41382
ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Solten
    Hello. Az iponon kapható a palit (v. xpertvision? tökmind1..) 2600XT sonic DDR3 ~10k-ért. Persze most épp bedöglött az oldaluk...
  • Vardar
    Sziasztok!
    Gigabyte GA-8I915PM alaplapomra, aminek az Everest szerint PCI Express x16 @ x16 foglalata van szeretnék videokártyát venni. Tudjon HD-t lejátszani és az ára max 10000-11000 lehet(sajna).
    Segítségeteket előre is köszönöm.
  • ates84
    Egyértelműen a Sapphire-t válaszd, hiszen ez a prime-top Radeon gyártó, másrészt a Sapphire-on dupla slot-os hűtés van, a Gainward-on meg sima 1 slotos referenciahűtés, ha jól látom. A dual slot-os cooler mindenképpen hatékonyabb és jobb.
  • Nashville
    Több óra olvasás után, most már 100%, hogy 4850- es ATI- t veszek! :) Na, most áldom a sorsot, hogy az Asus Extreme EN9600GT nem volt raktáron és mondtam, hogy a karit majd külön szerzem be.
    A döntésem alapja a ti ajánlásotok, plusz ez a három teszt:
    Radeon HD 4870 a GTX-ek ellen
    Régi-új GeForce-ok
    GT200, RV770 - felbolydul a VGA-piac

Melyiket ajánljátok?:
    1. Sapphire ATI Rad. HD 4850 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE, Dual Slot cooler 35.600 Ft.
    Több infó róla:
    Info 1
    Info 2
    (amúgy mi ez a dual slot cooler?)
    2. Gainward HD 4850 512MB, 35- és 38.000 Ft. között.

Ez a Gainward vagányabbul néz ki külsőleg. Sokkal!!! :) Na, melyik legyen az én kártyám, itt már a csekély árbeli különbség nem számít.
    Várom a tapasztalatokat, mert már csak ez a kis segítség hiányzik, na meg a hétfő, hogy kinyisson az üzlet. :)

Ui.: Ti melyik drivert használjátok ehhez a kártyához? Az ATI Catalyst Control Center - t használjátok- e a konfigolásához, vagy van attól már jobb is (esetleg magyar nyelvű)?
  • Solten
    5000+ Black Edition

5600+ Black Edition
  • mahalo
    :D! De 4850 et veszek. De lenne vele egy kis gondom. Arra gondoltam hogy amd 5000+ os procit veszek bele,mert ahogy néztem a játék gépeket mindbe amd volt, s mint tudjuk a régi korszakbol az amd simán leverte az intelt!. De én nem ismerem a mostani hardvererket, ezért ha valaki 15,000 körüli értékbe tud bele ajánlani jóó processzort azt megköszönném.!
  • BiG G
    azok biztos lesznek, mert mindig vannak...
  • Nashville
    Köszönöm, hogy ajánlottátok a 4850- est, eddig nálam szóba sem jöhetett más az nvidia- n kívül. Utána jártam és tényleg nagyot alkotott most az ATI az új szériájával. Még olvasgatok kicsit, lehet lesznek még kérdéseim.
  • Solten
    4850
  • Solten
    Hi. Gigabyte 4850-et vedd, 35 rugó.
  • mahalo
    értem köszi szépen!!.. akkor vagy hd 3870 vagy hd 4850 !!.. ?
  • ates84
    A 8800GT-nél mérföldekkel jobb az Ati HD4850-es, és 35 körül már kapni, pl. Gigabyte-ot (LINK), Gainward-ot (LINK) vagy Sapphire-t (LINK), de a Sapphire a legjobb (főleg a dual slot-os hűtésű - LINK - már ha kapni valahol...), az Asus drágább szokott lenni a sok felesleges cucc miatt, amit mellékelnek hozzá.

A 8800GT tehát nem éri meg a 4850-hez képest!
    Sőt a 8800GT-nél még a 3870-es Ati is jobb.
  • mahalo
    Üdv! segítséget szeretnék kérni. Gép összerakás előtt vagyok és nem tudok dönteni a :
    Zotac 8800GT 512MB 256bit DDR3 PCI-E
    Sapphire Radeon HD 3870 512M GDDR4 PCI-E LITE
    között. Aki tud róluk tesztes linkeket adni vagy valamilyen infóval szolgálni azt nagyon megköszönném.
  • Nashville
    Hello!

A segítségeteket szeretném kérni. Most rendeltem meg egy új gépet videokártya nélkül, mivel azt még nem tudtam eldönteni milyen legyen (legkésőbb keddre meg kell vennem).
    Az alapfelállás:
    -Asus P5Q Pro alaplap (s775)
    -Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz/6MB/1333MHz)
    -Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 KIT
    Milyen videokarit ajánlotok hozzá? Ragaszkodjak az Asus kártyához vagy nem fontos, hogy egyezzen az alaplappal? Inkább a Geforce- hoz húz a szívem, tudom nagy a harc az Ati-val, csak egy pár tesztet olvasva nekem jobbnak tűnik (most egy 7600 GS porosodik a gépemben).
    Fontos szempont, hogy a konfigommal összhangban legyen majd a választás. Én inkább video szerkesztéssel akarok foglalkozni, a fiam és a lányom meg inkább játszana.
    A lényeg, hogy maximum 35 rugó lehet az ára (egyes tesztek alapján a 8800 GT tűnt megfelelőnek), de egy jól bevárt kártya, ha olcsóbb lenne nem bánnám, mert már így is túlléptem a gépre szánt keretet. :)
    Előre is kösz a válaszotokat!
    Nash
  • steweee
    ezt de bírom amikor okosok hülyének néznek másokat. NA MOSTMÁR MEGY AZ A K***A LINK ! hogy miért csak hajnalban azt nem tudom, de eddig nekem nem ment, egy üres oldalt adott ki ha rákattintottam, aminek a bal felső sarkában ez állt :

-->

és slussz

mivel nem találkoztam még ilyennel, sőt igazából véve két éve a 7600 GS-emmel játszottam az utolsó ahhoz való driverrel, a 93.81-el, így azt gondoltam hogy felteszem a catalyst 8.5 verzióját ha már azt ajánlotta vki a 8.8 helyett, és ahhoz van egy hotfix ami peccseli agp-s hibákat javítva

ennyi a történet

de egyesek annyira kurvaokosak itt, hogy képtelenek ÉRTELMESEN EGY HOZZÁSZÓLÁSBAN egy mondattal többet írva emberhez méltóan leírni hogy mit kell(ene) csinálni, és végül úgy kell kiszenvedni a megfelelő választ.

mindenesetre köszönöm, MOSTMÁR TUDOM mi a helyzet
  • MaSzKa
    az AGP hotfixet es driver is hivatalos gyári te barlangiélőlény

:P
  • MaSzKa
  • steweee
    honnan ?
    bazz, a linkek NEM MŰKÖDNEK, nem világos?
    csak nálam nem megy?
  • [HUN]FaTaL
    Nem kell semmire semmit rátelepíteni. De milyen 8.5? Szedd le a 8.8 AGP hotfixet és telepítd fel ennyi.
  • steweee
    hát bazz, de nem a hivatalos driver kellett eddig se, hanem a hotfixes változat.

amúgy nem javult meg. leszedtem uninstallal ami volt, és felnyomtam a hotfixeset. nem értem. vki itt vagy másik fórumba mondta hogy így kell. most akkor RÁ kell telepíteni egy 8.5-ös simára a hotfixet ?
  • Solten
    Tényleg Thx Átmódosították (08.27). akkor val.szeg a 8.8
  • [HUN]FaTaL
    Van már 8.8
  • Solten
    Amit Barny a #26811-ban belinkelt (AGP hotfix) az a 8.7-hez való. Tehát a 8.7-es Catalystet tedd fel.

8.7 AGP hotfix
  • BIZ0906
    Tényleg szar akkor nem szoltam :(
  • BIZ0906
    Ez jó lenne?
  • steweee
    http://www.3dfxzone.it/news/puntatore.php?uid=7693

31.05.2008 - AMD Catalyst 8.5 Hotfix - AGP Video Card - Windows XP/Vista

egyetlen más működő linket se találtam. mozillával, explorerrel és maxthhonnal se működik a link amit belinkelt vki, és googléval is volt vagy 15 találat, de azok is arra a letöltési helyre linkelnek. ezt találtam csak ami más
  • [HUN]FaTaL
    Az hogy béna vagy, nem az ati tehet róla :)
  • [HUN]FaTaL
    De lehet csak a HOTFIXet szedd már le, ne a sima catalystot. És lehetőleg ne a vistast hanem az xpst :)
  • steweee
    basszuds, így se jó
    mindenképp új rendszert kell telepítenem?
    nem lehet vhogy az új drivereket xpre feltelepíteni?
    fenének nem maradtam a geforcéknál....
  • milk41
    ati+nvidia
  • steweee
    rájöttem hogy nem a driver verziószáma miatt nem akar települni nálam a 8.5 illetve a 8.8 mert "túl új" a 2600 xt-nek, hanem mert windóz xp-m van....legalábbis sztem ez lehet a gond

vista kellene neki?

nade most a 8.5-ös hotfixet így is rányomom a régebbi 7.16-os gyári driverre, meglátjuk mi lesz
  • Ari18
  • [HUN]FaTaL
    Nekem tökéletesen működik a link, úgyhogy szedheted :)
  • steweee
    köszönöm a válaszokat (nem mindegyiket)
    igen, akkor az agp lesz a probléma. eddig nvidiás kártyám volt két évig, kissé kiestem a dolgokból
    link egyenlőre nem megy, és nem is találtam működőképest keresővel, de gondolom megjavul majd
  • BiG G
    hát emberek ez a silentpipe II megoldás tényleg baromi halk, de pikkpakk 60 fokon van a vga és úgy hibázik játékban hogy öröm nézni
  • BIZ0906
    Ha benyőgted volna, hogy AGP vagy PCIe talán ő is jobbat ajánlott volna.
    A bunkóságot meg mellőzd mert nem vagyunk rá kiváncs zdmeg!
  • Solten
    Detto. Tudod, van egy-két amatőr.
  • Barny
    EZT!!!!!!!!!!

steeweee...neked az a problemad,h AGP-s a kartyad!!!
    akkor ezt kell lehuznod!!!
    Catalyst AGP Hotfix - Radeon HD 3000 and Radeon HD 2000 Series AGP products
  • Ari18
    2600XT hez 8.8-as (PCIE) XP 32bit
  • steweee
    te nyomorék.....

hd 2600 xt-hez melyik drivert kell tenni? most vettem és installáltam, a 8.8-as legújabb driver azt írja telepítés közben hogy nem megfelelő a hardware és leáll, a gyári lemezén amit hozzá adnak vmi 7.16-os van, az felmegy, sok játék megy szépen, de pl az oblivion haldoklik vele, és pont azzal akarok játszani amiatt vettem az erősebb kártyát