Grand Prix 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na ez rossz volt, újra:

F1 2009 mod
megmondanátok h ez melyik 2009-es mód?

http://hsw.hu/index.php?headlinesid=13749
megnéztem a youtubeon egy vidit a 2009-es vazalm módról...

hát ez vmi döbbenetes!!! gyönyörûek a kocsik még a kormány is emlékeztet egy 2007-es módra...😄

ja igen jobbulást Massának!

Forza SF!!
Hali! Valaki írta pár oldallal ez elõtt, hogy nincs a multiplayer módban LAN mód csak TCP/IP, arra a kérdésre senki nem válaszolt ezért kérdezném én is mert szintén ez a problémám! Elõször arra gondoltam, hogy lehet, hogy esetleg a modok hibája vagy hasonló. Újratelepítettem a játékot és módosítások nélkül is megnéztem de a helyzet ugyanaz. Régebben mikor GP4-eztem akkor volt nekem is rendesen LAN mód. Tud esetleg valaki erre valami megoldást? Elõre is köszi!
macleody
Hát ezaz, hogy hiába állítottam be a GPxPatch-ben, le se szarta.
Pedig a GPxPatch-en keresztül könnyû a bill. kiosztást átállítani.

A f1vietnam.com-ról leszedhetõ verzió sem rossz (bár ott nem emléxem, hogy van e benne új display meg ilyesmi), de szerintem a Vazalm most a legjobb GP4 mod.

Crome

tudtok a vazalmon kívül más, esetleg jobb módot ami 2009-es és benne van az új tv display, hud meg ilyenek?
macleody
Na letöröltem a kurva nénikéjébe. Nem tudtam beállítani a bill kiosztást, felidegesített marhára.
macleody
Na, ha megnyomom a "v"-t akkor beugrik a kerék, ha megnyomom a "q"-t akkor visszamászik a helyére 😊
Nekem is úgy rémlik, mint ha lett volna ilyen fülkében a kerék problémám. Azt már nem tudom hogyan oldottam meg, de szerintem a cars.wad újrarakása megoldja a gondot.

Az furcsa, hogy nem vált csak 5-ig, aztán neked kell 6-osba váltani, már csak azért is, mert ugye minden autóban 7 fokozatos váltó van. Tehát ha máshol nem is, de a célegyenesekben illik a kocsiknak 7. fokozatig felváltani. (7. fokozat aktiválása pedig a car setup-nál lehetséges).

Crome

macleody
Nálam akkor ugrott a pilótafülkébe a kerék mikor megnyomtam valamelyik gombot. De már nem emlékszem, hogy melyiket.
egyenlõre megpróbálkozok újratelepítssel. hátha az segít...

Őrült vagyok? Lehet :D

na ismét akadt egy kis problémám. Pár autó elsõ jobb kereke a pilóta fülkében van :S és nem tudom mi lehet a probléma. Amúgy sikerült elérnem hogy nagyobb felbontás melett se akadjon a játék. de hiába teszem vissza kisebb be a kerék még mindig a pilóta fülkébe van. és amúgy a gép szándékosan nem vált 6-os fokozatba? mert nálam csak 5-ig vált. Hatosra nekem kell váltani.

Nincs mit forza!

Akit zavar a sebességmérõ, az szerintem a GPxPatch-ben ki tudja a paneloknál kapcsolni. Engem mondjuk sosem zavart, de végül is a panelok tetszés szerint kapcsolgathatóak ki be. Sõt az adott panel "ini" fájlját szerkesztve, még a képernyõn való elhelyezkedése is beállítható.

A Vazalm 2009 amúgy 2009-es HUD-ot tartalmaz meg TV display-t is, az LG-s.

Crome

A lassú betöltést nem a pálya betöltés okozza, hanem a cars.wad file-é. Amíg a régi 22.5 Mb volt, addig az újak 370-500 Mb körül mozognak, ettõl viszont szépen csillognak az autóitok
oké.akkor meg is nézem. Hátha találok vmit.

sajna nem találok semmit...
találtam vmit:

GPG fórum

itt olvass lejjebb és találsz vmit...
utánanézek...
hát inkább egy 2009-es sebersség mérõ kéne. de azért kösz.

neked oder a 2009-es HUD van meg?

ha a régebbi akk nézz ide:
http://www.realgpx.com/Pages/accueil.php?pages=2005hud&menu=menus
http://www.realgpx.com/Pages/accueil.php?pages=2006hud&menu=menus

ha az új LG-s kell akk nemtom...

sztem beilleszteni te is betod😊
ok naon thx crome te egy isten vagy!!!<#email><#taps><#eljen>
thx a lot profin fut mintha élõbe menne teljesen, csak majd azt át kell állítanom h a pálya hátterében látszódjon minden mert semmi se látszik...de kösz<#worship><#worship><#worship><#worship>
ok már megvan szólok ha jó<#mf1>
kösz! már rendesen fut. már csak 1 problémám van. Ez a sebesség mérõ ami benne van. Akkora hogy ha balra kanyarodok semmien autót nem lehet látni tõle vagy csak keveset. netán nem lehetne a másik GP4 2009-bõl átszerválni ebbe?

a játékon belül az options/graphics menüben kell átállítani?

automatic graphics detail, screen resolution vagy mit kell állítani?
én ezt a vazalm(vagy mi)módot nem ismerem de nekem ilyen gép mellett tökéletesen fut semmi szaggatással:

intel celeron 430 1,8 ghz
1 gb ram kingmax 800 mhz DDRII
ASUS GF 8400GS 256 MB
windows xp

nektek milyen gépen fut?
nos az F1C-ben csak a felvezetõ kört lehet beállítani, az SC pedig az rFactorban jön be itt nem...

idén elvileg a codemasters csinál egy F1 2009-et de csitt ez nem az a topic😊

még egy kérdés: ha a nem updatelek az fog vmit jelenteni(mármint normálisan fog-e nélküle menni)?
A pályák betöltése nálam is lassú, ezzel nincs mit tenni...

Az akadozás lehet hardveres eredetû, azaz lehet kevés az adott grafikai beállításokhoz a géped.
Érdemes játék közben az "o" betût megnyomni, az kiadja a játék CPU terhelését. Ha 110-120 környékén vagy fölötte van, akkor mindenképpen le kell venni a grafikai felbontásokból. Én ajánlom, hogy 1024*768-nál ne nagyon legyen nagyobb a felbontás. A dinamikus visszaverõdéseket is érdemes statikusra rakni és a bump mapping-ot is kikapcsolni. A frame rate pedig elég ha 24-25 környékére van állítva. Aztán ki lehet még kapcsolni a heat haze-t és a video walls-t is, ha nem ragaszkodunk a fullos élethûséghez.
Valamint a visszajátszáshoz szükséges idõt is érdemes levenni 5-10 perc környékére, hiszen úgysem nagyon szükséges, hogy az egész futamot rögzítse a gép, a memória rovására.

Jövõre szívás lesz, hiszen a GP4-ben ugye nincs mód a csapatok számának bõvítésére. :-S Szóval vagy kimarad néhány csapat, vagy végre most, hogy a SONY már nem birtokolja a F1-es játékok jogait, kiadnak egy új játékot, ami megoldja ezeket a problémákat és aktuálisabb lesz, mint akár a mostani GP4.
Annak ellenére, hogy jó kis játék, azért nekem hiányzik belõle a felvezetõ kör, a Safety car (ezek mondjuk F1C-ben benne vannak asszem), az, hogy az idõmérõt nem lehet úgy futni, ahogy most van, stb...

Crome

A 8400-es kártya nem befolyásol semmit szerintem.

Az update-nél ellenõrizned kéne, hogy a géped tûzfala miért blokkolja a program hozzáférést a nethez és engedélyeztetned kéne azt.

Amikor fehér autókat látsz, az azért van, mert a fehér kocsi(k) textúrája magas felbontásra lett tervezve, ezért a játékon belül fel kell venned a grafikai beállításoknál a felbontást, hogy lásd õket.

Crome

Jah igen véletlenül a régi patch-et indítottam. Mostmár "mûködik" csak az a gondom vele hogy vmi iszonyat lassan tölt be a pálya + a játék is akadozva megy. És nem tudom mi lehet a probléma.

Hát az nem tudom hogy fogunk több csapatot betenni a haszükség lesz.
Amúgy jövõ idényre 15 csapat pályázott sajna csak 3 csapat volt elfogadható. bár ha sok versenyzõ lesz remélem az F1-be akkor majd nem árt a box utca és a épület hosszabítása hogy minden cspatnak legyen helye a box-ban.

forzaferrari!

Én sosem használtam csm-es mod-okat, mert számomra soha nem sikerült normálisan felrakni. Jobban szeretem a "másoljuk be a kész wad fájlokat" típusú moddolást.

A 3-as pont annyit jelent, hogy le kell tölteni a 1.02-es gp4.exe-t és felül kell vele íratni az eredetit.
A 6-os pontnál pedig azt kell tenni, hogy a CSM panel beállításainál be kell állítani, hogy ne ellenõrizze az eredeti wad és exe fájlokat. Magyarul fogadja el az 1.02-es exe-t és a moddolt wad fájlokat.

A telepítés sorrendjét sajnos nem tudom, hogy úgy jó e, mert mint már említettem én nem igazán raktam fel így sose évadokat...

Crome

vmelyik gpxpatch fájlban meg kell nézni
nekem nem akartok segíteni???

egyébként nvidia geforce 8400 gs kártyám van...ez befolyásol vmit?

továbbra is várom a megoldást! igazán sokat jelentene!!!

plz help #1820 <#help>
A 1811-ben írtam errõl.
Néhány gondolat még ideféne azért:
Anno, s erre az ifjúság már nem emlékszik, 14-15 csapat indult az F1-ben. És õszintén, ki az a hülye aki arra vágyik akár élõben, akár a játékban, hogy minél kevesebb autó legyen a pályán? Ergó a gond az lesz, hogy jövõre lehet 12 csapat indul, na annyit miként teszünk be a játékba?
Igen, minden esetben!
macleody
GPxPatch-el indítod a játékot?
Hát ez sem jöttössze. Föltettem ezt a Vazalm módot de minden maradt a régi 😞

na mire jöttem rá hogy utánna jártam hogy mi lesz jövõre a F1-be. kiderült hogy ami Az én GP4 játékomba benne van egy jövõre bejövõ csapat a USF1. amibe egy nõi pilóta is van aki lehet hogy jövõre beszáll az F1-be. LOL Akkor ezek szerint nekem egy 2001-2009-2010-es játékom van. na ez fura 😊

na márcsak 1-2 max 3 óra és végre lejön. Hát már kiváncsi vagyok.

aha. hát majd kiderül. Remélem lejön ma. És azt is remélem hogy az idelyi pályák lesznek benne...

sürgõsen kellene a válasz plz<#help>
macleody
A Vazalm 2009 az maga a játék, nem az alap GP4-re kell felrakni. A letöltött fájlokat kicsomagolod egy mappába /ha exe mind akkor csak rákattansz mindre egyesével/ és már indíthatod is a GPXPatch-el.
Crome és a Vazalm vmódot hogy kell fölrekni? most szedem le arról a linkrõl ami az egyik hsz-ban volt. csak utánna kéne egykis help a fölrakáshoz. Eddig csak a GTASA-ra raktam dolgooat. bár az könnyû volt. lehet hogy ez is az lenne ha tudnám hogy kell...

hello!

nemtom h jó sorrendbe raktam fel-e a dolgokat(az info a grandprixgames.org oldalról van):

1. install GP4
2. install microprose offical 9.6 patch
3. change GP4.exe file for with the decrypted one(version 1.02)
4. install gpxpatch392.exe
5. install ZaZ Tools Beta 5 and check for updates
6. from CSM option panel disable original wad and exe check

ha 2006-os modot telepítenék(nekem az is kell):

7. install the 2006 mod
8. install in correct order:
PLUS Trackpack
2006 Trackpack
2007 PLUS Season Update
9. launch the mod

a kérdéseim:

így kell normálisan telepíteni?
mit jelent a 3. és a 6. pont?
mit csináljak updateléskor valami proxy meg firewall(tûzfal) hibát ír ki és nem tom mi az...

már kipróbáltam ezt a telepítési módot, de ugyanolyan minden mint az elõtt, mert csak a 2003-as mód fut rendesen, a többinél meg minden autó fehér, csak a pilóta sisakja, kesztyûje, kormánya volt helyén, sõt a 2005-ös Tony módban a 2001-es kocsik textúráját használta fel és elég hülyén néztek ki az autók...
a 3. pontban leírtat úgy csináltam h a decrypted gp4.exe-t a patchelt gp4.exére ráraktam és kicserélte a 2-t...

szal plz segítsetek nekem<#help><#help><#conf><#rinya>
megköszönném nagyon!!<#worship>
Igen, a burnout valóban úgy megy, ahogy leírtad, remélem tényleg segít azoknak akik eddig nem tudták.

Általában a letöltött autókhoz tartozik egy read me fájl, ami leírja, hogy milyen progival és mit milyen sorrendbe csinálva kell berakni egy új kocsit.

Crome

kösz a oldal. találtam ott 1 autót amit be akarok tenni a nem létezõ csapat helyére. csak nem tudom autót hogy lehet lecserélni?

kösz. akkor meg is nézem ezt a Gp4Tweak-et. már letöltöttem egy Vazalm 2009 -módot csak nem tudom hogy kell fölrakni. De legalább ezt a kipörgés utáni visszaállást sikerül megcsinálni 1-2 mp alatt 😊 csak hogy eddig nem jöttem rá az kész csoda. de sikerült. ha gyorsan akarunk visszaállni és a menet iránnyal szembe állunk akkor csak a vasat kell visszapördíteni az meg egyszerü. Amikor a N-be vagyunk akkor adunk neki gázt közbe azt a gombot is nyomjunk amivel visszaváltunk . addig nyomjuk a 2 gombot míg a lila és a kék teljesen föl nem megy. utánna a visszaváltó gombot elengedjük de a gázt még adjuk neki utánna egybõl kanyar és röktön a helyes írányba áll. nekem minden az alap beállításon van. na röviden. gáz + gyorsan pace utánna pace elenged gáz marad utánna egy kanyar és kész is vagyunk. Hát leírni hosszabb mint megcsinálni. hát remélem lehet érteni.

Bocsánat, gépközelbe=gépközelben! :-)

Crome

Kicsit nem voltam gépközelbe, de válaszolnék néhány kérdésre:

Egy nem túl régi hozzászólásomban van egy link, hogy hogyan lehet GP4-ben az induló csapatok számát csökkenteni, tehát elvileg nem muszáj egy nem létezõ csapatot berakni.

Szintén belinkeltem egy progit, Gp4Tweak a neve, azzal teljesen ki lehet kapcsolni a maradék irányítási segítséget is.

Jó mod-nak pedig attila46 1764-es hozzászólását ajánlom, ott megtalálni mindent, ami kell...

Crome