400
-
Izmael #86 Hoi!
Szerintem a játék hangulta teljesen ellensúlyozza a grafikai "hibákat". A hangok egyszerűűűűen fantasztikusak és a rommálőtt városok hangulata is szenzációs. Nagyon el lett találva a játék. -
Riker #84 Hali!
Én is kiprobáltam,mindkettöt(rtcw,mohaa),és annak ellenére hogy sajnos a mohaa anyira akadt hogy játszhatatlan volt,azt mondom hogy ezerszer jobb.Mert az rtcw igaz hogy esetleg történetileg jobb meg esetleg szebb de NEM 2.világháboru hangulatu.Szerintem jobban feldobja ajátékélményt egy partraszállás,mint azt hogy a 2.(!!)világháboruban a németek cyborgokkal támadnak rád,pedig ez a technologia még most is gyerekcipöben jár.Szerintem ez enyhén hülyeség.Egyszer végigynomtam a gamet,aztán többet elö se veszem,inkább gyüjtök jobb procira:) -
#83 Nos a RTCW és a MOH:AA -t is kipróbáltam bár a Wolfi fullos s a MOH:AA meg csak demó, de nekem mind a kettő nagyon bejön. Mondhatni 1:1 az állás.
Végülis nekem a témája fogott meg mind a kettőnek és ezek után már nem tartom valószínünek, hogy nekifeküdnék végigjátszani egy olyan FPS-t ami valami futurisztikus történetre épűl, valótlan hejszinekkel... szóval az FPS-ek eddigi legjobbjai eme két game!!!!!!! (szerintem) -
#81 Multiban CSben is meghalsz egy-két lövéstől. Most nem multiról van szó. Ne pattogjon a célkereszt, mert tényleg alig sérül az ember, mégis azt hiszi, két bekapott golyótól már meghalt pedig csak 5-10 hpt sérült. -
#77 fazom....nagyon fazom....
:) -
#76 reszeg komam!
nemis 3-5 hp, es aki normalon jaccik, azt en nem tudom komolyan venni...:)
ahogy irtam is...multiban mar egy ket lovestol meghalsz, ha johelyre megy..ha mondjuk pl,. egy smg bol is jon ki aza franya lovedek....
masik, miert kene egy ovestol rogton meghalni, ha realitast akarsz?
nem hallottal meg a gyomor loves HOSSZAN elhuzodo agonizalasarol? addig meg nyugodtan gyujthetsz egyket fraget...vagy labloves, valloves...esmeg sorolhatnam...
es a bezoomolt tavcsovel johogy "ketmetert ugrik"...ugyebar aza par milimeter is eleg, hogy a tavcsoben mindjart elefantnak lassuk... -
#75 Azért ez finoman szólva nem teljesen így van.. :-)
A HL ugyebár szintén Q2 motor (ahogy azt tanult kollégám lentebb már kifejtette), és a Q2-Q3 enginek közt zongorázni lehet a külömbséget. A SOF sérülésmodellje valóban "részletesebb", a reálitását viszont már erősen vitatnám, az egy pisztolylövéstől leszakadó végtagok nem sűrün fordulnak elő IRL. :-)
A Q3 a jelenleg a piacon lévő legjobb FPS motor, pont. A grafikai motorok licenszelése ugyanakkor nem azt jelenti, hogy "klónok" készülnének, lehet ezekkel sok mindent csinálni, pl Q3 - Alice, vagy Q2- Anachronox, hogy két, abszolute de nem FPS gémet említsek. -
#73 vagy valami ilyesmi, van rairva az enyem dobozara....:) -
#72 5000-000000000000000000-0000000000000000000000000-5068 -
#70 igen s SS2.. hazafele mar nekem is eszembe jutott..:)
az azer eleg ijeszto volt...aza tipikus.."majd inkabb holnap folytatom.." :)
egyebkent igikomam, ENIS a felpattano celkereszt hive vagyok, es ENIS azt mondtam, hogy johogy felpattan, mert fejloves, mellkasba egy sorozat, az azer' egy kicsit kizokkenti az embert a kerek vagasabol...:) -
#67 Ha igazi realitást vársz, jáccá Ghost Recont, AZ reális. Ebben hülyeség hogy pattog a célkereszt, egyik másik játékban sem látsz két méterrel feljebb, főleg nem egy pisztolylövéstől. Ennyi. -
#64 ...pont az volna ijeszto egy programban, hogy NEM TUDOM MIKOR HONNAN fognak tamadni...
akkor telleg nem lehet nyugodtan elmeni megebedelni jatek kozben, mialatt eppen egy naci tabor kozepen vagyunk, csakeppen abban a sarokban lelottuk az oroket...
nem kell ezer "kirakati babu" enemi eleg keves "randombot", es ha meghalnak, respanolni...es majcsak megtalalnak minket...:) igy lehetne takarekoskodni az eroforrasokkal egy kis trukkel.
(natessek elmondtam....pedig ezzel akartam dollarmilliokat keresni egy nagy "Ámrikai" jatekcegnel...:) )
mint az utben...barminlyen oriasi palyan jaccol, akar f2f et egy robottal, ha lelovod kb tiz masodperc mulva ujra megerkezik...:)
...remelem olvassa ezt egy neves jatekfejleszto ceg HR-ese is...:) -
#63 hm...a hl engine az q1 re epul, azert ilyen nepszeru. MERT sokkal jobb az iranyitas, mint a tobbie... valahogy a q3 engines cuccok nem olyan dinamiksak, mint amihez a q1-en felnott nemzedek szokott... talan meg az UT nel volt hasonlo "rohanas", csak azok a babfigura mozgasok voltak egy kicsit kiabranditoak...:)
mas, nem olyan szar ez, csak van nehany nagyon statikus palya, ertem, szarul van megtervezve...haz, palmak a diszletraktarbol, es kesz a "ww2 afrika korps fohadiszallas".
dejazert destroyed village, vagya hidas palya, meg egy csomo, szerintem el van talalva..
meghat a fronton ne is szamits szep szines fenyekre, egy szarra lott varosban....:) majd a jovo evezredben egy urbazison....esetleg egy akkori haboru talan szinesebb lesz.
egyebkent nem ertem mi a gondod ezzel a grafikaval? AMIRE kitalaltak, arra jo, es amiket mondtal, abban igazad van, sokkal realisztikusabb volt a SOF ban levo serules modell... amit vegkepp nem ertek, es ezert idegesit, hogy "habezzegenterveztemvolnaajatekokatakkorsokkaljobblenne", MIERT NEM RAKNAK BELE BOTOKAT????
pl. omaha: lelojjuk a gepagyusokat, es responolnak ot masodperc mulva oda: ertesd: haboru van, sok nemet katonabacsi maszkal fent, johogy mennek loni az ures gepagyuval.
igenam, de miert nem attakolnak meg a tobbi kollegak is fent? "hans, ez a kis tokmag szorakozik itt velunk? pikk-pakk!"
miert kell elore tudnom, hogy igen, ebben a sarokban balra lesz ketto, jobbra egy hattal...
miert nem maszkalnak ossze vissza a bazison?
az eddigi legjobb ilyen tipusu reszt abban a scifi horror jatekban lattam jaj nem ugrik be a neve.... Looking Glass ek csinaltak! a masodik resze...:)
ott telleg be lehetett szarni, amikor megszolalt a riaszto...:) ja es NEM LEHETETT TUDNI, HOGY HONAN FOGNAK TAMADNI!!!!
nahat ezert is jaccok en inkabb addig multiban, ha tehetem ezzel a jatekkal...az a resze szerintem eleg jolett. -
#61 igikomam,
en arra gondoltam, hogy AKKOR miert ugral a celkereszt, AMIKOR TEGED telelnak el....
dikkma irta: "eppen lonek, es felugrik a celkereszt..."
na..
amugymeg Dikk, johogy felugrik, ha "eppen lonel" es melkason lonek egy geppuskaval, vagy egy pisztollyal...nemde? :) vagy eppen fejbe...:)
egy kicsit en is elbizonytalanodnek a celzasban, ha mondjuk egy lovedek megy a szemembe..:) -
#58 Nem szeretnék láma lenni, főleg egy ilyen tapasztalt és okos vitapartnerrel nem szeretnék kilátástalan vitába keveredni...
de a CS-ben is van momentuma a töltényeknek, és valahogy nincs kedvem szétverni a monitort egy-egy bekapott sorozat után. Ott ritkán, egy-egy túltélt fejlövés után pattanik hatalmasat a kép felfelé, és akkor aztán tuti nem találom el a pácienst. De ebben minden egyes lövés, akárhova (...) megy, és lehet pisztolyból leadott is, két métert felrántja a célkeresztet.
Ez biztos természetes az fps-játékokon nevelkedett, taktikai shooter-zseni lényed számára, de nekem nem az. Ez így SZAR. -
Brumi #56 ma elhatároztam, hogy nem hosszabbítom meg a pécéguru előfizetésem :) -
#54 Így is keverhető a MOHA a MOH:AA-val(a hw forumozoi néha keverték is), jó lesz az nekem M.O.H.-nak is, akciójáték nélkül... :-) -
#52 copyright bocs :) -
#51 De őersze az a MOH igazából MOHA (Megyek Oszt Hent Akciójáték) Copywrite by HW :DD -
#49 otikai=optikai -
#48 Ha valaki most kíván új egeret beszerezni, ajánlanám neki a Logitech I-Feel MouseMan dögöt. Iszonyatos, ebben a játékban! Érezni a lövést az egéren, a sérüléseket és a golyók becsapódását a testbe, persze más-más effekttel. Ha az i-feel force erősre van állítva, a célzáskor még rátesz egy kis mechanikai elmozdulást a program célkeresztmozgására. Nagyon jó. Az egér otikai, fény és ergonomiai dizájnos, és 12 e HUF, tehát egy átlagos opti egér ára. Megéri. -
#45 es szerintem eleg valtozatosak a palyak..pl, a cs stilusus jatekmenet...a korokre osztott jatek...
pl. a hunt palyan nagyon jo kis barrikad harcok alakulhatnak ki, es telleg ryan, amikor a kis apro emberkek bujkalnak fedezekbe a homalybaveszo tavolban...:) vagy a hidfo allas vedes, es felrobbantas...elegge elkeseredtem, amikor szembesultem a feladattal: "nekunk ezt fel kell robbantani..." :)
ua, mint a cs, szabalyokat tekintve, es a tactical opsbol kiindulva...vagy vegre hajtom a parancsot, vagy megtisztitjuk a terepet...
es a masik fel nem tudja, hogy ezt kombinalni is lehet, elvonva a vedok figyelmet...:)
(jovolt hallani a szomszedkomak idegeskedeseit a lanpartyn, amikor egy tuzbarbajba belefeledkezve meghallottak a bomba ketyegeset...:)
a jatek halala az lehet, ha az emberek nem fognak teamelgetni, csak esznelkul jatszanak vele..abba telleg hamar bele lehet unni...de mi lett volna a csbol, ha megfeledkeztunk volna a jatek lenyegerol? a haborut nem EGY ember vivta, nyerte meg...
tessek jo sok klanba tomorulni, es jaccani szepen okosan! :) -
#44 mar eppen mentem volna aludni, de vegig olvastam a kommenteket...
szoval realitas - nem a single missziora gondolok, amikor egy hasloves utan elkezd santikalni a bacsi...:)
szoval: omaha, multi, amcsik, nemetek, mondjuk 5-5 fos csapat...igen is baromi izgalmas es nagyon kell taktikazni, hogy egy jol beallt vedelmet be lehessen venni! es ez telleg meszarszek, de annak idejen egy geppuskafeszek megrohamozasa sem lehetett gyerekjatek, es hullottak mint a legyek, es nyilvan nem addig rohantak, hogy "majcsak elfogy egyszer aza loszer, azuristenit".
lenti kis bunkerek, ket ket emberrel, es egy fenti navigator sniperrel igen nehez az amcsik dolga...:) de van eselyuk siman nekik is....a fedezekbol is lehet granatot dobni, es ameddig kiugrabugralnak a nemet vedobacsik, addig kell somfordalni, es szethasitani a fejuket...
es itt a fegyvervalasztassal valasztassz magadnak karakterrt...omaha, vagy akarmi bazisaban, kozelharcban a sniper nem er semmit...egy "golyofogo" katona a smgjevel, vagy netalantan a geppuskajaval lekaszalja...
szoval mi is a kerdes? unalom? az ilyen njatekokat nem ffazni kell, hanem okos teamelesek tartjak eletben...q1 et is szivesen jatszanek barmikor, dm3 4vs4...ott is a taktika szamit. -
Charlie #43 szuper a játék!Bár a Wolfban szebbek a fegyverek és a hangjuk jobb(kivétel a sniperpuska). -
#42 singleben a serulesek eleg irralisak...es nevetsegesek...en multiztam eloszor aztan single, es meglepo volt, hogy multiban NAGYON szamit, hogy hova losz, pl. egy smg vel tavolrol (..IGEN TAVOLROL! - a szerk.) fejre, elég egyket loves is, ha ugyesen celzol...singleben, meg belemegy a tar...:)
szoval a single resz, az az arcade, es aki ahhoz szokik, meglepetesben lesz resze a multi reszben.
amiket mondtal aggalykent, dikkma komam enis pont azert nem szivesen jatszom a single missziokat..
enis jobban szeretem egy jol iranyzott nyaklovessel bevegeztetni..:) -
#41 mijer pattog felfele a celkereszt? -
#40 Ha jobban belegondolsz, a lövedék a valóságban is üt, csak itt az a bibi, hogy a játékban állva maradsz utánna (normál esetben ugyebár kampó)- szóval inkább a célzást nehezíti. Kicsit finomabbra kellett volna venni ezt az effektet, akkor jobb lenne. -
#39 A wolfban is leesik fejlövésre a satyesz, ebben is. Egyébként a sisak azért van, hogy megvédjen, gondolom csúszhat rajt a golyó ha az oldalát lövöd; frontális lövésnél meg ebben sem rázzák a fejüket, miután leesett a sityak. -
#38 A német beszéd olyan, amit ha nem csinálnak meg, fel sem raktam volna a játékot. Így sem tetszik IGAZÁN, de elmegy.
Számomra az idegesítő, és más hibát nem találtam az egészben, a sérüléskor jelentkező ugrabugra. Én betegesen csak fejest lövök, ha nem jön össze, akkor quick load (szerencsére csak tizedmásodpercekig tart a MOHAAban ) és baromi idegesítő, ESC-nyomásra ingerlő amikor a távcsövessel már az orrnyergen vagyok, és elkezdenek lőni. Erre aztán az én célkeresztem meg az egész kép felfelé pattog, és képtelenség lőni. Ez a gond ezzel a játékkal, és semmi más. -
#35 A MOH:AA jelenleg PC-n elérhető csak, valamikor az ősszel lesz belőle Xbox verzió.
PS2-őn is lesz MOH (MOH: Frontline), szintén FPS, illetve egy MOH: Flight Commander kódnevű repgépszim.
PSone-ra sajna már nem nagyon jelenik meg semmi, játsz a két elöző game-el. -
#33 Thnx :-)
(Mink exkollégák már csak tartsunk össze, mindjárt átnézek a HCG-re és dícsérlek egy kicsit én is, oké? :-)) -
#30 Huh! Te ott voltál?!? Azaz bocs hogy letegeztem kendet, nem lehet mai gyerek :) -
#29 (A Serious nagyon ott van szeren, én is azzzal csitungolok éppen) -
#28 Kösz. :-)
Amúgy teljesen nyugodt vagyok (bár elgépelni azért még sikerült "elsőször" meg "Nás"... most már mindegy :-))
Nem láttál te még engem idegesnek.. :-) -
#27 "a tizenöt játékost felvonultató DM összecsapások kábé húsz másodperc alatt torkollanak értelmetlen, rohangászós vérfürdőbe - de az valami kiba..., ühümm, szóval igen jól sikerült."
:)))
És még sok, zseniális fordulat a cikkben :)
A játék jó, de többet vártam tőle, a Wolfnál akkor is jobb. A gépigény olyan amilyen, de szerintem indokolatlanul magas!
Az AI tényleg elég scriptes de jó az :) !
ÉS tényleg elég MOH! Ghost Reconi magasságokba nem, de azért kicsit reálisabba emelkedni kellett volna szvsz. Bár most Serious Sam 2-zöm, inkább befogom :))
Liquid : easy, meg peace meg ilyenek. -
#26 Mélyen tisztelt Remedy kolléga (bár semmi közöd hozzá) nővel legutóbb tegnap voltam, plusz elárulok még egy titkot: huszonsok évem alatt nem elsőször.
Ha valami nem tetszik, fogalmazd meg kultúráltan, öcsisajt, nem vagyok vevő az ilyen sulinet-style beszólásokra.
Más: Igi, a "megyek oszt hent" nem szó szerint értendő, ezzel azt próbáltam érzékeltetni, hogy a MOH megvalósításában közelebb áll a hagyományos FPS-ekhez, mint a OpFlash jellegű "háborús szimulációhoz". Természtesen futás közben nem lehet pontosan lőni, a hentelést inkább a géppuskákkal vagy fedezékbe vonoulva valósíthatod meg: ez pedig erősen arcade feelinget ad néhol a MOH-nak. -
#20 Vitathatatlan hogy eddig ez a legjobb FPS ebben a kategoriaban! Eszmeletlen. -
#17 Van már hozzá "vérpeccs" is!:))) -
Richy #16 Lehet ezzel legalább játszani? Vagy mit kell itt csinálni? -
#15 mohaa_bemutato_07.jpg-tol>>