )
Az igaz, hogy én szívem szerint mindenkit legyaktam volna, mert zavar ez az "outlander" dumájuk. De majd talán késõbb. 😊
2. Ha elegánsan akarod csinálni, ne menj nekik rögtön. Kezd el ócsárólni õket. Mutass rá milyen légyfingok is õk ugye egy imperialhoz képest, meg ilyenek. Aztán ha jól feldühödnek és rád ugranak, akkor annak rendje és módja szerint önvédelembõl öld meg õket. A birodalmi törvények mindenek felett! 😊
Cserében Varro kapitány még meg is dícsér, amiért ilyen diszkréten dolgoztál. Ja és nem kell menekülni az õrök elöl, csak szépen angolosan elsétálsz, mint aki jól végezte dolgát.
Az attronach-ok manatöltési technójában valóban jó a shrinék restore attributes illetve az almsivi restoració áldása. Ha templomi vagy kult tag vagy 3.-4. rangtól ingyen lehetõség. Néha rossz is: én szoktam a High Fane-ben áldást halmozni a triolythokból, van amelyiket 3-szor-4-szer kell kérnem mert egyszerüen absorb spellel hárítom a többit.
Egy ilyen karival tutira nem nõsz túl a gamán. A jelenlegi kb. ilyesmi beállításu karimmal tegnap jártam Kudanat barlangjába és egyszerre esett nekem egy orc fejszés meg egy dunmer íjász, a 30-as szintü kari csúcsformája kellett a túléléshez!
Örülök, hogy játszod a játékot!!! Errõl szól: viselkedés és mentalitás->szerepjáték, a gyakás, a képzettségek fejlesztése->eszköz a szerepléshez mint szinésznek az olvasópróba meg a maszk.
'Jóembert' alakítani nagyon könnyû, a természetes jóindulat és segítõkészség mindenkinek sajátja(annak is aki tagadja) és roppant hálás mindenki barátjának és 'kiskedvencének' lenni. Ezért pl. a két szakrális céh nagyon-nagyon aranyos küldiket ad, csupa jóindulat (pl.az ellenség meggyógyítása vagy alamizsnálkodni az elesettek javára) semmi szembenállás (legalább is nem a felszinen). A többi szervezet és GH esetében meg talán a szembenállás és azok a küldik amelyek a másik frakciód ellen mennek ( a Morag-rol már ne is szóljunk!!!) a fontosak. Nincs tuti recept, talán annyi Te vagy Nerevarin, dolgod van e világon és az elkerülhetetlen találkozót nem késheted le (amire ráadásul némi túlélesi sansz jól is jön!!!).
Sulipund és Punabi:itt nem kell kinyírni senkit, fontos a jó(80-as min.) hozzáállás, a csajos perkál; a pasas megigéri, hogy elárulja a Telvaniakat (erõsen gondolkodtam, hogy leölöm!! mint telvanii).(Megj.:talán a legkeményebb küldi a GOM-tól mert hamar jön(nálam 4. szintnél) és helybõl bezavar a MolagAmurba, ami maxi módban már akkor sem piskóta és ráadásul könnyen konfrontálódhatsz a két képzett mágéval(sõt a pasasnak vannak bosmer szajhái is és a barlang meg tele van dearich dögökkel)!!)
Telvani spy:kérdezõsködj a céhházakban és kapaszkodj bele minden keletkezõ új topicba, az egyikbõl kiesik egy papir amit mutass meg Ranisnak (ekkor mondja az "imperial sit" dumát, mert az a f_r_k nem tudja a "helyesírást"😊))).
Májerkodás:
Nemtom figyeltétek-e, de a gama során kiderül:a morrowind-i imperiál guildok élén gyakoriak a protekciós, nem odavaló vezetõk(világjelenség?). A GOM élén álló Trebót pl.Ranis csak "imperial szar"-nak nevezi és ez a heves vérmérsékletü dragonknight sem áll a helyzete magaslatán, a GOF aktuális vezérei meg kolaboráns bûnözõk. Na jó, azért Percius meg Mr.Stacey éppen ellenpélda (és ugye a végére már természetes szövetségesek)!
)Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...
Valszeg bugos a helyzet, mert már másoktól is hallottam ezt az esemény, ha nem is ilyen sorrendben. Minde bizonnyal dragonknight csak az lehet aki elõzõleg már volt "rózsfûzéres", amit viszont csak a dragonknight adhat meg, aki viszont Nálad már erre képtelen. Ha nagyon akarod konzolból placeatpc-vel még visszarakhatod a cyrodill pasast....
Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...
Nem akarlak bántani, csak hogy mondod az "almestert", nem véletlenül "archmaster"?
Ralen Hlaalu gyilkosa: beszélj a házvezetõ csajossal a "description of murder" topicról és aztán a városban is a népekkel.(vörös dunmer férfi egy dwemer baltával😊))) A szálak a council clubba vezetnek.
(tovább is olvastam,bocsi😊))
Az a máge be/leléptetés, azt ki adja ki?
Van-é olyan küldi amit a protectorok még nem adtak fel?
Próbáld ki esetleg, hogy beszélgetsz valamelyik knight protectorral vagy a duke-kal.
Olvasd el pontosan mit írt fel Habassi!
Az "Újcipõs" Bragor az erõdben van áristolva (tényleg!!,meg is nézheted!!) tehát a kiszabdításában az erõd egyik alkalmazottja fog segíteni (az orc kovácscsajos) neki kell bemutatni azt a dwem.cuccot amit a boltos rejteget,tehát nem mutira van nála!
Nem nagy titok: a sziget közepén tényleg Mr.Dagi tart szeanszot.
Nem tudom, hogy "bekapcsolja"-e a megszerzésük a kinevezési eseményt!
SPOILER!!!
Lordmail->egy gyilkossági eset, a szálak az Ebonheart alatti barlangokba vezetnek
Chrysamer->Sadrith m.-tól DNy. TelFyrtõl K. irányban egy sorceror balangjában.
Csináld meg az összes küldit, amit Aryon mouth-a ad, addig ne akarj mouth lenni! Ha megvan beszélj az Aryon mouth-ával a mouth topicról. A pasas úgy is vissza akar vonulni és ajánlani fogja a saját helyét, aztán beszélj Aryonnal, õ majd megmondja mit kell tenned!