41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • koj
    csak a videókártya elég gyenge hd 5670 és gondoltam veszek erősebb vga-t, de ahhoz nem kell erősebb cpu-is?
  • koj
    Phenom II X4 955 BE 3,2 ghz
  • G18XM8
    Most milyen cpu-d van?
  • koj
    És akkor milyen processzort ajánlanál amit bele lehet tenni? Nem szeretnék új alaplapot venni, csak új cpu-t, vga-t és ramot. RAM-ból melyik jó? játékhoz kellene
  • G18XM8
    A processzor az nem lesz jó hozzá, a vga-t azt bele tudod tenni.
  • koj
    Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy Gigabyte 870A-USB3 alaplapba (2011-ben vettem) lehet-e tenni:
    AMD VISHERA FX-6300 3.5GHz Cpu-t, és R7 260X OC 2GB/GDDR5-vga-t?
  • arty
    50 környékén 270x, nem kérdés :)

sebességben a 750ti jócskán elmarad tőle, ha játszol, ez számít

• Jamirofan89
    Szeretném megkérdezni, hogy milyen videókártyát ajánlanátok abban az esetben ha a CPU felsőkategóriás, de a VGA-ra nem akarnék 50 ezer Ft-nál többet szánni (túlnyomó részt munkára venném a számítógépet és ehhez kell az i7-es proci) ?
    Úgy olvastam, hogy egy jó procihoz illik egy erős VGA. A 'bottleneck' effektus életbe lépne egy "nVidia GeForce GTX750 2GB GDDR5"-es kártyával? Előre is köszi!
  • rvn
    Megy ilyen esetekben gondolja fogyasztásra is, illetve ezzel arányosan a hőtermelésre is 2 középkategóriás VGA többet megzabál mint egy felső kategóriás, Lehet 2 vga hoz már kevés a tápegység. Egyébként én is annak a híve vagyok hogy 1 kártya legyen de az erős mint 2 gyengébb. Meg hát az SLI/CF sem skálázódik éppenséggel minden játékban valami jól.
  • G18XM8
    Giga-t vagy gainward-ot kapsz 170 környékén, azok is jók, nem kell mindenképp asus strix. Szerintem. :)
  • G18XM8
    Ja most látom, hogy 4 gb 960at írtál. Úgy már jobban néz ki a helyzet, de szerintem akkor is jobban megéri egy csúcskategóriás vga.
  • lalakov
    Köszönöm. :) 980 lesz az akkor, csak várok még mert most valamiért még jobban megdrágult. :((
  • G18XM8
    Azokban a játékokban amik kihasználják az sli-t igen, amik nem ott marad egy 960 teljesítménye. Én nem ajánlom amúgy kettő 2 gb-os vga összekötését, mert nem adódik össze a vram, marad 2 gb, ami egyre több játékban kevés. Tehát hiába fut stabil 60 fps fölött, ha a 2 gb vram miatt enyhe diavetítést látsz. Továbbá még ha elég is a vram, akkor is szokott összekötött vga-nál ilyen jelenség előfordulni és meg kell várni, hogy a kiadó készítsen egy patch-et amiben ez megszűnik. Ha rákeresel látod te is hogy sokan panaszkodnak ilyen jelenségre összekötött vga-kal. Szerintem jobban jársz ha egy csúcskategóriás vga-t veszel. Pl. Gtx 970 még olcsóbb is mint kettő 960, és a 970 teljesítménye bőven elég.
  • lalakov
    Felér két ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 GTX960 4GB GDDR5 kártya egy ASUS STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 GTX980 4GB GDDR5 OC-vel?
    Össze lehet adni a VRAM-okat SLI-nél vagy csak álmodozom?
  • Bucsek
    :D igazából vagy játszok vagy filmet nézek. Szóval a kettőt nem használom egyszerre. :)
  • G18XM8
    Csak egy kérdés. Ha kettő megjelenítőd van, akkor miért nem kiterjeszted inkább? És akkor egyszerre tudnál filmet nézni a tv-n, a monitoron meg játszani/netezni stb. :)
  • arty
    igen
  • Bucsek
    köszi :)

elég hülye kérdés, de csak megkérdezem. eddig nvidiás kártyám volt, és úgy van beállítva, hogy "klónozva" van a kép, van 1 monitor meg 1 tv, és mind a kettőn ugyan azt látom, ezt ati kártyánál is meglehet csinálni, ugye? :)
  • G18XM8
    Újonnan 60-65 ezerért r9 280 éri meg. Gigabyte jó, de vedd figyelembe, hogy majdnem 30 cm, el kell férnie a házban. Amúgy nem fogsz benne csalódni. :) Mondom ezt úgy, hogy nekem asus gtx 760am van.
  • Bucsek
    köszi, ez is jó lehet :) viszont még sosem volt ilyen kártyám, vagyis a "másik" :D de biztos jó lesz, 3gb meg még jobb is :D
  • broman191
    A 3 év gari általában mindháromnál adott, hasonló színvonalú hűtések stb. nagyon mellé nem lőhetsz egyikkel sem...én a linkelt Gigát venném, mivel a legjobb árazású jelenleg, Gianni-nál kapható 60e Ft alatt, The Witcher 3 kuponnal... ;)

ui.: Vagy AMD vonalon ott a GIGABYTE R9 280 3GB GDDR5 OC (GV-R928WF3OC-3GD) kb. ugyanannyiért...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.12. 13:57:45
  • G18XM8
    63 ezerért kapsz giga R9 280at. Ezen az áron ez éri meg a legjobban a 3 gb vram miatt. A teljesítménye nagyobb mint a nem ref. 760nak. Pl. Giga 760.
    A 960al az a baj, hogy 2 gb-os, ami manapság kevés, és anyibban csalódás, hogy sokkal nagyobb teljesítményt vártak tőle, alig gyorsabb a 760-nál. A tápod el kell hogy bírja a 280at is. A konfigod miatt ne aggódj, jó hozzá bármelyik vga ami itt most fel volt sorolva.
  • Bucsek
    köszi :) és szerinted/szerintetek melyik gyártótól lenne megfelelőbb beszerezni? asus? gigabyte? msi? :)
  • broman191
    Megfelelő lehet, annak ellenére, hogy szándékosan korlátozták a grafikus procit a viszonylag alacsony memória sávszélességgel...de még ebben a formában sem rossz...bár a Dragon Age az AMD-s Frostbite vonaton utazik...mindenesetre nVidia-val sem horror. :)
  • Bucsek
    köszönöm a gyors válaszokat :)

gondolkodtam a 960-on is, csak tesztekben olvastam, hogy nagy csalódás meg minden. bár nekem elég ha a dragon age 3-at tudom játszani fullba, és akkor öröm bódottá :D az lenne a legjobb akkor, ha nem kellene új táp :D és ha a 960 erre megfelelő, akkor köszöntem is a segítséget :)
  • broman191
    Nem lenne gond vele, de szerintem 15'-ben egy GTX 760 újonnan felejtős (talán még használtan is, jelentősen ár alatt talán-talán...:]), mivel az utód GTX 960 ára sem jelentősen több...és friss architektúra, valamint gyorsabb is ~10-15%-kal a ref. GTX 760-nál - és 2db 6-os tápcsatija van. Mondjuk nem tudom milyen GTX 760-nak van 2db 8-asa, teljesen indokolatlan.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.04.12. 13:29:43
  • rvn
    Hello, szerintem elbírja az a táp, az egész rendszer nem eszik szerintem terhelés alatt többet 300W-nál, de 350-nél biztos nem.
  • Bucsek
    Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni, hogy amit kinéztem vidikari, ahhoz milyen tápot vegyek, ha egyáltalán kell.

Igazából először az lenne a kérdésem, hogy ehhez a konfighoz, jó e még ez a kártya, vagy gyengébb, esetleg mindkettő, szóval hogy passzolna-e? :D

jelenlegi konfig:
    proci: intel i5 4570 3.2ghz
    alaplap, msi h87m-g43
    ram: 2x4gb ddr3 1600mhz
    ssd, 2xhdd 1 dvd
    jelenlegi táp: Enermax liberty 500w

a ram, cpu, alaplap kombó még frissnek számít és ehhez passzolnék egy gtx 760 2gb-os kártyát (62ezer körül van aqua-ban). a tápegységről nem tudom eldönteni, hogy jó e még. Azt is olvastam, hogy a kiválasztott kártyának a tápja már nem ilyen 2x6 os tűs cuccos, hanem 2x8-as, de ezt nem tudtam sehol megnézni :(

Ha van ötletetek örömmel veszem.

Remélem tudtok segíteni, ezer köszi előre is. :) kellemes vasárnap délutánt.
    Utoljára szerkesztette: Bucsek, 2015.04.12. 12:43:45
  • Blum
    Blenderre kéne neki, ott pedig egy erős nvidia kártya a cuda miatt aranyat ér. Szvsz nyugodtan megveheti, ha játékban nem is tudja kihasználni de Blenderben mindenképp nagy segítség lesz.
  • strepsils
    Nem játékra kéne. Szóval akkor azt akarod mondani hogy nincs értelme gtx 970 tudású kártyának ebbe a gépbe mert nem tudnám kihasználni ? (renderelésnél) Akkor esetleg mi lenne az a gyengébb kártya amit ki tudnék használlni ? Vagy milyen konfigcsere felelne meg egy gtx970 hez ?
  • broman191
    Az alaplap PCI-E 2.0 slotja nem gond, amíg x16 módban használod, vesztesz vele ~1% teljesítményt a 3.0 16x-os módhoz képest...így ez lehet a legkisebb gondod. Viszont ha játékra kerül a sor, akkor a Phenom II X4 955 lassacskán de biztosan kezd karcsú lenni a megfelelő játékteljesítményhez, egy GTX 970 színvonalú videokari főleg korlátos lesz mellette, a 4 GB RAM-hoz pedig jól jönne még 4 GB, mert lassan 8 GB RAM felé hajlik minden újabb játék gépigénye. Persze 3D-s tervező progit említettél, nem játékot, de mégis...ha nagyrészt nem játékra lenne, akkor szvsz felesleges egy GTX 970-ben gondolkodnod, mert a megfelelő kihasználásához nem lenne értelmetlen dolog a félkonfig csere, az pedig önmagában felemésztené a videokarira szánt keretet...
  • strepsils
    Sziasztok segítsetek milyen vga t van értelme megvenni? Ha az alaplapom egy 6 éves pci e 2.0 ás ,a ramom 4GB 1333MHz ,processzorom AMD phenom ii x4 955.

Blenderhez kéne nvidia cuda a kitétel . A gtx 970 ig néztem ki de nem tudom van e értelme a 256bitnek meg az óriási megahertzeknek a fenti alaplap mellett . Szóval mit értemes még belevenni egy ilyen gépbe hogy ne üresben álljon a pénz de azért ne is legyen alul kihasználva . 50-100 e közt jó volna .
  • xido
    csak tipp,mivel ilyen is olyan is járt már a gépben,igaz generációs a különbség közöttük..
    ezért kérdezősködök,mielőtt frissítek újabb pár hónapra/évre :)
  • Inquisitor
    Ki mondta, hogy az egy ventis dolgok a halkabbak? :O
    Akkor gáz ha gagyi a ház, vékony mint a rajzlap, mert akkor mindentől zizeg (HDD, ODD, ventik) mint a fene, normális háznál meg nem, pláne ha a rögzítések rezgéselnyelőek.
  • broman191
    Egy venti és ez a viszonylag kis hűtés is elbírhat halkan vele egy szellős házban, mivel nincs hatalmas fogyasztása... :)
  • xido
    vélemények egy ilyen aranyoskára?

gigabyte gtx960

a házam mérete és a hang-érzékenységem miatt mániám az egyventis :)
  • tugyiti
    Én áprilisra tervezem a vételt úgy gondolom addig még az r9 3xx sorozat nem jön ,ergo jó lesz nekem még ez a 2xx sorozat :D
  • broman191
    Csak nem mindegy, hogy melyik modelljét mennyiért adják, milyen GPU-val, mennyi VRAM-mal... ;)
  • lo9in
    azt azért jó ha tudod hogy az r9 280 személyében egy átnevezett hd 7950et veszel :)
  • tugyiti
    ilyen tippekre gondoltam köszönöm :) lévén csak egy ezressel több mint az r9 270x nem tűnik rossznak ez sem.