Milyen videokártya?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Semmi más nem szólt belõled csak a sértettség, mert ki mertek javítani, hogy hülyeséget akarsz valaki másra ráerõltetni. Ezért most úgy gondoltad elégtételt veszel a Te már megint mirõl beszélsz mondatért. Abszurd és nevetséges!
Jakuza nagyon helyesen lebeszélte a tanácsodról, mert felesleges lenne venni egy 8600GT vagy GTS videókártyát. Persze más pénzért lehet adni böszme tanácsokat, de aki megszívja az a másik fél lesz.
Visszautasíthatod nyugodtan a stílusomat, de inkább azon gondolkozz el, hogy miért adsz teljesen inkompetens tanácsokat másnak, ami egyértelmûen szakmai dilletantizmus vall.
Én azt is normális stílusban mondtam el, hogy szerintem van, akinek egy 8600GTS is jó vétel tud lenni. Még mindig azt mondom, hogy 21eFt-ért (ha ennyi van rá, vagy ennyi számára egy új kártya hasznossága - bár ez közgáz, nem informatika, amiért ezúton kérek elnézést).
De felejtsük el, megkövetlek. Teljesen igazad van, sokkal jobb úgy megvitatni és olvasni a 8600 vs. 9600 dolgot, hogy közben minden második mondatban személyeskedve szidalmazzuk az elõttünk szólót. Legyen mindenki gyökér, barom, szófosó, idióta. Persze kizárólag azért, mert más a véleménye. Ja, és mindannyiunk k..va anyját!
Hogy tisztább legyen íme a konklúzió: VISSZAUTASÍTOM A STÍLUSODAT!
Okos ember orrszarvúval nem játszik bakukgrást.
Miért kell ezt csinálni ? Miért vagy gyökér öreg ?
Menj kukát borogatni meg tüntetni. Te beszélsz szakmai érvekrõl amikor egy árva szót nem szólsz szakmáról ? Jakuza annak ellenére legalább annyit hozzátett az egészhez. Te meg csak a fröcsögést tolod. És még te beszélsz Emberi dolgokról ? Ha nem tetszik Jakuza stílusa menj hívd a gumiszobába és ne ide told a szófosásodat a hardver rovatba.
Elnézést a többiektül, de már tele van a hócipõm az ilyen barmoktól, akik egy fia szót nem szólnak szakmáról, csak mást köpködnek, még ha igazuk is lenne.
Megjegyzem sajnos Jakuzának a stílus ellenére igaza van több dologban, az más kérdés hogy hogyan adja elõ.
Írtad, hogy "nem arról szólt a vita". Tudod te egyáltalán mi az? Logikus észérvek sorozatának ütköztetése. Nálad csak a logikus és az észérv hiányzik.
És miért kell személyeskedned mindenkivel? Köcsögölni, stb? Ha lennének szakmai érveid, nem azzal próbálnád meggyõzni, hogy õ egy kisköcsög, te meg bika vagy. Ki kell ábrándítsalak: a stílus miatt már nem csak szakmailag, de EMBERILEG sem adják meg neked (és okkal) a korodnál fogva kijáró (kétlem) tiszteletet.
De xar lesz úgy visszagondolni a pályádra, hogy 88-ban végeztél C64 tanfolyamot és nyugdíjig meg is tartottad azt az 1-2 éves lemeradást...
Okos ember orrszarvúval nem játszik bakukgrást.
"Ráadásul a mostani géphez túl erõs volna egy ilyen, nem tudnám kihasználni."
Mar megint ez a maszlag, akkor jol nezd meg a teszteredmenyeket a 9600GT es a 1650xt kozott egymagos processzorokkal.
Ha jol latom a te processzorod 3700+, ami tuninngal elmegy 4200-4400kent legalabb. Ugy gondolom szignifikans a kulonbseg, tobb mint ketszeres.
9600GT + 1 magos AMD CPU-k:
1650xt + 1 magos AMD CPU-k:

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Én a Tom's Hardware-en és a PH-en szoktam böngészni a vkari teszteket, és tisztában vagyok vele, hogy egy 8600GTS nem ad túl sok pluszt egy X1650XT-hez képest, de azért ad. Pontosan ezért volt a kérdés lényege az ár-érték arány. Mivel én sem ma kezdtem (kb. 12 éve), ismerem a dörgést, és eddig mindig sikerült összeraknom egy számomra optimális, kb. középkategóriás konfigot (jó, a mostani inkább már csak alsós). A pénzen túl ez a másik nehéz része a dolognak, valamiféle egyensúlyt találni a gép egyes összetevõi között, hogy egyik se fogja nagyon vissza a másikat. Igazából most nem a pénz a gond (szerencsére nem keresek olyan rosszul), hanem az, hogy egyszerûen csak újítani szeretnék kicsit, de egyelõre még nem a komplett gépet. Ennek egyszerû oka az, hogy még nem érzek rá kényszert, mivel az általam használt gamék többé-kevésbé jól futnak. Ezért vetõdött fel egyelõre (és nem hosszabb távra!) egy 8600GTS. Bevallom mielõtt beírtam úgy gondoltam, hogy 21e Ft-ot megér. Az pedig szerintem mese, hogy 6-7 ezerrel többért 9600GT-t kapok, mert az inkább 9-10e Ft. Ráadásul a mostani géphez túl erõs volna egy ilyen, nem tudnám kihasználni. Egy 8600GTS-t még azért igen. Aztán majd úgy év vége felé, esetleg jövõ év elején jöhet egy alaplap-proci-memória-VGA csere együtt. Ez a helyzet.
Szerintem.
Enterprise 128K Forever!
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Saor Alba
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
davidka vagy Dávid.
"Csak vigyazz arra aki sokat faszol az elobb vagy utobb megissza a levet."
Mire gondolsz? Tehát ha sokat "faszolom" a barátnõmet akkor elõbb utóbb valami szörnyû rossz dolog fog velem történni? <#idiota>#idiota>
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Amugy Davidka, a faszolas latom jol megy. Csak vigyazz arra aki sokat faszol az elobb vagy utobb megissza a levet. Bar egy <#kocsog>#kocsog>-nek mindegy . 😄
Remélem én 20 év múlva nem leszek egy ilyen kiöregedett fasz aki arra élvez, hogy ontja a hülyeséget magából.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
AC topic azzal volt tele, hogy sokkal jobban megy a játék 2 magon.
Saor Alba
Ez a lol. Ott van kerekperec, egy 3800+ es X2 4600+ kozott alig van kulonbseg a legtobb jatekban egy 8800GTX-nel.
Csak azoknal amik tamogatjak a dual core-t. Mar pedig a felvetes az volt, hogy nem fog megfeleloen muzsikalni egy 3850 a srac procijaval, mert kell a dual magos proci szamara.
Ez pedig nem igaz, egy kis tunning boven eleg lesz. Raadasul olyan tolta ezt a hulyeseget, aki szerint manapsag minden jatekot 2 magra irnak, sot mar majdhogynem 4 magra 😄
Mikozben nincs 10%-a a kiadaott jatekoknak amelyek tamogatjak a dual coret sajnos.
Saor Alba
Saor Alba
Csak ugyebar megkellene tanulni angolul 😄 :Many games either don't benefit from the second core at all or performance gains are very small — 5-7% and smaller.
1. Magukat szakértõnek tartó userekrõl, akik egy drivert se tudnak feltelepíteni, de biztos a vas a rossz. Vagy akiknek sikerült fordítva betenni a ramot és még be is kapcsolják a gépeket.
2. Informatikusokról, akiknek sose volt tananyag gépösszeszerelés, és programozókról, akik az OS-hez se értenek.
Szóval azért van a másik oldal is. Annyi hülyeség forog közkézen, amit "mindenki tud", csak nem igaz.
Érdekes módon kollégám szerint én az önjelölt, magukat infomatikai zseninek képzelõ tizenévesek véleményére alapozok. Pedig nem. Azért a fórumokon igen korlátozott azok száma, akiknek adok a véleményére. És még így is van, hogy felsülök, mert hallgatok egy szervizesre, vagy más benfentesre, aki félre értett valamit egy új HW esetén.
az meg senkit nem érdekel hogy bedöglött infos vagy vmi leütött cégnél. A tesztek többet érnek bármelyik hsz-ednél. Ha egy 2 meg 4 magos cpu-val jobban megy egy game akkor minek flame-elsz itt hülyeségeket?
De te megmagyarazod majd nekem. 😄
2006 óta már dual core-re fejlesztenek.
De értsd meg, hogy egy csúcs VGA kihajtásához kevés egy 1 magos proci.
3870 X2-höz is egy 4 GHz-es kétmagos kell.
"Életkor: 40-45 között"
Ilyen idõsen persze, hogy nem értesz hozzá.
Orulok hogy te akarsz kioktatni a felfogas kerdesebol, amikor akkora idiotizmust allitasz hogy az mar faj.
Javaslom olvasd el a baratod beirasat neki talan hiszel "Ja, hát ez szinte köztudott hogy a játékok nagy része nem használja ki a két magot."
Kis <#kocsog>#kocsog><#eplus2>#eplus2>
"Mindegyik jatek tamogatja a 4 magot is manapsag ?"
Tudsz olvasni <#kocsog>#kocsog>? Ezt írtam:
"Valamelyik már a 4 magot is."
Régi cikkeket felesleges belinkelni. Crysis nincs is felsorolva itt, Assassin's Creed szintén. Be kéne már fejezni a régi cikkek bemásolását.
Annyira tudatlan vagy az mar faj.
Mindegyik jatek tamogatja a 4 magot is manapsag ? LOL vagy es tudatlan.
2007 ota semmit nem valtozott a helyzet.
Itt a lista dragaszagom a jatekokrol amik tamogatjak.
De hajtogasd tovabbra is a hulyeseged. Ez lol jot rohogtem ezen, hogy manapsag mar mindent 4 magos CPUra irnak a jatek keszitok. 😄
Kerdem en akkor a tegnap megjelent Turok vajon miert nem arra van irva ? 😄
Dual Core:
Age of Empires 3
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Bionicle
Black & White 2
Call of Duty 2 (v 1.01)
City of Heroes/Villains
Colin McRae Rally 4
Command And Conquer 3: Tiberium Wars
Doom 3
FEAR
Galactic Civilizations
Ghost Recon Advanced Warfighter
Gothic 3
GTR 2
Guild Wars
Jedi Knight II (Mac version confirmed)
King Kong
Medal of Honor: Allied Assault (Mac version confirmed)
Need for Speed: Carbon
Oblivion
Perimeter
Quake 3 Arena
Quake 4
RoboBlitz
Serious Sam 2
Star Trek: Voyager Elite Force (Mac version confirmed)
Team Fortress 2
The Movies
Tony Hawk's American Wasteland
World of Warcraft (Burning Crusade)
Multithread:
Falcon 4
IL-2 Sturmovik
Medal of Honor: Airborne
Prey
Rainbow Six 3: Athena Sword
Return to Castle Wolfenstein
Starsiege
Vanguard: Saga of Heroes
Brothers in Arms: Hell's Highway
Civilization 4
Enemy Territory: Quake Wars
Fury
Ghost Recon Advanced Warfighter 2
The Witcher
Tabula Rasa
Warhammer MMORPG
World in Conflict
ez a legértelmesebb
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Saor Alba
Normális vagy? Tudod te mikori a cikk? Segítek: April 10, 2007
Nem 1 éves teszttel kéne villogni.
"Csak egy kerdest feltennek tudod te hany db ket processzort tamogato jatek van ? 10-20 db ?"
Az összes támogatja. Valamelyik már a 4 magot is.
annak is aki alig játszik és aki videókat néz annak is
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______