The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Egy kõ, egy lélek.

Szerintem meg csak akkor sebez a gyûrû, ha megérinted puszta kézzel (ütöd).

Randal
Várjatok.
Szal minél nagyobb a szörny (minél erõsebb) annél tutibb a hatás.Eddig ok.

De egy kõbe mennyi lélek fér?kiírja vagy csak egy vagy mi?
Ha van egy gyûrûm ami touch-csal sebez az akkor is sebez ha rajtam van és karddal csapkodom az ellent vagy csak akkor amikor puszta kézzel mágiázom?

ollie
Kell valakinek eredeti Morrowind+Tribunal nagyon olcsón??

én összesen 2féle gemet használtam/gyûjtöttem: 'kisdologra' csonti mágust commonba, 'nagydologra' az említett golden saintet/ascended sleepert.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

elõtte ha jól tudom, nem árt, ha megiszol kb 334345553656 milliárd intelligenciát növelõ pósönt 8)...

ollie
na, most már tudom hogyan lehet önerõvel enchantolni 😊)

Te is próbálkozhatsz enchant-al. Ráhúzod a karakterre a töltött gem-et, feldob egy menüt.

1., enchant - ugyanaz a panel mint egy enchantoló varázslónál, úgyanazok a lehetõségek, csak az esélyek sokkal kisebbek 😊)
Igazábol csak arra jó, hogy fejlõdhessen az enchnat skill önerõbõl. nyílván érdemesebb egy szakértõhöz fordulni...

2., töltés - elvileg kiürült varázstárgyat tölthetsz töltött gem-mel. Ha sikerül ha nem a gem eltünik a szatyrodból. Érdemes a gagyi drágakövekkel próbálkozni.....

Hmuda
:-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

ollie
dehogynem itt van galocza, csak épp most gyártja a táblázatokat szerintem 😊))

Hmuda
Ugylátszik galocza nincs itt. Szóval a Mages Guild házaiban mindig van egy Enchantolós figura (legegyszerûbben Galbedirt érheted el a Balmorai házban az emeleten). Ott ahhol másnak a Barter meg Spell és Spellmaking lehetõségek vannak, azoknak van egy Enchant is. Erre klikkelve kiválaszthatod a léekkövet (tölteni kell elõtte, de ez gondolom evidens), a tárgyat (minél jobb a tárgy annál több fér bele (nagy átlagban, vannak kivételek)), és egy spellt amit rá akarsz rakni a tárgyra, illetve a használat módját.

Ez lehet Cast When Used (rendes varázslatként ellõheted, ha a tárgyat viseled), Cast When Strikes (csak fegyver, akkor süti el, ha eltalálsz vmit (ezért érdemes touch hatótávolságúra rakni, ha sebzést raksz rá)), illetve Constant Effect (ez a legjobb, csak Golden Saint és Ascendent Sleeper lélekkel lehet elérni, és ha ilyen módban csinálsz tárgyat, akkor amíg viseled, addig a berakott hatás végig rajtad marad).

A szörnyek lélekértékére alapvetõen jellemzõ, hogy minél erõsebb, annál többet ér.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Randal
Galócza!!!

Te vagy az én emberem!

Nem akarod kifejteni hogyan is megy ez az enchantolás kicsit bõvebben???
Szal melyik szörnyléleknek mi az erõssége stb. stb.
Egy aranyos kis táblázat segítene😊))
Amúgy tényleg jól jönne...

mágusbot (2 perc levitáció) - ilyenhez hozzájutsz (kell is az elõrelépéshez) ha végigcsinálod a mágusok céhe kveszteket. hátránya:
1.ha sokat röpködsz újra és újra el kell lõni
2.gyûrûhöz képest nehéz
3.meg kell várni amíg letelik a 2 perc a hatás megszûntéhez. ez nem tûnik nagy ügynek, de rohadt unalmas malmozgatni amikor megtépáztak, pihennél, és a levitáció aktív.

konstans levitálgatós gyûrû, szerintem ez a legjobb, felrakod röpködsz, leveszed gyalogolsz (kivéve ha a levegõben veszed le mert akkor is repülsz de csak lefele): viszel egy golden saint vagy ascended sleeper lélekkel megvadított grand soul gemet (konstans tárgyat ezekbõl lehet gyártani), egy nagy rakás pénzt (nekem kb 12000be került, jó personalityvel, speechcsel, mercantile-lel) és egy exquisite gyûrût vmelyik mágusok céhe bázisra. mind1ikben van olyan aki enchantol, balmorában az emeleten kóválygó bosmer lányka, calderában kékköpenyes dunmer. beszédbe elegyedsz vele és rátapadsz az enchant opcióra. ha nem vagy biztos benne mi micsoda, ments elõtte. ja, és kell hogy legyen egy levitáció varázslatod. az ereje mind1, de scroll, tárgy nem jó, csak elpuffogtatható varázs. levitációból ha jól emléxem 8->8 fér bele a gyûrûbe.

ollie
igen enchant. a mágus céhnél tudsz tárgyakat enchantoltatni, de kell hozzá sok pénz, tápos tárgyak és valami jó lélekkõ, tápos lélekkel.

ollie
csináltass egyet

ollie
áháháháhá!!!
Lesz még ebben a hónapban Morrowind GOTY 8 rugóért itthon!!!

ollie
lelket tárolni úgy tucc, hoyg elnyomod a varázslatot, és 30mp-d van, hogy meg is öld az ellendfelet. ez után a lelke automatikusan egy nálad lévõ lélekkõbe kerül, már ha van olyan nagyságú, amibe belefér. a többi kérdésedre majd más válaszol. 😉

Randal
Sziasztok!

Hogyan kell harcossal lelkeket gemekbe tárolni?
Vetem tekercset, el is sütöttem, de nem hatott az ellenfélen.

Szeretnék enchantolni.

Kellene még egy kis segítség hogy hogyan kell varázslóval játszani meg egyéb ilyenek, mivel ezzel van problémám.

No meg kellene egy kis Morro világ áttekintés mivel már azt se tudom miért rohangálok a világban...
Ez a sok kultusz meg név meg minden teljesen összekuszálódott😞

ollie
még nem? ehehehe...

Hát, elõször is nem árt egy apachewebserver+mysql, mindez offline, hogy ne kelljen mindig neten próbálkozni. Erre jó a phphome x verziója. Kezdetben használd a phpnuke portalrendszerét, annak is a korábbi verzióit (5.x szeria mér eléggé stabil és kiforrt), majd ha kiismered a phpt+mysqlt, mehet saját forrással is az egész. Aztán már csak fenn kell tartani. Egyébként van rengeteg nyiltforráskódú, php alapú portál-rendszer a neten, pár óra alatt találhatsz nagyn sokat. Nézd meg melyik a szimpatikusabb, és használd azt. Mindegyikhez van tech ismertetõ. Aztán ha nekiesel, és megpróbálod átnézni a "mit miért hogyan"-t, villámgyorsan megtanulhatod. (persze nem árt ha rendelkezel programozási ismeretekkel, és érted is)

Amúgy phpt érdemes megtanulni, hatalmas lehetõségek vannak benne és nem olyan nehéz mint elsõre látszik, sõt... =)

Hmuda
Konoko: léci adj tippet, hogy hogyan tudok ilyen szintû oldalt összehozni mert nekem a php olyan mint a kinai.

Hmuda
Én nemtudom. Érdemes lenne egy területre és targetre ható snowfallt kipróbálni (a környéken mindenki snowfallt kapna) az talán megmentheti, bár szerintem nem lehet. Kár, hogy csak három tekercs van nála, mert az csak egy ugrásra elég. :-)

Most kezdtem egy új karaktert, és eszembejutott valami, amit már régóta meg akartam kérdezni csak mindig elfelejtem. =) Seyda Neen határában, nem messze az adószedõ hullájától egyszercsak a nyakunkba hullik egy emberke. Az, aki nem hagyta magát, és "majd megmutatom én a világnak" felkiáltással feltalálta a szép nagy ugrásokat. (csak a landolás mikéntjén felejtett el gondolkodni) Na szóval ez az emberke módszeresen szétkenõdik a földön, akárhányszor arra járok új karakterrel. A kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy megmenteni? Mondjuk egy Slowfall-al, vagy bármi más varázslattal? Kétszer próbáltam megkeresni nagyobb karakterrel, amikor más ismertem a varázslatot, de mire észbekaptam már leszállt. Van értelme próbálkozni, vagy menthetetlen az öreg?

Hmuda
Ez a játék egyetlen hibája. Nincs multi. :-(((

Még nem sajnos

Hmuda
Ja, majd kapsz egy gyûrût a végjátékban és azt ha felveszed akkor vérfarkas leszel, de azt ajánlom, hogy mikor megharap az egyik dög akkor ment egyet és vidd végig a vérfarkas küldiket aztán töltsd vissza azt a mentést és vidd végig a másik szálon, mivel elég jó kis videók vannak a vérfarkasos szálon.

Hmuda
Hagyni kell, hogy üssenek és akkor egy idõ után elvileg kapsz egy üzit, hogy megfertõzõdtél, és három napod van, hogy kikúráld magad, különben vámpír leszel. Ha az alapjátékot végigvitted, akkor már nem lehetsz vámpír, mivel az egy betegség és Tel Fyrben a Daedric páncélos Dunmer immunisá tett mindennemû betegséggel szemben (kivéve a vérfarkasságot).

Mambo: n/c 😛PP

Úgyis ez a téma.

Éljen ! HMUDA ! az ISTEN !!!!!!!

Leborulok nagyságod elõtt, míly nagyszerû életcél óránként nézni a fórumot, epekedve lesve mikor tisztelsz meg minket jelenléteddel (meg a 3 soros aláírással)!!!

ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN

Miért nem kereszteljük át a fórumot, lehetne mondjuk: HMUDA imádói............

Hmuda
Észrevettem. Mikor itt vagyok napi 100 hozzászólás bejön, de míg holoandban "múlattam" az idõt egy hét alatt 98 beszólás. :-)))

Ja, döcögött kissé a fórum a távolléted alatt. =)

Na hello mindenki. Tegnapelõtt beszart a gép, már majdnem bepánikoltam annyi baja volt, az elõbb kaptam egy blastert, de most már minden mûködik. Megyek is Morrowindezni 😊

War. War never changes.

CarajoEsp
Szia Hmuda. Jajaj hiányoztál nélükel elég halott a fórum.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

Ron Ragm
El tudná nekem vki küldeni a Bookrotate 4.5-öt?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Hmuda
Látom hiányoztam. Megjöttem, Hollandia király volt, a társaság nagyon össze jött (szét aszaltuk a fejünket, annyit röhögtünk). :-)))

ja, és azon a környéken (is) jobban jársz, ha röpködsz. mágusbot esetleg konstans levitáció gyûrû javallt...
és ne aggódj, így se lesz annyira könnyû megtalálni, én pl mindig elkerülöm, aztán jön a "satírozós" módszer (a térképen besatírozni a fog of wart).
8)

http://www.uhs-hints.com/uhsweb/hints/morrownd/1463.php

http://morrowindhq.uw.hu

A teljes harcosok, mágusok és tolvajok céhe, plussz az imp.légió ami teljesen kész van végigjátszás szempontból. Hátha segít a késõbbiekben. A többi most készül, egyelõre csak ennyi van =)

Crazyn
Egész jó! Bámulatos, hogy mekkora területet csinált a srác! Küldetések elvileg még nincsennek benne

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Játszotta már valaki a SEA OF DESTINY -t ? Milyen?

(ez egy nem hivatalos kiegészítõ, letölthetõ innen: http://www.rpgplanet.com/morrowind/sodp )

Van egy T**** nevû elf az egyik balmorai csehóban (máguscéhbõl ki, jobbra el a lépcsõkig, lépcsõ után jobbra egybõl ajtó), ezt kell elkísérni a Pelagiadban lévõ csehóba, amint megérkeztek, fizetségûl kérd el a notesz.

Bocs a nevekre nem emlékszem, de kb ennyi. Ha nem adná a noteszt, nyomd fel a párbeszédpanelen a persuationt. Ha kedvel téged, adakozóbb........

Aztán elõfordul, hogy nem kompatibilis a savegamékkal. Egyszer lefordítottam az interior cellek neveit, Dura-gra-bol házában tároltam le az összes fegyverem, eltûnt mind, mert a házat átneveztem. A legyilkolt ork meg ott mosolygott rám :-)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Az Ashlandsot K-rõl egy É-D irányú hegylánc választja el a grazelandstól v. mitõl. A térképen szépen látszik, éles a határ. Ennek a hegyláncnak az ashlands régióba esõ oldalán kell haladni a tengertõl a Vörös-hegy felé. Egész látható az út. (Én repülve fedeztem fel: a nerevarine prophecyben van egy olyan sor, hogy a "tû foka" Ez talán arra nagyon magas, kiugró és meredek hegycsúcsra utalhat, ami a kapu közelében van.)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

engem ált. nem érdekel, milyen a csomagolása a cuccnak (a belbecs izgat), de ebben nagyon igazad van. nagyon szép, meg a térkép, meg minden. ebbõl csak az eredeti, jéghideg kokakóla az igazi...

a ghostfence északkeleti sarkától tovább északkeletre. duplakapu, azura csillagokkal. jól eldugták.
és azt kérem tõled, ezután ne veszítsd el a mwbe vetett hitedet 8).

CarajoEsp
Nekem egy gondom van Evm-el. Azok a rohatt DvD-tokok.Nemrég láttam eredeti Morro tokot,majd bahaltam olyan szép. Én inkább megrendelem ,de nem fogom nézni a rond(extrák nélküli) dvd tokot.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

jól megasszontam : megjósólni a következményeit....

de sok szerencsét!!

Egy nagyon klaffa progival kellene fordítani (annó AKing barátunk próbálkozott), ami a linkeket kikeresi, és lefordítja, kicseréli. Ez onnan is látszik mekkora falat, hogy a gyári editor (TESCS) IS HIBÁSAN JELENÍTI MEG A LINKEKET. Sajnos olyat is megjelöl (a megfelelõ gomb hatására), ami valójában az adott karakternél nem link. Félek elõfordulhat fordítva is.

Egy megfelelõ progi a teljes adatbázist (nem csak a szövegi) átnézve megtalálhatná a programozott összefüggéseket. na mindegy.

Ja... egy friss dátumú plugin (inkább kieg) hazavághatja a fordítás bizonyos részeit. Visszacseréli eredetire. Ennek nem tudom megjósólni a belátható következményeit......

De nézzük a tényeket. Régi a játék, már két kiadást, és tengernyi modot megért, angolul (vagy németül) és még mindig népszerû, a nyelvi nehézségek ellenére...

Ebben egyetértek. A leirások amiket csinálunk, mind-mind saját angol tudás mellett kemény szótározással folyik. És ez nem hátrány, sõt, "kellemeset a hasznossal" =)

De van pár ismerõsöm, fiatalok, akik szeretnének játszani vele, de sajnos 1-2 nap után olyan szinten értelmét veszti náluk a játék, hogy nem tudják követni a történetet, és csak vagdalkózássá redukálódik az egész. Miattuk azért megérné.

ollie
most már itthon is csak 3 rugó, szal lassan mehetne az EVM-be