57
-
Csaba #57 Menj fel az Asus honlapjára, és keress rá a videokártyadriverekre.
Nekem is ilyen kártyám van, csak Abit Siluro. Abból tudtommal a márciusban megjelent a legújabb.
De ha friss driverre vágysz, töltsd le az nvidia honlapjáról a pár napja megjelent általános meghajtóprogit geforce-okhoz. -
#56 ASUS GF4 Ti 4200 kártyám van
jelenleg 4523-as verzió van fenn
win Xp-m van
melyik a legújabb driver????
Köszi -
dez #55 Ez így majd' 3 év távlatából nem hiszem, hogy sokakat érdekel...
(De egyébként nem úgy van, GF4MX nem egy picit gyorsított GF2, hanem egy túlzottan is lebutított [pl. programozható shader egységek száma 0] GF4. Ez látszik abból is, hogy nem ugyanaz a videofeldolgozó rész, mint ami a GF2-ben volt, és amúgy is jóval gyorsabb annál, persze csak DX7-ben.) -
Tiby #54 Hmm , nem eredeti a Geforce 4 MX csalág , a Geforce 2-nek a gyorsabb változata (gyorsabb kicsit a ramrajta stb..), a Titanium 4200 az eredeti meg annál feljebb. -
#52 hehe
"I expected GF4 to be the
speed bumped GF3, but calling the NV17 GF4-MX really sucks." -
#49 Az olyan is :)
Ez a GF4 kb. 2-3 havi fizetésem lenne :( -
Szepi #48 Én már gef2 (nem MX!!!) is láttam nettó 22-ért. Radeont meg 19 nettóért. -
#47 Amúgy most nézem hogy a kisebbik gef4MX ára huszonnéhány ezer lesz nettoban. Szerintem ez nem olyan ár ami ellen nagyon harcolni kellene bojkottal. Vagy igen? :P -
#46 Én ugyan nem bojkotálom. Megint egy olcsó és jó kártya lesz a piacon. Nem a sokpénzűeknek hanem azoknak akiknek MX200 MX400 van a gépükben szerintem nekik tökéletes upgrade lesz. -
Zerg #43 Persze en is olvasgatom az Anandtech-et es Toms Hardware-t, sok mas mellett :).
Egyebkent en is csak talalgattam, es nem szeretnem, ha kivenne az nVidia a piacrol a GF3 Ti200-at, mivel akkor a Radeon 8500 LE ara sem esne olyan gyorsan (en meg ezt szeretnek venni). Csak az nVidia szemszogebol nezve nem tunik logikusnak hogy piacon tartsa a GF3 Ti200-at. De bar csak ne lenne igazam!
En is azt szeretnem ha vegre a DX 8-as kartyak gyurnek egymast es nem egy idejet mult technologiat (GF4 MX) probalnanak rankeroltetni, amely varhatoan vissza is fogja a DX 8-as SW-ek fejleszteset.
Zerg -
_HABLA_ #41 Én is az Anandtech-ről meg a Toms hardware-ről okosodom, gondolom te is mert amit írtál az olyan mintha onnan másoltad volna be. Egyébként szerintem a GF3ti200 még egy jó ideig megmarad a piacon én inkább a ti500-nak nem érzem igazán a helyét, persze nem vagyok jósnő, de remélem, hogy a 200-as még egy jó ideig kapható lesz mivel azt akarok venni, ez a GF4MX nem győzött meg egyáltalán. A GFti-k viszont nagyon jó választásnak tűnnek ha valakinek van rá pénze -kurvagyors memória van rajtuk, persze nem olcsóak.
Egyébként a Medal of honor-nak szerintem érthetetlenül nagy a gépigénye, ugyanazt a motort használja mint a wolf és még nem is néz ki olyan faszán mégis sokkal jobban terheli a gépet -
#39 Halihó, a P4 nem igazán játékosoknak készült, szóval ne azzal számolj ha game konfigról beszélsz! -
Zerg #36 Maximalisan egyetertek veled. Szerintem is hamarosan el fog tunni a piacrol a GF3 Ti200. Talan marad a GF3 Ti500, de az joval dragabb lesz, mint a GF4 MX. Velemenyem szerint az nVidia temekpalettaja a kovetkezo keppen fog kinezni.
Low-end: GF2 MX
Kozepkategoria: GF4 MX
Felso kategoria: GF4
Varhatoan a GF3 Ti500 is szep lassan kiszorul a piacrol.
Viszont bizhatunk az ATi-ban is :). A Radeon 8500 LE nagyon jo alternativa lesz a GF4 MX-re (esetleg ha kaphato lesz meg a GF3 Ti200-ra is).
A teszteket elnezva latszik, hogy a komolyabbik 460-as MX igencsak megizzasztja a GF3 Ti 200-at is (pont e miatt nem fog sajat maganak konkurenciat csinalni az nVidia). Ellenben az uj jatekoknal (lasd Anand Unreal2-es engine-re epulo tesztnel siralmas volt a GF4 MX teljesitmenye, hianyzott belole a DX8.0-as tamogatas). Ketsegtelen, hogy a mai jatekoknal nagyon jol dolgozik a GF4 MX (jobban, mint vartam), de az ujabb programoknal (Unreal 2), mar gyenge lesz.
A kartya arat is figyelembe veve (nagyjabol egy arban a GF3 Ti200-zal) az nVidia berkein belul jobb valasztasnak tunik a GF 3 Ti200. Tuningszempontjabol eleg keveset lehet olvasni, de a velemenyem az, hogya GF4 MX 460-ban, mar eleg keves plusz szufla maradt, mig a GF3 Ti200-ban, azert koztudott, hogy van :), illetve a Radeon 8500 LE-ben is van boven :).
Tehat GF4 MX-et venni hasonlo arert, mint egy GF 3 Ti200, vagy egy Radeon 8500LE, szerintem penzkidobas, durvabban fogalmazva meggondolatlansag! A Pixelshader teljes hianya es a Vertex shader eros lebutitasa, sajnos az ezeket a tulajdonsagokat kihasznalo programokban meg fog jelenni.
A mai programokat viszont, mind a GF4 MX, GF3 Ti200 es Radeon 8500LE is kitunoen viszi. Kartyat venni a jelen jatekaihoz felesleges (mivel meg egy GF2 Ti, vagy egy sima Radeon is jol viszi oket 1-1 kiveteltol eltekintve). A jovoben viszont nem lesz komoly konkurenciaja a GF4 MX a fentebb, mar tobbszor is emlegetett es jelenleg hasonlo arfekvesu kartyaknak...
Zerg -
#35 Hű de jó -
_HABLA_ #31 Guru!
Nem tudom te mikor néztél utoljára árlistákat, de a GF2Ti már 25 nettóért kapható, míg a legolcsóbb GF3Ti200 44500-ért, persze sok helyen ennél még jóval drágábbak. PIII-as példád pedig nagyon nem ül, mivel a P3 azért drága mivel már nem gyártják és aki nem akar új alaplapot venni, de fejleszteni akar az így is megveszi. Viszont az AGP slotba minden új kártya is faszán passzol... -
_HABLA_ #30 Az AOE2 mindenidők legjobb játéka, úgyhogy aki ezt emlegeti azzal már akkor is egyet kell hogy értsek ha esetleg én totál nem értek egyet ebben a kérdésben. -
kowajano #24 LOL ez az Nvidia -
#23 lesz az még 1-2 hónap... -
_HABLA_ #22 Egy GF3Ti200-ra én is leadom a nevezésem a közeljövőben, hamarosan 30 rugó alatt lesz az tuti. -
#15 jah halhattad, gef2 lemegy a s3triok szintjere, gef3 kozepkategoria 30-50e gef 4 meg 100-130 -
#14 vasarnap jon apad, es en kolcsonadom neki, de ha itt vaganykodsz akkor nem adom ;) -
#13 Valami videot nem tudtok ami bemutatja a cuccost? -
#11 Nem. A GF4 MX kb. egy GF2-vel van egy technikai szinten, csak nagyobb az órajele. Egy Ti200-as 60%-al ver átlagban egy GF4 MX-et.
Amúgy kira lehet a GF4. -
#4 Majd kétévmúlva, amikor megjelennek rá a játékok.
(mármint a mik kihasználják) -
hugi_0 #3 jo-jo de nekem meg mindig TNT m van :-((
sebaj majd lesz nekem is (2005 ben ?)