Tudatos álom / testelhagyás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
amúgy a minap láttam egy amerikai vígjátékot (tudom: színvonal), amiben kisbabák beszéltek egymásközt és a tudósok azt kutatták, hogy vajon tényleg okosabbak-e náluk! és valóban azok voltak, mert a világmindenség titkait ismerték! de elérkezett egy pillanat, amikor "átmentek a túloldalra" és elfelejtettek mindent!
Tudom ez egy kicsit offtopic, mert nem TA, de nagyon fura volt, tényleg nem tudtam hirtelen különbséget tenni álom és valóság közt.
A deja vu-rõl. Azt hiszem az index-es fórumon olvastam, hogy van egy ilyen teória (vagy mi?), hogy a kisbabák azért alszanak olyan sokat, mert "elõreálmodnak". Nemhiába sírnak fel olyan sokszor... Szóval ezt nem én találtam ki, érdekes...
gamertag: kenobita
hmmm...kezdek bedilizni:-)
amúgy azt a véleményem továbbra is fenntartom, hogy elôre nem tudsz megálmodni semmit (a jó velem is fordult már elô, de azt én hatodik érzéknek hívom:-))és, hogy nem szabad olyan nagyon beleélned magad, mert akkor baj van! viszont az álmoknak van jelentésük (jó, tudom van egy hozzászólásom, amiben nem ezt írtam, de szerintem nem fogalmaztam meg pontosan, amit akartam mondani), de akkora hacacùarét nem kell csapni kôrülötte!
Szerintem ez egy nagyon érdekes dolog. Mármint a TA és a hozzá kapcsolódó dolgok. Az indexes fórum is frankó, sok remek tanács van. Szóval már alig várom, hogy lefeküdjek. Nem gondolom, hogy egybõl TA lesz a dologból, de az álmok feljegyzése miatt is várom. Na meg kenem a valóságteszteket. ;)
gamertag: kenobita
Jano: alvás közben a tudati korlát nincs meg :) onnantól meg mindegy, hogy mennyire van világos, sötét, be van-e kötve a szemed... ott csak a kognitív térkép müködik.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Érdekes jelenség. Fõleg, hogy ugye "amit nagyon sötétben is használsz otthon" az tudatos. Meg bármiféle tájékozódáshoz nem árt a nyitott szem, mert 'elvesznek az arányok', ha érted mire gondolok.
1x álmodtam egy helyrõl, akkor nem tudtam mi az tele volt vázákkal meg rácsos szobákkal.
aztán vagy 2 évre rá elmentünk görögországba és PONTOSAN UGYANOLYAN múzeumban voltunk, ott voltak a vázák/rácsok ahol elõtte álmodtam. amikor beléptem ledöbbentem és komolyan mondom mozdulni sem bírtam egy percig. Azóta sem tusdom hogy lehetett mindez...
koszontem.
De csukott szemmel is hibátlanul tájékozódott, nem ment neki semminek, nem vert le semmit.
koszontem.
Én is megnéztem a videót: Elég DURVA nyitva volt a szeme, teljesen, mintha ébren lenne. TEHÁT TUDATÁNÁL VAN mert kerülgette az elõtte a foldön lévõ dolgokat, a küszöböt is átlépte. Ment egy kört a lakásban és leült a Tv elé. Mindez olyan hihetetlen volt, hogy alszik közben... nagyon parás volt!
koszontem.
inkább megyek aludni (+álmodni)... :))
nekem most mennem kell, kössz a baszélgetést! :)
de ezek annyira érdektelen dolgok, hogy nem látom az értelmét...
De ha ma is lesz ilyen álmom, mindenképpen leírom!
letöltöttem egy mp3-at és ahogyan az ott volt a
wincommanderben, és a többi file körülötte... azt már láttam álmomban :)) de komolyan!
az ismerõsöm = egy ismerõsöm
1-2 hét mûlva (a valóságban) egy beszélgetek vele
és hirtelen beugrik, hogy hoppá ugyanezt (szó szerint) mondta már nekem vmikor! 1 nap 2-3 ilyen élményem is van
Az a bajom szerintem, hogy nekem nincsenek nagyon különleges álmaim. Ezalatt azt értem, hogy mintha csak egy sima hétköznap eseményei történnének semmi oda nem illõ dologgal...
Talán ezért nem is gondolok rá, hogy az álom lehet... nem?