Van értelme a játékoknak?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BBird
Majd egy-két év múlva rajtad gyakorol? ;-)) Tudok egy jó szemészt, majd szólj... ;-D
Glpetyus
Persze nem játszik ilyeneket,hisz még kicsi 😊

Glpetyus

Ez faszság szerintem....
Egy NORMÁLIS személyiséget NEM tud megváltoztatni egy játék...fQleg ilyen szélsQségesen nem...
Még az unokahúgom is tudja,hogy mi a következménye ha szemeket nyomogat ki...
Legalábbis remélem hogy tudja

Ráadás:
ati2002 írta:
"Én már annyi kommandós játékkal játszottam, hogy simán beállhatnék valami elit egységbe, élesben. Piff-puff, simán menne."
Láttad már a "Nyugaton a helyzet változatlan" c. filmet?

"gyerekek voltunk élõ és valós kiskatonákkal, babákkal játszottunk"
Elgondolkodtató. Amikor én kisgyermek voltam, autóim voltak, egy macim és sok legóm.
Mostanában a gyermekeknek inkább fegyvereket, álruhákat vesznek (láttam már 5 éves supermant a homokozóban ugrálni... nem kis látvány), vagy számítógépet brutális játékokkal, amivel aztán felügyelet nélkül hagyják õket.
Egy kisebb gyermek elõbb-utóbb kíváncsi lesz pl. arra, hogy ha az ember egyik szemét benyomjuk, tényleg kijön-e a másik. Vagy ha valakit közelrõl nyakon lõnek, tényleg leesik-e a feje, és tényleg jobban repül-re, mint a szomszédék EB-s labdája.
Aztán csodálkoznak, ha a mama egyetlen pici fia túszul ejti a tanárát apucitól lopott pisztollyal, és követeli, hogy töröljék ki az intõjét, amit verekedésért kapott.
"de a játék nem minden, szal csak egy szórakozásnak számít...."
Igen. Mértékkel és gondosan megválasztva még javunkra is válhat.
De ha még egy ötéves gyerek belémrúg az utcán, mert nem adom neki a fagyimat, szétlövöm a fejét! :-)

CLINT EASTWOOD9
Én is így vagyok vele játszani jó míg az egészet megnem unod!!!

Fogadd meg egy tapasztalt vén róka tanácsát. Ha borbélyhoz mész, jól nézd meg hogy kinek a kezében van a borotva!

Johnyy
Játszani jó, hiába amikor gyerekek voltunk élõ és valós kiskatonákkal, babákaljátszotunk, most interaktívan teszük ugyanezt,de ezek a pl pc-játékokmár olyan grafikai élményt és szabadságot nyújtanak hogy az ember már szinte azonosul a fõhõssel és valamilyen szinten egy film fõszereplõivé válnuk,
de a játék nem minden, szal csak egy szórakozásnak számít....

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Magnificat
Jó kérdés. Én elég sokat játszom, na jó, inkább sokat ülök a gép elõtt, mert Maya-zok. Szóval kikapcsolódásra nagyon jó. Szeretek játszani. A Postal 2 is király. Szerintem nagyrészt csak neveltetés és baráti kör kérdése, hogy hogy hat nálad egy-egy játék. Ha a haverjaid szeretnek kukákat égetni meg téglával dobálózni, várhatóan a Postal csak ötleteket ad. De rám szerintem semmilyen rossz hatással nem volt, se pedig a baráti körömre. Nem is ismerek olyan, aki bármilyen játék miatt megváltozott volna egy kicsit is. Logikai feladatok játékokban pedig megmozgatják egy kicsit az agyat. Néha az is kell, mert nem szeretek keresztrejtvényt fejteni. Ja és gyakorlatilag játékokból és a Cartoon Networkrõl ( , 19 vagyok...) tanultam meg angolul... Oké, kicsit részletesebben ismerem az angol káromkodásokat, és építõipari szakszavakat is elsajátítottam, de akkor sem rossz dolog. Szerintem minden dologgal (játék, zene, filmek...) hasonlóan van az ember. Tanulnu kell mindenbõl. És addiktív? IGEN! Ez van. Elértem szerencsére azt az idõt, amikor ha haver hív, akkor elsõ szóra megyek, vagy ha rokon hív, akkor is, de egyébként gép elõtt ülök. TV helyett. Ekkor általában zenehallgatás megy+Maya. Csak hogy tanuljak valamit...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

CarajoEsp
NINCS😄

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

BBird
Postal 2-nél is sokat lehet tanulni... pl. hogyan vizeld le a sírokat, vagy hogyan robbants fel egy egész fesztivált... :-DDD
báttyó02

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

ati2002
Én már annyi kommandós játékkal játszottam, hogy simán beállhatnék valami elit egységbe, élesben. Piff-puff, simán menne.
Szóval van értelme a játékoknak.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

rezsofiz
: - )

sazl : c

Tikal
a harry potter az idõpocséklás 😊))

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

A kérdés remek.
Szórakoztató, elfoglal, tanulsz is valamit (játéktól függ), esetleg kicsit a nyelvet is tanulod/gyakorlod, stb.
De nem szabad túlzásokba esni sem.
Én elhiszem, hogy sokkal jobb érzés játszani a neten,haverokkal, vagy egyedül mint tanulni.De nem szabad emiatt elba*ni az életedet is.Én majdnem elrontottam így mindent hiszen fiatalabb koromban nem is érdekelt más csak ez.
Most már dolgozom egy jó pár éve és ugyan még mindig szeretem, imádom, de csak módjával.

Most nem akarok én itt pszichomókust játszani, de az biztos hogy családtól, barátoktól, társaságoktól stb-tõl könnyen elvonhat.Kicsit olyan mint a drog, csak legálisabb és nem közvetlen a szervezeted rombolja.
Óvatosan, nem túlzásokba eseve egy fantasztikus világ ez.

nagykispeter
Pontosan!Igazad van!!!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

Amiga
Mekkora lol már ez a topik, mér' nem megy a gumiba?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Mike
ez korekt válasz

te hová tüntél amúgy?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
mondjuk elég régi ez a topik, nemtom van-e értelme reagálni, de mi az, hogy rossz, meg nem lesz jó vége? te zet honnan tudod? Talán rendelkezel az egyetemes bölcserséggel vagy tudod az élet értelmét? Fogalmad nincs. De döntesz mások helyett, amikor kijelented, hogy ez rossz. Nem rossz. Max más. Te nem így élsz, más meg iegn. De nem biztos, hogy a te utad jobb/rosszabb mint másé.

Mike
minden intelligens élõlény játszik (aminek nem tölti ki az egész napját a táplálkozás), max nem számítógéppel

Mike
szerintem egy játék elõnyödre változtathatja meg a jellemed és emberséget is tanulhatsz. max nem mindegy mivel játszol.

Mike
van értelme a játékoknak

ugynis sikerélményt ad, soxor akkor is, amikor az élet amúgy szar, és leginkább depis lennél a játékok nélkül

persze ehhez az is kell, hogy a játék "beszippantson", és elröpítsen téged egy másik világba, olyan mint egy könyv, azzal a különbséggel, hogy itt legtöbbször beleszólhatsz a cselekménybe

másrészrõl: folyamatosan döntéseket kell hoznod, viselned kell azok következményeit, nagyon hamar visszajelzést kapsz, tehát a döntéseidnek kézzelfogható eredménye van

sok játékban eljátszhatod istent, és te vagy élet és halál ura, esetleg felelõs a népedért, embereidért

a gazdasági játékok meg segítenek abban, hogy jobban átlásd a gazdaság mûködését

Ki volt az a depresszív hajlamú emberke, aki létre (fel)hozta ezt a topicot? Én is felhozok egyet: Az életnek van valami értelme? Persze, hogy van, mint mindennek, csak egy-két emberke nem látja.
'Panem et Circenses!'

insp
Felvetettél egy érdekes dolgot: az együttjátszást a való életben. Én is nagyon szívesen társasoznék pl. haverokkal (mondjuk táblás stratégiát), de ez elég nehezen kivitelezhetõ. Amikor meg együtt a társaság (barátnõk, stb), akkor meg általában activity lesz belõle. Szóval vannak olyan típusú játékok (stratégia), amik számítógépen élvezhetõk tökéletesen.

\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"

insp
Flame...

\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"

Ha magamból indulok ki, nekem minden hobbi hozzátett valamit az életemhez. A sport barátokat, a könyvek mûveltséget (helyesírást, fogalmazási készséget), a zene nyugalmat, a TV napi tájékozottságot, a bulizás élettársat és végül a számítógépes játékok nyelvtudást és kreativitást hoztak az életembe. Mindezt úgy, hogy közben még jól is szórakoztam. Ezek után én nem igazán merném idõpocsékolásnak nevezni ezek egyikét sem, pedig nem két percet szoktam rájuk szánni a napomból.

Ráadásul mindezek mellett még arra is jutott idõm, hogy közben megéljek, eltartsam magam és a kedvesemet, és a fõsuli is belefér. Így a címben felvetett kérdésre a válasz egyértelmûen nem.

nagykispeter
Én nem vagyok már fiatal de mikor megvettük a számítógépet akkor én is napi 5-6 órát játszottam, 1 idõ után ez beáll normálisra átlagba napi 1-2 órára,persze ez attol is függ hogy épp milyen játékkal játszom ,hogy tud lekötni!Nem a kortól függ mert tudok nállam idõsebbekrõl is akik sokat játszasnak,pedig én sem vagyok itt fiatal mert nagyon sokotoknak apja is lehetnék"legalábbis a fiatalabjainak"!

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

basta002
Akármilyen idõs is vagy, felesleges volt létrehozni ezt a topicot!!

..::S::L::M::..

CarajoEsp
Hát a játékoknak van értelme. De ennek a ** Knights os The Templenek nincs.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

Sephi
En melozok es kb ket konyvet olvasok hetente. Egy heten ket napot jaccok oszesen 10 orat kb (pc-en es ps2-on) es nekem ez boven eleg 😊

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

2 év után elõhozni egy topicot, grat...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Válasz "a világ, a világmindenség meg minden" kérdésére.

hiba
Ertelme csak a faj fenntartasanak van 😊 Ez a vegcel. A tobbi mellekes.

hiba
Amennyiben az ido mulasat ertelemnek vesszuk.

freak? ő, "mivel nem kedves nekem - megdöglend".8)
látod-látod yoghurt, mi sem csak játszunk, hanem filmet nézünk, sőt még olvasunk is...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

ÉS MÉG FREAK-et is szeretem!!!! 😊)))))))) Haha
FREAK
AZtán ha valaki kíváncsi, mi az az "1-2-5", akkor nézze meg a Gyalog Galoppot 😊))

Riszpekk

Efreet
Yoghurt: olvasd el Douglas Adams : Galaxis Utikalauz Stopposoknak c. konyvet, aztan ha tetszett, a folytatasait is... megtudod mi az a 42

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Yoghurt! Ez egy olyan téma, amiről évekig lehetne beszélni, ha minden szemszögből meg akarnád vizsgálni. Leírom a saját életem történéseit ezzel kapcsolatban. Játszani jó dolog, mert kikapcsolódsz és megfeledkezel a külvilágról. Élményeket szerzel magadnak, melyet másokkal is megoszthatsz. Legalábbis akiket érdekel. SZámítógép előtt ülve az idő relatív fogalom. Ha azt mondom napi 10 órát játszottam egy programmal, az nem szentségtörés. Egyszerűen ennyi kellett, hogy úgy érezzem kijátszottam magamat. Egy könyvet is lehet többféleképpen olvasni. Lehet buszon egy fél órát, aztán otthon egy órát, de mégis a legjobb ha belevetem magamat és mondjuk az egész napom rámegy. Sokkal nagyobb a hatás is. Játszani jó dolog. Mert már felnőtt ember vagyok és elmúltak a játszótéri mulatságok. Nem nagyon ér rá senki sem, társasozni és egyéb játékos dolgokra. A számítógép pedig széles skáláját nyújtja a játékoknak. Egyedül is jó játszani és a haverokkal hálózatban is. Ettől függetlenül az élet ugyanúgy megy tovább. Olvasok könyveket, járok szórakozni, van barátnőm és rengeteg barátom. TV-t nézek és kirándulok és minden jót csinálok, de a játék is részese az életemnek. AZt hiszem így teljes az én életem.
marius
B17 The Mighty Eighth
Ehhez a röppentyűs játkéhoz keresek crack file-t. Hálás lennék ha valaki megdobna vele, vagy tud olyan helyet, ahonnan ezt le lehet tölteni.

Yoghurt
mikike meggyőzött...

hülyeség a topic

Yoghurt
Magyarázd el lécci, mint egy 5évesnek !

Vagy a Galaxis útikalauz stopposoknak vagy a Vendéglő a világ végén. (Már nem emlékszem pontosan.) Ha ez sem segítet, akkor reménytelen...

Yoghurt
Was ist 42 ?
Valami véleménynyilvánítás ?
Volna szíves vk megmagyarázni?

Efreet
42. mi más?

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

mikike
nincs
és az életnek?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Yoghurt
Ez neked értékes hozzászólás, IQ-fighter ?

Ha csak onnan nézzük a dolgot hogy én kb. heti 2.5 órát nézegetem az összes Supergames -fórumot, és mikor Diablóztam, napi 2.5-3 órát játszottam, a hétvégékről nem is beszélve.

Elnézést, ha megbántottam valakit az életkorra vonatkozó degradálásért, nem a korra gondoltam, hamnem a most divatos : "A játékok rosszak, aki játszik az rossz, az erőszakos filmek rosszak, akik nézik rosszak" gondolatoktól szerettem volna elhatárolni magam.

A "jellemes, emberséges" részről: nem csak neked írom (írtam), úgyhogy ha nem érted ezt a részt ugord át.

Lehet egyszerűen is fogalmazni, de akkor (és mint látjátok most is) nem voltam olyan hangulatban.
Azt vetettem fel, hogy kb 12-18 éves korban tagadhatatlan elég nagy változásokon megy át az ember. És ha ezen időt CSAK játszással tölti el, és annak megbeszélésével a "barátokkal", annak SZERINTEM nem lessz jó vége.

Nem vagyok semmijen anti-elektronika szektának a tagja, nem is vagyok biztos abban amit írok, és nem akarok senkit meggyőzni.

Úgy érzem, ha valaki nem ismer, és ezek alapján ítél meg, amiket leírtam, (főleg ha nem akarja megérteni) egy beképzelt szűklátókörű sznobnak is gondolhat. Akik ismernek, szerintam eléggé ezen tulajdonságok ellentettjével azonosítanak, ebből látszik, milyen kettősséges a jellem(bárkié).
Most ezeket elmondam, már szinte muszáj elnézést kérnem galocza-tól a sértésért, de én is ingerlékeny vagyok.

Ne az én gyökérségemről, inkább a címről kéne beszélni, nem? Szerintem elég mély kérdés.

Azt meg ne mondja senki egy topicra, hogy értelmetlen, ha neki nem mond semmit, lehet valakit ez nem foglalkoztat.

Szerintetek nem időpocsékolás ilyen lökött topicikat olvasgatni, pont abban a korban, ahol a jellemet, emberséget kellene fejleszteni? (igen, igen egy vén f@sz vagyok (27) ).

(c)TM Yoghurt

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

rolex
Ha nincs is olyan sok értelme az egésznek, meg nem is tartozik az ember alapvető szükségletei közé, azért azt mondom, elég jól elvagyok a játékokkal. Mi a frászt lehet csinálni, amikor kint esik az eső, kiolvastad a könyvedet, megnézted az összes dvd-t, és kicsevereészted magad a fórumokon? Játszani. Túlzásba persze nem kell vinni (én személy szerint kb. 10 órát játszom egy héten, de inkább kevesebbet), de ez legyen a legértelmetlenebb dolog, amit csinálunk...
FREAK
Egy biztos : jobban tudok aludni, ha előtte nem játszom, hanem valami kreatív (esetleg hasznos) dologra használtam a gépet. Pl. zene, 3D vagy CS pályaszerkesztés 😊)))

Riszpekk