136
Szerintetek nem időpocsékolás pc/ps2/dreamcast játékokkal órákat játszani?
  • saxicola
    #136
    Szerintem nem időpocsékolás a játék, egyszerűen a szórakozás egy formája. Egyeltalán mi számít nem időpocsékolásnak? Ennyi erővel a tévézés, rádióhallgatás, újságolvasás, kirándulás stb. is időpocsékolás lenne.
    Szerintem nem érdemes ezen vitatkozni.
  • syberia2
    #135
    Amugy meg, kedves jógurt. 12-18 éves korban illik csak játcani ezekkel. Később meg hamarabb már VALÓBAN eléggé időpocsékolás. Senkit sem akarok megsérteni, de egyetem után, én abbahagynám ezt is. El tudod képzelni, hogy hazajövök a munkából, csókot dobsz a feleségednek, megsimogatod a fiadat, aztán leülsz PS2-zni.
  • syberia2
    #134
    Megmondom őszintén. Én ugyebár, mint minden kölök, szeretek ezekkel játszani. Persze csak bemegyekasaturnbaésjáccokfélórát-ra gondolok. Amúgy meg ha akarsz venni, csak akkor éri meg, ha tudod hol a határ. Lehet hogy időpocsékolás, de az nem időpocsékolás, de teljesen, hogy itt kockulunk a gép előtt, hülye topikokat nyitogatunk, fészbúkozunk, meg ímélezünk. Akkor már inkább játszok PS2-n.
  • TomDantes
    #133
    Időpocsékolás? Mi nem az ?! Ennyi erővel lehetne ezt mondani az olvasásra tv-nézésre, meg szóval mindenre ami nem létfontoságú de szórakoztat.
    Különben meg nem időpocsékolás erről beszélni??!!!
  • dronkZero
    #132
    Én csak azt nem értem, hogy miért van több _értelme_ profi csocsósnak lenni, mint -teszem azt- profi CS-snek? Addig OK, hogy _neked_ jobban esik, de miért lenne már több értelme?
  • Checkerboy
    #131
    Persze , h van értelme a játékoknak -.-

    Én egy egyszerű és rövid példát szeretnék elmesélni:

    Annó ,régesrégen egy messzi messzi galaxisban amikor 7 éves voltam vagy mennyi :D Akkor a gameboy nagy sláger volt. Nos nekem volt egy ilyen kis gémbojom :) Az persze nem tud beszélni csak ilyen béna zene jött ki belőle szal az ilyen párbeszédeket EL KELLETT OLVASNI. Mindenesetre én életem felét németországban töltöttem (fehérváron születtem és 3 évesen már németben voltunk) így a német pokémon verziót (7 éves voltam :P ) el kellett olvasni :) Így tanultam meg legfőképpen németül és később amikor PC-n játszottam angolul. Szal van értelme mert sztem jobban fejleszted a nyelvkincsedet ha ilyenekkel játszol mintha kint fociznál de ezzel nem azt akarom mondani , h szar a foci meg , h inkább bent üljünk , hanem csak a számítógépes játékokat akarom védeni.

    Üdv
  • Karez
    #130
    Jah elfeljtettem írni (szörnyű ez az öregedés) de én is mikor te nyitotad a topikot 17 éves vagyok.....
  • Karez
    #129
    Így olvasva ezt a régi topikot én is beálnék az ellentáborba ha lehet (rettegj yoghurt nem lesz könnyű elolvasnod!):

    Nos véleményem szerint már évszázadok óta a játékot amiat találták ki hogy az ember kikapcsolódjon... nem érted várjál leírom még1szer!
    K
    I
    K
    A
    P
    C
    S
    O
    L
    Ó
    D
    J
    No szóval biztos te is voltál kisgyerek nem? Nem mecsboxoztál,legoztál vagy egyébb ilyen tevékenységet végeztél a homokozóban pistike haverodal? Vagy te már akkor is a pénzügyi bux index papírjait figyelted? Jójó értem mi a te bajod a videojátékok...de kérem szépen én is játszok! És ne képzeld azt hogy most 8 órában csak csézek.
    Elmondom neked KURVÁRA meguntam a cs-t.Nem a játék miat azzal semmi baj.A társaság miat....eccerűen fertő volt olyanokal játszani akik 5 percenként beordítoták a mikorfonba hogy "ÉÉÉN VAAGYOK A FASZA GYEREK GYÖKÉR LÁMÁK HAHAHA!" plusz ha ezeket ez egyéneket lelőték máris jöttek ilyenek hogy "MI LELŐTÉL KHÖCSÖG CSÍTER OLOLOL OMG PUWNÉZS!!!4444!!!444!" egyszerűen nem látam értelmét ilyenekel játszani.
    Aztán WoW-oztam is...bezony meglepet mi? Azt is meguntam 2 hónap után...miért? Nem nem a fizetősége miat....eccerűen ottsem találtam normális társaságot...mindneki csak lootolni pvp-zni és hogy ki tud nagyobb szörnyet lecsapni percek allat.Biztos vannak jobb baráti társaságok...én sajna nem találtam ilyeneket bocs....
    És mostanság pc-vel már nem is játszok.Mióta konzol-t vettem inkább azzal játszok SZIGORÚAN ESTE 7-kor 9-ig....plusz ha haver is jönn közösen NETEN ketresztül ps2-n monster hunter-el vadászuk a gonosz dinókra...körben mikrofonon keresztül dőlünk a röhögéstől egymás hülyeségén.
    Végül élményeimen túlépve én azon vok érdemes legalább 1.5 óráig kikapcoslódni valamilyen játékal,filmel (KIVÉVE MAGYAROSZÁG FERTŐ EMBEREI SÓJÁN GYŐZIKE ÉS MÓNYIKÁSÓN!!).Mint te is írtad TE IS JÁTSZOL! Mégpedig a csocsóval,igaz nem videojáték de attól még játszol nem? Én pedig ezekel a véres beles kitalált KIKAPCSOLÓDÁSRA készült játékokal nyüstölöm a ps2-met...megoszotm élményeimet ismerőseimel,moziba járok,csajozok,asztalos szakmán faragok stb. stb. stb. Igaz ha felnőtt leszek sajna már nemtudok ennek a szenvedélynek lemondani,eccerűen ezen nőtem fel és talán ezen fogok megöregedni is,plusz a filmeken.De attól én még élek normális életet is, igaz ekkor nem drogozásal,gyújtogatásal,döntsüg meg a hazudozó miniszterelnöki tömegbunyóba megyek hanem: koncertre járok,lógok a haverokal (akasztófán), és...biztos rossz lehet neked videojátékal játszok.
    No ennyit akartam ezekután ki is röhöghetsz LE-TO-JO-M!
  • Yoghurt
    #128
    Rettenthető:

    Nincs kedvem veled filozofálni.. Te beszóltál, tök értelmetlenül provokáltál, és visszamosolyogtam rád, és kifejeztem nemtetszésemet. Persze te még most is téped a szád, de minek? Mit ártottam én?

    Szálj le rólam, neeeeem keeelllessz! Nem ééreddekkellsz!
  • Rettenthető
    #127
    Te ilyan politikus alkat lehetsz, nem?

    Sztd az embereket lehet így kategorizálni (pláne 1-2 hozzászólásból), hogy politikus alkat és/vagy egyéb?

    Amiket eddig olvastam tőled, akár pozitívum, akár negatívum, nem tudnám megmondani, hogy valójában milyen ember vagy.
    Remélem te sem tudod 2 hozzászólásból ezt megállapítani..., vagy te egyből dobozolsz?
  • Seten
    #126

    Nekem egy PC-S játék is szabadidős tevékenység ugyanúgy mint az olvasás, dvd-zés (tv-t már nem írom mert megutáltam) vagy a sport.
    Viszont pár óra után bármelyiket meg tudom unni, akkor váltok.

    (Eddig csak két "szabadidős tevékenység"-et nem sikerült megunnom: szex, motorozás :)

  • Yoghurt
    #125
    Rettenthető:

    Csak ennyit tudok mondani: :D

    Te ilyan politikus alkat lehetsz, nem?
  • Rettenthető
    #124
    Azért arra az egy kérdésre válaszolnál, hogy az idézett mondat már a jellembeli fejlődés eredménye? Mert ez igencsak szép és példamutató.

    "hogy az anyádba jut eszedbe egy témára írni, ami évek óta halott, és pont egy nappal előtte, hogy én valami hirtelen ötlettől vezérelve újra belépek a szent és hatalmas SG világába..."

    (Mellesleg nem Larvin hozakodott elő a témával eredetileg, hanem Prince of Máté, de mindegy.)
  • grayfox
    #123
    Egészen érdekes téma ez.. Egyáltalán nem mondható, hogy a társadalom nagy része úgy tekint a játékokra, mint egy "kikapcsolódási módszer", szabadidős tevékenység. Valószinuleg idovel akar (persze a mérték az kulcsfontosságú, mint mindenben) bekerülhet az elfogadott kategóriába, mint az olvasás, vagy tv nézés, dvd-zés. (ezeken ugyanugy izgulhatunk, kiválthat stresszt a szervezetben, örömöt, stb, mégis az "elfogadott" kategóriába tartoznak.)
    A lényeg persze a mérték lenne, és ebben a kategóriában igencsak könnyű átlépni ezt, hiszen a gép előtt repül igazán az idő :D Ebből kifolyólag más tevékenységektől veszi el az időt, pl sport, barátok, barátnő. Szóval a félelem a társadalomban nem alaptalan.
    Hasonlíthatjuk akár a szerencsejátékhoz is, pl az hogy hetente feladsz 1-2 lottószelvényt még ok, de mondjuk ha 7/24-ben a rulettasztal mellett ülsz...
  • Yoghurt
    #122
    Nyilván nem "csak", azért írtam utána, hogy "nem biztos":)
  • Seten
    #121

    Ez nagyon dicséretes!
    De nehogy azt gondold, hogy ezt mind a "PC-től való elszakadásnak" köszönheted. Egyszerűen csak saját magadnak.

    Még ha azt írtad volna: "Mindezt a sok jót a PCP-től való elszakadásnak köszönhetem" :)

  • roblee
    #120
    Én rendszeres fórumozója vagyok az SG-nek.
    Megláttam ezt a topicot és érdekeltek a hsz-ok.
    Én csak annyit mondanék: ha géphez ülök játszani, az azért van, mert 100%-g kikapcsol és ez néha bizony kell a melo után. Persze nem mindig ezt választom a kikapcsoláshoz, általában olvasok és focizok.
  • Yoghurt
    #119
    Hát ez nagyon nagy.

    Emberek. 5 azaz öt éve indítottam el ezt a témát, már nem is emlékszem rá, milyen voltam akkor, 2002...

    Szóval a poén az, hogy egy volt osztálytársam, akit szinén nagyon rég nem láttam, mondta, hogy ha szociológus lenne, akkor az SG fórumozókról írna egy cikket, mert itt ilyenek mennek, hogy újreg, régi reg, meg mit tudom én. És akkor eszembe jutott, hogy nekem is van egy regem, ami 2001 es, megnézem, megvan-e még.

    A poén az egészben az, hogy 5 év után belépek az sg be, megnézzem mi van itt, és látom, hogy az egyetlen témára, amit indítottam anno, tegnap írtak, kérdelek:

    Larvin: hogy az anyádba jut eszedbe egy témára írni, ami évek óta halott, és pont egy nappal előtte, hogy én valami hirtelen ötlettől vezérelve újra belépek a szent és hatalmas SG világába...

    A témához meg annyit, kedves fórumozó élőlények, hogy feldobtam egy vitatémát, és nem "véleményt nyilvánítottam".

    Ja, és nem bántam meg, hogy leszoktam minden PC játékról, mert kicsit több értelme van félprofi csocsósnak lenni (országos szinten versenyzek), és zenesuliban gitároztam 3 évet, tagja vagyok egy alternatív színházi társulatnak, vannak előadásaink, az elmúlt 4 és fél év alatt összesen volt 3 hónap, amit barátnő nélkül töltöttem, és a Műegyetemet végzem mellette, már 4 ed éves vagyok, négyes fölötti átlaggal meg van minden tárgyam, szal nemsokára lesz egy jó munkahelyem, sok szabadidőm, amit értelmes hobbikra fordíthatok. Mindezt a sok jót a PC-től való elszakadásnak köszönhetem, persze nem biztos, de a Diabolóra nagyon rá voltam kattanva..

    Na mind1, összegezve, a játék az jó, mint ahogy asszem József Attila mondta: "félek a játszani nem tudó emberektől", csak pl én olyan vagyok, hogy valamit csak teljes gőzzel tudok csinálni, és sok olyan van mint én. Mi sajnos ha elkezdünk játszani, akkor azt napi 6-8 órában fogjuk tenni, és az nem jó. Szóval nekem egyszerűbb volt abbahagyni, mint mértéket tartani. Van aki tudja ésszel csinálni, én nem.

    És még egyszer: hülye kérdés, vagy nem, csak egy témaindítás volt, kéretik nem minősíteni, a hozzászólás nem léte minősíti legjobban a témát. Tehát szerintem nem sok értelme elővenni egy halott témát, és elmondani róla, hogy baromság, mert pont azért volt halott, mert azt érdemli.

    Na csummiiii
  • Peck
    #118
    kivéve arra ártalmasak akik mondjuk beleélik magukat a játékba mint atom valamikor volt ez a hiradóba....valami német ürge sokat Cs-zett és szétlőtte pár haverja fejét meg osztályfőnöke fejét (lás bumm heccsát címen) mert belegárgyult a CS-be....ebből a szempontból ártalmas,tehát úgy kell játszani hogy tudd abbahagyni....mert a cybertér is öl XD
  • Peck
    #117
    Van értelme sok is,interaktív fejleszti a készségeket,aki rossz angolból annak magyarítás nékül segítséget nyújt pl egy szerepjáték meg mondjuk mit csinálsz ha haverjaid betegek ,csajod mittomén esküvőn van (nem a sajátján mert az már rég rossz :D ) és egyedül pusztulsz otthon,3 lehetőséged van, leülsz a gép elé és elfoglalod magad valami jo kis gammel és talán még szervereken jó beszólásokon szakadsz 1 kicsit,elemelsz anyádéktól egy scifi magazint és elolvasod és rájössz hogy tök hülyeség,vagy valamit amit már százsor kiolvastál és nem lett túlzottan változatos tőle semmi,3. új barátokat szerzel és boklászol az utcán....(feltehetőleg ilyen....@@@@@ hidegbe...
  • SZilaJMaGGoT
    #116
    Én 16 éves fejjel is cartoon network-öt nézek... :) Persze nem csak azt, de hétköznapokon szinte csak azt... Lehet, hogy még nem nőttem fel, de szerintem nem probléma... A játék önmagába nem probléma ha valaki nem él a gép előtt, és épeszű... szal nem éli bele magát túlzottan.. Én pl még nem öltem embert, persze szoktam verekedni, de erről többnyire az alkohol tehet, meg azok akik belémkötnek, de semmiképpsem a játékok... De nem lennék képes elvenni bárki életét... Betilthatnák az összes játékot, akkor is lennének tini ámokfutások/gyilkolászások... Egyébként ez a kérdés kb azzal egyenrangú, hogy van e értelme a tévénézésnek/olvasásnak, zenehallgatásnak/zenélésnek, vagy akár rajzolásnak... Mindenkit más köt le...
  • Larvin
    #115
    Micsoda baromság ez a kérdés? Kb. akkora, mintha azt kérdezné van e értelme a szexnek...
  • Prince of Máté
    #114
    jó nagy ökörség ez a témakör
  • blackgamer
    #113
    stratégia játékokban ha jobban belegondolsz ugyanazt csinálod (van egy stratégiád mindig)

    csapatjátékos FPS-ekben pl. Call of duty HQ mód (amikor a rádiót kell őrizni) eléggé kell a stratégiai érzék, és a logika, mert ha meg tudod becsülni, hogy az ellenfél éppen hol van, hova tart az nagy előnyt jelent (nem a lövöldözésen van a hangsúly)
  • manoG
    #112
    Hi!
    Némelyiknek van! Logika, taktika, stratégia. Némelyikben képzeljétek, még gondolkodni is köll! Aki pedig azt mondja, hogy a gondolkodásnak nincs értelme az ássa el megát a derítőben!
  • Shep
    #111
    szerinted erről ki tehet, nem a játékfejlesztő, hanem a szülő aki csak azért hogy a gyerek hagyja nyugton odavágja a TV szg. elé aztán annyi, persze van ahol a szülőnek egyszerüen nincs ideje a gyerekkel lenni, mert állandóan dolgozik, hogy meg tudjanak élni. Szóval a világgal van a baj, egyszerűen egyre kevesebb idő jut a gyerekekre, mindenki rohan a pénz után, a gyerekek meg csak egyre vadabbak lesznek, és erre a játék csak rádob egy lapáttal, a TVről nem is beszélve, mert a délutáni műsorok is elég durvák, meg azt pl nem értem, hogy a dzseki csenes filmet szétvagdossák, de hétvégén napközben mehet a gyilkolászós lövöldözős sorozat, meg hétközben délután a leszbianya és lánya esete a kónika sóban érdekes nagyon érdekes.
  • Kovász
    #110
    én is ilyesmit akartam írni
    szal teljesen egyetértek. az a lényeg, hogy az ember jól érezze magát. ennyi.
  • blackgamer
    #109
    de, nincs sok értelme a játékoknak tényleg csak az idő megy el a semmivel
    sajnos viszont sokat játszok, bár mindig megfogadom holnaptól nem.....
  • Glpetyus
    #108

    Ezzel mindent elmondtál
  • DonnieBrasco
    #107
    Én szeretem...:
    ...a kirándulást, utazást
    ...az FPS-eket
    ...a haverokat és a bulikat
    ...az RPG-ket
    ...a raftingolást, hegymászást
    ...néha autóverseny/stratégiai játékokat
    ...a munkámat
    ...a barátnőmet, családomat, a legtöbb rokont :)
    ...a művészeteket (építészet, zene, színház, film, festészet... stb.)

    És a család/barátnő kivételével NINCS köztük fontossági sorrend....

    Már a téma felvezetése is téves :) (a kérdés eleve hülyeség)
    Az életben egy dolognak van értelme: hogy a lehető legjobban érezd magad, a lehető legtöbbször (mindig). Ez nem keverendő össze az öncélúsággal, hiszen akkor is jól érezzük magunkat, amikor ajándékozunk, amikor utazunk 350 km-t, csak hogy nagymamánkat meglátogassuk, és amikor felveszünk a földről egy leejtett tárgyat egy vadidegennek. MINDEN olyan dolognak van értelme, amitől jobb lesz a kedvünk - pontosabban: CSAK az ilyen dolgoknak van értelme.

    És a számítógépes játék (ahogy MINDEN játék...) pontosan ilyen!

    DB
  • barret
    #106
    Te tudsz valamit!!!
  • gazdi
    #105
    OFF: ha már ilyen aláírásra vetemedsz, tegyél egy szóközt a második blah után...
  • Glpetyus
    #104
  • Methylisocloro
    #103
    Szerintem teljes időpocsékolás egy játékkal órákat játszani, hiszen ennyi idő alatt maximum csak az első néhány pályáig juthatunk el. Sokkal inkább napokig, hetekig vagy akár hónapokig érdemes játszani egy játékkal.
  • joe69
    #102
    jaja akkor jonnek elo:)
    a masik ilyen topic a melyik jatekot varod a legjobban
  • Glpetyus
    #101
    Nem igen ismerek 5 évest aki pl doom 3-azna...
    De ettQl függetlenül egyetértek :) (nagyjából)
  • Glpetyus
    #100

    Ja,segithetsz...akaszd fel magad... :/
  • Danny
    #99
    Erről van szó. Nem kell a fontossági sorrend elejére tenni és kész. Attól még jó móka.
  • Deajka
    #98
    Látom uborkaszezon van.
    Akkor jön elő ez a topic...




    ( A felnőtt, normális ember tudja mi neki a jó. A gyerekre meg figyel a felnőtt. Yossarian rlz. )
  • gazdi
    #97
    Úgy látom előtérben kerül itt a kor -- úgy a témafelvetésből, mint a válaszok tagolódásából ez látszik. Nos, én 28 vagyok.
    Nagyon nagy közhelyeket lehetne mondani a vitaindító kérdésre (a "mint minden élvezeti 'cikk', ez is jó de csak mértékkel"-től az "arra van időnk, amire szakítunk"-ig), de az, amiben a nagy többség egyetért, az csak az lehet, hogy ez a kérdés önmagában nem jól definiált (vagy írhatnám 'nem jóldefiniált'-nak azok kedvéért, akik már látták ezt így). Hiszen annak ellenére, hogy sokan igenis időpocsékolásnak tekintjük azt, hogy a képernyőn megjelenő idegen formákra fordítjuk az egeret és kattogtatjuk az egérgombot, és hogy elismeréssel nézünk/hallgatunk meg egy számítógéppel készült filmet/képet/zenét, meggyőződésem szerint mindnyájan átéltük már a fentiek teljes ellentét is. Tehát a komoly, érett felnőttek is képesek számítógépes lövöldözéssel kipihenni napi fáradalmaikat, de a megrögzött "számítógép-őrültek" is tudják élvezni a hagyományos (nevezzük analógnak) művészeteket. Nyilván egyik félnek sem ez fogja kitenni szabadideje 90%-át. És itt van érzésem szerint a kapaszkodó; mint mindíg, megint eljutottunk a (megintcsak közhelyes) egyensúly-fogalomhoz. Innen nem folytatom, a magot elhintettük, mindenki folytassa a gondolatmenetet saját meggyőződése szerint.
    És a "bölcselkedés" után saját hátterem: számítógépekkel dolgozok a nap kb 7 órájában. Hazatérve szívesen ülök vissza a számítógép elé, szórakozás, kikapcsolódás céljával. Ez lehet egy megfogható előnnyel nem bíró játék, vagy egy program honosítása, vagy egy öncélú 2D vagy 3D alkotómunka. Viszont ennek nincs elsőbbsége a számítógépmentes elfoglaltságokkal szemben (úszás, biliárd, sörözés vagy egyéb társasági elfoglaltságok).

    Játsszatok tehát, játékosok, de ha szabad, hadd javasoljam, hogy mindíg a magatok kedvéért, a szó szoros értelmében. Játsszatok, ha attól jobban érzitek magatokat, és nincs más, ami bármilyen szempontból kellemesebb, érdekesebb lehet -- nem csak rövidtávon.