Grand Prix 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Most mewgynugotdam. szóval nem csak én bénázom :-) Hát most is hamar kiestem. Abudabi-ba kibirtam 3 kör végén tönkrement a váltom 😊 mire megtettem volna egy kört hogy bemenjek a pit-be akkor a motor is föladta. Ráadásul már az 1 kör végén is kikelett álnom a boxba :-)

Őrült vagyok? Lehet :D

Azt nem tudom, hogy ez a mod milyet mutat, mert mióta fent van, azóta ebben a Vazalm modban még én sem nyertem versenyt. :-)

Crome

1-et értek. a nagy baleseteket legjobb visszanézni ahol sokan ütköznek pont úgy amilyet tegnap montecarloba okoztam. na azt érde,es volt visszajátszani 😊 Amúgy milyen videot mutat ha megnyerek egy versenyt? mert eddig 1et sem tudtam befejezni :S

Nekem szintén. Fõleg azokat, amiket én okoztam, vagy részese vagyok. :-)

Crome

biztos. nekem elég a 5 perc is. úgyis csak a baleseteket nézem vissza.

Na igen, csak 1:30-nyi visszajátszás, bazi sok memóriát foglal le.

Crome

ebbe is vissza lehet nézni a versenyt csak akkor a visszajátszási idõt fel kell tenni maxra. Az 1:30:00 ha ennyi idõ alatt befejezed visszanézheted 😊 hát majd meglátjuk hogy a codemasters milyen játékot fog csinálni.

Az nem feltétlenül baj, csak legyen helyette olyan, ami megüti a mostani színvonalat és visszaadja a szabályok jellegzetességeit...

Crome

Csak az a gond, hogy GP5 sajnos már nem lesz.

Mit ér az élet, ha nem te uralod? Az élet olyan játék ahol ha meghalsz, nem kezdheted újra:(

macleody
Engem is csak azért vonz az F1C mert lehet benne multizni. Ma is toltuk a PH-sokkal. De a favorit a GP4, bár ez a Vazalm 2009 annyira nem jön be. A 2008-assal sokat nyomtam, tök jó volt visszanézni a versenyeket.
én F1C-s voltam. bár nem annyira. 2001-ben F1C-ztem. Ami nagyon unalmas és elég gyér volt. 2002-be kipróbáltam a Grand Prix Challenge-ztem. ami jobb volt. utánna 2004 ben megint F1C de elég unalmas volt. egészen idályig nem is F1 eztem. És inkább ez a GP4 fogott meg. Egyetértek veled a F1C nem olyan jó. elég unalmas. Ebbe legalább van izgalom. Talán kapunk majd jövõre egy jó kis GP5 játékot. sebaj addig beérjük ezzel is 😊

Értem. Én még nem találkoztam azzal a hibával, de ezek szerint van benne. Anno próbálkoztam az F1C-vel, de valahogy nem volt olyan jó, mint a GP4. Ráadásul Vista-n nem is mûködik hibátlanul. Bár a GP4 sem mindig, de az 100x stabilabb alatta.

Crome

Pfff. na ez a Game kapott 5 percet. Inkább maradok a GP4 nél 😊

Remek. olyan bug van benne hogy átmész a szallag korláton át a közönség alatt a nagy semmibe majd egyszer csak az égbõl fogsz lepotyanni. A box bejárat után van nemsokkal. Ahop van vmi alagút féleség vagy mi a szösz. persze bal oldalt. ha jól emlékszem a korlát zölden van csíkozva ott lehet bemenni.
hát ezaz idõmérõn simán megy. a versenyen fölmegy 500-ra azt tiszta élvezhetetlen a játék. nemsokára kipróbálok majd egy másik F1-et. de csit most nem ez a topik. bár szerintem annak nincs is.

Aha, hát nem tudom miért lehet, de nem normális dolog a 300-as érték, fõleg ha levett grafikával is olyan. Nekem minden fullon van, és így szokott lenni max. 200-250, ha éppen sok autó van a pályán amit ki kell rajzolnia. (Pl. startnál). Milyen bug van benne? Mondjuk Monaco is olyan, mint Valencia, hogy nem egy végleges verzió, mert mióta átkerült az egész box a másik oldalra és a boxkijárat is megváltozott, még nem tudták 100%-osra megcsinálni. Pedig nem egy idei változtatás egyik sem. A 7-es fokozat csak úgy fog megmaradni minden versenyen, ha átállítás után elmented a setup-ot, az adott pályára, legközelebb meg behívod.

Crome

meg már az is idegesít hogy elmegy a 7-es fokozat a következõ versenyen :@

hát nélam 300-ig simán fut fölötte már gond van. Pedig még Game Booster programot is kipróbáltam hátha jó de semmi. még ha a grafoikát is visszaveszem még ígyis fönt van a 300-on. nem tudom miuért nem marad 100 alatt. Ott szépen fut. hát 3000-nél 3-4pm-nél jó ha halatwz elõre vmit. Hát úgynézki én csak akadva tudok játszani 😞 De legalább mostmár izgalmasabb a verseny. kicsit módosítottam az autók teljesítményét. A legjobb és a legroszabb közöt körönként jó ha van 1-2mp. az egyik körbe a gép kisetudta írni hogy ki futotta a legjobb kört. És találtam egy nagy BUG-ot montecarloba.

Azért érdemes szerintem, végül is lehet közben menteni. :-) A terheltség nálam már 130%-nál is lassulást okoz, ami zavar, néha 200 is szokott lenni, de akkor már tiszta élvezhetetlen. 500 még sosem volt, 3000-nél meg nem is tudom mi lenne. :-)

Crome

hát nekekem megint elkezdett kicsit szaggatni. a PO amíg nem megy 300% fölé addig jó de utánna szaggat. hát nekem 90-500 körül mozog néha. De volt olyan is hogy fölment 3ezer re. Na ott már játszhatatlan.

Szóval akkor nem érdemes a szezont vinni. Még jó hogy nem kezdterm el 😊

Na, hát az a performance fájl. Annyiból jobb a team editor-al csinálni, hogy azzal nem kell egyesével átírni a teljesítményeket, hanem lehet egyszerre állítani, akár külön az idõmérõs teljesítmény, akár a versenyest, akár mind a kettõt.

Ha jól emléxem kapsz egy videót, meg kiírja, hogy vége az évadnak. Semmi különös. Utána kezdheted elõrõl. :-)

Crome

mégse kelett a TeamEditro a eröviszony beállítására. volt a gpxpdata-ben egy 2009 Vazalm Performance-Jegyzettömb. elég volt abba átírni.

asse tudom hogy van-e performance fájlom. és a tem editor még mindig nem megy. Amúgy mit kapok ha a bajnokságot megnyerem. Apropó bajnokság Massa helyett sumi fog versenyezni. 😊

Az könnyen megoldható. Ha van egy perfomance fájlod, akkor a team editor-al (tudom, nálad nem megy) könnyen fel lehet turbózni a teljesítményeket. Akár csapaton beülül, versenyzõként is. Pl. nálam a Vazalm mod-al olyan performance fájl érkezett, amivel körönként 5mp-el voltam gyorsabb még a 2. helyen állónál is. Aztán javítottam a fájlon, és így nagyjából reális szintre hoztam a gépet. (Az elsõ versenyen, amit azóta futottam a 2. leggyorsabb köridõt futottam 0.090mp-el maradva el a leggyorsabb körtõl).

Crome

Hát igen. Bár annak a Super Aguri nak nem ártana vmi Hatásos KERS mert olan lasúak hogy már gáz. Az elsõ kör után vagy 20 mp-vel lassabbak vagy többel

Szerintem az reális, hogy hol egy KERS-es kocsi, hol meg egy KERS nélküli a gyorsabb. Ez az életben is így van, nem mindig elõny a KERS. :-)

Crome

Na ez a KERS is máshogy sült el. A gép egyáltalán nem is használta. 😊utánna minden csapatnak csináltam és hagytam egy kers es autót. hát nem tudom hogy használ a kers mert elég változatos volt. egyik csapatba hol a KERS es volt a gyorsabb másikba hol a kers nélküli. Na inkább holnap megpróbálom az autók vagy a pályák számát bõvíteni 😊

Szerintem ehhez a tervedhez kicsit át kéne írnod az egész gp4 progit, de kíváncsi leszek az eredményre. A KERS-re is. Nem tudom mi lehet a gond a progival, nálam sose állt le egyik verzió sem...

Crome

hát meglátom De akkor vhogy a Box utcát is hosszabítani kell szerintem mert akkor hova fog állni az a + 2 csapat. majd kiderül. De ahoz vmi járgányt is lekéne tölteni. hát majd megpróbálom a pályákat is bõvíteni. De most egyenlõre a KERS-t akarom megcsinálni 😊 A 3.2-verzióü is exe hibával leáll. 😞

Nos, ha képes leszel több csapatnak helyet csinálni a játékban, mint a gyári, akkor arra én is kíváncsi leszek, mert attól tartok az nem olyan egyszerû feladat. :-) Meg akkor esetleg a pályák számát is növelhetnéd. :-)

A KERS-nél is érdekelni fog, ha át tudod rakni úgy, hogy ne a gép nyomja, de amúgy szerintem csak látvány és nem valós szintû dolog ez a KERS a GP4-ben.

Próbáld ki a 3.2-es team editor-t, hátha az menni fog!

Crome

tudom hogy a gép használja de ha kicsit átírom akkor megoldható hogy én használjam. Már ha használ és nem látvány elem.

hát nálam ez már lassan nem, is vazalm mód lesz. 😊 Most azon vagyok hogy a csapatok számát bõvítsem 2-vel 😊

most töltöttem le a TeamEditor3.5-öt csak ez a exe egyfolytába hibát észlel azt leáll.

Valencia nekem is olyan, valószínû egy béta verzió került bele és még nincs jobb. (Nekem a 2008-as mod-ban is ez volt). A team editor-t elindítod, megadod a GP4 könyvtárát és onnan betölti az infókat, a kameraállásokkal együtt. Után tudod a progin belül módosítani õket. Asszem a 3.2-es a legújabb verzió, mûködnie kéne, nekem Vista-n megy.
Lehet játszottál vele TV-n, de szerintem akkor valamilyen más felbontásban. :-)

Esõben sem veszélyes a 7. fokozat, csak olyankor nem kell tövig nyomni a gázt.
A száradó ívhez nem kell semmi külön, ha a játék elindul, akkor megvan minden hozzá kellõ cucc.

A sebességmérõ beállítása a gpxdata/pnl könyvtárban lévõ hud.ini szerkesztésével lehetséges. (Ha jól tudom a sebességmérõ a hud-hoz tartozik). Ott találsz majd x,y koordinátákat és azok átírásával tudod helyezgetni az adott panelt a képernyõn.

A KERS-t mindig a gép használja, hogy a Ferrai-nál miért nincs, azt nem tudom, mert én még nem próbáltam velük, csak nem KERS-es kocsikkal.

Remélem a végén majd megbarátkozol ezzel a moddal. :-)

Crome

ezaz! Sikerült betzennem a KERS-t is. és normálisan használja a gép 😊 csak nem tudom miért a ferrari-nál nincs. na most megyek ki is próbálom. az elöbb nem KERS-es autóval voltam. De nem is bánom mert a kocsim kibirt 4 kört és föladta a motor. hát ez a valencia 😊 Remélem én fogom használni...

na végre betudtam rakni a 2009-es sebesség mérõt. Csak az a baj hogy nincs KERS. Na most megpróbálom azt is beletenni hogy izgalmasabb legyen. hátha sikerül nekem használni.

Amúgy hogy mûködik ez a Gp4 Team Editor nevû program? Bár nem engedi valamijért föltelepíteni. 😞 Vagy az exe áll le az elején. 😞

Amúgy hogy lehet beállítani hogy a sebesség mérõ hol legyen?

bocs hogy ennyit írok de ahogy játszok egyre több kérdésem van 😊

még 1-dolgot nem értek. Némelyik autóba elmegy a sebesség mérõ de nme tudom hogy miért ráadásul még vissza se jön. Hát én ahogy játszok vele egyre több problémát látok. na sebaj. Azért még jó. remélem nem kell új problémával jönnöm. Bár az is fura hogy Valencia-ba az elsõ kanyarba eltünnek a gép verdái.

elég jó a 7-ik fokozat 😊 csak esõbe veszélyes. szóval akkor a vizes pálya száradó ív-hez akkor nem kell semmien DirectX ?

macleody
Fura, pedig tökre úgy emlékszem mintha játszottam volna vele a tv-n. Úgy látszik öregszem 😊
Nincs mit!

Igen, mindegyiken aktiválja tudtommal. Nem, semmi mást nem fog befolyásolni, csak a 7. fokozatot kapcsolja be.

Crome

kösz Crome! És ez mindegyik autón aktiválni fogja a 7-es fokozatot? és ugye nem fog ez semmi mást befolyásolni?

macleody
Ez vagy régi Vazalm vagy Jcaranti.
Ha rossz helyeken vannak a kamerák, mint ahogy írtad is, hogy elõrébb van, akkor ajánlom a Gp4 Team Editor nevû programot. Ebben be lehet állítani minden csapathoz/kocsihoz, hogy melyik kameranézet hol álljon. Ott lehet finomítani a dolgon.

A lebegõ kerekekre meg a fordított képû visszapillantóra nem nagyon van ötletem, ilyennel még sosem találkoztam, mióta GP4-ezek. Pedig van már nem kevés ideje. :-)

Tudomásom szerint, a játék nem támogatja az 1360*768-as felbontást, tehát csak arra tudod beállítani, amit a grafikus beállításoknál felajánl.

Az ideális ív száradása a programban van benne, tehát már az eredeti GP4-ben is úgy volt.

7. fokozat elérését úgy tudod megtenni, hogy bemész a car setup-ba, azon belül a gear ratios-ba és ott bejelölöd az activate 7th gear-t.

Végül pedig sajnos nem tudom milyen mod lehet ez a 2007-es mod, de elvileg ott is kéne legyen valami read me fájl, amiben le van írva, hogy ki csinálta meg weboldal, stb...

Crome

mondanátok mi a neve ennek a 2007-es módnak:

GP4 2007 mod v2.2 + hi-res update + 2.5 update

én ezt a 2007-es módot használom és naon jó😄 csak a névet nem tom...
na jó még 1. Hogy lehet elérni a 7-es fokozatot? simán átmentem 6-os fokozaton a kanyaron. lehetett volna gyorsabb is csak 6-os fokozat nálam sajna a max.

na mára már csak 1 kérdés. az maga a játékba van benne hogy ha esik az esõ és egy idõ után elkezd száradfni az ideális ív?

macleody
Már megoldódott, köszi. Most viszont egy másik kérdés. Be lehet valahol állítani 1360x768-as felbontást? Ez kellene a tv-hez.
jah igen meg 2 autónaál van vmi baki. 1-ik a ferrari. A kamera elõrébb van tehát nem látni a sisakot. Ezáltal nagyon a visszapilantó tükröt se látni+ a sebesség mérõ is eltûnik és a másik oldalon is a sok dolog. De az egyik visszapilantó fejel lefelé mutatatja ami mögöttem van. A másik meg a BMW. Ott is a visszapilantó tükör hiba van. Ott viszont mind a ketõ fejel lefelé mutatja a dolgokat. m,i lehet a hiba?

hát nem tudom. nekem meg van de nem tudtam föltenni. de nagyon nem is akarom. Ahogy elnézem hasonló mint a Vazalm.
Hát a kerekeket vissza tettem igaz nehez de meglett. Némely betüvel lehet mozgatni jobbra balra elõre hátra le föl lehet mozgatni. Így tettem vissza a helyükre. csak azt nem tudom hogy kereket hogy lehet váltani. Mert némely autó kereke nem éri el a földet. vagy legalább is olyan mint ha lebegnének. amúgy azt nem lehet beállítani hogy finomabban aggya rá a gázt és a féket? Tehát hogy fokozatosan legyen zöld és piros és ne egybõl,

macleody!

Akkor próbáld meg a Gp4 játék mappájában lévõ keys.ini fájlt közvetlenül szerkeszteni! Asszem a gpxdata almappában található.

A multiról szólva, lehetséges, hogy a mod-ok miatt nincs LAN, de ez csak tipp. Szó volt arról is, hogy van a játékban split screen-es multi is, de azzal sem találkoztam soha.

Ez a F1 2009-es mod, meg egy kezdetleges spanyol mod, én anno próbáltam, de nekem nem jött be. A pályáknak sincs köze az idei pályákhoz, mert van benne pl. Indianapolis, az meg már egy ideje ugye nincs...
Szóval én továbbra is csak a Vazalm mod-ot ajánlom.

Crome

ez a temporada mód. vajon ez milyen?