5264
Mit tudtok róla?
  • oder hano
    aha. hát majd kiderül. Remélem lejön ma. És azt is remélem hogy az idelyi pályák lesznek benne...
  • forzaferrari
    sürgősen kellene a válasz plz
  • macleody
    A Vazalm 2009 az maga a játék, nem az alap GP4-re kell felrakni. A letöltött fájlokat kicsomagolod egy mappába /ha exe mind akkor csak rákattansz mindre egyesével/ és már indíthatod is a GPXPatch-el.
  • oder hano
    Crome és a Vazalm vmódot hogy kell fölrekni? most szedem le arról a linkről ami az egyik hsz-ban volt. csak utánna kéne egykis help a fölrakáshoz. Eddig csak a GTASA-ra raktam dolgooat. bár az könnyű volt. lehet hogy ez is az lenne ha tudnám hogy kell...
  • forzaferrari
    hello!

nemtom h jó sorrendbe raktam fel-e a dolgokat(az info a grandprixgames.org oldalról van):

1. install GP4
    2. install microprose offical 9.6 patch
    3. change GP4.exe file for with the decrypted one(version 1.02)
    4. install gpxpatch392.exe
    5. install ZaZ Tools Beta 5 and check for updates
    6. from CSM option panel disable original wad and exe check

ha 2006-os modot telepítenék(nekem az is kell):

7. install the 2006 mod
    8. install in correct order:
    PLUS Trackpack
    2006 Trackpack
    2007 PLUS Season Update
    9. launch the mod

a kérdéseim:

így kell normálisan telepíteni?
    mit jelent a 3. és a 6. pont?
    mit csináljak updateléskor valami proxy meg firewall(tűzfal) hibát ír ki és nem tom mi az...

már kipróbáltam ezt a telepítési módot, de ugyanolyan minden mint az előtt, mert csak a 2003-as mód fut rendesen, a többinél meg minden autó fehér, csak a pilóta sisakja, kesztyűje, kormánya volt helyén, sőt a 2005-ös Tony módban a 2001-es kocsik textúráját használta fel és elég hülyén néztek ki az autók...
    a 3. pontban leírtat úgy csináltam h a decrypted gp4.exe-t a patchelt gp4.exére ráraktam és kicserélte a 2-t...

szal plz segítsetek nekem
    megköszönném nagyon!!
  • Crome
    Igen, a burnout valóban úgy megy, ahogy leírtad, remélem tényleg segít azoknak akik eddig nem tudták.

Általában a letöltött autókhoz tartozik egy read me fájl, ami leírja, hogy milyen progival és mit milyen sorrendbe csinálva kell berakni egy új kocsit.
  • oder hano
    kösz a oldal. találtam ott 1 autót amit be akarok tenni a nem létező csapat helyére. csak nem tudom autót hogy lehet lecserélni?
  • oder hano
    kösz. akkor meg is nézem ezt a Gp4Tweak-et. már letöltöttem egy Vazalm 2009 -módot csak nem tudom hogy kell fölrakni. De legalább ezt a kipörgés utáni visszaállást sikerül megcsinálni 1-2 mp alatt :) csak hogy eddig nem jöttem rá az kész csoda. de sikerült. ha gyorsan akarunk visszaállni és a menet iránnyal szembe állunk akkor csak a vasat kell visszapördíteni az meg egyszerü. Amikor a N-be vagyunk akkor adunk neki gázt közbe azt a gombot is nyomjunk amivel visszaváltunk . addig nyomjuk a 2 gombot míg a lila és a kék teljesen föl nem megy. utánna a visszaváltó gombot elengedjük de a gázt még adjuk neki utánna egyből kanyar és röktön a helyes írányba áll. nekem minden az alap beállításon van. na röviden. gáz + gyorsan pace utánna pace elenged gáz marad utánna egy kanyar és kész is vagyunk. Hát leírni hosszabb mint megcsinálni. hát remélem lehet érteni.
  • Crome
    Bocsánat, gépközelbe=gépközelben! :-)
  • Crome
    Kicsit nem voltam gépközelbe, de válaszolnék néhány kérdésre:

Egy nem túl régi hozzászólásomban van egy link, hogy hogyan lehet GP4-ben az induló csapatok számát csökkenteni, tehát elvileg nem muszáj egy nem létező csapatot berakni.

Szintén belinkeltem egy progit, Gp4Tweak a neve, azzal teljesen ki lehet kapcsolni a maradék irányítási segítséget is.

Jó mod-nak pedig attila46 1764-es hozzászólását ajánlom, ott megtalálni mindent, ami kell...
  • oder hano
    netán vki tudna vmi jó módot?
  • oder hano
    na végre letöltöttem egyet csak nem tudom fölrakni. :S
  • oder hano
    csak nem találok sehol a GP4 Patch-ez sehol módot. pedig már a F1vietnam.com.on is voltam amit annyira mutogat a betöltésnél.
  • Szilardk
    Ez a kilépős dolog engem is érdekelne, mert nekem is álladóan kilép! még amikor a 2007-es vazalm moddal játszottam ritka volt h kilépett, de aztán egyre többször, de nemtudom h miért! aztána 2008-assal szintén sokszor kilép, a 2009-essel szintén sokszor! Nem tudom elképzelni h mi lehet a gond! azóta kb 20x új xp de egyikkel sem jó meg 20x új GP4 alap játék!!!
    És kilép! van h az első körben van h a közepén, de van h végig tudom játszani! aztán a következő pályán lép ki
  • White Falcon
    A 2009-es MOD valamelyikét töltsd le, ne a pályákat.
    A játék 2001-ben készült akkor még 11 csapat volt, ma sajnos csak 10 csapat van( Na de jövőre!), ezért a modok szerkesztői vagy mondjuk visszateszik a suzuki team-et, vagy a jövőre esedékes USA csapatot. Légy ügyes oda tegyél be 1 saját csapatot, saját autót, és a performance file-ban írd át a neveket, stb.....
    Ha nem tudsz jól visszaállni a pályára, használd az F3 gombot! Ez autómód irányba állítja a vasat...
    Amúgy ha megy szembe: fék, rükverc, kormány kiteker, volgáz, visszaperdül...
  • oder hano
    daddy pontosan honnan töltöd le a pályákat? mert én már vagy 3 hete próbálom letölteni az idelyi pályákat?

hát a kers is szemétcség. Van amikor kanyarba nyom rá amikor fékezek. de az is lehet hogy semmit nem használ mert ha nem nyomom a gázt és fogy a kersz a kocsi meg sem mozdul.

én hiába állítom át az írányítást mindig visszaugrik az eredetire.
    meg az is fura hogy van benne egy ilyen autó hugy USGE ami az idelyi idénybe nincs is. sebaj legalább többen versenyzünk Jah igen nem tudja vki hogy nem-e lehet e ezt a gép segítő irányítást.? mert idegesitő ha úgy pördülök ki és a pályán szembe vagyok nem tudok megfurdulni mert megy a menetíránnyal szembe.
  • Crome
    Nem tudom a kilépegetéseknek mi lehet az oka, nálam eddig még 1x sem lépett ki, pedig Vista alól játszom.

A főmenüs zenét le lehet cserélni. Bármilyen mp3-ból konvertál zenét, a Background music editor, ami itt megtalálható:
    http://www.gp4italia.org/en/area-file-download/gp4-editors/
  • Thestalos
    Üdv!

Sikerült beállítanom a billentyűzetet, na meg az autót is.
    Ezek megoldva.
    Más probléma: néha kilépeget, ami elég zavaró
    Meg amit furcsának találok, az a főmenüs gagyi zene. :)
    De már alakul a dolog, ez a fő lényeg.
  • Crome
    Na, szóval az előbbi hozzászólásom javítva: Mondjuk nem tudom, hogy vajon az F1C-ben van e KERS és ott el lehet e érni valamelyik gombbal.
  • Crome
    Tudtommal nincs olyan panel. Másrészt pedig szerintem ahhoz, hogy egy gombnyomással tényleg KERS hatást érjünk el, kicsit programozásilag kéne belenyúlni a GP4-be. Mondjuk nem tudom, hogy vajon az F1C-ben vajon e KERS és ott el lehet e érni valamelyik gombbal.

Nálam lehet az kocsikat beállítgatni 3.93-assal.
  • spect16
    Sorry, csak tippelni tudtam.
    Hud panelokat nem is dobtak ki, amivel lehet manipulálni a KERS-t?
    3.93 engedi a setupolást?
  • Crome
    Na, pont most találtam egy fórum hozzászólást, és ott azt írja az illető, hogy a KERS-t a GP4-ben a gép kezeli, tehát nem lehet egyénileg nyomni neki. :-S
    Egy másikon meg azt, hogy nem is működik, csak egy grafika, hogy élethűbb legyen a 2009 szezon.

Végül még egy dolog Thestalos kérdéséhez: Az autó beállításai nem tudom miért nem elérhetőek neked, mert az viszont tényleg simán állítható kéne, hogy legyen.
  • Crome
    Billentyűzet kiosztás változtatása a GPxPatch legelső fülén, alul az "Edit key binds..." gomb megnyomásával. Esetleg a GP4 könyvtárában található gpxdata könyvtáron belül lévő keys.ini fájl editálásával.

Ha enabled-re van rakva a no_kers_driver_1, akkor nem inkább pont az lesz, hogy nem fog működni a KERS?
  • spect16
    Talán de nem biztos:
    Gpxpatch -t megnyitva, a GPxCinfo-ban kellene lenni egy Kers panelnek? Ha van, edit-tel megnyitni a szerkesztést és a "no_kers_driver_1"-t enabled-ra állítva leokézni(no_kers_driver_1-t csak tippnek írtam nem tudom, hogy működik e)
  • macleody
    Bill kiosztást a gpxpatch-ban állítsd.
  • Thestalos
    Üdv!

Kipróbáltam ezt a Vazalm 2009-et, de számos idegesítő dolgot vettem észre.
    Nem engedi a billentyűzet átállítását, mert az erre szolgáló gomb szürke, vagyis nem kattinthatok rá. Ez a helyzet az autó beállításánál is, azt sem engedi. (az alapbeállítás használhatatlan)
    Szépnek szép, és ezek a külső újítások is tetszenek (ki, milyen távol van, stb.), de amíg nem tudom beállítani a billentyűzetet és az autót, addig használhatatlan marad.
    Másnál is előfordult ez a probléma már?
    Van valami ötletetek?

Előre is köszönet
  • Thestalos
    Üdv!

Már megvan a probléma. Visszaolvastam. Ugyanazt a hibát követtem el, mint Crome.
    Minden egyes tömörített fájlt egyesével ki kell csomagolni. (míg én azt hittem, hogyha indítom az elsőt, az már elég)
  • Thestalos
    Üdv!

Ahogy írtátok leszedtem az alap vazalm 2009-et, felraktam, majd az updatet is feltoltam.
    Viszont amikor el akarom indítani a játékot, hibaüzenettel kilép.
    (fekete képernyő, pár másodperc, hibaüzenet, leáll)
    Mit javasoltok?

Előre is kösz
  • Crome
    Helló!

Nincs mit! Akkor biztos lehet, de ha netán rájössz, vagy valaki, akkor szívesen veszem majd az infót! :-)
  • pytho
    Szia!

Köszi a válaszokat, a KERS-hez annyit, hogy valahogy működnie kell, mert amikor "megfigyelőként" nézem a versenyt, a KERS-es autók használják (legalábbis néha fogy a kis csík :)).
  • Crome
    Helló!

1. A KERS használatára még én sem jöttem rá, lehet, hogy csak vizuálisan van a mod-ban, használni ténylegesen nem lehet. Ellenben ha valaki tudja hogyan kell, akkor cáfoljon meg nyugodtan.
    2. Versenyt újra nem tudsz indítani, csak úgy, ha kilépsz a menübe és újra versenyt indítasz, vagy a verseny elején elmented a játékot és azt töltöd be.
    3. Mintha a GPxPatch GPxSet fülén található "Session settings" menüben lehetne állítani az üzemanyagon, vagyis ott van valami "fuel"-es rész, hogy valójában mire jó, azt nem tudom, sosem használtam, de nézd meg, ha gondolod...
    4. Igen, jól vetted észre, még ha menüből ki is kapcsolod a segédet, akkor is fog valamelyest segíteni a gép. Erre viszont van megoldás, a "Gp4Tweak" nevű progi (http://www.f1gp4.it/wp/2006/01/15/gp4tweak-v1045-private-edition-size-990kb/), ahol egy csomó dolgot lehet finomhangolni a játékkal kapcsolatban, többek között ténylegesen ki lehet vele kapcsoltatni a kormányzási segédet. Szerintem ebben fogod megtalálni az üzemanyaggal kapcsolatos kérdésedre is a választ. Sőt, ha jól emlékszem, akkor még a gumik kopásának a mértékét is tudod benne állítani többek között.

Az F1C egy jó szimulátor, de nekem valahogy mégsem jön be. A GP4-nek vannak vele szemben hiányosságai, de számomra mégis a GP4 a nyerő.
    Már csak azért is, mert ez utóbbi 99%-osan fut a Vista-m alatt, az F1C meg nem igazán kedveli, ahogy eddig tapasztaltam.
  • pytho
    Sziasztok!

Hosszú évek F1C-zése után kipróbáltam a GP4-et a lentebb tárgyalt Vazalm2009 moddal. Nagyon tetszik a dolog, viszont volna pár kérdésem, amire nem találtam választ a gugli/manual kombó segítségével:

1. Hogy használom a KERS-t?
    2. Lehet-e versenyt újraindítani valamilyen módon?
    3. Lehet-e olyat csinálni, hogy gyorsabban fogyjon a benzin (like F1C), hogy egy 15-20 körös versenyen is legyen kötelező boxkiállás - akár a tank méretét csökkenteni valahogy...
    4. Jól vettem észre, hogy ha billentyűzettel játszom, nem tudom kikapcsolni a Steering assist-ot?

Előre is köszi a válaszokat!
  • Crome
    Helló!

Itt egy torrent link az alaphoz: http://dl.btjunkie.org/torrent/Vazalm-Mod-2009/3952dab6a8dee0f82618680e54c452d60c5559ac5337/download.torrent

Ezt felrakod, aztán mehet rá az update cucc.
  • Thestalos
    Alap vazalm 2009-hez tudnátok adni linket?
    Ha felraktam az alap vazalmot, akkor ezt a vazalm 2009 modot csak ki kell csomagolnom oda, ahova felraktam? (és akkor felül is írom)

Előre is köszönet
  • attila46
    Alap vazalm 2009 is kell..........torrnetről!!!
  • macleody
    Vazalmhoz nem kell semmi segédprogram. De nem tudom, hogy kell-e hozzá a sima Vazalm 2009 vagy rá lehet másolni az alap játékra is. Én letöltöttem az alap Vazalm 2009-est és arra fogom rátenni az update-et.
  • Thestalos
    Üdv!

Segítségetek szeretném kérni, mégpedig ebben a 2009-es Vazalm mod üzembe helyezésében.
    Az alapjáték fel van telepítve, ez eddig oké is.
    A Vazalm modot letöltöttem, daddy59 hozzászólásában szereplő linkről. A letöltés eredménye: Vazalm_Mod_2009_Update_1_parte_1,2,3,4 nevezetű SFX RAR fájlok, melyek kicsomagolják a GP 4-et (úgy néz ki, mintha feltelepítené).
    Írtátok hogy a ZAZ tools nevű program segítségével lehet modokat betölteni. Letöltöttem és feltelepítettem, de nem értem mit hogyan kellene. Túl sok mindent rak fel: TSM, Slimtex, F1graphics, Easywad, CSM.
    Összegezve: az alapjáték fel van telepítve (GP 4), fel van telepítve a Vazalm mod is (vagy legalábbis ki van csomagolva), és a ZAZ is fel van telepítve.
    Mit kellene tennem?

Segítségetek előre is köszönöm
  • Crome
    Lehet a béta verzió miatt nem alkalmas még...
    Egy nálam jobban hozzáértőtől hallottam, hogy azért van benne az az XP-s rész, hogy gyakorlatilag megszűntesse azokat kompatibilitási hibákat, amik a Vista-ban voltak, és ezért Win7 alatt újra fognak futni azok a progik is, amik Vista alatt nem mentek.

daddy59!

Nem vagyok benne biztos, hogy a GPxPatch hibája a kilépkedés. Hanyas verziót próbáltad?
    Ez a hivatalos oldala, itt megtalálod a legújabb verziót és a régebbieket is. Remélem ez tud majd segíteni a helyzeteden.
    http://www.xs4all.nl/~rsdi/download.html
  • macleody
    Van valami virtual XP progi, de játékra nem alkalmas.
  • daddy59
    Sziasztok !
    Csak ebbe a linkben van fullos Vazalm 2009:
    http://bokunosonzai.blogspot.com/2009/05/update-vazalm-mod-2009.html

Kérhetnék Tőletek valamit !
    Chrome ! Tőled is !
    Még mindig klépked ez a Vazalm.........
    Egy igán működő GpxPatch-et belinkelhetne valaki.
    Én amit kiprobiztam, de a " Dal ugyan az maradt "
    Pls. help me !!!

Üdv:
    Daddy59