The Elder Scrolls III: Morrowind
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amekkora a lockpick skill akkora értékû zárakat tudsz feltörni. Ha kicsi, akkor nem fog menni a dolog a nagyobb zárértékû dolgokkal.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szerintem hétvégére kinyírom a Morrowindet. 😄
Qwerty4
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Egyébként kinyotittam varázslattal azt az ajtót, egy másik kantonban vettem tekercset és azzal varázsoltam... 😊
Qwerty4
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Qwerty4
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
OFF - köszönöm a komentek törlését, ilyen egy normális topik házigazdája.
Van tolvajszerszmámom, de nem igazán tudom használni.Lehet akkor tanítania kellene.35-ös tolvajkészség nem elég neki? 😄
A szerszámokat egyébként hol lehetne elérni?Van fegyverek, varázslatok.De tolvajszerszámoknak nem látom sehol.
Qwerty4
Inquisitor: Jogos a felvetés, de hibádzik azon a területen, hogy másoknál hasonló gépeken tökéletesen fut.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
A tolvajkulcsokat hogy lehet használni?Vagy Vivecben hol lehet venni valamit amivel ki lehet nyitni egy 50-es szintû zárat?
A tolvajságomat sajnos nem fejlesztettem semmire, ez pedig gáz, pedig tolvaj karaktert indítottam. 😞
Mindegy.Most mit csinálhatnék?Mert a zár kinyitása létfontosságú.
Bûvölõnél lehet egy papírt arra bûvöltetni, hogy kinyissa az 50-es zárakat?
Qwerty4
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ami pedig a hangnemet illeti - lehet valakinek igaza, ha nem a megfelelõ hangot üti meg, azzal nem segít, hanem generálja a hangulatot. Ha, mint SaGa-nak, nem megy a játék a gépe ellenére sem, neki az a világ központi problémája, adott pillanatban, és sztem joggal fordul játékos társaihoz segítségért. Az nem segítség, ha akinek meg megy a gépén (ilyen-olyan oknál fogva) lehülyézi. Nem tudhat mindenki mindent, és ha tudja sem hiszem, hogy joga van más fölött állónak tekintenie magát.
Úgy gondolom, ez egy olyan fórum, ahol normális emberek, leginkább a játékban régi motorosok beszélgetnek a Morrowind nevû játékról és az azzal kapcsolatos problémákról, - normális hangnemben. Jogom is csak mint egy résztvevõnek, annyi bele szólni, hogy szeretném ha ez nem változna. Hiszen, számomra nem mind1, hogy hol és milyen társalgásban veszek részt.
(PiszkosFred: Nyugodtan töröld a hsz-em, ha gyomlálsz, nem kell még emlékezni sem az ominózus "ügyre")
Lehet, hogy a játékban is alapból el van csúszva, de ilyennek még nem találkoztam, azért volt fura.
A Gothic 2 mint példa az elég rossz volt, mivel annál mindenki tudja, hogy maga a motor a rossz, azért lassú még nagy gépeken is, mint a Deus Ex 2.
Az meg, hogy SaGa az adott gépén nem tudja rendesen futtatni a Morrowindet az MGE-vel, az valóban egy probléma, ráadásul érdekes, sajnos az õ kárára.
Most mondhat akárki akármit, de egy gépnek van lelke😊
Ez alatt azt értem, hogy nem midnegy, milyen alkatrészekbõl áll össze, mert nagyon sok minden elfuthat rajta, de van ami nem hajlandó. Anno nekem a Sim City 4 volt az ilyen. Mindenkinél futott, csak nálam nem. Mai napig nem tudom mi a hiba.
Ami pedig a SaGanak intézett hozzászólásodat illeti, nem lehetne néha-néha kevésbé agresszívnak lenni? Én semmi kötekedést nem éreztem az övében, ellenben a tiédbõl csak úgy süt a kötekedés.
SaGa: Remélem sikerül megoldani a problémát😊
Lentebb valaki kérdezte, hogy egy mágust mire érdemes tápolni. Amire akarod gyakorlatilag. minden mágiaosztálynak megvan a maga értelme. Varázslatokból úgyis csak a saját készítésüekkel fogsz menni bármire is, mert azok lesznek oylanok, amik megfelelnek a karakterednek.
Alkimia fontos-e? Gyakorlatialg alegjobb képesség a játékben, majdnem bármiylen hatású löttyöt össze tudsz hozni, példának okáért egy lebegés italt clifracer tollakból, és trama tüskébõl, ezek meg minden bokorba vannak. Mágusnak kötelezõ.
Miylen csillagjegy. Ez is attól függ miylen a stilusod. Van ugye egy ami mégegyszer odaadja manának azt inted felét. Van egy ami mégegyszer odaadja, de érzékeny leszel a mágiára(bretonnal egyik legjobb választás), és van egy ami mégegyszer a dupláját adja, de nem tudsz manát regenerálni, csak lötyivel. Ellenben extrém manát össze lehet akkor hozni, nekem most 425 körül van, az meg már mindenre elég kell legyen.
Szóval teljesen egyénfüggö. Kiindulásnak jók az elõre elkészített osztályok, aztán úgyis belejösz.
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
Szerintem csinálj egy olyan telepítést, ami csak a Better Bodiest tartalmazza.
Egyenként rakd fel a modokat és úgy teszteld a játékot, emrt szerintem valamelyik csinálja a hibát.
nekem minõségi hibát nem csinált, csak vagy spontán kilépett a programból, vagy baromira belassult...
Juteszembe! FONTOS: kell hozzá az MWSE (Morrowind Script Extender) is, mert a beépített scriptjei anélkül nem futnak. Ez nálam nem volt aktív korábban, és lehet, hogy abból adódott a problémám... Elkerülte a figyelmemet a leírásban...
Telepíted az MWSE-t és abból indítod a Morrowindet...
Esetleg az XP-ben érdemes beállítani, hogy a két magot ki is használja azoknál a programoknál is, amik erre alapból nincsenek felkészítve.
Az Nvidia legfrissebb általános drivere van fent, nagyon bivaly videokártyával, hozzá kicsit gyengécske, de a Morrowindhez baromi erõs géppel és olyan haloványan muzsikál, hogy az borzalom. tegnap újraraktam az egészet, az MGE nélkül és így telejsen elogadhatóan fut (nem úgy, ahogy vártam tõle, de szabad téren, sok NPC-vel körülvéve is hozza a 25 körüli fps-t.
Fent van a Vibrant Morrowind, a Morrovind Comes Alive és az NPC Makeover csomag, meg a hozzájuk szükséges egyebek (better bodies, Clothiers of Vvardenfell, Better Heads, The_nnnn_Facepak csomagok). Ez kicsit több, mint ami tegnap elõtt volt és sokkal simább a futása. Nem annyira, mint egy ekkora géptõl vártam, de már megy...
http://www.badongo.com/file/7988614
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
elõre is 1000 thx
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
Na most irány vissza Balmora és a Haalu-ház vezér misszió. 😊
Qwerty4
De azt nem írta, hogy valamit elrontottam volna, tehát ennek a karakternek feltétlen meg kellett halnia.Még ha 100/100-as volt volt a szimpátiája akkor se szavazott volna rám.Kipróbáltam többféleképpen si meggyõzni, szóval halnia kellett.
Qwerty4
SaGa: Valszeg akkor driver. Rakj fel egy általános drivert, ne specifikusat.
Dzsí Pí: Az MGE (Morrowind Graphic Extender) egy program ami segítségével különbözõ vizális beállításokat csalhatsz ki a játékból, persze ha erõsebb géped van.
Lehet vele növelni a látótávot, így nem csak az adott területet látd, hanem a többi cellát is láthatod, persze amennyit meg akarsz jeleníteni ill. amennyit elbír a géped.
Solstheimtõl egészen Vivecig elláthatsz a segítségével😄
Nem vicc.
@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!
Nade, 3 embernek a szavazatát elnyertem.Ott vana 4. Gothren.
Aryon mester Tel Vosban azt mondta, hogy öljem meg, mert sose fogja rám adni a szavazatát, megtettem, de nem írt semmi naplóbejegyzést, hogy sikerült volna a feladat.
Mit kell csinálni?Vissza kell menni Tel Vosba Aryonhoz és õ avat vezérré?Vagy esetleg mit hibázhattam?
Qwerty4
Tényleg újra rakom az egészet és szépen sorban rakosgatom föl a dolgokat, az mge marad a végére és majd meglátjuk.
Egy gyanusítottam még van: a 9900gt, illetve az õ drivere, ami sokáig igencsak bugos volt. leghet, hogy még mindig nem tökéletes. A stalkert pl csak ablakban tudja jól futtatni, full screenben (ahol pedig még gyorsabb lenne, mert a felbontása azonos az ablakéval) egy nagy, sötét sárga folt az egész...
Én tesóm kétmagos laptopján próbáltam, ennél gyengébb videókártyával és jól futott.
Igaz, az árnyékokat érdemes felére venni ill. az aAA-val és tsaival is csínján bánni.
Csinálj szerintem egy defragot mondjuk a JKDefrag nevû progival. Meg adj neki 1-2 giga virtuális memóriát.
Esetleg rakd újra a gamét és úgy állítsd be az MGE-t. De a 3.3.2-es verziót mert neked az kell. Onnantól remélem nem lesz gond.
Az tény, hogy már nem a video, hanem a processzor/ram a szûk kerezztmetszet, de az max a crysisnál és hasonlóknál bukik ki, ne már a Morrowindnál. Ugyanitt az oblivion, a stalker, a witcher megy szépen, full grafikán (az obli addig, míg textura packokkal fel nem borítom), pedig egyik sem kis igényû.
Inkább olyan gond lehet, hogy a játék egy korábbi környezetre van felkészülve és nem bír az újjal, illetve a MGE kissé elszállította. Esetleg ennek az iniében is kellenének olyan beállítások, mint az obliban a memória kihasználást tummingoló setek, csak nem találom õket. Délután újrarakom a programot az mge nélkül és meglátom...
Nézd meg, hogy milyen modokat raktál fel és azt is azok mekkora méretben készültek, mármit grafikában.
Az MGE használatánál meg nézd meg a winkler Stúdó által készített videót, bár gondolom tudod hogy kell distant landet készítened.
Ott viszont fölösleges 2-3 cellánál többet betöltetni ill. 10-15-nél messzebre látni.
Az FPS Optimizernél kapcsold ki az FPS értékre beállító cuccot, felesleges. A távolságot add meg a maximum értéknek és rendelj hozzá két billetyût a távolság állításához.
Aztán próbáld ki a játékban és memlátod növekedni fog😊
Ez az, pakolgass csak DX10-eket aztán meg mindenféle XP csodadoktort aztán semmi sem fog menni lassan a gépeden.
Van egy kis gondom, amire nem lelek gyógyírt...
A gépem: AMD64 3200+, 2 GB RAM, egyebek. Került bele egy NV8800GTX, 768 MB RAM-mal. Kicsit overkill ehhez a géphez, de majd javul az arány. Ami bosszant: elõszedtem a Morrowindet (elõször az obliviont, de azt fullra húzva kiderült, hogy már a korábbi, 8600-as zsugának is kicsit kevés volt a proci, így vissza raktam a dobozba), felraktam, ráhúztam a graphics extendert, csináltam distant texturákat, és amikor elindul a játék (vagy régi mentés betöltése, vagy új indítás), szépen kilép.
Leszedtem a MGE-t (elõször csak a distant könyvtárat, már akkor sem lépett ki), így megy, de valami iszonyat lassan. Pár éve a PIV 1.6-os gépen, 512 MB RAM és egy Ati 9200-as kártya kiséretében jobban futott. Sokkal. Pl ha felrakom a Morrowind Comes Alive modot, az FPS valahol a 2-15 között kódorog, a sok NPC miatt...
Nézegettem pár optimalizálós oldalt, de nem sikerült rájönni, mi a baj. kínomban már a DirectX 10-et is feltoltam (itt jegyezném meg: már van XP-re is, letölthetõ), de semmi jó. Ha kikapcsolom a MCA-t, akkor 15-50 között jár az FPS. Azért ettõl kicsit többet kéne hoznia ezen a gépen...
Az FPS optimizert bevetettem, az teszi a dolgát, de nem jó, mert annyira leveszi a látótávot az fps érdekében, hogy az már egy októberi estének felel meg, nagy köddel. Merre kutakodjak? Ennél az Oblivion is jobban fut, a Qarl 2 texturákkal, full FCOM COnvergence moddal...
Nem vagyok benne biztos, de mintha régen lett volna valami segédprogram, ami kiirtotta a felseleges texturákat a programból, ezzel javított a futáson. Csak egyszer kellett rátolni a telepített programra, nem mindig, mint az FPS optimizert. Vagy keverem az X3-mal?
Most következik a nagyházak egyesítése és azután istentudjami. 😊
Qwerty4
És végre megvan az 5. próba háromnegyede. 😊Persze úgy, hogy még nem csináltam végig a 4. próbát.
Qwerty4