The Elder Scrolls III: Morrowind

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Ja, pont most lattam. Hat akkor sok embernek fog pici szomorusagot okozni...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Bandew
Ez a honlapjukon van.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

PiszkosFred
Szep lista, picit elszallt valakinek az agya mikor ezt kitalalta... vagy ez komoly?

Bandew
Ájjj a francba! Kár volt megint elnéznem a Memod honlapjára. Most megint mindjárt beleõrülök, hogy nem játszahtok még vele! :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Sajna nekem kb fele ilyen a gépem. AZon nagyon akadna _Atti_?

Bandew
Jaja, itt van az ajánlott konfig a modhoz:

Recommended Requirements:
OS: Win2K Pro with RAM: 1GB (or more) DDR 2700MHz (or faster)
Proc: 3GHz ( >= 3GHz ) (AMD 64-FX highly suggested)
Media: 48x (or faster) CD/DVD-ROM Drive (for vanilla MW CD's)
HD: 2GB (or more) Free Space
Swap: Static Swap File, unmanaged, +1024MB more than your total system RAM for both MIN and MAX
DX: DX8.1 (included w/ vanilla MW)
Snd: SB Audigy 2 Platinum (or better)
GrFx: ATI Radeon 9800XT 256MB (or better)

PiszkosFred
mint=mind

PiszkosFred
Mivel a memodban, az elmondottak szerint komoly hangsulyt fektetnek az optimalizalasra, igy ezt a temat sem art kivesezni, gondolva a laikus emberekre. Igy legalabb az ember tudja majd mire szamitson, mind jatek, mint technikai szempontbol.

másütt kellene ezek megbeszélni, vannak rá topikok!

_Atti_
Igen..
de nem ez a lényeg a tv az más..ott jön egy adás azt kész..
nem szaggat mert épp egy látványos robbanás van benne😊))
de a grafikus kártya dolgozik😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Bandew
FPS=Frame per sec, ami magyarul annyit tesz, hogy másodpercenkénti képkocka.

_Atti_
ehh..ez nemégészen igy megy az Fps azt jelenti a grafikus kártya hányszor rendereli be a megjelenitendõ stuffot 1 mp alatt..
minnél nehezebben renderel a kártya annál kisebb az érték..
és ezek az értékek(Szvsz) nem folyamatosak..ha az lenne akkor 5 Fps is egész jó lenne pedig ha belegondolunk az má igencsak gyengus..

nem, mert rááll a szemem de ha valami jobbat nézek akkor látom a különbséget 😛 😊

Bandew
Tehát azt akarod mondani, hogy a TV-n, moziban, meg a gépen nézett filmeket mind akadozva látod? :-D

nyomj egy pörgõs fps-t 35-ön aztán vedd vissza 25-re és te is látni fogod a különbséget, a 35 sokkal "simább"

Bandew
Persze nagyon kicsi tartományon belül természetesen van eltérés, hisz emberek vagyunk nem pedig gépek, de 15 FPS az már nagyon sok.
Azt még elhiszem, hogy 24 vagy esetleg 25 FPS-nél még akadást látsz, de hogy 35 FPS-nél...

van egy csomó ember aki idegbeteg lesz az elektromos szúnyogriasztótól mert HALLJA, pedig a többség számára érzékelhetetlen
az emberi fajra nincsen ipari standard, nagyjából be lehet lõni az érzékelési határokat de rengetegen kilógnak így is

Bandew
De az más. Ahhoz azt kéne csoportosítani hogy nem mindenki lát jól.
Viszont ahogy a látásnál, a hallásnál is van egy bizonyos frekvenciatartomány, ami alatt és felett nem hallunk.

dobjátok fel ezt a témát bármelyik fps topicjában és elég érdekes válaszokat fogtok kapni 😊
a 24 csak átlag, ettõl mindkét irányba vannak eltérések
azt se lehet kijelenteni hogy pl. MINDEN ember pontosan 5314 méterrõl látja és hallja meg a repülõgépeket

Bandew
Igen az áramköri frekvenciát, de a frekvencia sok mindent jelent, hisz minden ami ismétlõdik frekvencia.

A frekvenciát Herzben merjük, és az 80 fölött jó a monitoron, de az optimális 100

Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]

Bandew
Ahhoz, hogy ne akadozzon igen, viszont a szemnek egészségesebb... ez nem jó kifejezés, inkább nem annyira káros, ha nagyobb frekvencián megy.

Nekem a 15 FPS szaggat, de nem zavar (csak ha vmi akciódús FPS-t nyomok), 24 teljesen jó, mint a TVben, pl. most a TVtunerem 13 FPS ír ki, és "mozgókép"-ként érzékelem

szóval azt mondod hogy a játékokat elég lenne 24 fps-ben futtatni 😊

homo sapiens Mark II
Csernobil betett sokunknak 😄DD

Tel Naga alsó szintjén egy beugró asztalán van egy könnyen lopható

Bandew
Akkor te valamilyen különös mutáns faj vagy, hisz az emberi szem alapvetõen úgy mûködik, hogy ha másodpercenként 24-nél több képet lát, azt mozgóképként érzékeli.

Kérdés: Honnan tudok grand soul gem-et szerválni? Már minden meg van egy golden saint lélekhez, csak az nem...

nem vagyunk egyformák, ez olyasmi mint az abszolút hallás
én speciel 35-40 fpstõl már nem látom a különbséget de az alatt szaggat 😊

David2
most próbáltam ki, lagújabb, 1.96 verziót. Néhány láma dolgot azért benne hagytak:
1. felülrõl nézve eléggé hülyén van megoldva a látótávolság
2. ha pauséban vagy(legyen az alvás menüje, jobb klikk) a látótóvolság mindaddig fokozatosan csökken, míg csak az orrodig látsz el

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

FPs ügyében: a filmeket 24 FPSben adják, és nem szokták azt mondani rá, hogy akad. Tehát sztem annyi elég.

Bandew
Hamarosan (legalábbis remélem) jön a Middle-Earth mod!

Ch_Slater
üdv ujra. már aki emlexik még rám tavalyról. az utobbi 1 évben jelent meg valami emlitésre méltó mod?

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Bandew
A PiszkosFred aláírásában szereplõ honlapról.

PiszkosFred
Nekem irta, egy korabbi kommentemre. Nem lesz tobb off, a tobbit privatban vagy emailben folytatjuk, sorry.

PiszkosFred
Igen errol beszeltem. Ezert szoktuk kerni inkabb txtben vagy sima mezei html formatumban, standard htmlkodokkal.

Honnan tudom letölteni azt a térkép programot, amiben ha beírok egy város nevet megmutatja hol van.
ez nem mod hanem egy külön program amit még a Morro indítása elõtt kel elindítani
ha használsz Morrowind Enhancedet akkor annak a startablakában be/ki lehet kapcsolni
én csak rövid ideig és csak arra használtam hogy a látótávolságot kitoljam a duplájára, a többi funkciót békén hagytam
sajnos a gépem nem bírta, a városokban pl. Vivec játszhatatlanná vált az egész

egy próbát megér. lehet uninstallálni, vagy simán visszaveszem elõle a pipát a modoknál?

_Atti_
errõl van szó Fps optimizernél..
eléggé összevissza megy ez a dolog..
ha lerögzited akokr Fps vesztés van ha meg hagyod hogy csinálja a dolgát akkor meg egyszercsak ködben vagy másszor meg 2 centivel odébb látsz..

kicsit rizikós gyengébb gépen mert ha csata van akkor az fps nyerésért cserébe NAGYON vissza tudja rántani a látótávolságot napsütéses tájból hirtelen tejfölszerû ködbe

30-tól felfelé már okés az fps

mi az a minimun fps, amivel még nyílt terepen azt mondom hogy zökkenõmentesen fut? mert akkor arra állítom be. csatáknál biztosan belassul majd, de hát akkor meg nem a tájban fogok gyönyörködni

ollie
A lényeg, hogy beállítod a min fps-t, és ha ennél nagyobb, akkor növeli a látótávot, ha kissebb, akkor csökkenti, tehát a látótáv dinamikusan változik az fps függvényébe. Jó kis progi!

ollie
hát nem sajna...

Bandew
Az tök mindegy, a Morrowindban nem érdekel csak a memodban. :-)

ah, jó hogy mondod. én úgy tudtam hogy csak arra jó, hogy ha nagyon lesik az fps, visszaveszi a látótávolságot. köszi az infót!

a Morrowind FPS Optimizerben asszem a gyári limit háromszorosát is be lehet állítani látótávolságnak

már ha a reges email és amit a hozzászólásába beírt egy és ugyanaz, hiszen izé@akármi.hu emaillel is regelhetett 😊
na mindegy hagyjuk a lényeg hogy meg lett torolva

Kell egy 3,5ös proci, egy ati x800 XT, 2048 DDR RAM, és átlátod egész Morrowindet 😄

Bandew
Na jól van, de ahhoz, hogy lásd a hegyeket még 5x akkora látótáv sem elég. :-)