Grand Prix 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én még nem jutottam el ebben a mod-ban Valenicáig, de a 2008-as mod-ban jó volt a pálya. Egyedül a nézõk nem voltak ott, meg a célegyenes után tûntek el egy pillanatra az autók. Villogás meg elfehéredés nem volt, de majd ha oda jutok megnézem most milyen.

Crome

Na végre van valencian normális pálya. Már csak néha a kerítés villog és ha nekimegyek a falnak elfehéredik minden 1 mp ig aztán visszajön.

Őrült vagyok? Lehet :D

amúgy nem nehéz analóggal irányítani. Olyen mint ha kormánnyal irányítanánk legalábbis hasonló 😊 hát majd kipróbálom joyal hogy úgy lehet-e gáz és fékadagolást. az tény hogy jó kis játék a hiánnyoságok ellenére. még jó hogy eszembejutott. nem jó a valenciai pálya. az autók a "pálya" alatt mennek mindenhol szallagkorlátok és tribün van amin átmegyünk. A "pálya" is csak egy nagy aszfalt rész. :S És nemtudom hogy mi a baja van. amúgy eddig a 1955 hozzászolásom a leghoszabb.

Az lehet, hogy analóggal meg lehetne oldani, de hát azért egy F1-es autót joy-al irányítani se lehet egyszerû. :-) Igen, hát vannak hiányosságok, de ahhoz képest, hogy egy 2002-ben kiadott progi, még ma is egész jó. Talán majd a következõ ilyen jellegû játékba már benne lesz minden, ami kell. Az önbüntetés is egy megoldás, én inkább nem büntetem magam, ha már a játék nem teszi. :-) Mondjuk nem is nagyon szoktam büntit kapni. A wad updater-el nem kell semmit kicsomizni. Fogod az autó fájljait berakod egy mappába, azt betöltöd a progiba, aztán kiválasztod az frissítendõ fájlnak a cars.wad-ot és rányomsz az update wad gombra. Ennyi elvileg. Szerintem nem fog menni továbbra sem a plusz csapat, már csak azért sem, mert a cars.wad-ban meg vannak az adott csapatok, amiket kezel a játék és ha plusz kocsikat akarnál berakni, akkor azoknak a nevét, illetve a csapatuk nevét nem fogja tudni kezelni a játék és ki fog lépni hibával. Ha meg létezõ helyére akarod rakni, akkor meg ugyan ott vagy, azaz 11 csapatnál nem lesz több. Ilyen hiba elõfordul, nekem is volt már mindenféle, kerék elszállás, motor elfüstölt az olaj vagy a hûtõvíz miatt, váltó romlott el, elektronika, szóval minden. :-)
Én is írtam most pár sort, de legalább él a fórum. :-)

Crome

oké kösz. Mást úgysem állítgattam csak az irányitást hogy ne az alap beállítással keljen irányítani hanem a nyilakkal. Más dolog nincs amirõl tudnom kéne?

Okés!!Ha valamit elértettem akkor bocs!!csak segitteni akartatam.......
Igen? jó tudni.

Alapban W-gomb!!
Ha koszos a pleszi,az csak egy gomb és tiszta lesz!!!
lehet hogy analógos joyal meglehet csinálni mert ott végülis annyira tolom elõre az anit amennyire akarom. én azért nem vezetek belsõvel mert nekem az elsõ kör után elkezd piszkosodni. Nahát úgy meg elég zavaró vezetni. az bárcsak olyan lenne mint a F1C 2004-esbe mert ott egy kis idõ után mindig letörölte a piszkot. A safety kar az nekem is hiányzik. Ha az bejönne felborítaná a versenyt és közelebb lenne mindenkio egymáshoz. Mert nekem kicsit úgy uncsi hogy a 10 körbe már kezdenek nagyon szétszakadni. A felvezetõ kör is jólenne még ha nem is mi vezetnék. Az tetszett ahogy a F1 2001-be volt megcsinálva, Mutatta a felvezetõ kört persze nem úgy hogy csak 1 autót mutatott hanem végig ment az összesen közben sorolta hogy ki hányadikról kezd. Bárcsak lenne benne kommentátor. Nekem kifejezetten tetszett ahogy a F1 2004 esbe volt megcsinálta. Asszem 4-5 körönként végigment a elsõ 8-on. Majd ha elkezdõdött a kiállások mindig mondta hogy a következõ körbe ki fog bemenni. Majd utánna azt is mondta hogy a 2-ik kiállása mikor lessz. Hameg már a 2-ik kiállás elött 1 körbe megint felsorolta hogy kifog bemenni a boxba. ha meg már voltak kiesõk azt is felsorolta hogy hányadik körbe és miért estek ki. Ha ezt is beletennék akkor egy igazán szupi kis játék lenne. Nekem Monaco val nincs bajom ott simán tudok menni. sõt van olyan hogy ott elõzök ahol igazából nem is lehet. Egy kicsit azt is sajnálom hogy a singapuri pályán nincsenek nézõ közönség. Meg a lelátó alatt átmenést is kihagyták belõle.Meg vannak azok a kivetitõk kár hogy nemlehet megcsinálni azt amit a F1 vietnámos módba. Ugyan is ott nem igazi képeket mutatott hanem a játékból vetítette a videót normálisan és nem ilyen képekbe. Na lehet állítani. a GPxlap fölbe van egy olyan hogy Engine temperature... ott lehet állítani. Megvan a penalty ra a megoldás. Önbüntewtés 😊 Ha nem hívnak be magamtól megyek át a boxutcán. legyen már benne vmi izgalom 😊 kiakarom próbálni hogy lehet-e betenni új csapatot. Elvileg még 2-3 cs elfér. Mert ahogy elnéztem a Boxutcába van pár üres garázs. Csak az a baj hogy én azt a wadupter nevü progit nem tudom használni. vagyis kicsomagolni a wadot hogy legyen 3 mappa 1 nagymappába. De visszacsomagolni már nem. Hát egy olyan versenyt nehéz lenne megnyerni ahol kb 30-an versenyeznek 😊 egyenlõre letöltöttem egy Force indiahoz hasonló csapatot. Ha betudnám tennni lenne a force india-nak egy al csapatja. Úgy ahogy a Toyotanak a Williams Toyota. Elvileg belehetne tenni új csapatot. Van a GPxSet fülben egy Sesion Settings... és ott van benne 3 olyan hogy free practice car pracDefault és Consecutive CC's és egy sat. qual ebbe a kettöbe van beírva 22 ami az autók számát jelenthetik. Na ha ezt átírnán annyi autóra ahányat beteszünk. Aztán van a performance fláj és ott beírnánk a 11-ik csapatnak és a többi csapatnál lévõ adatot beírjuk akkormár megcsináltuk a erõviszonyokat. És beírjuk a Konfigurációs beállításokba ahol az autók és a csapatok adatai szerepelnek és ha ott is megcsináljuk ezáltal létrejöhewt a csapat. Igaz ez csak egy ötlet. persze ezelött a Wad fájlokat betennénk a többi autó Wad fájlakhoz. Persze ez csak 30% hogy jó 70% hogy semmit nem csinál. De szerintem egy próbát megér. Egyenlõre több ötletem nincs.
nemtudom miért a gépem nem bírja Nelson Piquet. aghányszor vele mennék tuti hogy a PO 1000 fölött lesz. :S érdekes hogy Kubicaval letuttam vinni egy versenyt. Na még ígyse estem ki egyszerse. megyek szépen az egyenesbe egyszercsak elszáll a bal hátsó kerekem :-) Aztán jöttem rá hogy szóval ezért rázkódott egy kicsit a kocsi. Asszem egyenlõre ennyit most megyek versenyezni. Na most nem lehwt panaszkodni hogy nincs mit olvasni :-) nameg ezt a Piqes dolgot is próbálom majd megoldani. De azis lehet hogy a pálye nem volt jó. na azt még megse próbáltam. na jó most egyenlõre az írásból is elég volt 😊 igaz hogy röpke pár perc alatt megírtm.

Ja értem. Nekem az mindig 0 van, sosem foglalkoztam vele. Már csak azért sem állítólag azt arra találták ki, hogy a több CPU-s rendszereknél a patch melyik procit használja. Az más, én mindig belsõ kamerából vezetek, hiszen az az igazi szimulátor érzés. A penalty-k sajnos ilyenek, nem fektettek rá elég hangsúlyt annak idején, mint ahogy a safety car-ra és a felvezetõ körre sem. A gázadagolást láttam az elsõ videón, tényleg jó, de szerintem ahogy már említettem az kormányos-pedálos megoldással lehetséges csak. Singapur-al nem tudom mi lesz, bár nekem Monaco is szûk, mert ott sem tudok pár körnél többet menni anélkül, hogy neki ne vágnám a kocsit a falnak. :-) Azt nem tudom sajnos, hogy a T-t hogyan lehet állítani, vagyis az elfüstölést hozzá. Nem kizárt, hogy lehet, de az is elõfordulhat, hogy az összes technikai hibát egy elõre megírt script kezeli és nem lehet belenyúlni.
Autót tudsz letölteni a netrõl, aztán fogod a wad updater nevû progit és a letöltött fájlokkal update-eled a cars.wad fájlt. Ez alól kivételek a CSM-es autók.
A belinket mod nekem annyira nem jött be, bár úgy látom valami online ligához készülhetett. Elsõre rögtön fura volt, hogy 2009-es évadot ír a videó, közben meg a kerekeken ott van a 2008-ban használt fehér csík. Meg azért néhány nem hivatalos csapat kocsiját is láttam feltûnni benne.

Crome

na ha ilyen lenne a vezérlés az jólenne: http://www.youtube.com/watch?v=nAXY0-91jPs&feature=related
na mostjön amit megakartam mutatni:http://www.youtube.com/watch?v=JRLJjxoYH-c&feature=related

A GPxPatch-be volt rosszul beállítva. Míg a alap vazalm CPU1-en futott normálisan míg az update 0. hát csak annyi a kék ledela probléma hogy én nem abba a kamera állásba vezetek. Hát igen meg a 2-ik penalty nal kikéne zárnia de még asse. Ennyi erõvel mindenhol levágom a kanyart és érjen utol ha tud. Pontosan azér hiányolom a gázadagolást mivel nekem van vele tapasztalatom és sokkal jobb. Emlékszem hogy gázadagolással kitudtam használni egy csomó rázókövet és mindig oly módon hogy a kocsim kereke csípje a szélét vagy ha volt ott müfû akkor anak a szélét használtam ki. Bár néha a fél kocsim is lelógott róla. de most viszont így nem tudom kihasználni mert vagy jól elkerülöm vagy teljesen lemegyek róla. Kár mert így singapur olyan keskeny hogy elözni se lehet. :S Még 1 kört sem sikerült ott megtennem. Vhol mindig nekivágtam 😊. Meg ahogy végigszimulálom a verseny végét a gép se fejezi be sok kocsival 😊 Szerencsére még Valenciaba nem voltam. eddig 3-4 pályán versenyeztem. A motort nem lehet beállítani hogy hamarabb megadja magát. mármint ha a T elér egy összeget akkor a motor elfüstöljön? Most nem tudom hogy mikor szál el de nekem az a Bizonyos T soha nem megy 90 fölé. Max ha nagyon lassan megyek. Dehát olyan nem nagyon van. Amúgy autót hogy lehet betzenni a játékba? Vmit ki akarok probálni. vmeik nap néztem egy jó kis F1-es játék vagy mód videót. Majd megpróbálom ,megkeresni és belinkelni ide. Hát annyit elárulhatok hogy eszméletlen. 😊 Nem bánnám ha ez is olyan vagy hasonló lenne 😊
Sorry hogy sokat írok :-)

Nekem sosem volt tapasztalatom adagolós gázzal, ezért írtam azt, hogy nekem nem okoz problémát a hiánya. Nyilván ha lenne rá mód és kipróbálhatnám, hogy úgy milyen versenyezni, lehet nekem is hiányozna. Mármint hol volt rosszra állítva a CPU? Sajnos Singapur-ból nincs jobb, mivel kb. azon a szinten van, mint Valencia. Kell még idõ, hogy csináljanak belõle egy normális verziót...
Penalty-t szokott adni, bár rosszul, mert nekem pl. kanyar átvágásánál kiírja a drive through penalty-t, aztán visszaveszi a kocsi sebességét olyan 60km/h-ra pár mp-ig. Ez így fél megoldás, mert jobb lenne, ha ilyenkor ténylegesen át kéne hajtani a boxon.
Zászlók sosem voltak (kivéve sárga, meg a verseny végén), szóval az nem is lesz már szerintem, mert így lett megírva. Kék zászló helyett a kormányon szokott villogni egy kék led. Nálam legalábbis így van. A keverékre sincs tudtommal megoldás, mert szintén így lett megírva anno...

Crome

Na sikerült megoldanom ezt a gyorsaság dolgot. Kiderült hogy a CPU nem jóra volt állítva. mostmár a pályának is normális asztfaltja van. De nincs valahol egy javított singapur pálya? és nemlehetne valahogy beállítani hogy legyen penalty? Azon kivül hogy kiírja semmien büntetést nem kapok. És miért nincs kék és fehér zászló? Nemlehet beállítani hogy kötelezõ legyen a kemény keverékû kerék is?

megmondom mit jelent. a játékba viszek egy 1:15-ös az itt a valóságba kb 1:20-as. Szóval sokkal gyorsabban pereg a másodperc ott mint itt. Ez olyan érzés mint ha 260 helyett 500-al mennék. Nem azt mondtam hogy rossz a update csak van amit rosszabbá tett mint a sima vazalm mod. De van ami jobb lett tõle. Viszont az már tetszik hogy a kerék nem ugrik a pilóta fülkébe. Szerintem sokkal jobban be lehet venni egy kanyart ha fokozatosan lehet gázt és fékezést adni. Régen mikor ps2-ztem ott sokkal gyorsaban tudtam bevenni egy kanyart hogy fokozatosan tudtam gázt adni. aztán kipróbáltam a nem fokozatos és sokkal roszebb volt. Mert együk föl hogy míg te gurulva beveszel egy kanyart pl 120-al én addig fokozatos gázadással belehet venni 130-140-el kb. És így még a kigyorsítást is elöbb és gyorsabban tudom megtenni. Persze ez nem sok idõt jelent 1 kanyarba de egy kanyargósabb pályán azért mégis valami.Fõleg ha több körön kersztül kapod ezt a idõt. fõleg ha megnézzük hogy néha a gép kigyorsításnál hogy elhúz elõlem. De ha megnézed a valóságban is a kanyarokba fokozatosan agyák rá a gázt.

Nos, szerintem akinek nem tetszik, annak van két lehetõsége: vagy használ más mod-ot, vagy áttér másik játékra. Az rFactor minõségi játék, de kormány nélkül bazi nehéz irányítani. Kormánnyal viszont a GP4-ben is lehet fokozatosan adagolni a gázt. Legalábbis, ha jól tudom. Én billentyûzettel játszom és sosem okozott gondot, hogy nem volt fokozatmentes gázadás. (A fékezésnél már igen, ott tényleg rossz, hogy nincs fokozat). Amúgy, ha nem tévedek, egyik mod sem tartalmazott fokozatos gázadási lehetõsége.
Az update pedig szerintem az eddigi GP4-es mod-ok közül a legjobbá teszi a játékot a 2009 évadot nézve.
Nem mondom, hogy nincs szebb meg jobb, csak az nem 2009 évadra lett írva.

Képeket tennék fel, de most nem vagyok otthon majd csak kedden, ha addig ráér...

Mit értesz azon, hogy csak nálad gyors?

Crome

Amúgy csak nálam ilyen gyors?

hogy érted hogy nem volt szép? Hát az igaz hogy a pálya színe undorító lett. De én még mindih hiányolomn a fokozatos gázadást... hát remélem hogy lesz hozzá jobb mód vagy javítás. Nekem ez még nem az igazi...

macleody
Tennétek fel pár képet valahova? Kíváncsi vagyok hogy néz ki mert nálam nem volt olyan szép. Szégyenszemre áttértem rFactorra 😊
Hát én azért jobbat vártam ettöl... hát a készitõnek nem kelett vmi sokat baszakodnia vele. De azért nem rossz. Remélem hogy lesz még hozzá javítás. Vmibe jobb vmibe roszabb.

Igen !!!áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
és akkor ezt a updatet föl kell telepítenem és kész?

na már csak 23 perc és átjön 😊

na még 44 perc és szedhetem az utolsót. Remélem hogy megéri

Még 1x uccsóra belinkelem:
http://bokunosonzai.blogspot.com/2009/05/update-vazalm-mod-2009.html

Crome

ezt a vazalm 2009 Update-t honnan lehet letölteni? Nem találom meg sehol!
Hát letudtam tölteni belõle az elsõ exe-t. a többit csak holnap tudom 😞
Hát majd kiderül hogy milyen lesz. remélem hogy jó. Bár azt már tudom hogy az én fordított visszapillantó tükrös hibát kijvítja.Enyit tudtam meg a szövegbõl. attila46 linkrõl szedem le.

Hát tényleg jobb lesz, ha inkább megnézed. :-)
Én csak azt tudom, amit attila46 linkelt be.

Crome

Én vmi pontosabb leírásra gondoltam. szóval ha letöltöm megtudom. Esetleg nincs fönt vmi jobb oldalon?

Na végre sikerült nyernem egy versenyt 😊

A 1925-ös hozzászólásomban ott van, hogy miért jobb az update-el. attila46 egy régebbi írásában pedig ott van a cím, ahonnan le lehet szedni. Megéri, hiszen tényleg jó kis mód, ez tény.

Crome

Naqyon õrülök neki ,hogy a néhány hete beajánlott Vazalm 2009+update még mindig a legnépszerübb modok közé tartózik!!
És amúgy miben jobb az update cucc?

hát ja. Amúgy a nem egyben fentlévõ update cuccot honnan lehet leszedni?

Az update nincs fent egyben tudtommal sehol.

Örülök, hogy sikerült. A "-"-os érték tényleg fura, fõleg ekkora, de hát inkább legyen ilyen alacsony, mint nagyon magas. :-)

Crome

na az a update engem is érdekel.

kösz Crome de már sikerült csökkentenem a CPU terhelést. És így már a PO nem megy csak 250-ig de utánna egybõl lemegy 130-ra. legalább tudom hogy mi volt a probléma. Sõt a PO volt hogy a versenyen -32973%-on volt. Na ilyen Po-t szerintem te sem láttál 😄

Köszi! Az a baj, hogy csak egy helyrõl lehet letölteni az update-t, azt is sok darabban.Nincs fent egyben ahol nem kell folyamatosan várni?

Nem tudom pontosan mire gondolsz, de a GPxPatch utolsó elõtti fülén tudod kapcsolgatni a kijelzõket, ott biztos ki tudod majd venni. A Vazalm update-et is érdemes felrakni, pályamódosítások vannak benne, meg csiszolások, amitõl még 2009-esebb a játék.

Crome

Sziasztok! A Vazaln modból hogy lehet eltüntetni azt a hatalmas kijelzõt?Nagyon zavaró.A Vazalm mod kb. 1 giga.Láttam hozzá update-t.Az sem kicsi, és csak egy helyrõl lehet letölteni.Mi a különbség?Elõre is köszi.

egyébként már ha a csmben elindítom akarmelyik módot gpxpatchcsel, nem engedi h más performance fájlt(.txt) válasszak és a mappa ami ott meg van jelölve az a gpxpatch v gpxdata(ezt most hirtelen nem tom) és nem ott van hanem a carsetben és nem tom variálni...lehet hogy nem a 3.93-as gpxpatchnek hanem a 3.92-esnek kellene fent lennie?
bocs nem 2001-es mod hanem az alappályákra gondoltam😊
úgy látszik ha az autókkal nincs gond nálam akk a pályákkal lesz...

letöltöttem a 95-ös modot és hozzá a 95-ös trackpacket a gp4db-rõl. a modot feltelepítettem és a trackpackot is. amikor megnyitom a csmmel a modot és a pályákat akarja betölteni a talking to tsmnél akk interlagost betölti utána kiírja azt a hibát hogy indianapolis1995.wad not found vagyis nem található. ennek ellenére elindul a 95 mod, de csak az interlagosi pálya a többi nem vagyis a kocsi lebeg ill a régi pályát használja de az nem a 2001-es modnak megfelelõen müxik(ez nem célom)

tudtok segíteni?
A gyári GP4 a 2001-es szezont tartalmazza. Erre tudsz a netrõl szedni mod-okat, amivel csinálhatsz belõle olyan évadot, amilyet szeretnél...

Crome

attiGT
Hali,
maga a grand prix 4 jatek a 2009-es f1 idenyt tartalmazza igaz? ha esetleg megvasarlom(/netan letoltom) vannak modok, patchek vagy barmi mas amit erdemes feltenni?

Igen. A legtöbb autó most már úgy jön ki, hogy megköveteli a hi-res beállításokat. Különben fehérek maradnak. Szóval tény, hogy csak bizonyos mértékben lehet lefelé haladni a grafikai beállításoknál. Nálam 1024-ben fut, igaz, ahogy már írtam, ott fullon van minden.

Crome

1280-on szaggatott a game, levettem 1024-re. S kifehéredtek szépen az ótók. Visszatettem 1280-ra, s maradtak fehérek….A kézi beállításon mindent full-ra állítottam és visszajöttek a színek!
Nem tudom. Ha a grafikai beállítások nem csökkentik a terhelést, akkor ott más probléma van. Továbbra is ajánlok driver frissítéseket...

Crome

hát ez a game egyre akadozik. már a PO nem is megy 500 alá :S Így sajna játszhatatlan az egész. vmi ötlet hogy a CPU terhelését hogy lehetne csökkentetni?