The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2:Hol lehet valaki olyan pénzes csávóval találkozni a kontinensen,aki a drágább(5-20 ezer) cuccokat is megtudja venni?

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Na hû Morrowindezõk,elárasztanálak titeket egy halom tudászomjal!!Elõször is szeretném megköszönni galoczanak a sok segítséget:Kösz!Aztán kérdeznék négyet a késõn fekvõ vagy korán kelõ fanatikusoktól:1:
12, szinten jó cuccoknak számítanak a Redoran ház legyõzött vezetõjének cuccai?(full ebony vértezet,daedra dai-katana).Azért kérdem mert az ismeretségi körömben nincs túl sok Morrowindos(rajtam kívül 1),így nincs összehasonlítási alapom.

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Hmuda
Azt kihagytad, hogy a Hlaaluk fõnöke buzi és ez egy hatalmas rossz pont. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Ja, redoran rulez. Hortator választáskor redoranéknál szinte egész végig interiorban kell mászkálni. A hülye telvanikhoz meg repülni kell a toronyban, átláthatatlanok az épületeik, és jól szét is vannak szórva a térképen. A harcos karakteremmel meg amúgy se kedvelem a sunyi mágusokat. Meg mellesleg Sadrith Morában 5 az átlagos FPS (ennél kisebb értéket ki se ír a Morro) szóval ez megint egy rossz pont a telvaniknak. Meg nincs egy épkézláb normális városuk. Utak sehol, vagy repülsz, vagy úszol, vagy hajózol, ami 2 perc töltés :-)

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

G. Joe
Egy cipöben jarunk kb 😊

http://deathfellows.hu/

PiszkosFred
Nem ez, amire én gondoltam az egészen más..

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
Naja. Család, munka, aztán egy kis diablo és morrowind, és mindja elment a napból 30óra. És akkor még nem is aludtam ;]

ollie
tessék? beszélni magyarul?

G. Joe
szomoru. A megjelenés ota reménykedtem benne 😛

ollie
nem lehet ilyet készíteni, ha eccer ez enginebe nincs beleépítve a multi

G. Joe
de szivesen morrowindeznék......csak lenne minden nap 36 orás.
De csak 24 😞 Így marad a sovárgás 😊 Valamilyen multi módot nem készített még valaki hozzá? 😛

ollie
amúgy lehet, hogy nekem meg van otthon valahol, a hétvégén majd megnézem.

nem ismerem a c64-es verziót.pc-n elõször 96-ban jelent meg,az utolsó 98-as, azt hiszem.az már egész frankó, leszámítva hogy kevés látszódik a játéktérbõl.de akkoriban még több fantázia volt a programozókban.a nwn-ot azért hagytam abba, mert igazából csihi-puhi az egész játék.ami nem rossz, csak arra ott van pl:dungeon siege.például egyetlen olyan résszel sem találkoztam monujuk, hogy elõre figyelmeztettek volna hogy monjuk ne menj ide vagy oda, mert nagyon veszélyes.aztán mikor csak azért is odadugja a kíváncsiság az ember képét, akkor a nyakába szakadna vagy 50 zombie meg egykét lícs vagy lidérc.oszt pucolás.de nem, itt mindenkit simán le lehet gyakni.igazából a grafika kitûnõ, de inkább lenne gyengébb minõség és több társ az izgibb csaták miatt.pl:icewind dale, baldurs gate

ollie
és ez igyenes progi?

hi!lenne egy furcsa kérdésem, de ezért nem akartam új topicot nyitni.szeretném vhonnak megszerezni a spiderweb software-tõl az exile sorozatot, annak is a legutolsó darabját a blades of exilét.az olyan topikokba írok ahol kalandjátékosok vannak, hátha tud vki segíteni.az oldalukról csak demót lehet leszedni.

PiszkosFred
up

Sipocz
Ja! Ki mit szeret! Érdekes, hogy a Nerevarin választás lefolyásában a háztanácsok vezetõi közül csak Orvas Drennek van sansza a túlélésre. Legalább is nekem mind Venimet mind Gothrent el kellett kapálni. Kétségtelen, hogy Venim "lenyugtatása" volt nagyon honorable (kard-ki-kard, meg Aréna meg külsõségek), Gothrent meg csak sunyin-laposan a tornyában (szép hagyomány, dicsõ hagyomány 😊)). (Mellesleg Gothren kivégzésével több bajom volt!😊)
Minden esetre a három leginkább tetszõ szavazat: Dratha Telvani->noha férfi karim volt és ugye a vénséges boszi gyûlöli a fiukat, a lábai elé vetettem magam és õszintén elmeséltem "életem regényét" ami után még áldást is kaptam tõle; Baladas Demnevani->azt mondta, hogy örömére szolgál hogy a cím egy ilyen rátermett kollégához kerül mondanom sem kell egybõl hízott a májam pár kilót😊), Telvani Terrana->miután megegyeztünk, hogy jöttem megetetni a pókokat és hogy kislánykorában volt egy babaháza (a Telvani házról jutott eszébe😊), csak úgy mellesleg rámhagyta, hogy a játékban most akkor én leszek a hunyó (mármint a hortátor). (Persze szegények feje felett ott lebegett az is hogyha nem szavaznak rám akkor kampeca nekik!😊)
Meg még nagyon érdekes a Redoranoknál: Sarethyt ha kérdezed az ismerettségetek elején, hogy mi a véleménye Venimrõl akkor azt mondja "Született vezér, a Ház megtartója." a bensõségesebb kapcsolta kiépülése után ugyanerre "Maradi szemétláda és megérett a leváltásra.". (érdekes😊)!
Az Indoril házat célszerû lett volna bemesélni mindenképp Nerevar miatt, lehetett volna egy "felkenési szertartás" miután megszerezted a hortátor jelvényeit amit pl. egy indoril származásu "szentember" rádaggathatna (asszem a Gnisisi templomban az épület bázisában van is egy gyógyító aki nevesítetten indoril).

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

ollie
Láttátok a bezárt Morrowind fordítás topicot? 😊)

egyébként szomorú voltam, amiért a maradék házak nem kaptak több szerepet a kiegészítésekben és így nem lehetett többet megtudi róluk.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

redoranék nem tribunal-hívek (annyira 8). inkább szvsz ancestor hívõk, így szerintem õk a hamuföldiek mellett a dunmer hagyományok igaz letéteményesei. a telvannik csak használják a daedrákat kis mocskos hatalmi harcaikhoz, intrikáikhoz, nem kultisták. az echte igazi tribunal-zealot társaság ahogy írod az indoril ház. a redoranok nem a tribunalnak köszönhetik felemelkedésüket, hanem bolvyn venimnek, aki a biztos pusztulástól mentette meg a házat azzal, hogy morrowindre kötöztette, és a ház így újra megvethette a lábát valahol.

PiszkosFred
De a legkultúráltabb fajta, és ez jó ;]

ollie
húúúú most látom itt war lesz

ollie
háháhááááá megyek venni!!!

Sipocz
Hi!
Mint "õs-Telvani" meg vagyok botránkozva a házamat érõ eféle attrocitások hallatán😊))! A Telvani ház õrzi leghívebben a dunmer hagyományt (deadra kultuszok, nekromancia, testvérharc, arrogancia, fajgyûlölet, rabszolgatartás), amely korábbi idõkrõl szól mint az Almsivi kultusza (ami "valahogy" egybeesik a Redoránok fellépésével és hatalomhoz jutásával) és ne is beszéljünk a kollaboráns bûnözõk hitvány gyülekezetérõl (lásd. Hlaalu ház)😊))! Nemességben legfeljebb az Indoril ház mérhetõ a Telvanival, "de minõ véletlen" szegény-szegény indorilok szinte teljes kihalása😊))!

Hmuda
Hát igazából scak totóztam annyira megnehezítetted a dolgom. Amúgy tényleg Redoran rulez. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

igen, hogy jöttél rá? 8)

Hmuda
Õõõ... Redoran? Mond, hogy az, megesz a kíváncsiság. :-)))

én csak az elsõ végigjátszás alkalmával voltam hlaalu, de akkor is túlságosan utáltam ahhoz, hogy jópofizzak vele 8). különben is, mi köze hozzá, hogy hlaalu hortator leszek vagy sem? csak annyi, hogy ez a szemétláda a cammona feje, amely szolidan összefonódott a hlaalu házzal. beleegyezik. hmpfff. de rendes. ami azt illeti, sportot ûztem a telvannik (és a cammona tagok) írtásából, de ha egy hlaalu utamba állt, a legkisebb szívfájdalom nélkül küldtem az õsök közé. (találós kérdés: na milyen házzal szoktam játszani? 8)

Hmuda
Ha még nem tartasz ott a fõszálban akkor SPOILER!!!

Az volt, hogy neki álmában megjelent Dagoth UR és megigérte neki, hogy ha mellette áll, akkor segít neki visszaállítani a Dunmerek régi dicsõségét és kiûzi a birodalmiakat Morrowindrõl. Mivel Nerevarineként pont ugyanezt igérjük neki, magas tetszési indexel és megfelelõ szövegekkel belátja, hogy hiba volt hinni Dagoth Ur-nak és önként beleegyezik, hogy Hortatorrá választanak a Hlaalu-nál.

mért, mi történt vele?
tök mind1, akkor is ha nehéz gyermekkora volt (azt majd beszámítják a bíróságon, de nem nerevarine!), egy kábszer/fegyverkereskedõ, bérgyilkos-felbujtó, rabszolgatartó, potenciális testvérgyilkos, felségáruló, nagyképû, ördöggel cimboráló f@aszkalap.
én _mindig_ megölöm.
8)

Hmuda
Megj: én soha nem ölöm meg Orvas Dren-t. Valahogy jobban szimpatizálok vele, mikor beismeri, hogy mi történt vele. :-)

G. Joe
Akit érint. Morrowind GOTY (game of the year)
alapjatek+bloodmoon+tribunal megjelent 7990ft. Kb mostantol kaphato a multikban.

Sipocz
No akkor!
Hortátoroknak:
A nem saját házi vagy egyáltalán bármelyik házi Hortátor választást a ház atyamesterénél kell elkezdeni:
Hlaalu->Cassius Curio Vivec
Redoran->Sarethy gróf Ald Ruhn
Telvani->Aryon magiszter TelVos
Ha ezek az emberek megvannak akkor jöhet a házbéli egyéb választó tanácstag. Ezeknél általános a vesztegetés(Hlaaluk fõleg, de Telvani is), küldetés végrehajtása (pl. Hlaalu Dram Bero, Sarethy maga, néhány más Redorán is) és a legyilkolásuk (pl. ha muszáj Orvas Dren, a Telvaniak közül pl. Neloth vagy maga az archmagiszter). Az eszközök tehát változatosak, de maguknál az atyamestereknél csak a megnyerés a lehetõség, a többiek kezelését általában sugalmazzák. A legaranyosabb kedvenc atyamesterem Telvani Aryon szvsz., õ ezt mondja (durván idézem): "A megválsztáshoz szükség van minden ÉLÕ tanácstag szavazatára." Aztán az hogy hányan maradnak életben, az már a Te dolgod😊.

ollie
nincs itt senki szerintem, de nyugodtan bribe-oljál orrba-szájba, nem fog ártani

ollie
na, mégis csak jól tippeltem 😛

ollie
még nem

Crokin
Ezek tuti tippek. Bribeold õket sokat. Néha egy kis szivességért cserébe kaphatod meg a szavazataikat.

Repatarurgyán

ollie
próbálj meg nekik sok pénzt adni, és nézd meg mi történik, hátha. ez persze csak tipp volt. amúgy igen a bribe menüponttal lehet. én elõszeretettel alkalmazom ezt a módszert mindenfele.

ollie
fizesd le õket

Sipocz
Onnan látod a Tribunal beindulását, hogy kellemes éjszakai vendéged érkezik egy hányingerbarna bõrruhába bujtatott bérgyilkos képében😊!

ollie

Sipocz
Gonoszkodás: Ollie! külsõségekben egyre jobban hasonlítanak a jegyzéseid egy PC-t reklámozó szendvicsemberhez😊)))!

Sipocz
A piros-feket ing ügyben én meg mégis csak a calderai altmert javallom mégpedig jól felnyomott hozzáállás mellett. Már csak azért is mert kapsz tõle ajándékba az ing mellé egy nadrágot ami 2 v. 3 pont const. értékjavítót is ad😊!

ollie
Hmudának van igaza, amúgy meg Bloodmoon egy nagy sziget valahol északon és igen, felpatcheli az játékot.

Hmuda
A játék alapból engedélyezi az új helyszineket. Ha beszélgetsz emberekkel, akkor kapsz tippeket, hogy hogyan juthatsz el az új helyekre.

(Tribunal: Ebonhearth, egy Adamantium páncélos fickó ad tippeket.
Bloodmoon: Khuul-ból indul egy hajó, a kék ruhás Khajiit adja a jegyet.)

Hmuda
A gyûrû nem akkor sebez, ha ütsz vele, csakis és kizárólag Cast When Used enchant rakható rá. Ha a hatótávra érted a touchot akkormeg ugyanúgy el kell varázsolni mint bármilyen már scrollt vagy varázslatot és annyi, hogy ara fog hatni, aki elõtted áll és lehetõleg karnyújtásnyira.

ollie
nem vagyok az anyád 😊

leírni úgysem lehet csak nagyon bonyolultan. fogd a pénzt, a cuccokat, !MENTS!, próbálkozz, hasonlítgass. ez a nyerõ metodika. én egy fél napot töltöttem a páncélok tesztelésével annakidején 8).

Randal
Ok, értem.

Hjaaaj anyám.
De nehéz ez, de eccer majd megértem😊

Randal
Ok, értem.

Hjaaaj anyám.
De nehéz ez, de eccer majd megértem😊