1217
Élet a Wizardry 8 után ...
  • Tovi
    Na lássuk sorban:

1. Majd ha eljutsz a troll bányákhoz, akkor beszélhetsz az előző troll haverjával, ha ez megtörtént, akkor ARX városában a királyi kastélyban lévő kígyóhölgy ad egy könyvet. Azt visszaviszed neki, és voilá....
    2. Most még sehogy nem tudod. Majd a későbbi játékmenetben Shiny megmentése után az annyja mondja meg.
    3. Szintén korai. ARX királyával beszélni, aki elküld a Troll királyhoz, az meg elküld a goblinokhoz. Na akkor enged be egy Goblin, aki a Trolloknál az udvaron áll.
    4. A Troll város bejárata mellett (ahol még nem engednek be) elmész jobbra a pálya sarkába, és ott van az átjáró Arx városába.

Kérdés????
  • Faki
    Ehhj, most látom, hogy már leírták mi a megoldás, hiába késő van és tanulnom is kéne :)
    Nah megyek inkább tanulok, de nemtom van e értelme most... ehhm qrva vizsgák.
  • Faki
    Nah nekem ugyan nem Geforcem van, de hallottam olyat, hogy ha bekapcsolod az FSAA-t vagy az Antialiast, akkor lépnek fel ezek a problémák. Szal kapcsold ki, ha netalán be lenne kapcsolva!
  • Was
    Vegre en is. :)
    Eddig nem hasznaltam a G meg H betuket, de most muszaj volt egy kicsit "diablo"-sra venni a figurat, el is fogyott vagy 20 life-potionom.
    En a Mass paralizalast hasznalgattam, meg beszoritottam egy sarokba.
  • M.A.D.
    és a bump mapping nem gáz egy Gef2Ti64MB-oson?
  • BlaBlus
    En a merges pokkal voltam igy a Kristaly banyaban :))
  • BlaBlus
    Jah, ott szenvedek a Cryp -tben, ahol karokat kell huzgalni egy labirintusban, hogy bejussak a egy kor szobaba ahol tomb -ok vannak, a sorrend is szamit a karok huzgalasaban, vagy csak kihagytam egyet? Vagy esetleg egy kart tobbszor is meg kellene huznom??
  • BlaBlus
    Nagyon kiraly ;)
  • D(r)EADLOCK
    Gothic!
    nekem ugyanez volt..vert hugyoztam mire rajottem mi a gaz...pedig halal egyszeru:
    ki kell kapcsolni az anti-aliasing ot......
  • Randal
    Hali!
    Légyszi írj már egy emilt, hogy mi a helyzet!!!!
  • M.A.D.
    a 41.09-es jó driver. stabilabb, mint a most kijöttek.
  • gothic1
    Detonator 41.09, eddig mást még nem próbáltam.
  • Detori
    Milyen driver-t használsz?
  • gothic1
    Olyan gondom van, hogy lecseréltem a videokártyát egy AbitGeForce4 ti4200-re és ezekután nem működik az Arx Fatalis menuje. Pontosabban működik, csak nem látom a szövegeket, és ugyanez van minden játékon belüli menüvel, szöveggel.

Találkozott már valaki ilyen problémával?
  • Detori
    Én elintéztem...
    Fireball vagy Inut's Magic Bow nagyon hasznos volt, amikor pedig magához húzott a Negate Magic varázslattal próbálkoztam.
  • Was
    A fogonoszt (Akbaa)lenyomta mar valaki? Eddig haromszor ugrottam neki, de 10 perc utan mindig elintez. Erdemes tamadovarazslatokat is hasznalni, vagy csak adagolni kell a karddal?
  • M.A.D.
    egyre jobban tetszik ez a gamma.
    igaz, össze-vissza lehet öldösni, de nem éri meg.:)
  • TheZsenyka
    Na, én addig cselezgettem a szörnyet amíg egyszercsak magától semmivé vált és soha többé nem jelent meg... XP-t persze nem kaptam... :)
  • TheZsenyka
    Mindenképpen úratámad? Akkor is ha lávába csalod?
  • TheZsenyka
    "Na szóval ezzel is ki tudod vasalni a szörnyet, de amint tovább mész, az egyik járatból újra támad!Érdekes..."
    Nem értem, miért vagy ilyen fantáziátlan... az egy másik...
  • Dynamic
    Nem egészen.
    Tehát arról van szó hogy a kisebbik szobában van egy kar(érdekes nekem mindig utánam jött és ha nem cseleztem ki, kinyírt)azt meghúzod, minek következtében a nagyobb teremben-ahol fel tudsz mászni a rámpára-a lenti kar is müködtethetővé válik.Nomármost ha ezt meghúzod kinyílik a mellette lévő kis rácsos padlórész amiben láva van.Na ide kell csalni a szörnyet!!

Érdekesség vagy bug(?):
    Ha van olyan elektrobiszbaszod(kékkristály szerű valami) amivel betudod kapcsolni a gépeket, akkor a rámpán lévő karral a terem közepén lévő hidraulikus kalapácsot működtetni tudod(erre amúgy is szükség lesz később-mithrillt aprítani).
    Na szóval ezzel is ki tudod vasalni a szörnyet, de amint tovább mész, az egyik járatból újra támad!Érdekes...
  • TheZsenyka
    Nagyon köszi a helpet Dynamic! De mint ismered a mondást, ha a kisujjadat odatartod, nem ritka, hogy a karodat is letépik... :) szóval sikerült berombolnom a bányába, ahol egy csúnya nagy monszta elkezd üldözni... nem megölhető, erre hamar rájöttem... egy darabig elszelelek előle, de egy idő után mindenképpen sarokba szorít. Van egy szoba, ahová nem tud bejönni. Itt van egy meghúzható kar, de semmit sem nyit ami látható lenne. Feltételezem, hogy be kéne csalni a monsztát és kiosonni a szobából, de ez eddig nem jött össze, mert itt már nagyon gyorsan közlekedik a lény. Természetesen MAGIC IS NOT PERMITTED úgyhogy nem tudom gyorsítani magam. Sejtem, hogy a lény valójában a későbbi csodakardom demonstrációs alanya lesz (milyen okosz vagyok) és ha meglesz a rulez kardom akkor simán lealázom vele a szörnyet, de ehhez tovább kéne jutnom ebből a szobából (itt van a lépcsős emelvény). Arra már rájöttem, hogy ide nem tud felmászni a lény (vagy nem akar). Sajnos nem tudok megépni előle... HELP!
  • Dynamic
    Ha tudsz neki valami tárhelyet vagy szervercímet, akkor feltöltöm.
  • Dynamic
    A dwarf bányában kell előállítanod.Kell majd hozzá azt hiszem egy mithrill több,2 nyersvas tömb, meg kardforma.A törpék kovácsműhelyében lévő géppel kell majd megcsinálni.
  • TheZsenyka
    Mit kell csinálni ha már megtudtam hogy varázsfegyverre van szükségem? A kígyócsajok dumálnak róla hogy vigyem vissza hozzájuk enchant-re ha megvan de elfelejtik elmondani honnan szedjem elő vagy hol csináltassam meg...
  • D(r)EADLOCK
    Xian!
    szerintem a leghatasosabb ha ugy mesz oda hogy tele vagy mana illetve life potionokkal. es megallas nelkul nyomod ra az INCARNATE varazslatot---- cast, kozel mesz,elsutod majd elszaladsz ezt egy joparszor el kell jatszani turelemjatek de kinyiffan egy ido utan
  • Dynamic
    Erre nem tudok különösebben taktikát, mert az sem mindegy milyen tipusú a karaktered(harcos,varázsló), milyen szintű.Csak azt tudom mondani használd folyamatosan a gyógyító varázst és kitartás.
    Amúgy oda akkor is ráérsz menni, amikor már megvan az Ylside vérted meg a dwarf bányában előállított mithrill kardod.És azért így már lényegesen könyebb.
  • M.A.D.
    na, bakker. előbb megöltem a trollokat, azt mot a goblinokat...asszem felcseréltem a dolgot.:)
  • Detori
    ...and you not working!
  • Detori
    Goblin Lord angol nyelvlecke:

"Me teach you what fighting about"
  • BlaBlus
    Imadom ezt a gama -t :)) Csak sajna nemsokara vegig viszem :(((( Nem tud vki javasolni vmi hasonlo kaliberu RPG -t?
  • Northern Lights
    Köszi a segítséget Dynamic, de megoldottam már másnap reggel, aludni kellett egyet rá. :)

Egyébként valaki megértette azt a viccet, amit még a játék elején mesél az egyik goblin a másiknak, amikor az veszít a kártyán?

Nagyon füleltem, de pontosan nem értettem meg.
    Egyébként hatalmas poénok vannak a játékban végig, különösen a goblinok szövegelései nagyon jók!

Üdv. Northern Lights
  • BlaBlus
    Koszi! Megtalaltam :)
  • FREAK
    thx!
  • Detori
    Yes
  • Dynamic
    Itt van lent a segítség.Bocs, hogy egyelőre nem írom le mert, kicsit hosszú.Igaz ez angolul van, de ha nem érted, szólj!A varázslat működése nem hiba.VAn egy tábla ami figyelmeztet is erre("no magic effect" vagy valami ilyesmi)

Leírás

Ebből is a "Level 2 - The Temple of Akbaa" a lényeges.
  • FREAK
    skacok, patch után működnek a savegame-ek??
  • Northern Lights
    Sziasztok!

Kellene egy kis segítség!
    Szóval ott akadtam el, hogy 3 kart kellene meghúzni, hogy a "Security System"-et kikapcsoljuk.
    A gond az, hogy sikerül is meghúzni mindet, de a meteorhoz vezető út nem akar előkerülni.
    Jól gondolom, hogy ott kellene átmenni ahol ilyen nagy szeletelő kerekek vannak, alul meg vér, és nem lehet használni varázslatokat?
    Lehet, hogy valami bug lenne?
    1.15 patch rajta van.

Légyszi segítsetek, mert qurva jó egyébként a játék!
    Köszi.
  • Detori
    Én is remélem, hogy lesz második rész, sőt...

A Gamespy készített egy riportot Raphael Colantonio-val az Arx egyik készítőjével:

http://www.gamespy.com/interviews/november02/arxfatalis/

Itt azt mondja: We're working on two concepts at the moment - one being Arx2. We'll see later this year what exactly our plans will be. Right now, it's all undecided.
    ...szóval majd meglátjuk!
  • Detori
    De van ott zár is, bár eleinte én sem találtam meg... (thanx yellowcab!)
    ...Ugye ott próbálkozol ahol az Akbaa templomában megmentett lánnyal találkoztál (aki elvitt a Rebel Camp-be)?

Ha megvan az ajtó annak bal oldalán kb térdmagasságban keresd a zárat (használj night vision varázslatot úgy biztos meglesz). TUTI OTT VAN!