41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Andrews2007
    Én is most akarok július elején VGA-t venni. A vram behalhatott a HD 6870.en hiába nem mai darab Asust többet nem veszek. MSI-n van elvileg hűtőborda a vram-on. Egy 380 4Gb-.os a kiszemelt ha lejjebb megy picit az ára. Megérné nem, 960-nál már most erősebb sokszor. És még driverek nem voltak hozzá nagyon. Plusz a 3-as legjobb DX 12 módot ismeri a Geforce 1-es vagy 2-es.
  • alyr2
    Gondolom a frury is kapta a szintomoritest, es a driver is mukodik hozza. igy az a 4 giga kb 5-5.5 lehet. De ez csak akkor derul ki szerintem ha kaphato lesz.
  • Inquisitor
    A 285-ön "csak" 2GB volt, amiért sokan savazták, pedig tesztkártya volt az új memória takarékos driver, no meg színtömörítés okán.
    3GB a 280X-en volt, de az meg tök más GPU.
    Én nem akartam meggyőzni senkit, csak írom, hogy máshol meg ennek ellenkezőjét bizonygatták, meg azt, hogy mai csúcs játékok még nem maximum beállításban és kisebb felbontáson is alapból benyelnek 2Gb-ot.
    Na ezért vagyok kíváncsi a Fury X 4K meg 5K, meg 3 monitoros tesztekre, mert az "csak" 4GB.
  • Maala
    Ja, hát tényleg ki lehet minecrafttal is akasztani 800*600-on, ha akarod. :) De attól még általában nem ez lesz a jellemző.

A 380-ra meg azért "nem fontos", mert a 285-höz hasonlóan inkább 5 - 5,5 az a 4 GB (ahogy a 285-ön is inkább 4 volt az a 3 GB). Annyit meg a 960-hoz hasonlóan szintén nem bír a GPU.
  • Inquisitor
    Most lettem leb*szva másik fórumon mint pengős malac, hogy már gagyi VGA és kis felbontás esetén is 2GB-ot esznek a kártyák, miért terjesztem a hülyeségeket a VRAM nem fontos. :D
    Ezek után meg itt ez fogad?
  • Szabi #39574
    2giga vs 4 giga videókban 5-10 fps-el tud többet a 4 gigás és max egy tizes van közte árban, szerintem annyit megér, aztán majd ha jön a dx12, hátha még többet fog számítani :D
  • arty
    ha tudsz, várj. pár hét és reálisan beárazódnak az uj amd-k, jelenleg még tul drágák.
  • ATi0021
    A 4GB-os verziókat nézegettem mert itt ott tesztekben olyan olvastam, hogy AC Unity jobban ment, plusz a GTA V min fps száma is jobb lett. Így arra gondoltam később lehet még jó lesz. Plusz a jelenlegi GTS 250-est is így vettem jó pár éve, hogy írtátok, hogy felesleges nem használja ki aztán idővel mégis csak jó volt, sokáig kihúztam vele. GTA V igaz DX10ben némi kompromisszummal de azért megy folyamatosan. :)
    Köszönöm a válaszokat.
  • Maala
    GTX 960 nem bírja kihasználni a 4 GB ramot, kevés hozzá a lap. 2 GB meg már kevés rá sajnos, de FHD-ra még elég a legtöbb esetben. A 380-ra is túlzás a 4 GB, de ez meg többet fogyaszt, jobban melegszik, hangosabb, és aránytalanul drágább. Ha utóbbiak nem fontosak, akkor 380, ha számítanak, akkor 960... De fontolj meg egy 2 GB-s 960ast is azért.
  • alyr2
    Én a 380-at venném a nagyobb sávszél miatt, meg a későbbiekben valószínűleg erősebb is lesz ha lehet hinni a híreknek!
  • arty
    vedd az olcsóbbat :)
  • ATi0021
    Sziasztok! GTX960 4GB és R9 380 GB 4GB között nem bírok dönteni. Igazából GTA V lenne számomra az elsődleges játék. Szerintetek melyik lenne a jobb választás főleg hosszabb távon?
  • arty
    Te tudod mennyi idore venned... Fel-1 evre eleg lehet a 2g, hosszabbb tavra semmikepp.

Amd meg nem hiszem, h lenyomna az nv arait. Mar nem ilyen idoket elunk.
  • GaborST
    csak azon meditálok ha most ki ugrik az amd az új karival lehet, hogy kicsit lentebb tolják az árakat az nv-l is és akkor lehet belefér :)

csak azért kérdeztem mert nem tudom igazán kell-e az a 4 GB-t ram

na mindegy köszi a válaszokat :)
  • arty
    mi az hogy elég? :)

mivel csak nv-t veszel így megevszed a limitedbe beleférőt és kész.... szal nem értem a kérdezősködést itt :)
  • GaborST
    egyébként m a vélemény a 960 2GB-s verzióról elég az a 2 giga?

vagy legyen a 4 GB-s picivel több mondjuk
  • GaborST
    NV csakis soha nem volt amd karim
    az nv-k eddig beváltak ezért is akarok azt
  • Dante73
    Szerintem, abban az árban, az egyedüli választás. Pláne, ha nV-ben gondolkodsz....
  • GaborST
    Hát kb 60 körül gondolkodtam árba azért is írtam a 960-t!
  • Dante73
    Ezzel az a baj, hogy egy kompromisszummentes kártya egy kilónál kezdődik. Azt pedig, nem biztos, hogy mindenki ki akarja fizetni. És az is kb 1 évig lesz az. 60 körül a 960 nem rossz választás, ha hajlandó vagy kompromisszumra, viszonylag új kártyát akarsz, ami keveset eszik, és többnyire halk.
    Szóval, ez is pénztárca függő. Én, olvasgatva az új híreket az AMD kártyákról, egyre inkább hajlok a megvételére. Mondjuk, nekem nem fontos, hogy minden csilli-villi effekt a csúcson fusson.
  • broman191
    Úgy veszem ki a szavaidból, hogy inkább egy GTX 970-nel elégedhetnél meg átmeneti választásként... ;) Ha nem zavar a körülötte keringő átverős ügy, akkor 1 évre tervezve remek választás lehet...a HBM sztorira kíváncsi leszek, vajon nagyobb-e a füstje jelenleg, mint a lángja később... :)
  • arty
    Minden telativ. 960 mar most is csak kompromisszumokkal visz fhdt.
  • GaborST
    Sziasztok! Most vennék új VGA-t de igazából jövőre terveztem de a jelenlegi már nagyon nem bírja és ara gondoltam 960 2GB lenne a jó választás!
    Most az a kérdés, hogy az a 2 gb elég lesz-e addig full HD-ra?
    Mert az nv-k új HBM ramos kártyáit várom ami elvileg jövőre jönne!
  • arty
    azt amolyan vészmegoldásnak vizionálták sokan - én is - de egyelőre "minden" 4 gigásnak látja továbbra is (aztán hogy a motorháztető alatt vajon a driver hogyan oldja meg a memória menedzsmentet, azt nemtudom, de mivel igen sikeres terméke a vidiának, gyanítom, hogy kezelik a problémát, hiszen továbbra is rendben van a teljesítmény játékok alatt)
  • Maala
    Nincs? :o Akkor elnézést a fals infóért.

Pedig utoljára mintha azt olvastam volna, hogy a következő driverben így oldják meg.

Nem mintha nem ugyanannyi lenne így is a teljesítménye, mint a probléma napvilágra kerülése előtt volt. Max hagy egy kis rossz szájízt, de a pálinka sokmindenre orvosság.
  • bruna #39554
    Gigabyte G1 lett a nyerő :) ,az ára jó a hang nem zavar és befér a gépházamba :)
  • arty
    Nincs letiltva a hibas felgiga.
  • bruna #39552
    Köszi a kis összefoglalót ! :D
  • Maala
    Arra a felbontásra már inkább egy GTX 970 szerintem, mint a középkategória teteje.
  • Maala
    Asus Strix/Black, MSI Gaming, Giga G1/WF3, amikor vettem az enyémet április elején, ezekre szűkítettem le az ajánlások alapján. Nekem fontos volt, hogy legyen hátlapja, hogy az picit átvegye a terhelést, és ne hajoljon meg a kártya az évek alatt a PCIe mentén.

Black: Rövid, halk, jó tuningpotenciál, van hátlap, de drága volt.
    Strix rövid, halk, legkisebb tuningpotenciál, van hátlap. Kb. arany középút, illetve ha nem akarod a kártyádat még kézzel OCzni, ajánlott.
    MSI Gaming halk, drágább, jól húzható, rövid, nincs hátlap.
    Giga G1 olcsóbb, hangosabb, nagyon jól húzható, de hosszú, van hátlap.
    Giga WF3, legolcsóbb a felsoroltak közül, hangosabb, jól húzható, hosszú, nincs hátlap.

Vagy vegyél EVGA-t, az nagyon jó, cserébe nagyon drága. :D
  • sanya200
    Én is szeretnék lassan váltani a mostani gtx 580-ról.
    Viszont nem egyszerű.Olyan vga-ban gondolkodok ami elég a játékok futtatásához 2560x1080-ban. Mivel 21:9 képéranyű monitort szeretnék vásárolni.Nem is a felbontás a lényeges de ilyen képaránnyal sokkal nagyobb a látószög is.Viszont nem tudom mi lenne elég hozzá.GTX960 vagy R9 280X már elég lenne vagy inkább a felsőbb kategória.R9 290X vagy GTX 970.Mostani játékok miatt leginkább Dragon Age Inquision,Witcher 3..stb
    Viszont mostani játékokról nem nagyon találni még vga tesztet,ezért nehezebb válaszani.Tavalyival nem sokra megyek ha nem látom hogy megy rajta pl a witcher.
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2015.06.03. 14:53:52
  • bruna #39548
    És a GTX 970-es ből melyik a legjobb tudásban is meg árban is ? Annyiféle van ,hogy nem tudok választani... Azért nem a legdrágábbat venném ,olyan 100-110e között vennék egyet. :)
  • Maala
    Ezt én is olvastam, tetszett is. Ezért nem vennék 280X-eseket, a 285 - bár butított Tonga csak - 1 évvel újabb konstrukció. Várni kell a 380(X)-re. Ami érdekes, hogy a ring bus 256 bites a 285 esetében, a 380-nál meg 384 bitről suttognak... Kicsit furcsa, mert gyártástechnológiai változást feltételez. (kihagytak a gyártósoron egy ringbusnyomtató részt? :D)

És ja, én is 960 Ti-re várok/számítok reakcióként. Az már talán valóban megéri/megérdemli 4GB rammal, már ha nem egy sima OC 960-as lesz.

"Csak az a 4gb ami 3,5gb dolog furcsa nekem."
    Ne zavarjon. Driverből le van tiltva az elérése a maradék 0,5GB-nek, úgy kell felfogni, mintha 3,5 GB memó lenne csak a vidkarin. Ami bőven elég FHD-ra ma még, de még 1440p-re sem rossz.
  • Maala
    Lehagyni. Nálam az nagyobb értéket jelent. Ami jelen esetben rosszabb.
  • twi452
    jól hangzik
    ha jönnek majd dagi(4 gigás) 380ak értelmes áron akkor az felkavarhat egy kis vizet
    persze lehet előkerül majd hamarosan a sufniból egy 960Ti a zöldektől..
    várjuk őket szeretettel :)
  • alyr2
    A tonga alapu kartyakra irtak memoria hatekonysagot novelo lofaszokat a catalystbe plusz lesz valami a win 10 ben is, allitolag a ketto mukodik egyszerre..szoval ami az nvidian esetleg 3 giga ramot eszik amdn lehet csak 2 lesz. A catalystos tema mar mukodik. a 285 500 megaval kevesebbet hasznal fel mint a 970, adott beallitasokkal ugyan abban a jatekban. Tegnap olvastam felalomban valami tesztet..akit erdekel keresse meg.
  • alyr2
    Azt a 960 kartyat meg sem kellett volna venni!
  • bruna #39542
    Most szólt az informatikus ismerősöm hogy pénteken tudna nekem hozni 970-et ,úgyhogy szerintem nem várok akkor. Csak az a 4gb ami 3,5gb dolog furcsa nekem.
  • arty
    többet - a kérdés mennyivel

az r9 285 alapján +10-30w-ra tippelek 970-hez képest, de szerintem teljesitményben el fog tőle maradni (ill. árban is olcsóbbra várom)
  • bruna #39540
    Az AMD Twitterén azt írták hogy 16.-án érkeznek az új kártyák. Ha ez azt helenti hogy még azon a héten rakhatnám is a gépbe az jó lenne :)