The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Az áhitat ebéd utáni percei, hallgassátok két böfike között:
"Aztán sok év telt el Resdayniában és a dwemerek fõpapjai háborúra készültek amely eltörli Veloth népét. A hortátor férjévé lett Ayzemnek és elsõ szentje a Háromságnak. Vivec végül pihenni tért a harcból amelyet fiai és lányai ellen vívott és nem lehetett õt megtalálni. A hortátor kérdezte az õ asszonyát: Hol van Vivec az én tanítóm. Szeretem õt még akkor is ha ridegen bánik velem. Az õ perlekedései, ahogyan én hívom azokat, megváltoztatták egész országunk arculatát. Emiatt a nép sötétben növekszik. És Ayzem megbocsájtott az õ megzavarodott férjének és elmesélete miféle apró szörnyekkel csatázott a Háromság kardja miközben a dwemerek készítették bornzból való ostromgépeiket. A hortátor belsõ szemeivel látatta merre is található a mestere."
Vivec tanításai,31. szentbeszéd
Vardenfellben gyakori a hexencsúz és a lumbago, de nagyon ritka az asztma.
Indoklás:
A barlangokban hûvös van, gyakori a vízmedence vagy egyéb vízfolyás, takarót vagy más melegítõ eszközt nem találtam.
Elzavartak a légiósok hogy hoznék vissza egy kesztyût ami a Dren-lányé és illetéktelen kezekbe került. Tüchtig kis barlang a Sheog-ban, bent balra 1 boszi és az õ bonewalkere + 1 storm atrronach + 1 ebony gólem. Én magam hozzáadtam a bulihoz 1 dremora (Gothren ajándékából) + 1-1 mindenféle attronach (Aryon helperjébõl) + összesen 4 db apróbb summon (ghost,scamp..) kézbõl. És 36-os szintem ellenére 2 -szer volt load gama. Haver ekkora bulin még nem voltam😊))
Az áhitat percei következnek, viseljétek méltósággal:
"Midõn meglátták urukat Veloth fiai felderültek. "Öröm nékünk, hogy szolgálhatunk Téged!"-mondták. Vivec elmosolyodott ezen a bátorlelkü beszéden és megidézte az ünneplés démonait, hogy megtartsák a gyõzelem ünnepét. Nagyszerû formája volt ez a szeretetnek és kötelességnek a behálózott szörnyek körül és Vivec volt középen mint a nász hajdísze. Nevetett és rejtélyes tréfákat mesélt és vezért választott a három ház szövetségének és megszületett az új rend. "Ti lesztek örökké az én Jókedvû Fegyvernökeim (Buoyoant Armigers),"-mondta."
Vivec tanításai,24. szentbeszéd
Májerkodás: utazgatások Vardenfellben
Sanca pontosan mondta azokat a mágiákat amelyek megkönnyítik az utazgatásokat. További nagyon hasznos dolog a GOM teleport rendszere, minden ház térkapun kapcsolódik a másik 4-hez és a viteldíj sem valami egetrengetõ. A következõ, még mindig mágia alapu utazgatás a dunmer erõdök un. propylon kamráin keresztül. Külön feladatsor fellelni az un. indexeket amelyek belépési engedélyt adnak a térkapuba, minden propylon csak a saját indexével vagy egy un. mesterkulccsal elérhetõ. A mesterkulcs questet valamelyik patch hozza a játékba. Megjegyzendõ, hogy minden erõd csak a szomszédjával áll kapcsolatban. pl.:Hogyan jussunk el egyszerûen az urshilakuktól Balmorába és vissza-> szükséges hozzávalók propylon indexekbõl Andasreth, Barendash; mark, recall, almsivi itervencion. Lássuk az utat: Urshi.Campban mark, almsivi interv.(eljutsz Gnisisbe), átballagsz a folyón D.-felé Barendashig, Barendash propylon Andasreth felé, Andasreth propylon Hlomaren felé, Hlomarenben kijösz a kamrából az exteriorba és almsivi interv. máris Balmorában vagy; visszafelé sima recall; Gnisiben kellett gyalogolni délre kb. 5 perc😊))) Természetesen vannak technologizált utazások mint a siltstrider meg a hajók (de ez a folytonos gyomorforgató ringás nekem nem tetszik😊)). Nagyon fontos, hogy a térkapu használat után át kell váltani exteriorba az un. intervenciók használata elõtt. pl. Balmora->Ebonheart esetében ha GOM-ból át Vivec GOM-ba, ha a megérkezés után még a céhházban nyomod a divine interv.-t visszavisz a Moonmoth-ba, de ha kiballagsz a Foreign.torony exteriorba a divine intev. már Ebonheartba visz.
(egyszerû igaz??😊)))
meg azt a 20-as myst. is össze kell szedni. az én zúzós karimnak még mindig csak 7-es... 😊
😄
Az akutális fatique rátád (mennyi van osztva mennyi lehet max.) minden cselekvésedben a fegyverforgatástól a tárgykezelésen (pl.zárnyitás) át a varázslásig mindenre hat ilyen-olyan mértékben, minnél "finomabb" egy tevékenység annál inkább (próbáltál már fárádtságtól remegõ kézzel kinyitni egy lakatot??😊))
milyen hátrányokkal jár, ha atom fáradt vagyok?
csak a találati esély-re hat ki?
olyankor is nõ az agility?
Ne itélj meg senkit, csak ha már néhány mérföldet bejártál az õ cipõjében!! (ma és most qrvára bölcs vagyok😊)))
A MoragTong tagjainak, hallgassátok áhitattal:
"És aztán Vivec visszavonult a rejtett helyre ahol megtalálta a Morag Tong sötét anyját, asszonyává tette és feltöltötte õt a portalan hûséggel amit megízesített a nyár sója. Õ lett a fekete királynõ, üvöltõn élve száz gyílkos gyermekével, ezer gyilkos karral, és százszor ezer gyilkos kézzel, mint egy óriási mozgó cselekvése a döfve-ölõ-nevetésnek a sikátorokban, palotákban, mûhelyekben, városokban és rejtett csarnokokban."
Vivec tanításai,22. szentbeszéd
1. folyoson gatyára vetkõzz, dobj le mindent
2. lépj be, nyúld le, lépj ki, dobd le
3. jön az ordinator, fizess és öltözz, vedd fel a receptet
ui.:ha nincs nálad lopott holmi nem kell az 1.
1. vagy én nem értem mi a p...át akar mondani,
2. vagy a pasas(vagy spiné?) úgy be volt nyomva mint egy csacsi és a deliriumban irongált valamit.
Az én megközelítésem a tolvajházi rendezés volt, onnan tudtam a Bittercupról. Hogy Percius miként rendelkezik magában azt nem tudom, de nálam elfogadta Stacey rendezési javaslatát amit sikerrel kiviteleztem. A végén Hrundi és Pirosfej életben volt, én voltam a kulbfõnök és Percius az ügyvezetõ😊))