27013
  • envoka
    Kardból is kétféle van, mindegyikhez külön képzettség tartozik. Páncélt is olyant válassz, amihez képzettséged van.
    35 - 40-es képzettség alatt ritkán van találat.
    Nem elég kattingatni észnélkül. Nyomd a bal egérgombot 1-2 másodpercig, utána üss. Közben nyomd az előre gombot is.
  • Panzerfaust
    Tipikus doomfogyasztó. Olvass vissza, vagy ha ez nagyon megeröltető, hagyd a fenébe. Irtó bonyolult egy játék ez. Sokat kell olvasni. Tényleg sokat.
  • Randal
    Tudod, a nevetséges az, hogy két év alatt annyit se tettél, hogy utánnanézz a játék irányításának, beállításainak és egyebeknek.
    Van egy oylan opció, hogy "Use best attack", magyarul talán "Legjobb támadás használata".

Aztán még ott vannak a különböző képzettségek is, amelyek meghatározzák, hogy mekkora eséllyel találsz el valakit és mekkorát sebzel.
    Fájdalom, ez RPG, nem valamiféle Diablo klón.

Úgyhogy, ha gondolod mégegyszer veselkedj neki a dolognak, mielőtt pedig fikázol valamit, gondolkodj el azon, hogy talán te vagy a balfék.
  • Valka
    Két éve megvan ez a hülye játék, csak arra vártam, hogy elkészüljön a magyarítás, szal' ma felraktam, hogy játszok vele. Szereztem kardot, meg páncélt, meg minden vackot, de amikor küzdelemre került a sor, a hülye karakterem nem talált el semmit, csak hadonászott az orra előtt, szépen suhogott a kardja. Közbe' meg rommá harapdálta egy patkány LOL! Kb minden 20 csapásból ha egy talált, pedig a célkereszt a célon volt. Ez normális egyébként? Mer' ha ilyen a játék, akkor irtó gagyi! Remélem nem így szimulálták a tapasztalati szintet, mert akkor inkább nem teszem tönkre a bal egérgombot
  • peppino3
    köszi pont ara nem mentem
  • envoka
    Erre gondoltál ?
    Egy keskeny földsávon kell odamenni, kétoldalt víz van.
  • peppino3
    JAJ DE VAK VOK MÉG MINDIG NINCSEN MEG VALAMI M BETÜS BERLANG DE NEMTALÁLOM DE BÉNA VOK
  • Randal
    Érdekes karakter valóban. De tényleg alacsonyan vannak a képzettségszintek.
    A tolvaj karakter meg nagyon jól meg tud élni. Annyit tudsz összelopni amennyi elfér:)

Persze inkább a Dremorákat meg az egyéb kis okosokat érdemes irtani, mert rengeteg nagy értékű cucc van náluk:)
  • envoka
    Pedig ott van az, úgy ahogy mondod D.K-re. Pelagiad-tól szinte egy köpésre. A barlang bejáratától szinte látni a település házait.
    Ez küldetés ? Azt a barlangot mindjárt az elején, útban Balmora felé, ki szoktam pucolni. Mondjuk elég kemény ellenfelek vannak bent, a karakter szintjéhez képest.
  • peppino3
    na az orkos küldi után most banditákat éne elintéznem csak nemtaláltam meg a barlangot peligátol D.K re merre van ?
  • envoka
    Részlet a végigjátszásból (Templomos küldi) :
    "...A következő oltár is pont helyben van, méghozzá Vivec palotája alatt. Mielőtt bemennénk vegyünk egy ezüst hosszúkardot, ugyanis a történet így szól: mikor Vivec Mehrun Dagon ellen harcolt, a saját ezüst kardját adta oda fegyvertelen ellenfelének, egy dremorának. Ez lenyűgözte mind a dremorát, mind a népet, amely ennek tiszteletére felhúzott egy oltárt. A palota bejárata alatt látunk egy ötszintes szép „víztárolót”. Ez a Rejté­lyes Csatorna. A rácsokon keresztül lehet bejutni. Keressük meg a 3. szin­tet, menjünk is be. Az összekötő alagútban találhatunk egy ajtót, lépjünk be rajta. Velünk szemben ugyan áll egy szentély, de ez nem az, amiért jöt­tünk. Ez áll rajta: lélegezzünk vizet az ő dicsőségére, s az út tiszta lészen. S, hogy milyen út? Hát ami a bejárat felett van elzárva egy mágikus fallal. Akkor tegyünk is eképpen: ugorjunk a vízbe, s fulladjunk meg. Nem, nem ment el az eszem, tényleg ezt kell csinálni. Mikor életünk elérte a 0-át, egy pillanat feketeség, majd full életen vagyunk s az út is tiszta lett. Menjünk át az időközben ideteremtődött pallón. Látunk egy dremorát (igen, pont azt)., hogy az előzékenységünkrol mi is tanúbizonyságot tegyünk, adjuk oda neki az Ezüst hosszúkardot, majd olvassuk el az oltáron talált szö­veget. Készen is vagyunk!(A dremorának betanított munkás jellege van, hiszen ha benézünk a ládájába, 5 hosszúkardot is találunk..."
  • imilee
    Hali! Van egy kis gondom. Itt vagyok a Rejtélyes csatornában az oltárnál és eiz irja ki "Lélegezd be dícsősége vízét, és az út feltárul." mit akar ez jelenteni. előre is köszi a választ.
  • envoka
    Ha Tolvaj a karakter akkor megél. Egyedül az íjat vettem meg, mert azt nem lehetett ellopni, de azon kívül mindent úgy loptam össze. Meg vannak olyan ellenfelek, akik 20 000-50 000-et érő cuccokat dobnak. Abból pedig már lehet fejleszteni. Ha a játék elején az ember megcsinálja a "Rossz emberek" - "Vérfürdő"-s küldetést, amikor Balmoraban a Tanácsklubban kell kinyírni a rossz embereket, a jutalomból kapott gyűrű is 12 000-et ér, az pedig a játék elején nagyon jól jön.
  • Qwerty4
    Lett volna aranyam, de a biztonság kedvéért nem igazán költögettem trainereknél.Egyébként asszem 7000 valami arannyal zártam a játszmát.
    Meg tolvajlásból úgy vettem észre, hogy nem igazán tudna megélni ebben a játékban az ember.Úgyhogy inkább a harcba fektettem be.
  • envoka
    Elég érdekes összeállítás, Breton/Tolvaj.
    Nemazért kérdezem, de mennyi arany volt a legtöbb ami nálad volt ? Elvből nem fejlesztettél trénernél ? Mert az alacsony szint és a képzettségpontokból erre következtetek. Az igaz, ha magasabb szintű vagy, a szintednek megfelelően erősebb elenfeleket kaptál volna. Dehát te tudod, a lényeg hogy végigvitted (a főszálat).

• Qwerty4
    Tehát sztem érdemes végigvinni nagyonis a főküldetéssorozatot.Mert lehet szerezni mondjuk ami nagyon hasznos volt a nadrág amivel lehet lebegni, villámkardok, amulettek, stb.
    Ami később nagyon hasnzos lehet.
  • Qwerty4
    Nahát akkor a karakteremet itt meg lehet nézni az utolsó csata után:KATT!!!
    Sok cuccot kaptam amik egyébként nagyon jól jöhetnek későbbi küldetésekhez.
  • mabbak
    Igazad volt, mikor visszamentem legközelebb már minden a régi volt, semmi kellemetlen kérdés :)
  • tibor16
    szóval - újraraktam és a végén a magyarítást. Semmit nem kevertem, az eredmény ugyanaz. Vagyis a kért erőd helyett mindig Assarnatamat-ban kötök ki. Rá is mentettem, újra betöltöttem, marad a hiba. Még megpróbálom a plugineket kikapcsolni, aztán már csak az marad, hogy a hiba nem nálam van.
    Ha van valaki, aki szintén a magyarítással játszik, és tart már itt, netán működik a fő propylon mutató, jelentkezzen - megkérem.
  • Randal
    Azért gondolhatnád, hogy fájlokat másolgatsz jobbra-balra, akkor biztonsági mentést érdemes csinálni. plusz ez azért bele van írva, másrészt ha már játszottál más játékkal, akkor már tudhatnád is;)
  • tibor16
    Igen, csak jó lenne valahol ezt a faqban pirossal, vastagbetűsen leírni - mert ha nem elég tapasztalt az ember, úgy jár mint pl én...
  • tibor16
    sajnos változatlan a helyzet - úgyhogy ez nem jött be - most megpróbálom újra rakni (amivel játszom most lementve). Már nem érdekel, ha pl néhány tárgyam eltűnik, csak most már sztném ha reprodukálhatóvá válna a helyzet. Amikor elkezdtem, nem tulajdonítottam jelentőséget annak, hogy a modok hogy és milyen sorrendbe vannak rakva. Volt olyan, hogy nem emlékeztem mi volt már meg és mikor nézegettem a Morro lehetőségeit, ha találtam vmit, kipróbálásként felraktam. Igy aztán volt, hogy már a magyarításban levőt felülírtam angollal és viszont. Különböző textura pakkokat próbálgattam, amelyek felülírtak sok mindent, így már nem tudom mi mit követett. Úgyhogy lehet ezzel is hiába próbálkozom. Majd meglátom.. - mindig tanul az ember... :(
  • Randal
    Probléma csak akkor van hogyha néhány fájlt esetleg felülír a plugin.
    Egyébként nem probléma, de valóban az a tiszta, hogyha új játék indításával kísérletezünk vele.
  • envoka
    Habár azt olvastam, játék közben nem ajánlatos Plugin-t betenni, kivenni (vagy változtatni) mert hátha nemúgy működik a játék ahogy kellene. Ilyeneken változtatni új játék indításánál javasolt.

• Randal
    Ilyeneket lehet találni nem keveset, de vannak igazán különlegesek. Azkat onnan ismered meg, hogy marha sokat érnek és nagyon jó bónuszokat adnak:)
  • tibor16
    nagyon szépen köszönöm (kalaplengetős szmájli) próbálom is...
  • envoka
    Elküldtem. De ha nem kaptad volna meg, Innen is letöltheted.
  • tibor16
    Eszembe jutott vmi - az elején már nem emlékszem, hogy nem-e én kevertem azzal be, hogy rátettem még 1x a master_index.esp modot a magyarításra, csak épp az angol változatot és nem azt ami a magyar telepítőben van. Mert akkor persze, hogy nem működik.
    Ezért lenne 1 kérésem azokhoz akiknek fent van a magyarítás - legyen már vki olyan jó velem, hogy elküldi ezt a magyarításból származó, a játék Data könyvtárában lévő master_index.esp fájlt. Az egész csak 60 kb.
    A címem: tibor16 kukac freemail pont hu
    A segítséget előre is nagyon köszönöm.
  • Qwerty4
    OK, a mai nap folyamán teszek be.
    Amúgy tényleg rengeteg értékes tárgyat találtam, rengetegféle amulettet, kardot, íjat csak mivel nem volt elég fejlett a karakterem nem tudtam felvenni, mert a tárolóképességem az 16-os szinten elég kicsi.Ez sokszor hátráltatott...
  • tibor16
    Most reggel is ezt próbálgattam - akkor viszont valami nem stimmel nálam... Hlormarenben összeszedtem minden kulcsot, amit csak találtam, még a csatornába is lementem, leöltem mindent aki, élt és mozgott, végig néztem az összes ládát. Ha csak nincs vhol, vmilyen spéci helyen is kulcs, akkor felvettem minden kulcsot. A fő propylon mutatóval visszamentem Calderába. Azonban onnan vissza Hlormarenbe már nem tudtam visszamenni, - akármilyen úti célt jelölök meg, mindig Assarnatamat-ban kötök ki.
    Valószínű a magyarosítás kavarhat be. Ha van valakinek ötlete, megkérem ne tartsa magában, ossza meg velem. Ha nem muszáj, nem tölteném az időm a mod-ok tesztelésével, hogy ki derítsem, hol is a hiba.
  • Randal
    Olyan sokat nem hiszem. A legtöbb egyedi tárgyat kóborlások során találod meg. Plusz még se a Tribunal, se a Bloodmoon nincs fennt neki:)
  • envoka
    Tegyél be képet a karakteredről, légyszi. Kiváncsi vagyok, hogy néz ki egy olyan karakter, aki végigjátszotta a Morrowindet. Ha vannak különleges, ritka tárgyaid, arról is tehetnél be képet. Biztos jó sokat találtál.
  • Panzerfaust
    A főkulcsal, bármilyen propilonteremből odateleportálódsz a Calderai fazon elé, ő meg el tud teleportálni az erődökhöz. Legalábis nekem kettő karakterből kettőnél ez volt az ábra.
  • Qwerty4
    Na végig is vittem.Beteljesítettem a próféciát, főszál végigjátszodva, 15 napomba telt. :)
  • Qwerty4
    Szia.Kösz.Hamarosan elindulok. :)
  • imilee
    Hali! elég ha megszerzed a két fegyvert (repesztő kalapácsot és a hasító pengét). Utána mehetsz Dagoth Úr ellen.
  • tibor16
    Elmentem Holmarenbe - ki kellett a földalatti szinten, a rabszolgákon és a tetőn levőkön kívül nyírni mindenkit, - nekem ehhez annyira nincs kedvem - csakhogy meglegyen a kulcs. Találtam egyet, Holmaren kulcsa néven - gondolom ez az. Még azt sem tudom miért ölöm le őket, arról már nem is beszélve, hogy abszolúte nem ellenfelek. Nem lehet ezt másképp meg csinálni?
  • Qwerty4
    A 7 hamuvámpírt mind meg kell ölni ahhoz, hogy Dagoth Ur-t ki lehessen nyírni?Vagy csak elég megszerezeni a repesztő kalapácsot és a hasító pengét?
    Az a baj, hogy pár nyomorultat nem találtam meg, mingyárt végigjátszáshoz kell nyúljak. :(
  • Randal
    Logikusnak így logikus, viszont a játék csak így tudja megoldani az utaztatást, ha egy indexed van.
  • tibor16
    eeeee - nem úgy van, hogy csak az erődből lehet eljutni Calderába és akkor onnan másik erődbe, ha a taggal beszéltem? - bár akkor nem sok értelmét látom. basszus - lehet mégse kellett volna odaadni a mutatókat? Csak arra gondoltam a szokásos teleporttal elmegyek Calderába és onnan tovább.. - nekem így tűnik értelmesnek... áááááá a francba :(