The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
War. War never changes.
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Abban a városban, ahol a kis gnóm megvesz bármit teljes áron, na ott a városfal egyik tornyában van egy komplett alkímista labor. Igaz gagyi felszereléssel, de késöbb lehet bõvíteni és nem kell cipelni a sok cuccot. 😊
Kell az eszköz: mortar+retort+alembic+calcinator , ezeket vedd meg a lehetõ legjobb minõségben (alkimisták, pawnbrokerek).
Kell skill minima 15-ös, 15-önként a dolog minõségi változást kap.
Aztán meg anyagok: mint mondani szokás fûben-fában-vízben és természetesen daedrákban van az orvosság😊)). Minden alkimiára alkalmas anyag bír 1-4 tulajdonsággal ami szóbajöhet, az elsõ 15-ös skillel válik láthatóvá és innen 15-önként további egy-egy. A tulajdonságok megfelelnek 1-1 mágikus alapeffektnek és a sikerhez az kell, hogy legalább két különbozõ(!!!) anyag egy-egy effektje azonos legyen.
Vigyázni kell, hogy a két azonos effekt ne rombolás vagy mérgezés legyen, hanem valami érdemes dolog. Az is fontos, hogy minden olyan effekt a végeredményben megjelenik, amibõl a min. 2 max. 4 féle anyagból legalább kettõben megvan, ha a méreg akkor a méreg(ezek a spoiled piák és kerülendõk).
A technika: 4 db.-ból álló eszköz és a legalább megfelelõ és legalább különbözõ két anyag berak az inventoryba, mortar felvesz és kari pofájára ráejt, felbukkanó ablakban a min. 2 db eltérõ és mégis hatásában egyezõ anyag kiválaszt és makálgasja a piát mig az anyag kitart.
Próbaként tépj el a balmorai dunmer templomban jobbar az égetõköröknél a triolythokkal szemben van az alkimista-füves, vegyél nála egy rahedli wickweath-et és marshmerhow-t(minden alku után újra nõ a készlet😊)), használd e két anyagot restore health elõállítására!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Én eleddig csak mint világraszóló vámpirvadász adtam elõ(úgyhogy vigyázz és nézz magad mögé mert ha vámpirrá válsz jövök😊))), innen tudom, hogy 3 vérvonal van létezõ õsanyákkal és õsapával és megtestesítik a 3 alapkarit: a Berne klán az Uvirith hegynél a Quarra az északi ashlandon az urshilaku tábortól nem messze nyugat-délnyugat irányba létezik egy-egy volt dwemer erõdben, a harmadik neve nem megy fejbõl õk altmer alapuak és a Sheogorath régió egyik kis szigetén nyomulnak egy Velothi toronyban. A tagság elnyeréséhez: kiválasztod a szimpi csapatot, jó sok retstore health piával bébalagsz közzéjük és addig haraptatod magadat amig fertõzötté nem válsz, ekkor elmenekülsz és vársz békességben 3 napot, a betegség kiteljesedik, a transzformáció megtörténik. Innen kezdve jövök a karimmal, aki nagy vámpirvadász és üldözõbe veszlek😊)))))
War. War never changes.
War. War never changes.
War. War never changes.
Ideális mágusalapanyag a gamában szvsz. 3: dunmer, altmer, breton; a többi nép affinitása kisebb némelyik (ork, skyrim legalább is nálam) szóba sem jöhet. A dunmer elég "joker" figura, kevés olyan igazítás és szakma van amire nem jó, azt mondanám talán hogy õ az elsõ mágusnak való. A breton nagyon nyerõ alakzat, az emelt manakapacitás és a mágiaellenállás igen hasznos. Az altmer mágiából készült, tehát ideális hatalmas manakészlete és alapismeretei szerint mindenképpen, a legnagyobb baja a túlzott érzékenysége a mágikus támadásokra. Ideális máge zodiákusok, azok amelyek a manaforrást támogatják: attronach, apprentice, mage. A mage biztonságos, az apprentice az altmerhez hasonló érzékenységet ad jóval nagyobb manakészletért, az attronach csúcs, de nem képes a mana természetes úton való visszanyerésére. Mivel a mágia skilleken kívül jó ha egy mágus máshoz is ért el kell döntenie, hogy igazán melyik mágiaosztályt fogja használni a gyilkoláshoz, olyan ez mint amikor egy harcos kiválasztja a kedvenc fegyverét. Szóba hozható formák: destrukcio, conjuracio, mistica. A destru adja magát, hatékony de egy kissé kétélü holmi fõleg ha a nagyobb kányák auto mirror képességére gondolok, node jól megválasztva nincs baj- egy dunmer támadjon tüzzel, egy breton nyers manával, egy altmer meg reménykedjen hogy nem döglik bele. Mivel tudom, hogy rengetegen szeretitek a nordot, csinálhattok nord fagymágust, aki saját fajtársai és a frostattronach kivételével mindenkit szétcsinál jéggel😊)). A megidézések az altmer és a breton figuráknak kedvez mert bizony rengeteg a mana igényük és egy kevés alapképzettség az nagyon tuti. A misztikával történõ absorbos támadásfajta a legbiztonságosabb holmi, csak kissé unalmassá teszi ez egészet. A kiegészítõ mágiaosztályok közül az illúziók és az alteráció igencsak fontos. A mágus képtelen arra, hogy mindenkor egyenesen, rohanva és kardki-kard támadjon az illúziók segítenek. A mágus nem testépítõ, a nagy védelmet adó páncélok szóba sem jöhetnek; e miatt és mondjuk az altmer érzékenysége miatt az alteráció által biztosított pajzsok(elemi és általános) és mozgásszabadság létkérdés. A varázslás manaigénye természetes regenerációból és készletbõl(fejbõl) soha nem elégíthetõ ki, ezért az alkimia a máge-lét másik alapja, fõleg ha a dolgozó attronach zodiákussal bír. Páncélban az unarmored és a light egyaránt kellemes választás és stílusosak is. Fegyverben mindazok a fegyverek jók amelyekbõl aránylag könnyû kivitelben is vannak minõségiek, a stilusos fegyver mindenképp a staff vagy a tõr, de egy elfnek tradicionálisan hosszúkard illik. Nagyon fontos, hogy az unarmored kari az alterációt és az illúziókat forszírozza, hiszen védelemre innen is számíthat. Hú de belebonyolódtam, adjál meg konkrétumokat kezdésnek ennyi.
War. War never changes.
pl. Vos környékén , Sadrith Mora-ban,... ez csak tip.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
1. egyszer már írtam. vállasszunk olyan major és minor skill-eket (4-5-öt), amiket nem sûrûn használunk. Mivel ezektõl függ a szintlépés, így ritkában lép szintet a karakter.
2. hagyjuk had izmosodjon a fickókánk. aztán ha van lóve, meg töltött soul gem, lehet csinálni drain attribute cuccot. Igen. lealázom a saját karakteremet. Gyengébb leszek, izgisebb a game. Nyilván már mindenki ismeri a magasszintû karakterek isteni erejét(ha nem, lásd lejjebb).
Aztán ha mégis jön valami ádáz monster banda, hát meg lehet szabadulni a göncöktõl. (kb mint Son Goku 😊 ).
Nem csak US Bloodmoon van még kiadva?
Csak mert jött hozzá ma patch, de csak US verzió.
Márpedig az US verzió az európai/UK verzióval sose fog jól mûködni szerintem.
Ha pedig az nem US verzió, akkor imádkozzatok, hogy gyorsan jöjjön ahoz is patch. 😊
Elder Scrolls Bloodmoon v1.6.1820 NA Patch (302 K😎 US
http://www.gamershell.com/download_2700.shtml
War. War never changes.
Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT
pedig noname, SE...
Igaz nem olyan gyors...
De az ATI tényleg jó vétel.
War. War never changes.
Abit Siluro GeForce4 MX440 64MB TV 8x AGP 13.490Ft
Asus V9180 GF4 MX440 64Mb 8x 3év 15.115Ft
Club3D GeForce4 MX440 128MB 8X AGP 16.990Ft
Semelyik sem SE! az SE-k 1-3 ezerrel olcsóbbak ezeknél. Ezek egyébként brutto árak.
De ez a kártya kb ugyanolyan sebességû, mint az elõbbiek, viszont tudja a dx8-at is:
Club3D ATI Radeon 9100 64MB LE 16.990Ft
pl a miskolci T-net ben (aranykorvin) akkora fasz az eladó.... tette a hülyét, de végére kinyögte biztos azért gagyi, mert SE. Fakk.. elõtte nem bírta mondani?!
Egyébként akinek tv kimenet miatt kéne, annak kaffa olcsó megoldás...
noname se verzió: 10.500 HUF (ezt vettem meg én 😞 )
MSI se verzio: 14.500 HUF
MSI normal : 17.500 HUF
persze lehet noname teljes értékû ennél olcsóbb.
De tényleg. teszteltem(3dmark2000,2001). felhuztam az se-t majden névleges órajellre. 75%-a volt a vártnak. valszinleg nagyon gagyi idõzítésû memóriával szerelik. Húzhatod az égig az órajelet, gyakorlatilag néhány százalékot lehet nyerni.
Egyébként az alapórajelezés: normal:270/400
se: 250/287
másiktól recal
Sipi mester hol tudok Recal varázslatot tanulni?
Asus A7N8-EDelux Barton2800+(2300Mh) 2x512MbDDR Geil Leadtek G-Force6600GT
Az ételek nagy része ebben a világban alkimiai alapanyag is egyben, általában ez életerõt és a felfrissülést szolgálják. Ha van min. 15-ös alkimia skilled már látod az elsõ fõleges hatását az egyes anyagoknak(ételeknek), ekkor már nem csak 1-4 kérdõjel virít a neve alatt. Ha sikerül eddig eljutni, akkor már érdemes beruházni egy alkimizáló szerkóra (4 db lom, különbözõ minõségekben) és érdemes bíbelõdni a tápanyagok szintetizálásával. Ha fegyverforgató vagy akkor azért mert folyamatosan vagy harci kontaktusban és sokszor sérülsz,fáradsz(a fegyverforgatás fárasztó tevékenység😊)), ha mágiahasználó akkor meg ez a májerkodás amit éppen irok tényleg csak spanyolviasz.
War. War never changes.
a hangkartyat neztem.arrol is olvastam az elderscrolls forumán.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Amikor 30. akárhanyas detonator drivert használtam, óránként többször kifagyott. Sõt percenként. Az ujabb 4xxx driverekkel is vannak grafikai problémáim (Gf 4 mx440).
Nekem igazán stabilan a 28.xx driverrel fut, szoftveres hangkártya beállítás mellett...