27013
-
Hasznalod oket :) -
Még egy orbitálisan hülye kérdés: Hogy lehet azokat a skilleket növelni? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Balmorában a Keleti örtoronyban a szekrény tetején van egy üvegkard, de a közelében egy őr is posztol - a kard ellopható (ügyeskedj).
Balmora, mágus céh: csináld a khajiit küldetésit, s amikor a hamis lélekkő becsempészését kéri, használd ki a lehetőséget, s szedj össze minden értékes cuccot az asztalról.
Menj Calderába (gyalogolatsz, de egyszerűbb a mágus teleportot használni).
A calderai máguscéhben a toronyban találsz egy komplet mester szintű alkímiai cókmókot, vedd fel azokat.
Keresd meg a koboldot a városban (Ghorak udvarház), majdnem mindent hajlandó megvenni, ráadásul teljes áron, s 5000 aranya van, ami 24 óránként újra termelődik nála.
Nézz körül a Ghorak udvarházban, a kobold fölötti emeleten látsz néhány ládát, mellette egy orkot. Az a láda érdekes, amin egy kalapács van: egy teljes ork páncélszetet találsz benne. Elveheted, az ork legyáváz, de nincs következménye (amíg le nem buksz valamivel, mert a páncéldarabok lopottaknak számítanak)
Kell egy ház, ahol lepakolhatod a fölös cuccokat (kezdő faluban pl. akhajiit háza, miután megölted)
A mester készlettel elég értékes lötyiket tudsz alkímiázni, eladhatod a Kreepernél, az aranyakat elsősorban trénelésre érdemes költeni.
Szintlépeshez az elsődleges, és a másodlagos skilleket kell növelni, összesen 10 értékkel...
Mivel a trénelés nincs korlátozva így a szintlépés nem jelenthet problémát, de érdemes kezdetben az attribute szorzókra is figyelni (pl harcosnál az erő-kitartás-mozgékonyság). -
A jó cuccokon az acél vértet, bárdot stb-t érted? (most nem a mágikusan megbütykölt fegyverekre értem) Van egy gyűrűm, 8000-ret ér, úgy találtam. Meg mellette rengeteg cuccot. De ilyen über jó cuccokat annyira nem.
Mindenki felé a kérdés: Hogy lehet szinteket lépkedni? Mit kell ahhoz csinálni. Azt mondta az ipse, hogy majd jöjjek vissza a következő feladatért, ha fejlődtem egy kicsit és zárójelben ott van, hogy 3. vagy magasabb szint. Kb 7-8 órát játszottam már vele és még mindig csak 1. szintű vagyok, 4/10-en áll (azt hiszem) a fejlődés.. Mondom, nagyon nem vágom még ezeket a játékokat. Ezektől függetlenül, rettentő mód tetszik, csak tényleg vannak elég nagy hiányosságaim. -
Első nekifutásból vannak nehézségek a játékban, de vannak olyan lehetőségek, amelyek kihasználhatók, de nem kötelező élni vele - fejlődhetsz játszva (lassan), vagy trénerek segítségével gyorsan, de néhány órát elég unalmasan, pénzszerzéssel eltöltve.
Vannak fix helyeken elrejtett erős fegyverek, páncélok, csak tudni kell hol keresd.
Pénzt szerezni könnyen lehet, aztán irány valamelyik tréner... itt is csak azt kell tudni milyen módon lehet aranyat szerezni, és hol találhatóak a mesterek, akik fizetség ellenében maxra tornáznak egy-egy képességet. -
Nem tudom, nekem karaktert csinálni annyi általában. :D -
Annyi, mint 10 perc alatt megenni szaz hotdogot :) Semmi a vilagon, de ha van melletted 2-3 ember, aki szinten probalkozik ilyennel, akar verseny is lehet belole. A speedrunok pedig errol szolnak, nem az "elmenyrol", hanem egy eszement rohanas a vegeig. -
De abban mi a jó, hogy 10 perc alatt az ember lejátszik egy játékot? :D -
Alchemy exploittal megapotion gyártás, onnantól kezdve 5 perc alatt lenyomható a játék :) A videón is ez van. -
Ha arra a videora gondolsz, amelyre en (bar kutya regen volt mar), ott nem valami skill exploitot hasznal ki az urge, es valik szinte sebezhetetlenne - es igy csinalja a speedrunt? Az azert nem mervado :) -
SaGa #26963 Azért voltam némileg bizonytalan, mert emlékeimből rémlett, hogy voltak olyan pontok, ahol kezdőként semmi módon nem tudtam továbbmenni, míg később némi nehézséggel, vagy ha még később, akkor viszonylag könnyen átjutottam. Ha valahol legyőzhetetlen vagy megkerülhetetlen ellenfélbe akadtam, abból lehetett sejteni, hogy rossz irányba megyek éppen.
Ennek némileg ellentmond az a video, amiben a delikvens pár perc alatt befejezi a főküldetést. -
Ezt már nézegettem, de kösz! -
http://www.uesp.net/wiki/Morrowind:Morrowind
itt találsz sok érdekes infót a játékról
érdemes nézegetni (mondjuk sok spoileres rész is van benne) -
Meg van már. És bocs mindenkitől, aki még jár fel ide, nem akarok ilyen szájbarágós lenni, csak tényleg nagyon kezdő vagyok még.... Vámpírrá a karakter is tud válni (és, ha igen, akkor hogy), vagy csak rizsa volt, hogy feldobja egy kicsit a mondatot :D -
vagy azt a kockát hol találom? mert sehol nincs.. -
Ez az üres kéz terem (vagy micsoda) véletlenül nem pont ott van, ahol át kell ugrani? :DDDDDDDDDDDDDDD -
Pont, hogy nem fejlodnek veled, fix, aranylag szoros hatarok koze szoritott szintje van minden ellenfelnek. Ez valtozott meg az Oblivionban (mai napig csukalanak a fejlesztok az ottani szintkovetos rendszer miatt), majd csinaltak egy koztes megoldast, es azt kapta a Skyrim. -
Kösz a gyors választ. Erre voltam kíváncsi. Lehetek olyan, aki mindenkit megver, megtámad, kifoszt stb. vagy éppen csak tengődök jobbra-balra és gyűjtöm a pénzt. Bármerre tudom vinni a karaktert. Ilyen játék kell nekem :D -
SaGa #26955 Az Eldesr Scrolls széria ún "Sandbox" stílusú játék, ahol ajtad áll, hogy miként haladsz előre. Bármelyik feladatsorba belevághatsz bármikor és bármelyiket abba is hagyhatod bármikor, majd később, ha magasabb szintű leszel, ismét felveszed ha akarod. Vagy nem.
Megteheted, hogy végigviszed a ő vonalat néhány óra alatt, meg azt is, hogy kitalálsz magadnak egy karaktert, aki csak él a világban, nem törődik azzal, hogy a játékfejlesztők rá bízták a világ legnagyobb gondjának megoldását. Így is sokszáz órát lehet bele tenni, főleg ha modokat is használsz.
Igazából azért is mindegy, hogy követed-e a fő sztori feladatait, vagy hanyagolod, mert a világban jövő menő lények, de főleg az ellenfeleid veled együtt fejlődnek (itt most egy pillanatra elbizonytalanodtam, mert a Morrowind elég régen volt, de az utódaiban biztosan így van) egy szintig. Azaz mindegy, mikor fogsz bele egy feladatba, az abban eléd kerülő ellenfelek nagyjából az aktuális szintednek megfelelően lesznek erősek. Ha mégse, akkor hagyd annyiba a dolgot és térj rá vissza később, amikor már te is erősebb leszel. Ha valami nem megy, ne erőltesd, hanem hagyd későbbre. -
Most kezdtem el játszani vele, ez az első ilyen jellegű játékom. Nagyon tetszik eddig, igaz, nagyon az elején tartok. Nem nagyon vágom még a játék fortélyait, de eddig bejön. Kérdés: Merre kezdjen az ember, mert még az alapokat sem vágom. Értve itt azt, hogy mennyire legyek a magam ura, vagy csináljam mindig a "feladatokat" (harcosok klubjába való belépés, másoknak szívesség - most megyek a kockáért -, stb..) -
steweee #26953 emlékeim szerint vmi mod. a köhögés és a mondóka alap, de ahhoz sztem nem kellene felugrania párbeszédablaknak -
Találkozott valaki olyan buggal, h az npc-k folyamatosan leszólítják? "Köhögnek" egyet, és 5-15 másodpercenként megjelenik a párbeszéd ablak. Ez alapból is van a játékban, vagy vmelyik mod okozza? -
Üdv!
Ha valaki nem ismerné, annak ajánlom kipróbálásra az Aralon: Sword and Shadow nevű játékot.
A fenti játékot készítő cégnek van még egy ígéretesnek tűnő játéka a Ravensword: Shadowlands, de ezt még nem próbáltam.
Mind2 elérhető Androidon és ha jól láttam IOSen is. -
morzsi555 #26950 Hát a mester trainer-re rá kell varázsolni egy Charm varázslatot és fel kell tornázni a disposition-t 80-100-ra és utána már nem támad meg. Persze ha nem tudja az ember hogy melyik npc az, akkor tényleg nehéz.
De igazából nincs is rá szükség, mert Mournhold-ban veszel egy akármilyen Fortify Skill varázslatot, elmész egy Spellmaker-hez és csináltatsz egy "6-8-szor 'Fortify Enchant 100 on Self for 1 sec' " varázslatot és ezzel szinte minden Enchantolás sikerülni fog. Persze kb. olyan level 30 alatt nem érdemes ezt használni, mert akkor unlamas lesz a játék, de a kiegészítőkhöz már kellenek az erősebb cuccok. -
Enthanttal a legnagyobb gond, hogy nehéz fejleszteni.
Adapept szintig nincs semmi baj, de utána nem nagyon lehet trénereket találni, a meter tréner meg jó eséllyel megtámad, ha a közelébe érsz, s lehet azt sem tudod kit vertél le önvédelemből. -
Szótér #26948 Kösz erre voltam kíváncsi. -
morzsi555 #26947 Az inventory-ban fogd meg a töltött soul gem-edet és rakd rá a karakteredre. -
Szótér #26946
Jah kösz de nekem is megvan ugyan ez meg a teljes végigjátszás.(ami egyébként piszok jó lett.)
De engem csak az érdekel kitől tudom ezt megtanulni mert nem tudom elkezdeni én magam a bűvölést.
Tehát ezt * Varázslat - csak olyan tipusú és fajtájú varázslattal/hatással tudjuk felturbózni a tárgyainkat, amelyek ismerünk, korábban megtanultunk már (scroll nem elég).
a menüpontot megelőző dologra vagyok kíváncsi hogy ki tud ilyen varázslatot tanítani.
-
Sajnos a Morrowind HQ anyagait nem volt még idő visszarakni az elderscrolls.hu-ra, de igyekszem. Addig is copypaste jelleggel itt a 10-12 evvel ezelott irodott ismerteto nyers szovege, remelem segit picit.
Enchant ismertető v1.1
Mi is az az enchant?
Mi kell az enchanthoz?
Enchant tipusok
Manuális enchant
Megfizetett enchant
Enchantolás folyamata
Lélekkõ gyártása
Pár lény adata
Enchant a számok tükrében (by Mythos)
Tippek
- Általánosságban
- Enchant hõsöknek (by David)
Mi is az az enchant?
Az enchantolás folyamata nem más, mint tárgyak mágikus erovel való felruházása. Ezt vagy magunk csináljuk a saját Enchant skillünkre alapozva, vagy fizetünk érte, és egy-egy erre képes NPCnél megrendeljük. Elso lehetoség olcsóbb, viszont megvan rá az esély hogy nem sikerül a folyamat. A második módszer 100%osan sikerül mindig, viszont komolyabb enchant dolgok esetén elég magas árat kérnek. Az enchantolni képes emberek túlnyomórészt a Mágus Céh alkalmazottai, így a helyi székházakban keressük oket.
Mi kell az enchanthoz?
* Soulgem, benne egy lény lelkével - Lélekkobe zárt lény lelkének minosége alapjaiban meghatározza az enchantolás minoségét, mennyiségét. Minél "jobb" egy lélek, annál többet ér, és annál többre képes.
* Tárgy - Egy tárgy, amelyet mágikussá akarunk tenni.
* Varázslat - csak olyan tipusú és fajtájú varázslattal/hatással tudjuk felturbózni a tárgyainkat, amelyek ismerünk, korábban megtanultunk már (scroll nem elég).
Enchant tipusok:
* Cast when strike - Ha eltaláljuk az ellenfelet, akkor hat a mágia. Általában fegyverbe szokták rakni. Ha nem találjuk el, akkor nincs hatás. A hatás hozzáadódik az adott fegyver alap jellemzoihöz, és plussz sebzést okozhatnak, vagy akkor hathat egy varázslat (soultrap) ha eltaláljuk az ellenfelet.
* Cast when used - Ez a fajta effekt csak tárolva van az adott tárgyban, és mindaddig nem aktivizálódik, amig "parancsot" nem adunk rá. Ez pedig úgy múködik mint egy varázslat ellövése. Válasszuk ki a hatások/spellek közül azt, amelyet a tárgy birtokol, majd használjuk mint egy hétköznapi varázslatot. Elonye hogy nem kerül manába, és mindig sikerül, viszont ha elfogy a tárgyból fel kell tölteni.
* Cast on touch - A hatás akkor aktivizálódik, amikor a karakter megérinti az ellenfelet. A távolságot lehet szabályozni, de a támadó és a célpont elég közel van egymáshoz. Ez benne a rizikó. Kiválasztása és aktivizilása ugyanúgy történik mint eddig. Elonye hogy a legolcsóbb mindközül.
* Cast on target - A varázslatot a megadott célpontra lohetjük, a meghatározott távolságról. Igy akár a levegoben lebegve is bombázhatunk bárkit, aki nem képes utánunk repülni. Drága az elkészítése.
* Constant effekt - A hatás, amelyet constansként egy tárgyba teszünk, állandóan hat, ha az adott tárgyat viseljük! Igy mondjuk egy Levitate constant effektént egy gyuruben azt eredményezheti, hogy amig a gyurut viseljük, repülünk/lebegünk a föld felett.
Manuális enchant
Ha magunk csináljuk a dolgot, akkor két fontos dolgot tudni kell. A végeredmény két dologtól függ igazán, az ENCHANT skillünktol és az INTELLIGENCIA attribútumunktól. A skilltol függ, hogy egy-egy tárgyba hány darab charge-t tudunk rakni. Ez a charge nem más, mint "töltet" magyarul. Például: egy jobb kardba akarunk plussz mágikus sebzést tenni, pl tuzet, méghozzá "cast when strike(ha eltaláljuk akkor hat)" effekttel. Ha kicsi a skillünk, akkor lehet hogy csak 8-10 töltet kerül bele. Ez azt jelenti, hogy 8-10 használat után a kardból "eltunik" a mágikus plussz, és leredukálódik az eredeti karddá, mindaddig amig fel nem töltjük. De hát mennyivel jobb egy 100-120as töltet vagy mégtöbb! Ez igaz akár egy gyurure is, minél kevesebbet kell tölteni, annál jobb. Intelligenciától a sikeresség függ, tehát minél nagyobb az int, annál biztosabb hogy sikerül a muvelet.
Megfizetett enchant
A Mágus Céh helyi klubjai tele vannak olyan emberekkel, akik jó pénzért képesek enchantolni. Ezek mindig 100%osan sikerülnek, és csak a tárgyunk és lelkünk minoségétol, nomeg a pénzünk mennyiségétol függ az egész.
Enchantolás folyamata:
Eloször is ki kell választanunk hogy melyik tárgyat akarjuk mágikussá tenni. Ha ez megvan, akkor ki kell választanunk azt lélekkövet, amelynek "erejét" mágiává akarjuk alakítani. Ha a kettot párosítjuk, akkor azonnal láthatjuk milyen effekteket tehetünk bele(when strikes, when used stb.) Constat effekteket csak 80.000es soulgemekkel lehet (például a Golden Saint). A folyamatban szereplo kifejezések:
* Enchantment: x/y (eddig felhasznált ench. mennyiség/maximálisan a tárgyba beleféro mennnyiség)
X: tárgyban eddig elhelyezett enchant pontjaink. Ez függ a varázslat(ok)tól amelyeket kiválasztottunk, annak fajtájától, hatótávolságától, stb..
Y: A maximálisan felhasználható enchant mennyiség. Ez függ a tárgy minoségétol, és a lélekko+lélek minoségétol.
* Cast Cost:
akárhányszor használjuk/aktiváljuk a mágiát a tárgyban, a castcost értékével csökken a még felhasználható töltetmennyiség száma. Magyarul, ha van egy 100/100as teletöltött kardunk, és a "fire damage" tulajdonság CastCost értéke 10, akkor az elso sikereres használat után már csak 90felhasználható pontunk marad a 100ból. Ergo 10szer tudjuk használni, majd utána fel kell töltenünk.
* Charge: a tárgyba beleteheto maximális enchant mennyiség.
* Soul: Itt tudjuk kiválasztani a lélekköveket, melyekben ott figyel a legyilkolt szörny
* Item: a tárgy, amelyet fel akarunk turbózni.
* Magic Effekt: Az általunk ismert varázslatok, amelyeket fel tudunk használni.
* Cast When used/Cast on Target, Constant...stb : hogyan aktivizálódjon a varázslat, távolságból, érintésre, stb-t tudjuk itt beállitani.
* Price: az ára, ha csináltatjuk egy NPCnél
* Name: nevezzük el a dolgot
Lélekkõ gyártása
Lélekkövet sokfelé találhatunk, még ittott vehetünk is. Partszéli barlangok ládáiban, hordóiban nagyobb számban fordulnak elo, mint városokban. A soulgemeknek több fajtája van. Ezek mind más nagyságúak, más más lények lelkét képesek tárolni. Egy kisebb lény lelke belefér minden további nélkül egy nagyobb lélekkobe, de egy nagyobb lény lelke már nem fér bele egy kicsibe. Így vigyázzunk mit mire használunk el. A kövek fajtái:
Petty soul gem (legkisebb)
Lesser soul gem
Common soul gem
Greater soul gem
Grand soul gem (legnagyobb)
Ezek után már csak fel kell tölteni oket. Ehhez szükségün lesz SOULTRAP nevu varázslatra. Lehet memorizált spell, scroll vagy akár enchantolt hatás is. A lényeg, hogy nézzük meg a soultrap meddig hat a varázslás után. MOndjuk hasson 30sec-ig. Akkor kezdjünk el harcolni valakivel, majd amikor úgy érezzük, hogy 30 másodpercen belül le tudjuk verni, varázsoljunk egy soultrapot. Ha meghal a varázslat idotartama alatt az ellenfél, akkor a lelke a legkisebb kobe vándorol, amelybe belefér. Persze ha van nálunk megfelelo. Enchantként "when strike" 5sec hatással Soultrap azt eredményezheti, hogy ha leütünk a karddal bárkit, legkésobb 5mp mulva már miénk is a lelke.
Pár lény adata (a teljesség igénye nélkül)
Neve - maximális enchant szám - ideális lélekko tipus
Ancestral Ghost - 100 - Common
Clannfear - 100 - Common
Daedroth - 195 - Grand
Dremora - 100 - Greater
Flame Atronach - 105 - Common
Golden Saint - 400 - Grand
Guar - 20 - Lesser
Kwama Forager - 15 - Petty
Bonewalker - 75 - Common
Nix Hound - 10 - Petty
Ogrim Titan - 70 - Common
Rat - 10 - Petty
Scamp - 100 - Common
Skeleton - 20 - Petty
Slaughterfish - 10 - Petty
Winged Twilight - 300 - Grand
Tehát egy patkányt (RAT) ha el akarunk csípni, akkor egy petty soul gem tökéletesen elég neki. Ha ebbol akarunk enchantolni, akkor az csak 10 pontot ér, ami nem sokmindenre elég.
Enchant a számok tükrében, by Mythos
Némi adat a Felruházás képzettség használatához.
Tovább elemeztem az értékeket és a következõktõl függ a tárgy sikeres felruházása:
Enchant + Intelligence / 10 - ( ER - College ) * 15 > ER
Persze a képletbe valamelyest beleszámít a Luck értéke is, de nagyon csekély mértékben. Látszik azonban, hogy igen komolyan illik fejleszteni az Iskolát is, melynek a varázslatát a tárgyhoz láncoljuk. Azoknak akik még fiatalok és nem értik a képletet, íme egy példa. Malaustar 80-as Intelligence és 60-as Enchant értékkel bír és szeretne egy gyógyító gyûrût, mely a sebein kívül a mérgezést is gyógyítja majd rajta. A Restoration értéke mindössze 35-ös, lévén boszorkánymester. A gyûrûbe foglalt mágia 45 pontnyi értéket foglal. Így nézne ki a képlet:
60 + 80 / 10 - ( 45 - 35 ) * 15 > 45
60 + 8 - 150 > 45
68 - 150 > 45
Mint látjuk Malaustar nem fogja elkészíteni ezt a tárgyat, hacsak nem csökkenti annak erejét addig, amíg nem éri el a megfelõ értéket mely esetében 35-37 ER között található. Természetesen a Luck értéke közbeszólhat, s a minimális 5% esélye még meglehet a sikerre, de ez sok lélekkõbe kerülhet.
Jó számolgatást és felruházást. :)
Tippek:
Általánosságban:
* ha elfogy egy enchantolt tárgyunk töltete, aludjunk egy keveset és lassan feltöltodik magától is.
* Tárgyakat gyorsabban fel tudunk tölteni "lelkes lélekkövekkel" is. Ekkor no az enchant skillünk is, és az esetleges kisebb köveinknek is hasznát vesszük.
* A lélekkövek gyártása, és eladása jó üzlet, még a legkisebb szörny lelke is többszáz aranyat ér.
* Ha Golden Saintot látunk, akkor vigyázzunk, ne hibázzuk el a lelkét, kevés van belolük, és mindenkinek jól jön a konstant effekt.
* Ha saját maguink akarunk enchantolni, akkor nem árt ha megiszunk elotte pár INTelligencia növelo löttyöt.
Enchant hõsöknek, by David
Általában mindenki constant effecktes cuccokat akar szerezni ez eléggé nehéz dolog, de ha megvannak a kellékek, akkor csak már rajtunk áll a dolog. A costant effeckhez 2 dolog kell: Grand Soul Gem+ Golden Saint Soul. Mindkettõ nagyon ritka, de gyárthatjuk ezeket futószalagon is.
*
Grand Soul Gem: ehez Azura''s Star a megoldás, a küldetést Azura Shrinennál kapjuk. Állandóan újra termelõdik, nem fog megsemmisülni soha.
*
Golden Saint Soul: idézés vagy a tekercs: calderai Mage''s Guildban az enchanternél mindig van 1 fölös darab. Keressünk egy elhagyatott helyet, a Golden Saintra varázsoljuk rá a Soul Trappot - figyeljünk valamikor levarázsolja magáról! - és verjük le. Így korlátlan mennyiségû GS lélek áll majd a rendelkezésünkre.
*
Constant effect:
- nehéz alkotni, csináltatni drága >10000
- alacsony hatás, de örök
Saját (ajánlott) tárgyak:
*
Ruhákba(60) - ez a legjobb, mert magas az enchament szintjük (minél drágább annál jobb): Restore fatigue 6-18 vagy 12.
*
Kard (daedric longsword): fire(shock, frost) damege 65-80, 1-145. (csak egy város lakosságát írtottam ki vele eddig) enchament: 18
*
Amulet,ring (120): - restore health 1-8, 4. vagy egyéb.
Egyéb magas enchamenttel rendelkezõ tárgyak:
* Tohan sisakja
* Exquisite ruhák
* Pajzsok (glass, ebony)
Jó alkotást! -
Szótér #26944 Aha ok kösz, de én magam hogy tudok bűvölni?
Illetve azt kinél lehet tanulni? -
BBalee #26943 El lehet adni bármit, csak trükkösen...
Ha van pl 5.000-re a kereskedőnek, akkor
Venni kell 45.000 ért tárgyskat, és máris lesz elég pénze, hogy megvegye 50.000 ért a tiedet...
Majd vársz pár órát, és ismét lesz 5.000 pénze, vagyis el tudod adni a felvásárolt kacatok egy részét.
Utóbbit megcsinálod még nyolcszor, és el is adtad... -
kissssss #26942 daedrikus cuccok közül csak a legolcsóbbakat lehet eladni(pl:kés) és ezeket is csak 2 vagy 3 kereskedőnél, bűvölni te magad is tudsz a kérdés inkább az hogy mennyi időt akarsz rá szánni a bűvölés képesség fejlesztésére. :-DDD -
Szótér #26941 Helló.
Lenne egy kérdésem.Hogyan tudok bűbájt tanulni vagy kitől hogy saját magam bűvöljek,pl:fegyvert.
Tudom hogy mi kell hozzá meg mi a fontos meg hogyan van de bűbáj varázslat tanulást egy varázslócéhes embernél se tudtam.
Illetve el tudok valakinél adni daedrikus fegyvereket meg efféléket?Mert 50000,120000 stb aranya senkinek se volt eddig. -
morzsi555 #26940 Morroblivion már a videókon is borzalmasan néz ki. Olyan mintha virtuálisan megerőszakolták volna a morrowindet :D. -
Nos #26939 Morroblivion, vagy Morrovind Overhaul: az itt a kérdés???
Van olyan, aki mindkettőt próbálta? -
morzsi555 #26938 Hát ez a Tamriel Rebuilt csak a videókon nézett ki jól. Az új helyszínek túl közel vannak a szigethez, néhány 40pts jump spellel át lehet ugrani rá és ahogy elnézem ez is olyan mod, ami kb soha nem lesz befejezve. -
morzsi555 #26937 Én csak a lore friendly modokat szeretem és az olyanokat amik nem nagyon változtatnak a játékon, csak hozzáadnak pluszba. Pl. az ilyen "szerintemezjobbváros" modoktól kikészülök, a legtöbb annyira hülyén néz ki, meg az ilyen rakjunk be plusz szörnyeket, amik amúgy egyáltalán nem illenek bele a játék világába.
Amúgy a morrowind overhaulban benne van a morrowind code patch amiben rengeteg játékmenettel kapcsolatos dolgot be lehet állítani. Lista róla.
Amiket linkeltél abból is nagyon sok minden benne van az overhaulban. -
steweee #26936 hát rengeteg apró dologgal lehet javítani a játékélményt az eredetihez képest. felsorolni is nehéz lenne. a nexuson vagy a planet elderen is csak nagyvonalakban vannak a katetóriák, de azért aki játszott már a morroval, az oblival vagy most a skyrimmal, érti hogy kb. miről van szó.
én azt hiszem, ha nekikezdek megint előtte leválogatom az ilyen modokat, az oblinál van saját kategorizált gyűjteményem, külün karaktertípusra is válogatva más kell egy tolvaj, varázsló vagy harcosnak, de van egy csomó közös. de hangulatilag már a loopoknál vagy töltőképernyőknél vagy a guinál is lehet különbség hogy milyen kasztú, vagy éppen jó vagy rossz beállítottságú karit szeretnénk.
ebből vagy úgy 10 GB, zenéből is bőven 5 GB felett járok, más játékokból is külön leválogatva pl : heroes sorozat idevágó legjobbjai, severance bod, enclave stb.
skyrim topicba csak javasolok modokat, azzal még nem volt időm játszani, de majd 1x... azért mertem azt feltételezni, hogy esetleg van már vki, vagy tud vki olyanról, vagy legalább hallott olyat hogy lenne valahol a neten ilyen overhaul csomag, mert mennyivel sokkalkurvául 1xűbb lenne azt telepíteni és játszani vele, mint napokig játék helyett kukázni modokat, mert a morro tele van hibákkal, főleg a mai elvárásokat figyelembe véve, de mindenre van mod, csak jobb lenne inkább csak simán játszani vele... -
steweee #26935 én annak a híve vagyok, hogy a sánta ne induljon az olimpián futószámokban, a süketből ne legyen zeneszerző, a vak pedig ne menjen a hadseregbe felderítőnek....
bár mindegyikre van példa, nem igazán ideális. na ezért nem ÉN csinálok egy ilyen ovarhault... -
morzsi555 #26934 Mire gondolsz pontosan?