41382
***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
#39940 Chieftec 750W-os tápegységem van. Drága volt és hangos. 5 év garancia van rá, illetve a 80 Plus-os matrica is rajta van. Pontos modellszámot nem tudom.
Jó néhány éves már, de ezt nem akarom cserélni, amíg nem megy tönkre.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.20. 19:19:11 -
#39939 VRAM-ot pasztázni? What the what? :D
#39938: A GTX 970 lényegében a 980 chip enyhén butított változata, amelynek folytán csak 3.5 GB VRAM-hoz fér hozzá a GPU a névleges sávszéllel, 0.5 GB-hoz pedig lényegesen alacsonyabbal. Remekül tuningolható maga a GPU, simán hozza a ref. GTX 980 szintjét és ha 3.5 GB-nál több videomemót nem fogyaszt egy játék, akkor nincs érdemi hátrányban a 980-hoz képest.
A GTX 960 viszont egy külön tervezett középkategóriás chip, 128 bites memóbusszal és mindegy mennyi memót dobnak hozzá, jóval lassabb lesz mint a GTX 970, tuningolva is. Érezhető teljesítménybeli szakadék tátong a 2 termék között, időről időre fel is bukkantak mendemondák egy 'GTX 960 Ti' modellről, de máig nem érkezett meg, ellenben folyamatosan kivezetik a 2 GB-os 960 modellt és 4 GB-os verzió lesz csak a piacon. Persze kérdéses, hogy ahhoz GPU-hoz, ráadásul a 128 bites memóbusszal mennyi értelme van...bár 1080p-ben különböző tesztek szerint nem fájdalmas a hátránya, meglepően jól teljesít, az elméleti technikai adatoktól eltekintve... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.20. 17:45:27 -
#39938 A GTX 960,970,980 közt sok a különbség?Főleg a 960 és 970 köztire gondolk. -
alyr2 #39937 ASUS volt ugye :D -
#39936 Mindenképpen újonnan akarsz venni videókártyát?
Ha nem:
Én csak akkor tartom ésszerű megoldásnak a 960-at a 280X/380-al szemben, ha fogyasztás, azon belül is a táp minősége/kora miatt akarsz venni azt. Egyébként sokkal jobban járnál - akár átmenetileg eggyel nagyobb R9-esekkel.
Ha igen:
Várd ki az új generációt.
Én egyébként - ahogy tavasszal tettem is - bevállaltam átmenetileg egy 280X-et, ha akkor "értettem" volna annyira a dolgokhoz, mint most, semmi gond nem lett volna vele (VRAM-okat kicsit újra kellett volna pasztázni, mert amúgy szép csíkos volt a kép). -
alyr2 #39935 jah a 960 valamivel erősebb kártya, de nem cserélnék most rá. -
#39934 ASUS Radeon R9 270X DCU OC mittomén. Húzva van, meg szupcsi hűtése van.
Viszont kevés. Nem az FPS számra gondolok, hanem a stabilitásra. Az, hogy nem megy 60FPS-ssel valami Ultrahigh Awesome grafikán az nem érdekel, csak legyen stabil. Általában High/Medium beállításokon szoktam játszani, úgy, ahogy alapból belövi magát a játék. Ha 30-40 FPS-sel megy a dolog, akkor annyival. De sajnos szinte minden játékban jelentősen ingadozik a kártya.
Még a Diablo 3 + WoW-ban is érezhetően hajlamos lassulni, ami zavaró. Hiába mutat jó értékeket (max FPS) a tesztekben, viszont nem hozza stabilan azt a szintet, mint mondjuk a GTX960. Ezzel úgy tudom, hogy stabillabban tartja magát a kártya Diablo 3, WoW és SC2 játékokban is.
Bár lehet csak nem egy 2015 júliusi Catalyst béta driverrel kéne használnom a kártyát. -
#39933 Január van, és még sehol semmilyen infó az új Pascal/AMD érkezéséről.
A kérdés inkább az, hogy milyen karid van most. Nekem mintha 750 Ti rémlene EJ topikból, ez esetben szerintem vegyél egy használt 280, vagy 280X-et garival +20k ráköltésével, max buksz rajta 10k-t, amikor 6-10 hónap múlva óhajtozik kijönni az új cucc.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.01.19. 18:16:41 -
#39932 280X-ed van neked is, nem? 55e Ft körül kelnek el használtan mostanság, mi lehet a leghorrorabb eset, zuhan egy tizest az új generáció érkezésével? Hatalmasat bukni vele nem igen lehet, részemről legalábbis, én 50e Ft-ért vettem postával tavaly tavasszal és még garis... :)
ui.: GTX 960-at már nem vennék, 4 GB-osat sem, remélhetőleg idén újra lesz értelmes középkategóriás GPU a zöldektől is, ami nem 128 bites memóval jön és nem egy relatíve gyenge GPU-val... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.19. 17:34:10 -
#39931 Igaz, csak addigra meg már ennél is kevesebbet fog érni a jelenlegi VGA-m.
Persze 2017 májusáig van még rá garancia az iPonnál (2014 májusában vettem). Nem horror áron akarom elpasszolni, lévén már elavult és használt, de annyira bagóért sem, mert lényegesen jobb ártya annál.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.19. 14:01:44 -
alyr2 #39930 Most nem éri meg venni már semmit. Meg kell várni az új procikat, vgakat. -
#39929 Én is GTX960 váráslásán agyalok, mert kíváncsi vagyok mit tudhat, mert a tesztek alapján oda-vissza alázza a jelenlegi kártyámat és ha még a Blizzard címeket is stabilabban viszi, az már csak hab a tortán.
Csak nem akarok megint abba a hibába esni, hogy megveszek 80 000 Ft-ért egy VGA-t (ami 2014-es architektúrán alapul), aztán 1-2 hónap múlva pedig érkezik a friss hús az Nvidia-tól (2016-os build és DX12 meg minden kutyafüle) ugyanezen az áron.
Bár lehet, hogy fölösleges lenne már ilyen erős (vagy ennél erősebb VGA-t) tenni az i7 2600K mellé.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.01.19. 08:25:14 -
#39928 Várhatóan, mint a mostaniak, mert a GTX 970/980 már kifutó széria lesz. Le kell váltani őket, az AMD is újít az idén a grafikus kártyák terén. Rájuk is fér, bár ők szerintem csak az év vége felé fognak virítani. -
#39927 csak milyen áron fognak jönni? -
#39926 tavasszal már pascalt kell várni, nem 970-be beleugrani :) -
#39925 Na igen en is :) Jelenlegi 750-em is cserere fog szorulni mar csak idok kerdese,es ha mar cserelnek akkor 970 lenne szerintem,a tavaszi jatekokat meg megvarom hogy muzsikalnak... -
#39924 Úgy valahogy, túlzottan nagy gyereknapra szvsz nem kell számítani, kelendő a mostani árán is...de használtan jelenleg is 90-95e Ft körül mennek, több év garival, lehet vadászni akármilyen gyártótól, akármelyik jobb hűtéssel...ha újonnan bemenne 100e Ft alá, használtan pedig mondjuk 75e Ft környékére, akkor szemeznék vele erősen... :) -
#39923 És szerinted meddig fognak lemenni az árak? Pl. a 970-nél,elképzelhető hogy lemegy 90 környékére,vagy max 100 alá? -
#39922 Köszi a segítséget,akkor várok.Persze ez függ attól is mi lesz az előzővel.Az is lehet javítva lesz,akkor egyenlőre úgyis marad egy darabig ,legalábbis nyárig akkor biztos -
#39921 Hozna bőven, de az értékállóságot és szórakoztató elektronikát egy mondatban ritkán szokás említeni... :) Az éven egy valóban új architektúrára épülő széria érkezik mindkét oldalon, az eddigi infók alapján nyáron, amint a piacon lesznek az új felsőkategóriás megoldások (valószínűleg azok jönnek először, mint általában), jelentősen megtapossák a régebbiek árát, így nem most vennék GTX 970-t, ami 14' végén jelent meg... :) -
#39920 A GTX 970 érdemi teljesítmény növekedést hozna az R9 -hez képest? -
#39919 Köszönöm!
A teljesítménybeli előre lépés annyiból lenne jó hogy a kártya értékálobb lenne.Legalább addig míg a garancia tart elmenjenek rajta a játékok normálisan.Egyébként az EVGA is gondolom hasonló tömegcikk lehet minta többi,attól hogy nem annyira felkapott neve van?!
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2016.01.16. 13:47:36 -
#39918 100e Ft körül jelenleg a GTX 970 bestbuy, nincs mit ragozni. Ha viszont nem feltétlen van szükséged lényeges teljesítménybeli előrelépésre, akkor pl. egy R9 380 4 GB GDDR5 (~70e Ft) is megfelel majd számodra. A ráfizetős témát úgy hallottam, hogy nem mindenfelé szeretik megoldani, így a legrosszabb eset az lehet, hogy kapsz egy új karit a régi karid újkori teljes árában és eladod pl. a hardveraprón - a cserekari értékébe semmiféle infláció stb. nincs belekalkulálva, ha azt mondanák, akkor átvernek. Az R9 390 8GB memóriáját nem igen fogja semmi kihasználni egy ideig, általánosan lényeges előrelépést nem jelent az előd R9 290 4 GB-os változatához képest. Az GPU és memória órajelek minél magasabbak, annál jobb, de AMD és nVidia oldalon különböző grafikus processzor architektúrák léteznek, így nem mondható el, hogy ugyanolyan órajelekkel hasonlóan gyorsak lesznek általánosan. Ugyanolyan grafikus procikat összehasonlítva persze a nagyobb órajelű az erősebb, bár kérdéses mindig, hogy milyen mértékben érdemes jobban nyitni a pénztárcát, a plusz órajelekért...mert pl. egy +25 MHz GPU órajelű 'OC' kiadás több pénzt nem ér, amikor eleve 1000 MHz nagyságrendnél több annyival...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.16. 13:22:05 -
#39917 Szia!
Az előbb nem írtam,de pont egy Sapphire R9 280 van most garanciás intézés alatt,bár nem tudom meg tudják e csinálni,vagy egyáltalán szoktak e olyat.Szerencsém volt mert még 2 éven belűl van,novemberig.Egyáltalán ez ,hogy működik akkor a cseréje,ráfizetéssel vagy hasonlót kell választan 16 éve van gépem,de nem volt még ilyen gondom,mert azt már nem lehet kapni ami benne volt.Olyan 100 k körül gondoltam,persze ez függ attól is a másikat hogy számítják be.Közbe nézelődtem még ezt is :EVGA GeForce GTX 970 4GB DDR5 (Superclocked) ACX 2.0.
Még egy kérdésem lenne.Mit kell nézni jobban.
Órajelek,memória nagyság,vagy a bit.Láttam hogy magasabb órajelekkel 4 GB memóriával ez kb annyiba kerül minta:
Sapphire R9 390 8GB DDR5 Nitro TRI-X OC -
#39916 Először szűkítsünk az elképzelt árkategóriára és hogy főként milyen játékokkal játszanál, onnan érdemes kiindulni...egyébként a Sapphire Nitro jelölésű karikról jókat mondanak, de számomra a 3 év gari miatt itthon nem jöhet szóba más, mint az MSI-Giga-ASUS hármas termékeinek egyike... Mindegyik tömeggyártott, mindegyikkel lehet probléma, ha van konkrét elképzelés, akkor érdemes körülnézni adott egy-egy adott modell háza táján... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.16. 10:32:14 -
#39915 Még annyit hogy milyet érdemes venni?AMD vagy nVIDIA?Itt úgy tudom nincs olyan nagy különbség mint a prociknál?. -
#39914 Sziasztok4
Valaki tudna e segíteni milyen gyártmányú VGA érdemes venni? mivel van a legkevesebb probléma?MSI,Gigabyte,ASUS,Sapphire.Az utóbbival az a gond hogy csak 2 év garancia van hozzá és ez lehet nem véletlen. -
Blum #39913 Erről a B szériáról még nem is hallottam..beléről mit lehet tudni? -
#39912 A piac szerint 45-50e Ft körül... -
mardal #39911 Sziasztok
egy ilyen kártyát milyen áron lehetne elpasszolni szerintetek:
https://www.asus.com/hu/Graphics-Cards/GTX760DC2OC2GD5/ -
#39910 COOLERMASTER B500 v2
Ez 16500 körül van, és simán elvisz egy mai, normális konfigot. Én is ezt használom. -
#39909 Elvileg egy FSP Hyper 500W-nak el kell tolnia a szekeredet. Sajnos nem sok más, jó ár/érték arányú táp maradt elérhető így karácsony után újonnan a nagyobb boltokban. -
Mike333 #39908 FSP Raider 550W. 20 körül van és az egyik legjobb ár/értékű táp, bátran ajánlom. Amúgy én kevésnek tartom 65C°-on azt az rpm számot o.O Az én kártyám 2000 körül hajt 60 fölött. Bár lehet azért mert más márkájú. -
#39907 pl. FSP Hyper 500W: A 80+ szabványnak megfelel, egyetlen erős 12V-os ággal rendelkezik és a 2 db PCI-E 6+2 pines csati is adott a bivaly videokarikhoz...ha ezzel is gond lenne, akkor nem a táp a ludas. :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.01.10. 21:16:21 -
#39906 az semmi :) akkor lehet a táp gyanus tényleg ...
(sajna nem tudok jó ár/telj. tápot :( ) -
#39905 Valaki esetleg tudna ajánlani tápegységet? -
#39904 Gpu venti. 65 fokos. -
#39903 de melyik venti? cpu? gpu?
ilyenkor hány fokos(ak)? -
#39902 Ez sajnos ilyen. -
#39901 Bf4-nél is ezt csinálta. Elér egy bizonyos hőfokot ahol felpörögnek 900 rpm-re a ventik és onnantól kezdi el. Először a zene akad meg aztán az ikonokat nem jelzi ki ha lootolni akarok aztán kékhalál. Lehet tényleg gyenge? Elég gagyi márka meg olcsó.