The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van 2 tárgy ami kellett a fõlovagnak. 1 páncél->lordmail, megy 1 pallos->chrysamer. Nagyon tüchtig kis cuccos!!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
A fõrang a DragonKnight, éppen ezen cívódsz össze az cyrodill fazonnal.
Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...
Emlékszel-e mi volt a rangod a párbaj elõtt, megszerezted-e a fõlovagnak a lordmailt és a chrysamert?
Általában és mindenkinek:
Ez a FÓRUMTÉMA(The Elder Scrolls 3 - Morrowind) mindeddig fennen ragyogva, már 10000 tétele(nagy szám,nagy idõ) hirdeti az együttgondolkodás, a baráti segítség és a jószándék diadalát a kekeckedés és az arrogancia felett. Gondolom mindenki aki ide ír a legjobb tudása és a segítõszándék szerint ír ide és mindenki aki olvassa ezt higgye is el!!!! Nem mi vagyunk a "bölcsek", mi csak "májerkodunk" és ebbõl mindenki annyit fogad el amennyit akar, amennyit jónak lát. Ha valakinek valami személyes baja van a másikkal azt tisztázza vele 1.személyesen, 2.emailban, 3.ne itt. Ha valakinek javító szándékkal van bármelyik hozzászólással baja az legyen kedves tételes és ellenségeskedétõl mentes módon cáfolatot adni.
Elnézést az off miatt, éljen a JÁTÉK!!
Az lenne a kérdésem, hogy nálam miért van ez:
Az imperial legion tagja vagyok, kihívott a fõfickó párbajozni a viveci arénába, le is gyõztem. A journalba jön a bejegyzés, hogy én vagyok az új májer, de ennek ellenére a karakterlapom ez nem jelenik meg, valamint a többi knight se ismer el uraként. Na ilyenkor mi van?
Néhány válasz:
1. GOM necromancia Mar Gaan-ból: eltépsz MarGaan-ba és dumálsz az utca emberével a necromanciáról és a vádolt spinérõl, aztán megkeresed a gyanusított csajost, felnyomod a hozzáállást és kérdõre vonod. Ha gondolod kötekedsz vele és levered, ha nem vagy ennyire evil megegyezel vele, hogy õ eltünik a környékrõl, Te meg elmondod Ranisnak, hogy már meghalt.
2. GOF:a Sotilda kódkönyve küldi után Pirosfej minden megbizását ellenjegyeztetni Perciussal AldRuhnban!!!!!!(Pirosfej camonás-hlaalus befolyás alatt áll, a küldik nagy része brahi camonás gyakás.)
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
1 kérdés
BALMORA-i Mage Guildban van 1 küldi
Necromancer-es mit kell tenni
köszi
Mér van az hogy amikor játszok akkor bizonyos idõközönként kilép az asztalra és egy Active Movie Window ablak jon be amibe nincs semmi (csupa feketeség az egész) igaz utána simán vissza lehet lépni a játékba dde akkor is idegesit. Mégnagyobb idõközönként meg ki is lép a játékból csak ugy hirtelen.
ha valaki tudja mi ez és hogy hogyan kell megszüntetni akkor irja le nagyon megköszönném
DB
A ti kung-futok nem erős!
Most kezdem a Morrowindet és milyen kari a legmegfelelõbb? Ugyanis a varázslatokat nem értem, tehát valami közelharci karit szeretnék mindenképp. És valami olyat ami nem hal olyn könnyen (tudom ez nem csak a karitol hanem tõlm is függ) Szal melyik faj melyik kaszt csillagjegy stb. Ha tud valaki segiteni megköszönném
1 kérdés
BALMORA-i Mage Guildban van 1 küldi
Necromancer-es mit kell tenni
köszi
Jah! az attronach kari legnagyobb tápolása a már emlegetett Molag mace.
A fixen summolt dögökhöz még annyi, hogy nem igazán vettem nagy hasznát mert a nálam futó challenge mod az én dögjeimre nem hatott, ugyhogy ez én clannfearommal szemben egy háromszoros cleannfear állt. Inkád csak amolyan "baráti társaság", mégsem vagyok az ashlandi éccakában egyedül, nomeg egy hölgy kisérõ nélkül nem bálozhat;-))))))
Beszerzési forrás, persze nem csak voidsalt jó, megfelel a deadra hearth és frostsalt is:
szint<15:Nalcarya of Whiteheaven
szint>=15:1.a GIANT 2 mod berak sok-sok hárpiát és mázli hogy a cliffracerek helyére(azért nem piskóta,amolyan winged twillight/2),2.deadrich ruinok és egyéb deadra lelõhelyek.
A legjobb deadra lelõhely->TelVos a szerviztoronnyal szembeni torony, kerengõrõl be=hopp egy deadra, aztán ki és be=hopp mégegy, aztán ki és be.......Persze egy idõ után hagyod a francba, de szerintem jobb edzés mint pénzért tréningezni.
Az attronach effektje->alkalmatlanság a magicka pihenéssel történõ visszanyerésére. Nekem minden mágekarim attronach mert hát mire van az alkimia!
A breton mágémnak volt egy "konstans" deadrich kisérõje, egy clannfear. Ennyi fér bele a legnagyobb kapac.gyûrûbe. Amikor lehalt gyûrû lehúz-felvesz és jött vissza(bár lehet hogy az unokatestvére volt?😊)).
Miután már szép kék az ég a Vöröshegyek felett az "Erdészek Háza" vadászatot rendez néhány jelentõsebb személy ellen (valószinü Duke Dren parancsára) ezek a nagymester(ennek kell lenned!) writek. A writ felelõsöket kell kérdezni a topicban lévõ személyekrõl(nem direktben writekrõl). Azszem Curio is benne van a pakliban.
Curio egyik célpontja a Morag-ok un. nagymester writjeinek (Dagoth nyekk után!) sok olyan NPC-val együtt akik a Blades-Nerevarin sorozathoz még fontosak voltak.
Kár, hogy azt a dwemer vonalat nem dolgozta ki jobban a Bethesda! Abban a rengeteg ruinban lehetet volna szervezni egy amolyan "Sherlock" turnét és mondjuk a fõbizonyítékok lehettek volna a "vámpir" ruinokban.
Netudki, de Curio bisex!! Nekem volt már breton csajosom azt is komálta, de az õszszakálú dunmer fejvadász hapsit is "gombócocskámnak" becézte!
Ja, Venimet mindenképp ki kell nyírni, ha ház tag vagy azért mert nem mond le önként, ha nem vagy tag akkor azért mert nem választ meg hortátornak. De Venim kiiktatása is "nagyon honorable" kell legyen->nyíltsisak(Vivec Arena) és kardki-kard. Még a breton mágecsajosom is (mellesleg Redoran házi mester) hidegvassal ölte le(mert hiszen õ is lovag:-))), ne gondolja még hóttában se az a tetü hogy lovagabb egy (máge)lovagnál.
"Toronyépítés"->"Toronytenyésztés";-))))))
Molag Bal buzogányában benne van, sajnos tanulhatóra nincs sehol, én más eszközben sem láttam.
Spanyolviasz sorozatunkban->a frakciózás, azaz melyik "GH" az én "GH"-m
Sztereotipiák és skatulyák vannak, de kissé merev szemlélet az alábbi összerendelés:
tolvaj->Hlaalu
harcos->Redoran
mágus->Telvani
Szvsz. a "szakmaiság" csak része a választás motivúmának, nyilván a gyors elõmenetel érdekében praktikus. Számomra ezek a frakciók inkább szemléletet és "életérzést" takarnak.
A Hlaaluk a kolaboráns, nyerészkedõ, piszkos trükkös csapat. Gondolom a "mentor" személye árulkodik leginkább a "ház" egyéniségérõl. Curio eléggé nárcisztikus, öntelt, a jópofi mögött hihetelen szemétláda strici.
A Redoránok: nekik a templom (és mögötte Vivec) megmondta a tuti dunmer nemesi érzést, a politikai helyzethez és a történésekhez képest mintegy (több)100 évvel lemaradva, az egység látszatával ,annak romjain hirdetik a becsület és a lovagi eszmény fontosságát. Ezzel együtt Sarethi egyénisége, az azt uraló "apa motivum" nagyon megható szinfolt, de nagyon jellemzõ pl. a kincstárnok viselkedése is(a falasmaryoni küldi utáni beszélgetés roppant megindító).
A Telvaniak, amolyan fura érzés, az individum túltengése és a ház egységének fontossága. Kész süni felállásnak tünik, mert kifelé nagyon szúrós, de ha már tagja vagy a háznak nagyon szeretnek(kissé HarryPotteres). Nem tudnék kiragadni egy councilort sem, mindegyik óriási fazon.
Minden skatulyázásnak megvan az a nagy elõnye, hogy a siker, az elõmenetel könnyû, de érdemes kipróbálni minden lehetõséget.
Spanyolvisz sorozatunkban-a "GH"-k és nem a "ZH"-k dolgaira probáltunk rámutatni
Nem! Az absorb effekt külön van statisztikai értékre (tehát ebbõl elég 1->pl.absorb willpower, ami a szakrális jellegü NPC-k kedvenc támadója(crimson despair)), de külön-külön kell a leszármaztatott értékekre (health, fatique, magicka). Sajnos magickara nem kapható, itt egyedüli megoldás Molag buzogánya. (Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy a healt absorb túl nagy táp!!:-))))
(teljesen felesleges) májerkodás a 80-20-as jelenségrõl:
A Morro.-ban is megvan a 80-20-as szabály😊)). A skill 20 pont alatt sz_rt sem ér és 80 pont felett meg már lazán bejön!
A jelenlegi karimnál a köv. módon jött be: 80-as lopakodásra az engine befújta a "critical strike"-ot(ki is írta!), de a 17-es kardommal meg nem tudtam eltalálni az ellent😊)))
Nemtom! Én maga vagyok "Bagarja a béke barátja" (lásd az üdvözlõ kiszólást!), de minden telvanii quest bevarrva, reputáció a házban +100 és Gothren mindig elküldött a jó büdibe... Mindig jó kis harc volt, a testõrei még hagyján, de az öreg igen képzett máge...., az ALMSIVI nyugasztalja õtet😊))
Szvsz. nem szerencsés csak akkor ha nem is állt szándékodban más céhnél dolgozni(mondjuk ezzel, mármint kizárólag egy céhes menet, kidobod a játékélmény jelentõs részét). Már az elején, szint<10-nél érdemes minden olyan céhbe belépni, ami szimpi; és aztán körbe-körbe azonos szinteken melózni nekik. Én mindig az elvárt fõskill szintjével azonosítom a céhrangomat és próbálom egyenletesen fejleszteni minden házban. Aki pl. egy céheküldiben már verekedet ashvámpírokkal nem biztos, hogy örülni fog alapozó, csicska melóknak más céheknél, de az egyik csapatban elvégzett meló a másik céh intézõjét nem fogja meghatni!
Persze! Eleddig 2 karit vittem végig úgy hogy minden létezõ céhben és greathouseban elvittem a primátusig és pl.úgy voltam a GOM mestere, hogy Trebó még élt és neki egyáltalán nem dolgoztam.
A rangod attól függ, hogy 1.meg vannak-é az elvárt attributum és skill értékeid, 2.a Házban az elvégzett melókkal megszerezted-é a szükséges mennyiségü reputáció pontot. Ezért a GOM-on kívül is vigyázni kell az advancement kérdéssel, a vége felé ezt már nem kell túl gyakran forszírozni csak amikor már minden intézõ azt közli nincstovább. No ezért van olyan Ház ahol a jelenlegi céhfõnök fejét mindenképp le kell szedni: Telvaniak, Redoranok, légió....
Ez a "más küldetést még nem csináltam" azt jelenti ,hogy más céhnél meg nem dolgoztál?
Ha Te vagy az archmage Te vagy a guildmaster is. Ha Trebo még él akkor társban, ha hóttember akkor egyedül. A primátus pozicióban lévõ kari egyik céhnél sem kap további küldiket.
Mind a 4 db questadónál megcsináltál mindent?
Ranis, Edwina, Skink, Trebonius?
onnan gondolom, hogy én fordítottam magyarra a szintlépésekkor kiírt szöveget, és 20 van.
Spanyolviasz sorozatunkban->"az kardoknak az õ csodálatosságuk", egy öreg vardenfell-végvári vitéz ömlengései
A hosszukard a gama talán leggyakrabban és legnagyobb változatosággal elõforduló fegyverosztálya. Mindenképp a harci-lovagi virtus szimbóluma és talán legelterjedtebb eszköze. Megható a szerzõk részérõl a bõséges kinálat, talán ez a részlet tartalmazza a legtöbb egzotikumot. Az artifactok között nagyszámban vannak hosszúkardok: Goldenbrand, Chrysamer,... A hosszúkardot fontos skillként befogadja a GOF, a Redoran Ház és a légió is. A harcmodorban viszont tisztelni illik a fegyver tényleges hosszát. A rövidebb változatok (széleskard, szablya) általában egy magas alapsebzéssel bírnak és a felsõ sebzõértékük lényegesen kissebb mint unokabátyjaiké, nagyon jól támogatják a gyors, belharcszerû vagdalkozást is. A hosszabb változatok és fõleg a kétkezesek inkább a kitartott, egyszeri-de-csontot-is-tör jellegû "lovagi" csapásoknak kedveznek. A matériák és fazonok óriási választéka, a jó enchantolási kapacitás, a félelmetes sebzésparaméterek a játék legkeresettebb fegyverévé avatják.
Spanyolviasz sorozatunkban->a hosszúbökõk eleganciája cimü nyefegést májerkodtuk
Spanyolviasz sorozatunkban->az illúziók mágiaosztály dícsérete
Ha nem is a pure mágusnépek elsõszámu kedvence (persze õk is gyakorolják szorgalmasan), de a könnyedebb harcos és az összes stealth nép (fejvadászok, tolvajok) egyik legjobb támogatója lehet. A korábbi ElderSrolls darabokhoz képest látványosan kibõvült a spellválaszték, egyikre-másikra azt is mondhatnám, hogy nem lehet nélkülük a gamát végignyomni egészséges lendülettel. A gyengébb fizikumu karik pl. a jó helyezkedést adó invisibility nélkül és a cselekvést is engedélyezõ cameleon nélkül igencsak ki vannak szolgáltatva. Remek dolog a paralizáció is , érdemes elkészíteni egy kb. 10 sec-es változatát is csak arra kell ügyelni, hogy néhány dög bizony letükrözi (fõleg a deadrák) ezért néhány kupica cure paralizis ital jól jön. (Itt jegyezném meg ,hogy cure paralizis tanulható változata, scolljai nem érnek semmit ugyanis bénult karokkal nem engedi az engine a varázslást! Érdekes, hogy az italozást azt igen??!!) Ha csak nem kavarsz a gamma-korrekcióval a light és még inkább a night-eye varázslatok nagyon hasznosak, olcsó kinyomni ezért ebbõl is érdemes egy +60 sec-es változat(khajitok elõnyben, de hadd mondom a power és a fajspecifikus spellek noha van osztályba sorolásuk nem edzik a mágikus skilleket). Az interpeszonális kapcsolatok vezérlésében (nagyon szakszi májer vagyok😊)) nagyszerû a calm és a frenzy nyílván más és más szándékkal. Kicsit kockázatos, de biztos varázslati szinten nagyszerû a sanctuary(érdemes ruhába beleenchantolni), ami az ellen találatának esélyét rontja, amolyan displacement. Ha jól emlékezem a GOM és a Telvani Ház egyaránt elfogadja fontos skillként az illúziók iskolát.
Spanyolviasz sorozatunkban-> a miért tuti illúziót varázsolni akár a harcos népeknek is cimü förmedvényünket olvashattátok
Némi kulturszint itt is elvárható!
LWB nem akart neked semmi rosszat, nyílván kérdezted és Õ nyílván a legjobb akarattal felelt. Te döntesz!
Nincs nálam a bölcsek köve, amit itt irongálok az az én véleményem. Egy tetves játékkard (add el), még nem ok arra, hogy felmenõket inzultáljuk!
El ne felejtsem: cipelek egy chitin pajzsot is, bár ez rontja az összképet, de a block skill szerintem nagyszerû. Ha bárki tudna egy olyan pajzsot aminek unarmored a páncélosztály besorolása akkor nagyon hangosan dudáljon!!!!!
A konvencionális elf cuccos: hosszúkard(ez egy üvegkard van benne 1-10-ig tûzsebzés, egy goldennyanyától kaptam), swift bonemold hosszúíj(ehhez viszont kell a marksman mod, kevesebbet sebez mint a sima bonemold(1-20) de 1.5szeres a tûzsebesség). Ruházat: exq.cipõ, a gatya amit a calderai ruhás ad ajándékba az imp.kult. küldinél, egy exq.ing, extrav.köppeny(szép sötétbarna,terepszinû), az imp.kult.-ban kapott kesztyû(ha jól emléxem Zenithar bal és jobbkeze). Ékszerben a "mentor gyûrû" és egyelõre az imperial gyûrûm(ez egy modbol ami lehetõvé teszi a 0.1 font súlyu gyûrû használatát és ezt ez egyébként háklis légiótisztek elfogadják egyenruhának😊)). Nyilvesszõként ezüst(mert ez mindenkit fog), de szeretem az ezüst dartot is (ez jó gyors és bosszantásnak tuti). Az italkészletem viszont páratlanul nagy választéku: restore a származtatott értékekre(healthm, fatique, magicka (az attr.restore szvsz.jobb mágiából)), cure mindenféle bajságra, dispel, elementális pajzsgenerátorok, resist italok.(Talán mondanom sem kell , hogy magam is egy italgyárban dolgozom!(frankón)). Néhány scroll, bár mindig megfogadom, hogy nem használom és cipelem csakhát mindegyik ajándék. Jó sok soulgem, fõleg pici(a kardomnak csak 10 töltése van és néha jól jön egy kis recharge). 5-10 kovácsfogó is van nálam, én ezt használom javításra mert ez fejleszti legjobban az armorer skillt(nagyon piciket javit->sokszor kell ütni->sok sikeres ütés->gyorsan nõ az armorer). Nomeg a sok-sok begyüjtött fû-fa-virág (vadkender, kokain😊))) mert megszállott alkimista vagyok. Így a versenysúlyom kb.130-150 font.
Ja! a legfontosabb: a piros masni a hajamban😊))))
Spanyolviasz sorozatunkban->fegyverbûvölés
A gamában ez egyik leghamarabb elérhetõ, aránylag olcsó enchant lehetõség a közelharci fegyverek when strike alapu tápolása. Már az egyszerü vasnyárs is igen jól enchantolható és nyílván az anyagminõség javulásávál egyre jobb a helyzet. A fejlesztõk szinte tobzódtak a tápolási lehetõségek elõadásával, azért ilyen sec-pec módon nem kellett volna. A legnyagyobb kapacitással (valszeg a bonyolult konstrukció teszi;-)))) a staffok rendelkeznek. Az érdemes effektek között 1.helyen adják magukat az elementális destrukciók, de aki igazán tutira akar menni az a misztika osztály absorb (health,vagy fatique) effektjeit használja, mert hiszen ezeket túl bonyolult tükrözni. Az absorb health-szel bûvölt fegyver a tápok tápja, ami extremitásban a játékélményt is kiírtja, hiszen minden egy ütés(fegyveres-páncélos skill nem fejlõdik) és gyógyítás meg nem szükséges(restorációs magic és alkimia nem fejlõdik).
Spanyolviasz sorozatunkban->a miért bûvöljünk fegyvert és fõleg miért ne cimü szösszenéseinket ásítozhattátok végig
Medium armor:
1. kommersz->orcish, szerte Vardenfellben, tuti hely deadrich ruin HlaOladtól Ny-ra vagy Malachat szobra Dagonfeltõl Ny.-ra (gatyákat kérjük felkötni!!!, mert biztos rájöttél:a legjobb orcish vért orc harcosokon található)
2. fõtuti->ebony mail(ez csak egy melvért, de még milyen😊)), ALMSIVI templom patriarcha(fõmájer) küldetés ami nem túl veszélyes, node amig eljutsz ide!
A macskából kiesik egy kulcs, ez nyitja a közelben található ládát.
Jah! A MoragTong nagymestere bízhat meg a Sanguin eszközök hazaterelésével, amit a hagyomány szerint Sanguin a deadrák kovácsa készített Mephala a sötét bárd részére. A helyzet az, hogy nem vergõdök a quest kikérésével, mert vannak benne csomópontos questek is és néhány egészen rázós is. Azért alacsony szinten nem szivesen mászkálok a ghostfance-en belül. Viszont állítólag - csak hallomás után - a díjazásban kapsz egy jó spellt amiben az egyik effektbõl leszármaztatható a fortify skill sorozat.