The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, én is így csinálom...

War. War never changes.

CarajoEsp
Azért kéne az info mert akarom folytatni a Tribunalt csak nem most hanem úgy 1hónap mulva addig meg minek legyen fent az egész gamma

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

CarajoEsp
Végigvittem. Az lenne a kérdésem ,hogy az utolsó mentésem megvan már az is tartalmazza a karakterem? Vagyis ha az uccsó mentést megtartom akkor megmarad a karim?

"Kell az eszköz: mortar+retort+alembic+calcinator , ezeket vedd meg a lehetõ legjobb minõségben ..."
Abban a városban, ahol a kis gnóm megvesz bármit teljes áron, na ott a városfal egyik tornyában van egy komplett alkímista labor. Igaz gagyi felszereléssel, de késöbb lehet bõvíteni és nem kell cipelni a sok cuccot. 😊

Sipocz
Az alkimizálás technológiája:
Kell az eszköz: mortar+retort+alembic+calcinator , ezeket vedd meg a lehetõ legjobb minõségben (alkimisták, pawnbrokerek).
Kell skill minima 15-ös, 15-önként a dolog minõségi változást kap.
Aztán meg anyagok: mint mondani szokás fûben-fában-vízben és természetesen daedrákban van az orvosság😊)). Minden alkimiára alkalmas anyag bír 1-4 tulajdonsággal ami szóbajöhet, az elsõ 15-ös skillel válik láthatóvá és innen 15-önként további egy-egy. A tulajdonságok megfelelnek 1-1 mágikus alapeffektnek és a sikerhez az kell, hogy legalább két különbozõ(!!!) anyag egy-egy effektje azonos legyen.
Vigyázni kell, hogy a két azonos effekt ne rombolás vagy mérgezés legyen, hanem valami érdemes dolog. Az is fontos, hogy minden olyan effekt a végeredményben megjelenik, amibõl a min. 2 max. 4 féle anyagból legalább kettõben megvan, ha a méreg akkor a méreg(ezek a spoiled piák és kerülendõk).
A technika: 4 db.-ból álló eszköz és a legalább megfelelõ és legalább különbözõ két anyag berak az inventoryba, mortar felvesz és kari pofájára ráejt, felbukkanó ablakban a min. 2 db eltérõ és mégis hatásában egyezõ anyag kiválaszt és makálgasja a piát mig az anyag kitart.
Próbaként tépj el a balmorai dunmer templomban jobbar az égetõköröknél a triolythokkal szemben van az alkimista-füves, vegyél nála egy rahedli wickweath-et és marshmerhow-t(minden alku után újra nõ a készlet😊)), használd e két anyagot restore health elõállítására!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Eltökéltség kell hozzá, mert jelentõsen megváltoztatja a gama folyását! Erõs leszel, ügyes és gyors, ajándék powered lesz, de mindenki útál majd, félnek tõled, magányos leszel és megöl a napfény!
Én eleddig csak mint világraszóló vámpirvadász adtam elõ(úgyhogy vigyázz és nézz magad mögé mert ha vámpirrá válsz jövök😊))), innen tudom, hogy 3 vérvonal van létezõ õsanyákkal és õsapával és megtestesítik a 3 alapkarit: a Berne klán az Uvirith hegynél a Quarra az északi ashlandon az urshilaku tábortól nem messze nyugat-délnyugat irányba létezik egy-egy volt dwemer erõdben, a harmadik neve nem megy fejbõl õk altmer alapuak és a Sheogorath régió egyik kis szigetén nyomulnak egy Velothi toronyban. A tagság elnyeréséhez: kiválasztod a szimpi csapatot, jó sok retstore health piával bébalagsz közzéjük és addig haraptatod magadat amig fertõzötté nem válsz, ekkor elmenekülsz és vársz békességben 3 napot, a betegség kiteljesedik, a transzformáció megtörténik. Innen kezdve jövök a karimmal, aki nagy vámpirvadász és üldözõbe veszlek😊)))))

nem nagyon, csak nemrég kezdtem az assassinommal

War. War never changes.

Sipocz
Lehet, hogy butát kérdezek, de egyáltalán szoktál alkimizálni?

Sipocz
A torony neve Tel Fyr. Belépsz, jobbra el, ott ahol 3 szoba nyílik egy térbõl plafonra nézz fel, lyukon fellebeg, köszönti az agg mestert, aki mágushoz méltatlan módon talpig daedrich cumóban áldogál az íróasztalnál.

Sipocz
Amikor a guildokban (GOM, Telvaniak) vásárolod a megidézõ mágiákat akkor láthatod, hogy mire van egyáltalán sanszod. A jelenlegi karim 53-as conjuracioval már nagy biztonsággal idéz: ghost, scamp, bonewalker (kicsi és nagy), skeleton, fire attronach, dremora, bonelord; valamint próbálkozik ha sok manája van kisérleti jelleggel daedroth, hunger, frost attronach. Az alkimizálás a restore health és a restore magickára épül, némi absorb spell, shield generátorok, szükség szerint a fontos kiegészítõk (cure, reziszt...); nekem nagyon fontos a lötyi gyártás, a jelenleg menõ karim (altmer-attronach, ugy így már érthetõ) 50-es létére 83-as alkimista a második ötbõl indítva(tréner nálam elvbõl nincs).

És milyen lényeket érdemes idézni? Skeleton warrior, Greater bonewalker... ja és hogyan lehet tölteni a manát (magyarán manatöltõ lötyiket csinálni)

War. War never changes.

köszi 😊

War. War never changes.

Sipocz
A mágék:
Ideális mágusalapanyag a gamában szvsz. 3: dunmer, altmer, breton; a többi nép affinitása kisebb némelyik (ork, skyrim legalább is nálam) szóba sem jöhet. A dunmer elég "joker" figura, kevés olyan igazítás és szakma van amire nem jó, azt mondanám talán hogy õ az elsõ mágusnak való. A breton nagyon nyerõ alakzat, az emelt manakapacitás és a mágiaellenállás igen hasznos. Az altmer mágiából készült, tehát ideális hatalmas manakészlete és alapismeretei szerint mindenképpen, a legnagyobb baja a túlzott érzékenysége a mágikus támadásokra. Ideális máge zodiákusok, azok amelyek a manaforrást támogatják: attronach, apprentice, mage. A mage biztonságos, az apprentice az altmerhez hasonló érzékenységet ad jóval nagyobb manakészletért, az attronach csúcs, de nem képes a mana természetes úton való visszanyerésére. Mivel a mágia skilleken kívül jó ha egy mágus máshoz is ért el kell döntenie, hogy igazán melyik mágiaosztályt fogja használni a gyilkoláshoz, olyan ez mint amikor egy harcos kiválasztja a kedvenc fegyverét. Szóba hozható formák: destrukcio, conjuracio, mistica. A destru adja magát, hatékony de egy kissé kétélü holmi fõleg ha a nagyobb kányák auto mirror képességére gondolok, node jól megválasztva nincs baj- egy dunmer támadjon tüzzel, egy breton nyers manával, egy altmer meg reménykedjen hogy nem döglik bele. Mivel tudom, hogy rengetegen szeretitek a nordot, csinálhattok nord fagymágust, aki saját fajtársai és a frostattronach kivételével mindenkit szétcsinál jéggel😊)). A megidézések az altmer és a breton figuráknak kedvez mert bizony rengeteg a mana igényük és egy kevés alapképzettség az nagyon tuti. A misztikával történõ absorbos támadásfajta a legbiztonságosabb holmi, csak kissé unalmassá teszi ez egészet. A kiegészítõ mágiaosztályok közül az illúziók és az alteráció igencsak fontos. A mágus képtelen arra, hogy mindenkor egyenesen, rohanva és kardki-kard támadjon az illúziók segítenek. A mágus nem testépítõ, a nagy védelmet adó páncélok szóba sem jöhetnek; e miatt és mondjuk az altmer érzékenysége miatt az alteráció által biztosított pajzsok(elemi és általános) és mozgásszabadság létkérdés. A varázslás manaigénye természetes regenerációból és készletbõl(fejbõl) soha nem elégíthetõ ki, ezért az alkimia a máge-lét másik alapja, fõleg ha a dolgozó attronach zodiákussal bír. Páncélban az unarmored és a light egyaránt kellemes választás és stílusosak is. Fegyverben mindazok a fegyverek jók amelyekbõl aránylag könnyû kivitelben is vannak minõségiek, a stilusos fegyver mindenképp a staff vagy a tõr, de egy elfnek tradicionálisan hosszúkard illik. Nagyon fontos, hogy az unarmored kari az alterációt és az illúziókat forszírozza, hiszen védelemre innen is számíthat. Hú de belebonyolódtam, adjál meg konkrétumokat kezdésnek ennyi.

Tudom egy párszor már kértem régebben, de meséljen egy picit a varázslókról az anikenk olyan karija van, hogy pl. miket idézget, honnan szerez manát, milyen tárgyai vannak... Köszi!

War. War never changes.

CarajoEsp
Valaki egy tzérképet vagy egy leírást tudna arról adni ,hogy merre található Dagoth Ur elõtt lévõ Ash Vámpír akit Dagoth Araynys-Mamaea-nak hívnak. Már egy órája keresgélem ,de sajna nem találom a RedMountain közelébe. Ezalatt az idõ alatt fejlõdtem vagy 10szintet a sok harc miatt.

Sipocz
Balmora GOM dunmer fickó piros lajbiban.

Levitate: próbáld valamelyik telvani varázsolótól.
pl. Vos környékén , Sadrith Mora-ban,... ez csak tip.

mark: lasd #12984

Az Automex-nél meg a CDGalaxis-ban már kapható , gondolom nem az US verziót forgalmazzák .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Antitáp tippek:

1. egyszer már írtam. vállasszunk olyan major és minor skill-eket (4-5-öt), amiket nem sûrûn használunk. Mivel ezektõl függ a szintlépés, így ritkában lép szintet a karakter.

2. hagyjuk had izmosodjon a fickókánk. aztán ha van lóve, meg töltött soul gem, lehet csinálni drain attribute cuccot. Igen. lealázom a saját karakteremet. Gyengébb leszek, izgisebb a game. Nyilván már mindenki ismeri a magasszintû karakterek isteni erejét(ha nem, lásd lejjebb).
Aztán ha mégis jön valami ádáz monster banda, hát meg lehet szabadulni a göncöktõl. (kb mint Son Goku 😊 ).

Valaki írta, hogy a Tribunal + Bloodmoon összeakad neki.
Nem csak US Bloodmoon van még kiadva?
Csak mert jött hozzá ma patch, de csak US verzió.
Márpedig az US verzió az európai/UK verzióval sose fog jól mûködni szerintem.
Ha pedig az nem US verzió, akkor imádkozzatok, hogy gyorsan jöjjön ahoz is patch. 😊

Elder Scrolls Bloodmoon v1.6.1820 NA Patch (302 K😎 US
http://www.gamershell.com/download_2700.shtml

ó je.

ollie
nem lehet multiban játszani. ez tutkó.

Hát ha vki megmondja neked, akkor lécci szóljál nekünk is 😊

War. War never changes.

ollie
persze attól, hogy mx és se, még nem rossz, csak lassabb, meg keveset tud.

ollie
az árához képest jó az mx440/460/4-8x. gyorsak, bár igaz hogy csak dx7-et tudnak. ha jobbat akarsz akkor gf3ti (dx8) vagy radeon9100/9200 (nem LE, dx8.1), de azok drágábbak...

Kösz,már letettem róla, hogy megtalálom.

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

nekem még egyszer sem fagyott ezzel a kártyával.
pedig noname, SE...
Igaz nem olyan gyors...

akkor mégse vertek át. az se-t 10500 ért vettem.

De az ATI tényleg jó vétel.

Ha adhatok egy tanácsot: Gef x MX-et ne vegyetek! Igen lebutított változatok! Egyfolytában fagyott a Morrowind amíg gef2 mx-em volt, aztán maint kicseréltemgef3 Ti-re, azonnal megjavult... max szebb grafikával és gyorsabban fut!

War. War never changes.

ollie
Akkor téged nagyon átvertek árban, mert:

Abit Siluro GeForce4 MX440 64MB TV 8x AGP 13.490Ft
Asus V9180 GF4 MX440 64Mb 8x 3év 15.115Ft
Club3D GeForce4 MX440 128MB 8X AGP 16.990Ft

Semelyik sem SE! az SE-k 1-3 ezerrel olcsóbbak ezeknél. Ezek egyébként brutto árak.

De ez a kártya kb ugyanolyan sebességû, mint az elõbbiek, viszont tudja a dx8-at is:
Club3D ATI Radeon 9100 64MB LE 16.990Ft

Mindemellett az kedves eladók basznak figyelmeztetni hogy szar az se. Valszinleg azért mert leszarják hogy megfelelõ infót szerezzenek.

pl a miskolci T-net ben (aranykorvin) akkora fasz az eladó.... tette a hülyét, de végére kinyögte biztos azért gagyi, mert SE. Fakk.. elõtte nem bírta mondani?!

Egyébként akinek tv kimenet miatt kéne, annak kaffa olcsó megoldás...

hát nemtom. amit én láttamú
noname se verzió: 10.500 HUF (ezt vettem meg én 😞 )
MSI se verzio: 14.500 HUF
MSI normal : 17.500 HUF

persze lehet noname teljes értékû ennél olcsóbb.

De tényleg. teszteltem(3dmark2000,2001). felhuztam az se-t majden névleges órajellre. 75%-a volt a vártnak. valszinleg nagyon gagyi idõzítésû memóriával szerelik. Húzhatod az égig az órajelet, gyakorlatilag néhány százalékot lehet nyerni.
Egyébként az alapórajelezés: normal:270/400
se: 250/287

ollie
igazad van. egyébként meg szinte semmivel sem kerül többe a normál (nem se) verzió...

kivéve ha mx440se verzió. Ilyet semmiképpen ne vegyen senki. messze megéri a pluszt a sokkal jobb teljesítményt...

Balmora, Temple, pince. Egyik ürgétõl :mark
másiktól recal

Hali!
Sipi mester hol tudok Recal varázslatot tanulni?

Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT

ollie
gf2ti már csak használtan van, de jó helyette egy gf4mx440 vagy 460 mert az is van olyan jó és nagyon olcsó

Sipocz
Ja a steel warhammer az amolyan fábol való kardocska. Ha bluntra specializálódsz a templomiak(mind a kétféle) nagyon finom fegyvereket adnak a questjeikben. Az almsivi-dunmerek egy daedrich warhammert, mint vámpirvadász fegyvert; az imp.kultosok meg a 2. vagy 3. oracle questnél egy gyönyörû egykezes kalapácsot. Az egyik legelegánsabb fegyver az ebony staff (90-es az encahnt kapacitása). A gama legnagyobb varázshatalmu eszköze "Magnus staffja" (Magnus ebben a világban a nap, a fény, a mágia legfõbb lényege, a romlatlan aedra tökéletesség maga!), bár csak when use szerkezetü a mágiája, de egy aktivizálás több mint 500 manapontnyi energiát szabadit fel(hogy ez mennyire óriási a gama során biztosan tapasztalod majd😊).

Sipocz
Hi!
Az ételek nagy része ebben a világban alkimiai alapanyag is egyben, általában ez életerõt és a felfrissülést szolgálják. Ha van min. 15-ös alkimia skilled már látod az elsõ fõleges hatását az egyes anyagoknak(ételeknek), ekkor már nem csak 1-4 kérdõjel virít a neve alatt. Ha sikerül eddig eljutni, akkor már érdemes beruházni egy alkimizáló szerkóra (4 db lom, különbözõ minõségekben) és érdemes bíbelõdni a tápanyagok szintetizálásával. Ha fegyverforgató vagy akkor azért mert folyamatosan vagy harci kontaktusban és sokszor sérülsz,fáradsz(a fegyverforgatás fárasztó tevékenység😊)), ha mágiahasználó akkor meg ez a májerkodás amit éppen irok tényleg csak spanyolviasz.

ha harcos vagy, ne add el a 32000 érõ kardot mert még jól jöhet. van néhány kaja ami növeli a staminát, de csak kicsit és egyszerre csak egy kenyeret vagy ilyesmit lehet megenni,úgyhogy sok haszna nincsen. a TNT2-t pedig ha lehet, cseréld le mondjuk egy gef2ti-ra 64mega ramosra. nekem is ilyen van, és 1024*768-ban tökéletesen fut, majdnem max látótávolság mellett. és a boltokban már be sem veszik mert nem tudják eladni, olyan olcsó. nézzél szét

Sipocz
Hát bejártam már ezt a vidéket széltében-hosszában jópárszor, de még én sem találtam ilyen spellt (sem tanulható, sem enchant formájában). Úgy láttam a megidézés effektjei spellenként konstansok és ha az editorban meg más helyeken sincs akkor sanszos, hogy nincs egyáltalán.

Sipocz! Emlékszel arra, amikor azt kérdeztem, hogy lehet-e skeleton championt idézni? Nos, a Tescs-ben nem találtam meg ezt a spellt. Akkor ugye nem lehet?

War. War never changes.

Sipocz
"Megvannak az elvárásaink és te nem felelsz meg ezeknek!" Kérdezd a stewartot(akinél beléphetnél), hogy mik az elvárások (requirements), ez áltlában 2 attributum és 6 skillbõl amit sorol legalább 3. Az attributum általában megvan, de a skillek közül kell legalább 1 db 20-on! Ezt pénzzel nem tudod elintézni közvetlen, de feltúrhatod a skillt valamelyik trénernél gyorsan és jó sok pénzért😊)).

ollie
ki tudod, csak nem fog mûködni ;D

ollie
nekem a gf4mx4-8x-el bármelyik driverrel kifogástalanul mûködött a gáma. viszont a mostani r9100-al néha vannak fillezési bugok...

Ch_Slater
nah a detonatort nem tudom kiprobálni, mert r9700-em van...
a hangkartyat neztem.arrol is olvastam az elderscrolls forumán.

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

A 28xx detonator felrakásával egycsapásra megszünt a fagyás...

JA igen, még valami a kifagyással kapcsolatban:

Amikor 30. akárhanyas detonator drivert használtam, óránként többször kifagyott. Sõt percenként. Az ujabb 4xxx driverekkel is vannak grafikai problémáim (Gf 4 mx440).
Nekem igazán stabilan a 28.xx driverrel fut, szoftveres hangkártya beállítás mellett...

fogadjunk a hangkártya beállítást meg sem nézted.