The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hmm.
Azom ritka alkalom a mai, amikor nem olvastam vissza. Kaffa ez a giant, be fogom már x-elni.
a challange-t honnan lehet lenyerni?

Sipocz
BN!
Arra azért ügyelj, hogy léteznek egyszerre nagyot sebzõ sporttársak is! A 10440-ben említett esetben a kari 164 HP-val + folyamatos restore health italozással alig élte túl az inzultust. A HP ügy kivételével teljesen OK az elgondolás.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Egy módszer arra, hogy lassan lépjünk szintet.
Nyilván egyértelmû, de...:

Kezdtem egy új karit. Próbálok valami tolvaj-ninja akármit kihozni belõle. Lehetõleg kerülve a mágiát, inkább könnyü kis fegyverek , páncél, méregkeverés,... (nyilván így kell! játszanom). Ennek ellenére az elsõdleges és másodlagos képzettségek felének azokat választottam, amiket nemigazán, vagy csak ritkán használok. A sûrûn használt képzettségek akrobatika, athletika,... így nem okoznak szintlépést.

Úgye mindenki tudja, hogy szintlépést csak a major és minor képzettségek tudásszint növekedése eredményez (vagy éntom rosszul?).
Érdemes beválalni valamely nehezen fejlõdõ, vagy ritkán használt képzettséget, pl.: enchant, armorer, sneak, security,... persze ki mit használ sûrûn.

Így próbálom elérni, hogy a játék vége felé se nagyon érjem el a 30. szintet.

Sipocz
BN!
Májerkodás: része-e a harc (tehát az amikor az elennek is van sansza és nem a 2 ütés az aranyszent cimü gyakásnak) a teljes játékélménynek
Csak megosztanám egy tegnapi esetem emlékeit:
Deadrákra vadásztam a Ny.-i szigetvilágban a ruinoknál. (Nálam fixen töltött mod a Challange és a Giant2.) Az egyik lépcsõ döcizett lefelé egy ebony gólem, noha rá egyáltalán nem volt szükségem mert manapia alapanyagért jöttem, mondom kardkikard. Kiderült, hogy nincs nálam olyan fegyver ami képes megütni, noha üvegkardot és bonemold íjban használt ezüsnyilat alkalmazok. Mondok, elõ a mágiát Sipi, amire kiderült, hogy a dög mágiainmunis pedig elõadtam egynémely esetet. Az általa nyomott "ebony curse" spellkompozició viszont lenullázta az agility és speed stat.értékemet, igy együtés volt a kari és már is csuklott össze (tehát nem a golem volt 1 ütés😊)). Egy merõ katarzis vala amikor már ki tudtam nyomni egy 'recall'-t és biztonságba érezhettem a karaktert, de még mindig elõttem van a gólem vigyorgó vörös pofája. Hogy aztán a mellékvese hormonok szintje és terhelése mily utakat járt be arról jobb nem is beszélgetni.

ollie
http://ntvdm.cjb.net/

Sipocz
BN!
Némelyik alaplap az egyes (gondolom fõleg PCI-d van) csatolókat más és más frekivel hajtja meg és a slot éledési sorrend sem mindegy, tehát célszerû a szabványon belül adott mamalapoknál slotcserét is megnézni. Néhány chipset eleve hord magával integrált zajkeltõt, amelyek defaultban aktivak és kötnek néhány erõforrást esetleg az alkalmazást ez átverheti mondván :nicsak mennyi SB kompatible lik! A windózer bizonyos kiadástól felfelé csak emulált dos ad elõ, tehát a tényleges hajtást a bilgeci adja, ami nem biztos hogy az alaplapi driverek nélkül jó helyre adja át a jeleket.

ollie
az ATA csak az IDE egységekre vonatkozik (vinyo, cd-rom drive, stb).
amúyg kifejtenéd bõvebben mindkét kérdést, mert nem értem.
mit ír angolul?

Sipocz
BN!
Következö SB kérdés-> alaplapi hajtásból:
a.slot érzékenység? (ATA???)
b.alaplapi erõforrások chipset függései?

ollie
látom jó arc vagy.
nem akarsz egy összefoglalót csinálni az észrevételeidbõl és kinyomni a netre valahova?
vagy akár az is jó, ha összeollózod az egészet, mert szerintem sok embernek segítene.

Sipocz
BN!
korrekció az elõzõhöz->a chameleon és a sanctuary is csökkenti a találati valószinüséget!!!

Sipocz
BN!
Spanyolviasz sorozatunkban->a mágikus védelmek mibenléte, ahogyan én látom
A páncélok és pajzsok szines világa teljesen elszürkül ha összevetésre kerül azokkal a lehetõségekkel amelyeket a mágikus védelmek nyújthatnak a gamában. Minden köv. nyeffenésem értendõ az enchantálással eszközökbe zárt és onnan akár viseléssel, akár használattal kiváltott effektekre, az egyszerûség kedvéért mindig fejbõlvarázslás lészen említve. A védelem két alapvetõ fõosztályra bontható (majd látni fogjuk, hogy léteznek közös pontok):
1. védelem fizikai támadás ellen
2. védelem mágikus támadás ellen
1. tételesen:
-romboljuk a támadóerélyt, használjunk skill romboló mágiát (drain/absorb/demage skill) és fegyverromboló (disintegrate weapon) mágiát, a sebzés nagyságát korlátozni lehet az "erõ" attributum megtámadásával
-chameleon, lecsökkenti a találat valószinüségét olyan mint a D&D-ben a displacement
-shield varázslat (ideértve az egyszerû és elementális pajzsokat), ha már eltaláltak ez csökkenti a találat sebzését, benyeli a sebzést.
2. tételesen
a.spell absorb (az attronach zodiákusok legjobb barátja), az aktivált és formált mana elnyelése, amennyit elnyelsz annyi nem bánt
b.spell mirror, az ártó szándéku manatöltet visszaforgatása ugyancsak ártó szándékkal, a támadó is szív és a tükrözõ is (deadrák és ashdögök fõleg)
c.resist xxxxx, rezisztenciát lehet bármi ellen felrakni, elõbb-utóbb minden dögrõl kiderül a standard támadási formulája, a rezisztelt mágia teljes egészében védve, a reziszt a mágikus tuning mellett lehet faji specialitás és jótékonyan hat rá a willpower attributum emelése
d.elementális pajzsok (visszahivatkoznék az 1.-re mert arra is jó!!!), ha már átzúgott minden eddigi védelmen az elementális támadás ezzel lehet lenyeletni a megfelelõ (azaz minden elementális formához csak a megfelelõ elementális pár) támadás sebzését (pl.: 10-es frost shield, támadásonként a megadott idõtartamon belül benyel 10 pont jég/hideg támadást, de ugyanez tûz/elektromosság ellen semmi)
e.(ugyan nem kifejezett védelem) dispel, az érkezõ és megszlopált támadások egy része idõre hat, egy azonnal elkövetett (javallom alkimi italból) dispel jócskán csökkentheti az elszenvedett sebzést.
Ugye mondtam, hogy mennyire szines és sokoldalu a "védekezés mágiával" világa. Javaslom a védekezési formák keverését, amivel a támadás érvényrejutási sansza és sebzése egyre jobban csökkenthetõ.
Spanyolviaz sorozatunkban->az "ebony páncélzat csak smafu a sixthbarrier-hez képest és mennyivel könnyebb" cimü májerkodásunkat adtuk elõ

ollie
esetleg a BIOSban is meg lehetne nézni hátha van valami utalás a DOS-os supportra...
mintha már láttam vlna ilyesmit, de lhete hogy hülye vagyok.

Sipocz
BN!
(és csocsi)
A Daggerfall DOS program ami a SB zsugáknál elvárja a "setblaster" környezeti változót, amiben a mexakitást, a dma-t meg esetleg az io-t azért meg kell adni!!
Ne panaszkodjatok a gama piskóta szinvonala miatt, nem a gama gyenge Ti vagytok túl erõsek. Ezt a játékot tudnia kell játszani annak a prg. vásárlónak amelyiknek a gyakásról, az RPG.-rõl és a fantasy világok kezelésérõl holovány tûrkíz fogalma sincs. Cartmannal és még egy pár jónéppel folyamatosan lökjük a nehezítés, az önként vállalt megszorítások szükségességét, tegyetek így és már is nem oly fika;-))))

Ha nagyon kell, holnap csinálok mnetõ plugint neked. De inkább próbáld megkeresni.

Egyébként ez tök jó a gaméban hogy így ki tudsz kúrni magaddal.

A szellem maradványait nyílván megsemmisítetted Én úgyszoktam. Arra nincs ötletem hogy lehetne rákeresni az íjra. Nemtom a tesbe behozni a mentést.

szal, járd körbe a kedvenc kereskedõidet, ost nátha megtalálod.

Érdekes. az editoromban a skeleton majomként jelenik meg 😊)

A lényeg hogy télleg a szellemnél van a cucc.
Ha már egycer legyaktad, lehet hogy eladtad az ijjat.

Talán segít, bár...
Azért bevágom egyelõre:
To find the bow once you are in the burialgrounds keep moving south and go through the door. Follow the cave until you come to a large chamber filled with water, then turn south and go through the door into the Laterus Burial Chamber. Navigate your way up the stone spiral to the top and through the door into the Juno Burial Chamber. At the end of this chamber is a ghost, which you must kill. After you kill the ghost, search it's remains to find the bow.

szinte a semmivel egyenlõ

ja, de valami bigger-re gondoltam.
az télleg nem volt rossz. A fõfütyi meg egyenesen atomanti.

thx a lot. 😊)))

Biztos hogy nem kell újrakezdeni. mondmámeg hogyhíjják az ijjat pontosan!

Bethesdáék aszongyák junius elõtt jön a bloodmoon.
Túlsok újcucc nemlesz benne, de remélem a sztori kaffa lesz.
A Cheng gyerek aszonta sok az ötletük, de még nem mondta lesz-e folytköv.
De lehet valamit én olvastam félre 😞
Fakk

Tud valaki kaffa modot, ami korrekt cselekménnyel is rendelkezik. Mármint nem csak egykét idemenj odamenj, hanem valami összetettebb?
Úgyhallottam vanpár banda akik nagyban nyomják.
???

Istennek nembírom ki IQ-zni miaza szvsz.
???

Hajrá.

Sipoc boy elõ a mélyenszántó mondókákkal. (spanyolviasz vagy mi?).

Azért az a k***a Ashley Cheng mondhatta vóna az 04.24.03.-ei interjú utolsó kérdésére, hogy lesz még vagy 2 kieg.

Már nem jáccok vagy 2hója, de azér örülnék még pár kiegnek. Nagy ez a birodalom.

Temetjük a gamét 😞

ollie
mija többi játék?

Háát nem fogjuk elérni a #20000-et.
Mindenki tud mindent??

bakker cégnél vagyok.
majdeccer. ajánlatot nem felejtek köszike.

király vagy. még nem dc++oltam. gáz az osztott internet(szobán belül)?
na meg hova lépjek fel?
meg minden amit tudnom kéne. 😊 plíz

ollie
inkább kazaa-lite ot használj, mert annak nincsenek reklámai, nem kémkedik, stb...

Van pár kérdésem:
Kinek milyen a kedvenc karaktere?
Milyen kasztú?
Jó-e mágussal lenni, jó karakterek-e, vagy inkább válasszak Sorcerert vagy Battlemaget?
Monkkal, Nightblade-el, Witchunterrel volte már vki?
Hogyan lehet könnyen pihenés nélkül manát szerezni?

War. War never changes.

Sharon nevû helyet nem találtam a térképen, nem írtad el?

War. War never changes.

Sipocz
BN!
"A mi családunkban már hagyomány, hogy nem iszunk se sört se sert csak maztét. Itt az ideje, hogy elmeséljem miért is. Lajoska kapcsold ki az internetet....."
Mára csao!

Sipocz
BN!
Nehezen, de dekódoltam az üzenetet (nem vigyázót mondtam hanem azt, hogy itt is vigyázz!). Ha deadrothot láttál (dunmer közmondás, hogy deadrothot látni az nem jót jelent😊)) akkor már közel jártál Baladas Demnevani mesterhez (altmeremnek jó komája😊)) akivel érdemes jóba lenni, kivált ha a Telvaniakhoz kivánsz tartozni. A hely akkor valóban az ArvsDrelen. Valóban jö kalandozni "csak úgy ni", de az a prüci, hogy semmi nem jelzi egy quest esetleges leölését ami sajnos elõferdülhet. Nekem a legkellemetlenebb emlékem Sul Matul tata volt akivel elõször mint kódorgó-kóborló találkoztam és nem tudtam hogy õ a Nerevarin kultos fõmájer. Na lazán megvettem /kg és nem akartam megérteni miért hajtogatja még mindig hogy hagyjam el a sátrát mert leöl. Nagy szerencsénk volt, hogy hagytam a francba molyolni és elpályáztam inkább deadrázni.

Sipocz
BN!
Pontosabban azon a szigeten amelyiken DagonFel az ÉK-i csücsök Shara a DNy-i csücsök, egy velothi-i torony a tengerparton de a bejárata inkább egy anc.tombra emlékeztet és nem közvetlen a toronyba nyílik.

Hello! Azt hallottam itt tudtok segíteni a Morrowinddel kapcsolatban. Lécci írjátok meg nekem pontosan, hogy hol található a Dagon Fel közelében lévõ SHARA nevû hely. A Morag Tong egyik küldetésében itt kéne megölnöm egy személyt. Már 3 hónapja nem találom. Segítségeteket elõre is köszönöm! Deinnor
Sipocz
BN!
Haver, most olvastam a következõket:
"Én a Fiú vagyok, Vehk(Vivec), és én vagyok a három, a hat, a kilenc és minden ami ezután jön, dicsõ és megértõ, a végsõ tökéletesség ennek a világnak és minden másnak, a kard és a jel, az arany ragyogása."
Jó a fazon, valahogy olyan szimpi😊)))

Sipocz
BN!
Két dunmer netchiman beszélget:
-De rosszul néz ki szomszéd!
-Oh sera, ne is mondja almalexiás vagyok, pedig egész nap csak viveceltem, de mégis olyan sothaul érzem magam!
(érzem lassan elérem az õrület határát, onnan már csak egy lépés a Seogorath régió;-))))))

Én nem találtam vigyázót, de láttam egy krokodil manust, na azt inkább nem néztem meg közelrõl. Esetleg felaprítom mert kötözködik, oszt késõbb meg kiderül, hogy ha öregapámnak szólítom megáld. 😊
Na mehetek Aldruhnba, így már van két okom oda menni. Csak még elslattyogok elintézni azt a kétes mágus küldetést (pénzbehajtás, beléptetés), mert az útba esik a dwemer ruinok felé, ami meg a Blade-s elsõ küldim. Tudjátok hozzuk el a Rubik kockát szívességbõl.
Az a románc küldi is aranyos. Csak szemét a gép. Kiderítettem, hogy kinél kell keresni a gyógyítást, erre nem írta bele a Naplómba. 😞
Sipocz
BN!
Szvsz. így jó nagy bug! A Hlaalu házon kívülieknek csak az épitési engedély kiadásával kapcsolatban lehet hivatalos ügyük a duke-kal. A hortator választásnál megoldsz olyan feladatokat is amelyek jellemzõek lehetnek a házelnök megválasztásához szükségesekre is. Bár ez a Hlaaluknál sima vesztegetés és megfélemlítés csupán.

Sipocz
BN!
Nemtom feltünt-é, a jelenlegi karim tegnap járta végig a shrinéket:
A jelenleg uralkodó trió, az ALMSIVI deadra megfeleltetései (Almalénéni->Boethiah, Szövegládabácsi->Mephala, Fõtitkosmágus->Azura) mennyire nem tisztelt entitások, tudtommal egy-egy eldugott vagy elfeledett szentéjük van. Akik behódoltak az ALMSIVI-nak érthetõ (lásd.még a korábbi pártjukat megtagadók), akik eleve más deadráknak hódoltak az is érthetõ. Na és a többiek? Vagy csak ez a két dolog lehetséges?

Sipocz
BN!
Lásd én már túl öreg vagyok a hamari megoldásokhoz és inkább az élvezet elnyújtása mint többszöri ismétlése passzol jobban.

Sipocz
BN!
Létezik mod ami lehetõvé teszi a csatlakozásokat. Nem tekintem igazán cheat-nek mert 1.:a feladatokat azért nem oldja meg helyetted, 2.:külön feladatként megjelenik az azonos helyszinü és idejü de ellentétes érdekü feladatok megoldásának problematikája. Ha valakinek ezek meghatározásával baja lennen (sz)állok rendelkezésre.

Sipocz
BN!
Lásd én ezt a pepecslést tekintem játszásnak. Olyan ez mint a kertészet nevü hobbi, ott is hiába mondod a növénynek, hogy nõjjél már. Hagyni kell a dolgokat hagy csordogáljanak az õ természetük szerint. Asszem korábban mondtam is a Morro. megnyerésének ideje kevesebb mint a játékidõ;-))))

Sipocz
BN!
Pontosat AKing, ennek a topicnak lelkes tagja tud adni Neked, hiszen Õ a fordítással bíbelõdõk elnöke!

Sipocz
BN!
A "when use"-ra hangolt enchantos is edzi az enchantot, bar qrva lassan!
A gnisisi bánya: 2 fazon a légiótól Darius (helyben) és a GOM-tól Edwina (AldRuhn) ad fel questeket, elõre ne zavard össze a dolgokat! Az a Telvani ház nem véletlenül az ArvsDrelen mer vigyázz ott is!!

Sipocz
BN!
A "Hold és a Csillag" (nézz a gépeden a Morrowind ikonra:-)))) a játék legfontosabb szimbóluma. Alapban Azura (,végsõsoron a chimer fõisten) jele tehát Vivec pajti még pajzán gondolat sem volt amikor a jóérzésü chimerek ennek hódoltak. Társítják az utolsó chimer "faszafiukvagyunk" érzéshez Resdayn megalakításához és Indoril Nerevar országlásához. Nerevar személyével teljesen összefonódott, ráadásul a pletyó szerint Kagrenac (akkor még kebelhaver) készített is ajándékként neki egy azonos nevü ékszert ami segített a széthúzásban jelesekedõ törzsek felett az irányítást megszerezni. Benne van egy próféciában is, hogy felnõ majd egy "újjászületett", egy Nerevarin aki megváltást hoz és igazságot tesz. Sul Matul a "Nerevarin kultusz" protectora bizonyítékot vár a potenciális jelöltektõl, ami nem lehet kevesebb mint Nerevar legendás gyûrûje😊))))))

Sipocz
BN!
Cavern of Incarn.:tépj le az Ashlandon addig a határhegyig amelyik K.-felé a Grazelandot határolja, a tengerparttól kezdve D. felé indul egy foyada kövesd a végéig, ha kanyarodik kanyarodj.