41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Bucsek
    Étem köszi, és ha esetleg áttérnék a "sötét oldalra"? :D szóval a atira, vagy most amd, már nem tudom mi a neve, szóval a körül valamilyen fajta jóféle kártyát tudtok ajánlani? :)
  • broman191
    A 3 GB VRAM használat a GTA V-nél még bőven nem a 'szénnémaxolt' szint, nálam pont a játék által jelzett VRAM határon van FXAA mellett, így például 4x-es MSAA-val már kevés lenne...igaz hogy a 'mezei' beállítások mellett az advanced graphics dolgok is fel vannak cibálva, azok is szeretik a textúramemót... :)

@#39455: Nem hinném hogy egyhamar elszáll a VRAM madár, a 4 GB még optimális lesz hosszú ideig 1080p-ben, csúcskarik ide vagy oda... Majd pár játékban esetleg lesz ilyen-olyan alig láthatóan különböző 'utra' grafikus szint azokra szabva, azt paff a bűvös sárkány és megy az élet boldogan tovább 3/4 GB-tal is, minimális kompromisszumokkal... Azt is érdemes megjegyezni, hogy az új API-kkal ott lesz a Tiled Resources és a jelenleg adott VRAM mennyiségeket jócskán optimálisabban tudják majd kihasználni, így ugyanannyiból is lehet szebbet főzni... Ha őszre meg is érkeznek a brutál VRAM-os karik, vajon mikorra lesznek azok kihasználva érdemben... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.18. 17:08:40
  • broman191
    Az a gond, hogy lényegében a 80e Ft-os videokari nVidia oldalon jelenleg élhető ár-érték arány tekintetében nem létezik... Adottak 60-65e Ft környékén a GTX 960 2 GB-os (lol) változatai, valamint 100e Ft körül a GTX 970-ből például a WindForce 3-as Giga...érkezhetne már lassacskán a 'GTX 960 Ti', mert ez a helyzet elég hosszú ideje ilyen nevetséges... :)
  • Ra1n
    Amiket már főként a 4k-ra lőnek be.:-)
    Amíg ez a konzolgen az alap addig nem lesz gond,most is csak kirívó eseteknél megy fel 3gb környékére a vram 1080p-ben,pl gta szénnémaxolva.
  • arty
    abban a pillanatban, ahogy a vram használat elszáll, gond lesz a 4gb fullhdban is ... őszre 6-8 gigásak lesznek a csucskártyák, szal el fog az szállni :(
  • Ra1n
    Amilyen ez a konzolgen,és lévén az a főplatform, semennyire hacsak nem 4k-ban tolja.
  • lo9in
    1024x768 a cél 50-60 FPS mellett, persze akkor ha a processzor nem korlátoz
  • lo9in
    üdv. az aláírásomban szereplő konfigba mennyire illik egy geforce gt 720 1gb gddr5 ?
  • simonl #39451
    Nem lesz gond a 970 -el, simán full hd -ben fut rajta minden - GTA 5, Far Cry 3-4, összes Crysis, öÖsszes Assassin's Creed, tapasztalatból mondom, használtam itthoni környezetben.
    És ha jók az információim - és akkoriban elolvastam a kapcsolódó fórumokat - ez a "3.5 vs 4 GB probléma" csak a 4K felbontásnál probléma a 970 -nél.

• arty
    970, de hogy mennyire lesz gond a 4gb bug később, azt senki nem tudja....

(a 960 - ahogy írták is - egy tulárazott hulladék)
  • Mike333 #39449
    Hali. Lassan elfog jönni számomra a vga csere. Nekem is egy gtx 460 1gb-os karim van, és azt szeretném lecserélni egy 4 gigásra. Eddig a gtx 970 és a 960 jött a képbe (nem szeretnék amd-t). A 960-asat 73ért tudnám megvenni, a 970eset 100ért. De egy kicsit gondban vagyok mert hallottam, hogy a gtx 970-nek nem teljesen lehet kihasználni a 4 gb vramját, hanem csak 3.5-öt és ha azon túlmegy akkor brutálisan belassul o.O A 960-asat meg szidják, hogy 4 gb vram mellé csak 128 bit-es sín van. Ennyire sokat számítana ez 1080p-ben? Ha 256-os lenne neki akkor 10-20 fps növekedést érhetnék el? (gondolom hülye példa)

Szóval a kettő közül melyiket érdemes megvennem ha hosszú távra akarok tervezni, de ne is legyen totál f&s a hibái miatt?
    Utoljára szerkesztette: Mike333, 2015.05.17. 15:30:58
  • Bucsek
    Értem :(

Igazából a használt cuccok nemigazán vonzzanak, tudtok akkor esetleg 80ezerig ajánlaniegy jó kis karit, gta v, witcher, dragon age i a cél, hogy aránylag jól fusson :)
  • Ra1n
    Abszolút túlárazott.
  • Bucsek
    Köszi :) szóval nem igazan ajanlott? Mondjuk a witcher kupon miatt is néztem :)
  • broman191
    Ahogy elnézem 80e Ft környékén vesztegetik az ilyesmit, irreálisan túlarázott termék a teljesítményét tekintve, szvsz egy használt, több év garis GTX 970-nel sokkal jobban járnál alig 10e Ft-tal többért, ami ilyen magasságban szvsz elhanyagolható... ;) Az 1x6-os PCI-E tápcsati kisebb fogyasztást jelez, a korszerűbb gyártástechnológia és architektúra eredményeképpen. A régi karid még nagyobb csíkszélességgel készült, többet fogyaszt és a mostani karikhoz képest lényegesen kisebb a teljesítménye! Egyébként nem vagyok a GTX 960 ellen, csak adhatnák ~60e Ft-ért 4 GB-os változatban referenciaként és nem szólnék semmit (jövőre átcímkézve talán, vagy legalább 3 GB-tal)...vagyis memósávszél khömm de FullHD-ban még feledném is... :)
  • Bucsek
    Sziasztok ezt a kártyát néztem ki: ASUS GeForce STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 4GB

A mostani egy gtx 460 1gb. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a régi kártyam 2x6pines tapot kap, ennek viszont úgy látom elég az 1x6, ez jelent vmit? Egyébként jó a kártya szerintetek?
    i5 ös proci 4670 3.2ghz, 2x4gb 1600as memória mellé lenne és egy 500wos táp van. Csak fullHDra kell a cucc, 4k meg az ilyen okosságok nekem felejtős. Szóval szerintetek? :)

Alternatíva is érdekelne viszont csak nvidia :/

Köszi :)
  • xido
    inkább fosós vagyok,nem tuningoltam eddig semmit..persze olvastam már,hogyan kell,de gyakorlat híján majdnemhogy kínai..meg akkor nem ártana egy procihűtő csere sem valami normálisabbra :)
  • Ra1n
    Húzható az is mint a barom,csak általában ha valaki alapórajelet ír a proci mellé nem húzza vagy nem tudja hogy kell.
  • arty
    hát, a tuningba esetleg beleszólhat ... az biztos, hogy +1ghz-el többet nyernél, mint a rammal :)
  • Inquisitor
    Beteszed, nyomsz rá egy teljes ram tesztet (pl valami linux telepítő lemezről) és pár óra múlva kiderül. ;)
  • xido
    ugyan még van tartalékban 2*2g ram,csak az a baj,hogy más tipus,azt meg nem szeretik,ha jól tudom,hogy 1 pár ilyen,1 pár olyan,még ha az órajelük egyezik is..bár próba cseresznye :)...játék alatt amúgy is lekapcsolok minden mást :)
  • broman191
    Lehetett, steppingtől és hardveres környezettől függően akár 4 GHz környékére is, +1 GHz nem ártana neki, legalábbis a minimum FPS értékek szempontjából, bár az átlag az alap órajellel sem lehetne horror úgy általában (21 CPU tesztje Win8 alatt @ PH! - lassan csinálhatnának egyet újabb játékokkal is :])...én egy 280/280X-et melléhajítanék nyugodtan tuning nélkül is, tuninggal főleg. Talán még R9 290-et/GTX 970-et is... Már ha a 'legeyecandybb' grafikus beállítás a cél @ vsync (60 Hz) és nem valami 100+ FPS-es multizás...szóval a határérték többnyire inkább a pénztárca lehet... ;D

ui.: Csak a 6 GB RAM mellé még elkélne +2, vagy legalábbis a memóéhesebb játékoknál érdemes lehet a szükségtelen háttérfolyamatokat kigyomlálni...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.05.16. 17:38:39
  • arty
    sajna már nem rémlik, de ezeket az i7eket még lehetett K tag nélkül is tuningolni, nem?
    3.5ghz környékén már nem lenne annyira cpu limitje komolyabb kártyával se (általában/talán)
  • Ra1n
    Highend felejtő, procid visszafogná,7950,7970, 270x,280x, 760, 770 esetleg 960,de én annyit újonnan tuti nem adnék ki egy 2 gigás kártyáért,inkább használtan az elöbbiek garival,megbízható embertől.
  • arty
    2db titán X

pontosabban, ha majd írsz árat :D
  • G18XM8
    Mennyit szántál rá?
  • xido
    i7-920 (2,6g)
    6g mem dd3
    550w chieftec táp

ehhez kérek szépen zöld és piros oldalról is tipusokat,ami erős,de nem túlzóan és nem fogja vissza egyik a másikat..ne legyen túl sok egy ilyen környezetbe...az ár most legyen mindegy a realitás talaján,úgyis csak határértéket keresek
    (4890 a mostani,tehát ennél minden csak jobb lesz) :)
    Utoljára szerkesztette: xido, 2015.05.16. 01:14:00
  • Ra1n
    Garis 280x ph-ról, mrgbíztató tagtól. 50-60k.
    3gb,erősebb kártya.
  • arty
    szerintem 960al nem a dx12től kell félni, sem a 128bittől... a gond a 2gb rammal lesz szvsz - erőben hiába bírná a kártya, ha a ramból kifutsz hamar :(

de elnézve az árlistákat, nem nagyon tudnék ajánlani semmi alternativát... a 285 lehetne jo ellenfele, de az is csak 2 gigás :((
  • Dante73
    Valahol olvastam, hogy a dx12 visszafelé nem lesz kompatibilis, és a gyártók nem is fognak visszafelé olpimalizálni, mert túl nagy meló lenne. Ergó, ha 1-2 éven túl gondolkodsz, akkor dx12 alap. Viszont, a 128 bittől én is félek, pláne, hogy most a konzolok az API gyorsítását tartották szem előtt... Magyarán, a gyors kommunikációval pótolják az erős vasat. Ez meg pont abból vesz vissza... Nem is értem, kinek lehetett ez az eszement ötlete!
  • arty
    ez olyan átlátszó!!! :D

(vicceltem)
  • Ra1n
    960 helyett viszont inkább radeont vennék azért a pénzért.:)
  • Dante73
    Akkor, remélem, a 960-al nem nyúlok majd mellé... (nagyobbra nincs pénz, és dx12 alap ma már, legalábbis, hosszabb távon.
  • Ra1n
    Semmi. Van pár előzetes ostoba Api teszt amiben gyér driverrel gyengén muzsikál az nvidia,de még semmilyen játékra vonatkozó valós adat nincs rendes driverekkel.
    Persze ha majd feljavul az nvidia amögött megint pénzeszsák lesz odaképzelve....
  • Dante73
    El tudod mondani, mi a gond a vidiás dx12-vel? (kicsit sem kötekvés, tényleg nem tudom, és videókari vásárlás elött vagyok)
  • arty
    a pénzecske seninek nem jön rosszul, pláne hogy igen nagy piaci szegmens az ő kártyájukkal játszik nap mint nap :) ekkora vevőkört nem lehet levegőnek nézni(e a kiadónak/fejlesztőnek) és a pofájába tolni: ez van, a kártyád szar és kész... mer előbb vesz valaki másik játékot, mint másik vgat :)

ha a 970emen egy játék 5 fps-el menne, akkor szerintem igen mérges lennék a játék fejlesztőjére... pedig lehet, hogy a dx12 alatt az adott kártya adott programot tényleg ilyen rosszul lesz képes futtatni... "oldják meg, nehogymá a százezres végéán szar legyen valami" ;)
  • Ra1n
    Tudom tudom,minden mögött a gonosz nvidia pénzeszacsi áll.:-)
  • arty
    ha mégse lesz az, tőled kérheti vissza a pénzét? :DDD (4gb rambug, dx12 gyász teljesítmény - utóbbi még persze megoldódhat, ha a vidia továbbra is szállítja a pénzestasikat a developereknek :D )
  • Ra1n
    Akkor 970. Legjobb ár/érték/teljesítmény a felső kategóriában és bőven időtálló.
  • Hunter of Deer
    full hd max, nekem nem kell 4k :)