Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS AX1650PRO 256Mb AGP
vagy
Asus 7600GS 256 Mb AGP
?
melyik a jobb?
GigabyteEX38-DS4/Intel E8400/Sapphire HD4870/ 2x1gb Corsair Dominator DDR2/CORSAIR VX550W
Az oldal arról szólt, hogy akkor érdemes és kifizetõdõ másik kártyát venni, ha egy olyat találsz, ami legalább 3 szinttel van feljebb a jelenlegi kártyádnál és megéri neked megvenni.
Ha esetleg valakinek beugrana, hogy melyik oldalról írtam, linkelje már be legyen olyan szíves. Elõre is kösz.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
A Sapphire 2600-ról terjed, hogy DVI/D-Sub átalakítóval nem valami jó a képe TFT-n, de nem sikerült kiderítenem, hogy valami széria hiba, vagy user error és nem tudják beállítani a TFT-t? Vagy simán gagyi az átalakító?
Nagyszerû ... lenne, csak az a baj, hogy Highon egy kisebb GTS "Játszható" értékei már érdekesek, Very Highban meg kenheted hajadra a 130.000-es GTX-et is. Persze ha a 20-45FPS-t élsimítás NÉLKÜL 1280-ban játszhatónak mondjuk, akkor nem szóltam. Ja és igen, követtem a Forceware javítgatását, de ott egyrészt a minimum FPS nõt, másrsézt nem GFX butulás nélkül ...
http://9gag.com/gag/5135249
Én ezt javasolnám, bár erõs a gyanúm, hogy passzív, igaz akkor elég halk, de jó szellõzésû ház kell neki. Vagy ugyanilyet Asusban (tehát nem a Pro!), az kb. 24-25K, és egy elég jó hûtõ van rajta!
Van valakinek Leadtek WinFast PX8800 GT Extreme kártyája? Vélemény róla?
SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit
Találtam párat én is, de a tesztek, amikkel tele a net, nem érnek semmit, mert egyiknél ez a kártya a jobb, a másikban már egy másik.
ASUS HD2400XT 256M PCIe DDR3
ASUS HD2600Pro 256M PCIe DDR2
Gigabyte HD2600XT 256Mb PCIe GDDR3
ASUS X1650Pro HTD 256M DDR3 PCIe
Gigabyte 8500GT 256MB PCIe DDR2
ASUS 7300GT 256MB DDR2 PCIe
Elõre is köszönöm. Ja, és egy Gigabyte 945P-DS3 alaplaphoz lenne Dual-Core E2140-es procihoz.
Pl. most Inteles lapból nincs emberi áron PCIE2-es, AMD-bõl meg legolcsóbb AM2+ 770-es lap olyan 22K.
1066-os ramnak csak tuningnál van értelme, aki nem tuningol vagy nem ért hozzá, annak kb. semmi haszna belõle.
A Dx10 kártya meg vita tárgya és az is marad, amíg kamu DX10 játékok jönnek, bele értve a Crysist is.
PCI-E 2.0-s lapot kell venni, dx10-es kártyát, kettõ/négy magos procit, 1066-os memóriát vagy jobbat, aztán csááá.
Na most tök jó, hogy le van írva nem lasabbak AGP-ben a kártyák, csak az a baj, hogy ahhoz olyan CPU is kll, és akkor már is marad azon kevés user, akinek AGP-s lapban X2 proci van, mert egymagos CPU-val marhára nem lehet egy X1650XT/GF7600GT-t se kihajtani, nemhogy X1950pro-t vagy jobbat. Na de akkor hogyan is mérjük ki, hogy lasabb e az AGP? Ne adj Isten a csodálatos sebességérõl hírhedt VIA chipsetes C2D lappal? Na mindegy.
A piac úgyis rákényszeríti a fogyasztókat a PCI-E-re, hiszen a legtöbb kártya ilyen csatlakozóval kapható, sõt itt van már a 2.0-s is... Az AGP már elavult dolog. Szimpla generációváltásról van szó (amolyan technikai evolúcióról), amelynek jelen esetben a célja az, hogy magával a PCI-E csatoló bevezétésével nagyobb sávszélességen menjen az adat. Az egy dolog, hogy még nem igazán használják ki a programok, de az tény, hogy a legújabb játékoknél (pl. Crysis) tuti jobban, mint az AGP esetében.
És mint lentebb írták a PCIE az egész évtizedek óta roskadozó IS, PCI, AGP leváltására jött ki, nem csak az AGP váltására. Egy normál 32 bites PCI pl. nem tud kiszolgálni egy 1GBites hálókártyát sem, egy HD digitalizálót vagy egy erõs raidet meg pláne.
Ha 8 bites egy hangkártya, akkor az qrva szarul szól. Ha EDO RAM-od van, az kb 10-szer lasabb, mint ha DDR-ed lenne. Viszont ha AGP-s kártyád van, az UGYANOLYAN GYORS, mintha pci-e-s lenne, hiába mondanak néphülyítõ szövegeket, hogy nagyobb a sávszélesség. Kell a f@sznak a sávszélesség, hiába duplázódott meg, 1 darab 3dmark ponttal nem teljesít jobban, mint az AGP-s.
Regards,
ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME
Ha OpenGL játékokat sokat használsz, akkor inkább a 8600GT. Ha sok Unreal/Source motoros stuffot használsz, akkor HD2600XT. Ha érdekel igazi HD videózás, akkor HD2600XT. A legtöbb DX9 játékban azért a 8600GT a gyorsabb.
InnoVision GeForce 8600GT, Gigabyte 2600XT,
ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME
AGP nem duplex kapcsolat a PCI-e-el ellentétben...
A 8x-os AGP, egy 4x-es PCI-el egyenértékû.
Egy 7600GT-nél még nem látod a különbséget, mert nem bonyolít akkora adatforgalmat, hogy az AGP bemondaná az unalmast.
Másrészt a PCI-e csatolót nem csak VGA-ra találták ám ki, bármennyire annak látszik...
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
Nem vagyok otthon a témában, de biztos vagyok benne, hogy a PCIE több lehetõséget nyújt mint az AGP.
Ennyi erõvel még 8 bites hangkártyát se kellett volna kivenni a gépünkbõl!
Vagy elég lett volna neked az EDO RAM is.
Nem értelek egyszerûen!
Regards,
Vegyél egy PCIE kártyát. Meglátod, hogy szükség volt e rá!
Nekem is húzódott a pittyem, de ez van.
Regards,
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
http://goo.gl/gd6Zi5
AGP max 2GB/s-es sávszéllel bír, míg a 16X PCI-e 8-al a 2.0 meg pont a kétszerese...
Szal butaságokat ne beszélj már bki...
Regards,
Regards,
Mit takar hogy Lite? Azért lite mert AGP vagy csökkentett az órajele? Megveri a 7600GT-t DX9ben?
Igazából nincs viszonyítási alapom, de 22 ért szerintem tök jó.
Ha ezzel full 1280 ba megy az Airborne, nem tudom milyen lehet egy 100 ezres kártya.
Biztos jó.
50 ezerért szerintem se vegyen senki, mert az gagyi!
<#levele>#levele>
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]