27013
  • szlav
    Reklámoztam, repültem...
  • Randal
    Na, msot pl valamennyire egyetértek veled:D
    Ha jól tudom, azért a CD-n rajta van a kézikönyv ami elmagyarázza az alapdolgokat meg a többit.
    Viszont leehtne akkor már ide írni egy FAQ-t, avgy linket a Morrowind HQ-ra, vagy a Morrohunnak szólni, hogy ilyen alapdolgokat tartalmazó doksit írjon le:)

tibor16:
    Nem igazán harc közben kellene inventoryt böngészni, amúgy meg ne tökmindegy, mert addig áll a harc.
    Másrészt vannak gyorsbillentyűk ahova bepakolhatsz cuccokat 1-9-ig...
  • tibor16
    igen, én is osztom - nem minden egyértelmű a játékban. Gondolom, hogy van a lentebbi és korábbi hsz-eken kívül is útmutató a kezeléséhez. Itt a leg egyszerűbb dolgokra gondolok, mint a tulajdonságok vagy a képességek használata, vagy a tekercsek és a varázslatok hatása, használata. Pl megszívtam, mert félreértettem egy szót, mint lentebb írtam, emiatt elbuktam egy csomó energiát, no meg grand soul gemet. Ciki volt meg kérdeznem, pedig tamáskodtam rajta. Döntöttem (már csak nem vagyok ovódás egy szó értelmezésében) és mégis csak rosszul tettem.
    Bezony, akik már régóta játszanak vele, azoknak természetes, de ha aki nem érti vagy nem helyesen értelmezi - akár a szavakat, - rosszul is dönthet.
    Nekem még mindig bajom van az inventoryval, olyan mint egy női ridikül :) bele van szórva minden. Ott bogarászom egy csata közben a löttyök nevét - pedig akár színileg is lehetne különbséget tenni közöttük. Ha meg én gártottam, akkor teljesen az úri kedvemtől, az összetevőktől és még ki tudja mi mindentől függően, lesz vagy ötféle aminek 1 félének kellene lennie. Ettől aztán Mekkáig ér az italok sora... Vagy, nekem ez a napló is soxor az agyamra megy. - pl - Csinálok vmit, aztán ha vmiért félbehagyom, és később venném elő - foggggalmam nincs - hol is találkoztam azzal akiről a naplóban a bejegyzés van, mert hogy az esetek nagy részében, helység nem szerepel a bejegyzésben.
    Jó, tudom, erre is igaz (mint a szomszéd kutyájára) nem túl okos, de nem ezért szeretjük... ehem
  • totya4
    "De ezek istentelenül alap dolgok, amik ezer meg egyszer el lettek mondva."

Azt tegyük hozzá a te stílusodban, hogyha tényleg olyan kurvára alap dolgok, és tényleg olyan kurvára hozzáférhetőek lennének ezek az infók, akkor kurvára nem kérdezte volna meg a srác.

Ez az sg-s fórum sok más fórumhoz hasonlóan inkább offline chat, mint fórum.
  • lazadio
    Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat!
    Amúgy egyenlőre tényleg elég szokatlan a kezelése, legalábbis a gothic -okhoz szokva, ráadásul rendkívül összetett, éppen ezért tetszik.
    Na akkor megyek is, birkózok vele :)
    Köszi srácok, sziasztok!
  • tibor16
    ooooopsz, bocsi :P - a #26025 hsz lazadionak ment, elnézést
  • tibor16
    Szia, - szerezz be varázs italokat, azokkal tudsz eredményesen gyógyúlni vagy helyrejönni. Ha elmész Balmorába és csatlakozol valamelyik céhhez, pl mágusok, harcosok, - ott találsz ládát valahol az előtérben, onnan ingyen is fel vehetsz különböző italokat. Ezekkel helyreállíthatod a különböző tulajdonságaid. Ameddig nem képzed magad, akár tettlegesen akár pénzért valamelyik tanítónál, addig ügyetlen maradsz. Olvasgasd a faqot a Morrowind HQ oldalon. Gyakorolj sokat, akár úgy, hogy előtte ments, és próbálj ki minden italt és tekercset. Aztán ha már tudod, töltsd vissza az állást. Előszőr ne a harcot keresd, hanem azokat az inkább ügyességi feladatokat, ahol gyarapíthatod a tudásod, pénzre tehetsz szert és azon képezheted magad. Lassan bele fogsz jönni ahogy megismered a játékot. Senki nem úgy születik, hogy a pelenkájába van csavarva a Morrowind, Bár az is igaz, hogy helyetted sem tanulható meg, ha játszani akarsz vele :)
  • envoka
    lazadio, a beállításoknál legyen bekapcsolva a "Mindíg a legjobb támadás" opció. Amíg belenem jössz a játékba, lejebb is veheted a nehézséget.
    Ha esetleg nem ismered ezt az oldalt, javaslom nézegesd, sokat lehet belőle tanulni.

Link

Panzerfaust, ez nem volt szép dolog (az első mondatod). Elfelejtetted hogy Te is voltál kezdő ? Vagy Te talán már a Morrowindel jöttél a világra ?
  • Alwares
    Úgy vettem észre nincsen rajta tiltás defenderben, akkor valami más lesz itt a bibi... Csak a halál tudja mért fagy ki, talán direcx újratelepítés kell neki..
  • CS@
    1. RestoreHealth varázslattal, vagy potionokkal érdemes HPt tölteni.
    2. Először is ne hadonássz, főleg ne veszettül! Próbálj felkészülni a támadásra, ezalatt arra gondolok, hogy a Fatigue –d(zöld csík nemtom mire fordították magyarba) lehetőleg maxon legyen, ha közelharcba bocsátkozol(így jobban fogod bírni földrekerülés nélkül). Másodszor, ha valami tőrnél wakinál nagyobb és lasabb fegyver van a kezedben, akkor NE hadonássz veszettül, erőből üss(ne klikelgess, hanem nyomd le a gombot és kicsit tartsd lenyomva).Sztem max nagyon gyors fegyverekkel érdemes hadonászni.
  • Panzerfaust
    Úgyérzem ez a játék nagyon nem neked való. De hp-t növelhetzs varázslattal, de akár rögtön kezdéskor kapsz egy gyürüt ami szintén gyógyit egy hangyafasznyit rajtad, belépsz harcosok céhébe ládában is van, minek alkimistánál is van, és isten olyan magátol értetődő, szóval vehetsz tekercseket is, meg minden negyedik gaz életet tölt kettőt összeraksz alkimiával, és van lütyid.
    Harc meg majd fejlődik, ha eleget csapkodsz. Kezdetnek baszogasd a rákokat, jelenleg az a te világod, aztán ahogy fejlődik a képzettséged az adott fegyvertipussal, akkor biztosaban találsz. És ha fáradt vagy(nem fullos a zöld csík) akkro is nehezebben találsz.
    De ezek istentelenül alap dolgok, amik ezer meg egyszer el lettek mondva.
  • lazadio
    Sziasztok! Szeretnék kérdezni pár dolgot, biztos le voltak már írva, csak az a 300-valahány oldal kicsit sok. Szóval örülnék ha valaki segítene, mert új vagyok a játékban és nem vágok pár dolgot:

1.
    Hogy kell növelni a HP -t? Varázsolni még nem nagyon tudok olyat, kaják meg nem használnak... ráhúzom az emberre az inventory -ban, és vagy nem történik semmi (nem nő a piros csík), vagy kiírja hogy pl. "a kenyér nem használt semmit neked" (és nem történik ismét semmi...). Tehát, hogy tudok regenerálódni? Nem hiszem hogy minden harc után aludnom kellene...

2.
    Harc... olvastam hogy "nem a legjobb", de egyszerűen nem tudok csinálni semmit... jön a csicska kis elf vagy bármi, én veszettül hadonászok elötte, de nem ő nem sérül, viszont én minden második találatot bekapok, nagyon néha meg védek egyet a pajzsommal (ja, és persze nem tudok regenerálódni...).
    Olvastam arról a "Combat Enchanced mod", azzal javulna a helyzet, vagy csak kombózna néha, de azt is az ellenség elött?

Hát, egyenlőre ennyi, de azért ezen dolgok ismerete nélkül nem nagyon tudok játszani a játékkal.
    Előre is köszönök minden segítséget!
  • Dante73
    #25967 Itt ami linkelve van. De megesküdni nem mernék rá!
    Mondjuk, elöbb magyarítottam, utána tettem fel a packot.

Dante.
  • Marcus_
    Melyik textúra pack működik gond nélkül a magyarítással??
    Kösz!
  • Randal
    Egy Core2Duo-n 1 giga rammal, meg egy jobb videókártyával van felszerelve:)
    Való igaz, a fullos antialiasinget nem szeresse, de azt nem is nagyon szoktam használni. Csak leteszteltem mit tud az MGE:)
  • totya4
    15-30 -at azok mellett a minőségi beállítások mellett amiket használok nem lehet bállítani. Szerintem ez már a tesód gépén is diavetítést csinál. 15-el nekem is látszik a torony alján a domb...
  • Dante73
    Honnan veszed? Vista alatt játszom vele, gond nélkül...
    Eddig tényleg csak a nagyon régi játékokkal gyült meg a bajom, ujabbak gond nélkül mennek. Magyarítás, Body pack, high texturák fentvannak. Rendszergazdaként futtatod? Win defenderen átengeded? Elég egyszer nemet mondani, többet nem kérdez... Néézd meg, nem-e tiltottál le valamit a defenderben, ha igen engedélyezd, és még nyitott ablaknál indítsd el. Csak úgy törlődik a tiltás.

Dante.
  • Randal
    Tesóm gépén néztem az MGE 3.3.2-vel 15-30-as ködtávolsággal és mindent szépen megjelenített. Nem volt semmiféle textúraelcsúszás vagy hiba.
    Lehet, hogy ez az új textúra miatt van, franc tudja. VAgy nálad volt valami minőségromlás, persze direkt.
  • Alwares
    Hát végső konkluzió: a vista nem támogatja a Morrowind-et...
  • envoka
    Régebbi (pár éves) játékokat, és az újak közül is kb. a háromnegyedét nem támogatja a Vista.
  • herczeg
    arra odafigyeltél hogy a jó patchet rakod e hozzá? a GOTY asszem amerikai verzió
  • Alwares
    Szomorú vagyok, nem sikerül még mindig feltenni, pedig már rengeteg mindent kipróbáltam. Most azt hiszem felteszem tisztán, minden plug-in és magyaritás nélkül. Ha így sem megy, hagyom a faszba az egészet...
  • envoka
    Itt meg egy kis kiegészítés az előzőhöz :
    Link
  • herczeg
    ehin van. részletes is magyar is, sikolts ha így se találod
  • peppino3
    hy van egy problémám a föküldin információkell a öregembernek de aki tudja az informáciot ad egy küldit egy kockát keresem meg de nemtalálom a romokat ahol megkell lenie a kockának
  • totya4
    Miért nálad innen nézve hogy néz ki az a vár? Mellesleg ilyen távolságban nem hiszem hogy a textúráknak szerepe van...
  • Randal
    Köszi!
    Elég korrektül néz ki, bár a távolban látszódó vár enyhén kocka alakú szerűség:)
    Lehet kipróbálom egyszer ezt a textúra modot.
  • Faterx
    Kösz kipróbálom...
  • totya4
    Na. Az MGE innen tölthető le a legegyszerűbben, most találtam:

• totya4
    A program kódját nehezen lehetne módosítani, de ha program kell, ott az MGE :)
  • Faterx
    Ok köszi
    azt én is megtaláltam és használom is, jól működik. Én valamilyen menü buherálóra gondoltam de végül is eddig nem volt vele gond úgyhogy így is jó.
  • totya4

• Alwares
    Eddig nem volt gondom vele mert játékot most telepítek rá elösször, nem szoktam PC-én játszani :)
  • totya4
    Minek szivatod magad a Vistával? :)
  • tibor16
    köszi :) - az írt oldalakat nézegetem, csak van amit jobb megkérdezni a tapasztalat miatt
  • Alwares
    Áh király, látom van magyaritás. Erre felteszem a GOTY-ot minden kieggel eggyüt, magyaritás fel. Rámegyek új játék és nem megy, kilép a fenébe. Ennél is a Vista kavar be? :(
  • Ron Ragm
    ez a kép kurvanagy :)
  • herczeg
    otiq: csak ha megvan a tribunal akkor válsztja külön az aktív és completed questeket

tibor16: nincs azzal semmi baj ha a csizmádba elsütős védekező varázs van. semmi szükség pl 100%os mágiavisszaverésre amikor a boltossal alkudozol, elég akkor aktiválni ha vmi tápos mágussal harcolsz, és ráadásul ezzel az aktiválós módszerrel sokkal erősebb varázslataid lehetnek a tárgyban
    golden saintot az ilyen romok környékén találsz ha elég magas szintű vagy, de asszem calderaben a máguscéhnél tudsz venni idézőtekercset az egyik fickótól (szintén elég magas szint után, de az is lehet hogy el kell érned egy bizonyos rangot a céhben, hogy szóba álljon veled) grand soul gemet megint magas szinten találsz a máguscéh árusainál egyszerűbb ha beszerzed az Azura's Star nevű újrahasznosítható soulgemet, ajánlom agyébként a morrowind.gumininjahq.hu/ oldalt itt a legtöbb kérdésedre megtalálod a választ, vagy ha tudsz angolul ezt az oldalt itt aztán télleg mindent megtalálsz

• otiq
    Hali
    Köszönet a fordítóknak.
    Lenne egy problémám. Gamestaros Morrowindem van és a "j" gombra bejön a napló és ott a beállításokon belül mutatnia kéne az aktív és az összes küldik leírását. Csak nekem van ez a hiba vagy oda máshogy kerülnének bele a küldiismertetők?
  • Randal
    Nagy segítség volt:P
    Gondolom neked fennt van, így semmibe se került volna csinálni pár képet, így össze tudtam volna hasonlítani az enyémmel:)